Nedjelja, 12.05.2024 | 11:54
IZVOR: kolektiv.me

SD i SDP: Prihvatamo poziv FORCE, DP-a i DPS-a da zajedno formiramo NOVU VLAST u Ulcinju

U cilju riješavanja krize lokalne vlasti koja je izazvana iznenadnim, jednostranim raskidom koalicionog sporazuma, opštinski odbori Socijaldemokrata (SD) i Socijaldemokratske partije (SDP) Ulcinja su donijeli odluku da prihvate poziv o formiranju nove lokalne vlasti u tom gradu, ciju ce okosnicu ciniti dosadašnji koalicioni partneri FORCA, DP, SD i SDP uz podrsku pet odbornika DPS-a.




Foto: YouTube screenshot/ MediaBiro 

SD i SDP ranije su sa žaljenjem konstatovali da vlast konstituisana nakon 2022. godine više ne postoji, te da pomenute partije niti jednim svojim potezom nijesu takvom epilogu doprinijele, niti su na bilo koji način narušili odredbe koalicionog sporazuma na osnovu koga je ta vlast konstituisana. Već su, naprotiv, imajući u vidu interes Ulcinja, učinile sve da do pomenute krize ne dođe.

“Kadrovi SD-a i SDP-a su, od formiranja, sada već odlazeće ulcinjske lokalne vlasti, profesionalno i odgovorno obavljali poslove koje su preuzeli, radili u interesu opštine i svih građanki i građana Ulcinja, te iza sebe ostavili konkretne i mjerljive rezultate, koje niko dobronamjeran ne može da spori”, navodi se u zajedničkom reagovanju dvije partije.

Iz SD-a i SDP-a su istakli da je turistička sezona u Ulcinju već počela i da se, shodno tome, Ulcinj mora što hitnije izvesti iz krize i uspostaviti vlast koja proizilazi iz jasne većine u lokalnom parlamentu.

“Imajući u novonastali razvoj događaja, zbog kojeg je u susret turističkoj sezoni od koje su očekivanja velika, prijetila potpuna paraliza sistema koja bi izvjesno dovela do nemogućnosti kvalitetnog zadovoljenja potreba naših građana, odlučili smo da reagujemo brzo da bismo što prije stabilizovali političke prilike u našoj opštini. Kako se iskristalisala mogućnost kreiranja nove jasne većine u lokalnom parlamentu, koja će izvjesno imati i više od neophodnih 17 odbornika, odlučili smo da formiramo stabilnu novu lokalnu ulcinjsku vlast sa FORCA-om, DP-om i DPS-om, a moguće i sa još nekim političkim subjektima”, poručili su iz ulcinjskog SD-a i SDP-a.

“Naši kadrovi će, dodaju u ovim partijama, jednako kako su to činili i do sada, nastaviti da posvećeno, profesionalno i odgovorno obavljaju svoje poslove, u najboljem interesu svih građanki i građana Ulcinja”, zaključuje se u saopštenju SD-a i SDP-a.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

DPS: Imamo 40 odsto osvojenih glasova

Nedjelja, 02.06.2024 | 21:02

Nosilac liste DPS-a Dejan Ivanović kazao je za TVCG da je ta lista osvojila 40 posto glasova na današnjim izborima.

ZATVORENA birališta u Andrijevici - Do 20 sati glasalo 71,61 odsto građana

Nedjelja, 02.06.2024 | 20:18

U Andrijevici su se danas održali izbori na kojima je učestvovalo sedam izbornih lista.

ANKETA: Da li će BICIKLISTIČKE PATROLE u PG biti EFIKASNE protiv NEPROPISNOG PARKIRANJA?

Nedjelja, 02.06.2024 | 15:07

Glasajte u našoj novoj anketi!

Živković: Bijelo Polje će OSTATI bastion snage državotvorne politike i grad lokomotiva razvoja sjevera Crne Gore

Nedjelja, 02.06.2024 | 15:00

Predsjednik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković, otvorio je opštinsku izbornu konferenciju DPS Bijelo Polje, na kojoj su birani članovi opštinskog odbora.

FORMIRANA radna grupa za izradu predloga Pravilnika za ostvarivanje prava na materijalno obezbeđenje, dodatka za njegu i pomoć, ličnu invalidninu…

Nedjelja, 02.06.2024 | 14:54

Ministarstvo rada i socijalnog staranja formiralo je radnu grupu za izradu predloga Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o medicinskim indikacijama za ostvarivanje prava na materijalno obezbeđenje, dodatka za njegu i pomoć, ličnu invalidninu i naknadu zarade za rad sa polovinom punog radnog vremena.

Za samo par minuta RIJEŠITE se MASTILA sa odjeće - Jedan sastojak iz kuće je ključan

Nedjelja, 02.06.2024 | 14:38

Otkrijte trikove za uklanjanje mastila sa tkanine uz pokoji sastojak koji već imate kod kuće!

Ovo voće ŠTITI SRCE i može uticati NA SAN

Nedjelja, 02.06.2024 | 14:24

Bogate antioksidansima i hranljivim sastojcima, trešnje nam mogu pomoći da bolje spavamo i ublaže bolove kod gihta i artritisa. Upravo im je sezona, te bi valjalo što više da ih iskoristimo.

U Mojkovcu sjutra DAN ŽALOSTI

Nedjelja, 02.06.2024 | 13:48

Odlukom predsjednika Opštine Mojkovac treći jun biće proglašen za Dan žalosti povodom smrtno stradalih članova porodice Vujičić u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 1. juna.

Crna Gora - Najviše se ODLAZI iz ovih gradova, u 17 opština NEGATIVAN prirodni priraštaj

Nedjelja, 02.06.2024 | 13:44

Prema podacima Uprave za statistiku MONSTAT stanovništvo Ctne Gore najviše napušta Zetu, Bijelo Polje, Nikšić i Pljevlja.

Ministarstvo pravde: Na zahtjev tužilaca DRŽAVNI ORGANI moraju ODGOVORITI u roku od osam dana

Nedjelja, 02.06.2024 | 13:38

Ministarstvo pravde Crne Gore usvojilo je prijedlog državnih tužilaca Jovana Vukotića i Maje Janković po kojem su državni organi u obavezi da odgovore na njihove zahtjeve u roku od osam dana. Ti prijedlozi dostavljeni su tokom trajanja javne rasprave o Predlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu koji je organizovalo Ministarstvo pravde.