Srijeda, 22.11.2023 | 12:52
IZVOR: Klix.ba

JUTARNJE navike koje vam mogu pomoći kod GUBITKA kilograma

Pročitajte...




Foto: Ilustracija, Pixabay

Doručak pun proteina

Trebalo bi da osigurate da vaš doručak bude ispunjen optimalnom količinom proteina. Vašem tijelu je potrebno više vremena da probavi proteine nego ugljene hidrate ili masnoće, pa vas ovakvi obroci održavaju sitima nekoliko sati. Osim toga, proteini pomažu u kontroli apetita, kao i u ravnoteži šećera u krvi.

Kafa

Kofein zapravo može vašoj jutarnjoj rutini dati podsticaj za sagorijevanje masti. Jedna studija, objavljena 2019. godine u časopisu ‌Scientific Reports‌, otkrila je da je ispijanje jedne šolje kafe dovoljno za podsticanje takozvanog smeđeg masnog tkiva koje igra ulogu i pomaže tijelu da brže sagorijeva kalorije.

Vježbanje

Vježbanje ujutru moglo bi vam pomoći da brže izgubite kilograme. Rano kretanje dovodi do manjeg unosa kalorija tokom dana, kao i do značajnije promjene u težini. Ljekar Adams navodi da je jutarnje vježbanje značajno za kontrolu apetita, unos kalorija i gubitak težine.

Šetnja

Kretanje na otvorenom, čak i samo nekoliko minuta hodanja rano ujutru, može biti korisno iz drugog razloga. Studija iz 2014. godine u ‌PLoS One‌ otkrila je da promjene u vremenu izlaganja svijetlu mogu poboljšati metabolizam i regulaciju težine.

Pored toga, provođenje vremena na otvorenom ujutru takođe će povećati vašu izloženost vitaminu D, nutrijentu koji nedostaje većini stanovništva.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

DPS: Imamo 40 odsto osvojenih glasova

Nedjelja, 02.06.2024 | 21:02

Nosilac liste DPS-a Dejan Ivanović kazao je za TVCG da je ta lista osvojila 40 posto glasova na današnjim izborima.

ZATVORENA birališta u Andrijevici - Do 20 sati glasalo 71,61 odsto građana

Nedjelja, 02.06.2024 | 20:18

U Andrijevici su se danas održali izbori na kojima je učestvovalo sedam izbornih lista.

ANKETA: Da li će BICIKLISTIČKE PATROLE u PG biti EFIKASNE protiv NEPROPISNOG PARKIRANJA?

Nedjelja, 02.06.2024 | 15:07

Glasajte u našoj novoj anketi!

Živković: Bijelo Polje će OSTATI bastion snage državotvorne politike i grad lokomotiva razvoja sjevera Crne Gore

Nedjelja, 02.06.2024 | 15:00

Predsjednik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković, otvorio je opštinsku izbornu konferenciju DPS Bijelo Polje, na kojoj su birani članovi opštinskog odbora.

FORMIRANA radna grupa za izradu predloga Pravilnika za ostvarivanje prava na materijalno obezbeđenje, dodatka za njegu i pomoć, ličnu invalidninu…

Nedjelja, 02.06.2024 | 14:54

Ministarstvo rada i socijalnog staranja formiralo je radnu grupu za izradu predloga Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o medicinskim indikacijama za ostvarivanje prava na materijalno obezbeđenje, dodatka za njegu i pomoć, ličnu invalidninu i naknadu zarade za rad sa polovinom punog radnog vremena.

Za samo par minuta RIJEŠITE se MASTILA sa odjeće - Jedan sastojak iz kuće je ključan

Nedjelja, 02.06.2024 | 14:38

Otkrijte trikove za uklanjanje mastila sa tkanine uz pokoji sastojak koji već imate kod kuće!

Ovo voće ŠTITI SRCE i može uticati NA SAN

Nedjelja, 02.06.2024 | 14:24

Bogate antioksidansima i hranljivim sastojcima, trešnje nam mogu pomoći da bolje spavamo i ublaže bolove kod gihta i artritisa. Upravo im je sezona, te bi valjalo što više da ih iskoristimo.

U Mojkovcu sjutra DAN ŽALOSTI

Nedjelja, 02.06.2024 | 13:48

Odlukom predsjednika Opštine Mojkovac treći jun biće proglašen za Dan žalosti povodom smrtno stradalih članova porodice Vujičić u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 1. juna.

Crna Gora - Najviše se ODLAZI iz ovih gradova, u 17 opština NEGATIVAN prirodni priraštaj

Nedjelja, 02.06.2024 | 13:44

Prema podacima Uprave za statistiku MONSTAT stanovništvo Ctne Gore najviše napušta Zetu, Bijelo Polje, Nikšić i Pljevlja.

Ministarstvo pravde: Na zahtjev tužilaca DRŽAVNI ORGANI moraju ODGOVORITI u roku od osam dana

Nedjelja, 02.06.2024 | 13:38

Ministarstvo pravde Crne Gore usvojilo je prijedlog državnih tužilaca Jovana Vukotića i Maje Janković po kojem su državni organi u obavezi da odgovore na njihove zahtjeve u roku od osam dana. Ti prijedlozi dostavljeni su tokom trajanja javne rasprave o Predlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu koji je organizovalo Ministarstvo pravde.