Srijeda, 08.05.2024 | 18:31
IZVOR: Mediabiro

Mikijelj: Za godinu od NAPLATE trajekta zaradili preko ČETIRI MILIONA EURA

Upravljanje trajektnom linijom Kamenari - Lepetane je primjer kako efikasna i transparentna državna uprava može znatno povećati efikasnost i profitabilnost javnih preduzeća, kazao je direktor Morskog dobra Mladen Mikijelj povodom godinu dana od naplate ove trajektne linije.




Foto: MediaBiro 

"Cio postupak oko vraćanja trajekta u vlasništvo države je pokazao koliko su bile jake, gotovo nepobjedive kriminalne i tajkunske sprege bivšeg korumpiranog režima Mila Đukanovića", kazao je Mikijelj. 

Naglasio je poznata medijska hajka kroz koju su njegov tim i on prošli.

"Svaki naš korak u ovom poslu je bio propraćen dotad neviđenim napadima, čak i na naše porodice. Ipak rezultati govore sljedeće: Mi smo ostvarili prihod 8,1 miliona eura za godinu dana; Tajkuni Mila Đukanovića su davali sitninu u državni budžet, 200 hiljada eura; Prihod je jedno, a čista zarada je sasvim nešto drugo - mi smo zaradili 4 miliona eura za godinu dana; Zahvaljujući našoj, moram reći hrabrosti mi sada znamo da su od države godišnje krali najmanje 3,8 miliona eura", saopštio je Mikijelj. 

"Naglašava da su zato napadi na njega i njegov tim bili toliko bezočni i strašni .

"Oduzeli smo DPS tajkunima 3,8 miliona eura godišnje", poručuje Mikijelj. 

Ističe da nijesu tu stali, prije godinu dana nismo imali nijedan brod - za samo godinu dana mi imamo 8 brodova u našem vlasništvu.

"Uvjeren sam da svi građani Crne Gore vjeruju da ćemo na jedan fenomenalan način odgovoriti narednoj ljetnoj turističkoj sezoni, imamo i ljudske resurse i kapacitete potrebne za realizaciju turističke sezone na najbolji način i uvjeren sam da će građani Tivta, Herceg Novog, ali i cijele Crne Gore u narednom periodu na jedan jasan način vidjeti korist i benefite od toga što sredstva sa ovog lokaliteta idu u budžet svih građana Crne Gore", kazao je on.

ČITAJTE DETALJNIJE!

Trajekt „30. Avgust” odlazi na remont

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

FOTO - Nikola Rokvić se javno obratio Ivanu Bosiljčiću: Hvala ti do vječnosti

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 11:01

Potez glumca oduševio pjevača!

Klikom do institucija: MJU napravio registar svih državnih organa

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 10:51

Ministarstvo javne uprave uspostavilo je Registar državnih organa i institucija www.organi.gov.me u saradnji sa UNDP-om, u ostvarivanju strateškog cilja - organizacija i rad javne uprave u funkciji potreba građana, koji se temelji na funkcionalnoj javnoj upravi s efikasnim nadzorom nad njenim radom i punom transparentnošću.

Novi film Selene Gomez izazvao oduševljenje u Kanu (VIDEO)

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 10:41

Španski mjuzikl Emilia Pérez dobio je najduže ovacije do sada na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu.

Bivši radnici "Košute" ne odustaju, i danas blokada na Kruševom zdrijelu

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 10:23

Bivši radnici cetinjske Košute ponovo će zaustaviti saobraćaj između Cetinja i Podgorice u mjestu Kruševo zdrijelo, a blokada će trajati od 11 do 15 sati.

Raspisan javni poziv za izradu idejnog rješenja BRZE SAOBRAĆAJNICE Danilovgrad – Nikšić

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 10:07

Monteput d.o.o. raspisao javni poziv za izradu idejnog rješenja brze saobraćajnice Danilovgrad – Nikšić, dužine ~ 31 km.

PROČITAJTE - Ove apoteke "Montefarma" biće dežurne za vrijeme praznika

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 09:14

Tokom Dana nezavisnosti dežuraće nekoliko apoteka Montefarma.

SUĐENO IM JE DA BUDU BOGATI: Znakovi koji imaju najveće šanse da imaju novčano blagostanje

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 08:55

Da li ste među ovim srećnicima?

Nevjerovatan uspjeh - Baby Lasagna ušao na UK Top 40 listu

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 08:35

Hrvatski predstavnik na Eurosongu Baby Lasagna pohvalio se na društvenoj mreži Instagram novim velikim dostignućem. Naime, njegova pjesma "Rim Tim Tagi Dim" ušla je na među top 40 hitova na britanskoj zvaničnoj listi.

Sedam sastojaka i 12 minuta pečenja - Pripremite MAFINE od kukuruznog brašna i kikiriki putera

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 08:34

Ako želite da spremite nešto novo predstavljamo vam recept za mafine od kukuruznog brašna sa slatkim puterom od kikirikija.

Biljna ishrana može biti puna proteina: Ovo su najbolje zamjene za meso

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 08:21

Glavni mit i zabluda u vegetarijanskoj ishrani je da biljni proteini nisu toliko hranljivi i upotrebljivi kao oni životinjskog porijekla.