Srijeda, 08.05.2024 | 11:21
IZVOR: Krstarica

Psiholog otkriva - Četiri jasna znaka da treba PREKINUTI ljubavnu vezu

U ljubavnim odnosima ponekad se suočavamo sa izazovima koji zahtijevaju pažnju. Međutim, problemi nastaju kada partneri ne pokušavaju da riješe ove izazove. Dakle, prepoznavanje znakova da veza više nije zdrava je ključno za naše emocionalno i psihičko blagostanje. Tako je psiholog Džefri Bernštajn otkrio četiri znaka koji sugerišu da bi možda bilo najbolje prekinuti vezu.




Foto: Ilustracija, Pexels

1. Stalni nedostatak povjerenja
„Povjerenje je temelj svakog smislenog odnosa koji služi kao vitalna osnova za negovanje intimnosti, emocionalne veze i međusobnog razumijevanja između pojedinaca“, kaže Bernštajn za Psichology Today. Nedostatak povjerenja može izazvati i druge probleme, pa psiholog tvrdi da je to rani pokazatelj da bi veza trebalo da se završi.

2. Destruktivni sukobi
Nesuglasice mogu eskalirati u destruktivne borbe u kojima se razmjenjuju teške riječi, kaže Bernstein. On upozorava da ozbiljniji problemi nastaju kada se, uprkos pokušajima da se konflikt riješi, nastavi toksična dinamika. „To stvara nesigurno i nezdravo okruženje i znak je da se veza raspada„, objasnio je on.

3. Emocionalno zanemarivanje i nepovezanost
Ako jedan partner stalno odbija emocionalne potrebe i osjećanja drugog, to je znak toksične veze. Shodno tome, drugi partner se može osjećati izolovano i nevažno u vezi. Zato psiholog savjetuje da prekinemo vezu ako se nađemo u ovoj situaciji.

4. Neusklađenost životnih ciljeva
Za vezu nije dovoljna samo ljubav, već i kompatibilnost, tvrdi Bernštajn. „Uprkos ljubavi, nepomirljive razlike mogu stvoriti distancu između partnera. U ovom slučaju je najbolje prekinuti vezu“, zaključio je psiholog.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

PROČITAJTE - Ove apoteke "Montefarma" biće dežurne za vrijeme praznika

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 09:14

Tokom Dana nezavisnosti dežuraće nekoliko apoteka Montefarma.

SUĐENO IM JE DA BUDU BOGATI: Znakovi koji imaju najveće šanse da imaju novčano blagostanje

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 08:55

Da li ste među ovim srećnicima?

Nevjerovatan uspjeh - Baby Lasagna ušao na UK Top 40 listu

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 08:35

Hrvatski predstavnik na Eurosongu Baby Lasagna pohvalio se na društvenoj mreži Instagram novim velikim dostignućem. Naime, njegova pjesma "Rim Tim Tagi Dim" ušla je na među top 40 hitova na britanskoj zvaničnoj listi.

Sedam sastojaka i 12 minuta pečenja - Pripremite MAFINE od kukuruznog brašna i kikiriki putera

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 08:34

Ako želite da spremite nešto novo predstavljamo vam recept za mafine od kukuruznog brašna sa slatkim puterom od kikirikija.

Biljna ishrana može biti puna proteina: Ovo su najbolje zamjene za meso

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 08:21

Glavni mit i zabluda u vegetarijanskoj ishrani je da biljni proteini nisu toliko hranljivi i upotrebljivi kao oni životinjskog porijekla.

VIDEO - "Moram da... " Jokić o učešću na OLIMPIJSKIM IGRAMA u Parizu

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 08:19

As Denver nagetsa Nikola Jokić je na pres konferenciji posle eliminacije u NBA plej-ofu odgovorio na pitanje o učešću na Olimpijskim igrama u Parizu.

Crna Gora - "Manjak farmaceuta ugrožava rad apoteka, najkritičnije na sjeveru"

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 08:07

Diplomirani farmaceuti su izuzetno deficitaran kadar, a za državne apoteke najveći izazov je organizovati smjenski rad na sjeveru, kao i u manjim opštinama u južnoj i centralnoj regiji. Iz Monteframa za Portal RTCG su kazali da je neophodno dodatno zaposlenje farmaceuta, ali da ne postoji interesovanje.

Powerlifting reprezentacija Crne Gore osvojila ZLATO u svim kategorijama na Evropskom prvenstvu

Nedjelja, 19.05.2024 | 20:01

Powerlifting reprezentacija Crne Gore, ostvarila je sjajan uspjeh na Evropskom prvenstvu koje je održano u Češkoj!

Smjenjivaće se KIŠA i SUNCE - Meteorolozi najavljuju ove TEMPERATURE za PONEDJELJAK

Nedjelja, 19.05.2024 | 15:07

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju za ponedjeljak najavljuju pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima. 

Zid zgrade kao slikarsko platno - Nikšić ukrasili MURALI sa SNAŽNOM PORUKOM

Nedjelja, 19.05.2024 | 14:57

U srcu grada Nikšića,  zid zgrade  stare "Desetke" postaje platno koje oslikava priče o snazi, otpornosti i inkluziji.