Srijeda, 08.05.2024 | 13:30
IZVOR: B92

Četiri savjeta kako se njegovati tokom ljetnjih mjeseci

Briga o sebi je jedan od zadataka u kome uživamo i koji čini našu svakodnevnu rutinu. Tada biramo da radimo nešto specijalno za sebe, što će nam donijeti osjećaj zadovoljstva.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Ipak, u svijetu u kome živimo, moramo se stalno prilagođavati u pokretu, pa se čini da nam ne ostaje puno vremena da se prepustimo.

Ali, kada dođe ljeto, a sa njim i sunčani dani, čini se da je sve lakše, samim tim što nam je dan duži. Možemo češće uživati napolju i nositi sve one lepršave haljine koje su nam mjesecima stajale u ormaru netaknute.

Ljeto nas poziva da više budemo u skladu sa sobom i prigrlimo svoju ženstvenost, pa tako prilažemo par savjeta kako da se njegujete i osjećate ljepše.

Njega kože na prvom mjestu

Nije uzaludna sva buka koja se diže na društvenim mrežama kada su u pitanju rutine njege lica i tijela. Korišćenjem različitih proizvoda, štitimo barijeru kože od štetnih uticaja i smanjujemo rizik od perutanja i crvenila kada nas dohvate prvi zraci sunca.

Najvažniji na ovoj listi jeste upravo zaštitni faktor – pri izlaganju suncu važno je da zaštitimo kožu od štetnih zraka.

Jeste nam potrebna optimalna doza vitamina D koji dolazi od sunca, ali postoje veliki rizici od zračenja koje nam može nanijeti štetu. Stoga je važno da se prije svakog izlaganja suncu dobro obezbijedimo nanošenjem krema sa zaštitnim faktorom. A nakon izglanja suncu da kožu nahranimo kvalitetnom hidratantnom kremom.

Rotirajuća četka za kosu kao najbolji izbor za stilizovanje

Vječito pitanje – kako stilizovati frizuru na najlakši način tokom ljeta? Pravo rješenje je rotirajuća četka za kosu, gdje imamo više proizvoda u jednom.

Prvenstveno, nema mučenja sa fenom u jednoj ruci, a četkom u drugoj. Rotirajuću četku držimo u jednoj ruci, dok nam druga asistira za odvajanje pramenova po potrebi, pa je proces dodatno olakšan, a vrijeme za stilizovanje frizure smanjeno duplo.

Rotirajuća četka za kosu emituje manje toplote nego fen, pa će nam biti lakše dok je koristimo, dok će se istovremeno smanjiti negativan uticaj na vlasi i pramenove.

Više nema potrebe da koristite peglu ili figaro za uvijanje, kada ovim proizvodom možete postići kakvo god feniranje želite, uz manje muke i manje vremena.

Kako zaštititi kosu od toplote?

Kosu težimo da zaštitimo i hidriramo upotrebom različitih ulja i maski, pogotovo u ljetnjim mjesecima kada je ona više suva nego inače. Ipak, moramo je nekako obuzdati, a pretjerana toplota ne dolazi u obzir kada su temperature napolju visoke.

Čak i kada minimizirate uticaj toplote proizvodom poput rotirajuće četke, kosu morate zaštiti na adekvatan način.

Srećom, na tržištu se mogu naći proizvodi poput spreja za zaštitu kose od toplote, koji rade odličan posao u očuvanju vlasi, čak i na velikim temperaturama.

A osim toga pažljivo birajte i druge proizvodi poput šampona, balzama i maski koji jednako mogu biti značajni u zaštiti kose od toplote.

Ljetnji parfemi kao završni korak svakog izgleda

Kada ste sredili lice, tijelo i kosu, ostaje samo da upotpunite svoj lepršavi izgled nekim očaravajućim ljetnjim parfemom. Za ljeto su uviijek popularne cvjetne note, laganijeg inteziteta, ali ipak dovoljno upečatljive da se za Vama okreću.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Smjenjivaće se KIŠA i SUNCE - Meteorolozi najavljuju ove TEMPERATURE za PONEDJELJAK

Nedjelja, 19.05.2024 | 15:07

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju za ponedjeljak najavljuju pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima. 

Ove VRSTE VOĆA se posebno preporučuju ljudima sa dijabetesom

Nedjelja, 19.05.2024 | 14:51

Dijagnostikovanje dijabetesa tipa 2 može biti zbunjujuće - odjednom postoje nova pravila ishrane kojih se pojedinac mora pridržavati kako bi svoje zdravstveno stanje držao pod kontrolom.

Herceg Novi: Kontrolisano loženje vatre na otvorenom samo do 1. JUNA

Nedjelja, 19.05.2024 | 14:43

Hercegnovska Služba zaštite i spašavanja spremna je za ovogodišnju požarnu sezonu, kadrovski i tehnički. Iako još nijesu počele vrućine i zabrana loženja vatre na otvorenom, pripadnici Službe zaštite i spasavanja tokom 24-časovnog dežurstva imaju, srećom, dosta manjih intervencija. Oni više nisu samo vagtrogasci, kao nekada.

ABA liga šalje delegata, ne osjeća se nadležnom zbog incidenta

Nedjelja, 19.05.2024 | 14:35

Rukovodstvo ABA lige upoznato je sa današnjim incidentom između košarkaša Partizana Džejmsa Nanelija i Crvene zvezde Stefana Lazarevića i poslalo je disciplinskog sudiju u Beograd, ali se ne osjeća nadležnim jer se incident dogodio van terena.

Sve više VOZILA u Crnoj Gori: Teretnjaka 20.472, motocikala 8,3 hiljada, a evo koliko ima PUTNIČKIH AUTOMOBILA

Nedjelja, 19.05.2024 | 14:24

Broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u 2023. godini iznosio je 285.257, što je za 6,9 odsto više nego u 2022. godini, kada je broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila iznosio 266.747,objavila je Uprava za statistiku MONSTAT.

KK Crvena zvezda: Naneli FIZIČKI NAPAO Lazarevića

Nedjelja, 19.05.2024 | 14:14

Nemile scene pred večerašnji treći meč finala ABA lige – kako je saopšteno iz tabora Crvene zvezde, košarkaš Partizana Džejms Naneli je fizički napao Stefana Lazarevića. 

Astrolozi OTKRIVAJU - Žene rođene u ovim znakovima Zodijaka NISU ZA BRAK

Nedjelja, 19.05.2024 | 14:03

Astrolozi tvrde da žene u ova tri horoskopska znaka jako teško ostvaruju ljubavne veze jer im karakter ne dozvoljava da se predugo zadržavaju u nekoj zajednici.

Koliko je LJUDI POSJETILO baš SVE ZEMLJE SVIJETA?

Nedjelja, 19.05.2024 | 13:38

Nisam vidio baš sve, ali mi je na listi.

INCIDENT u Areni: Košarkaš Partizana pesnicom udario igrača Crvene zvezde

Nedjelja, 19.05.2024 | 13:16

Košarkaš Partizana Džejms Naneli udario je igrača Crvene zvezde Stefana Lazarevića pesnicom u glavu, prenosi Meridiansport.

NE PEČE SE i ima samo DVA SASTOJKA - Čokoladni kolač idealan za sve sladokusce

Nedjelja, 19.05.2024 | 13:08

Recept za ovaj kolač je vrlo jednostavan.