Ponedjeljak, 20.05.2024 | 06:52
IZVOR: b92.net

ISTORIJSKI PREOKRET Minesote protiv Denvera - Od minus 20 do FINALA Zapada NBA lige

Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su od Minesote Timbervulvs 98:90, sedmu utakmicu polufinala Zapadne konferencije.




Foto: YouTube screenshot/NBA

Nagetsi su imali čak +20 na startu drugog poluvremena (58:38), ali je onda uslijedio epski raspad aktuelnih šampiona NBA. Minesota je uspjela da izvede najveći preokret u istoriji sedmih utakmica i zasluženo se plasirala u finale Zapada gdje će igrati protiv Dalas Meveriksa.

Minesota je početkom četvrte četvrtine potpuno preuzela kontrolu nad utakmicom, Nagetsi nisu mogli ništa da zagrade i gosti su iz drugih opcija konstantno održavali prednost.

Briljirao je Rudi Gober sa nekoliko "srećnih" pogodaka, a odličan doprinos dali su i Tauns, Gober, Mekdenijels, Konli, Edvards...

Nikola Jokić je imao 34 poena, 19 skokova i sedam asistencija, ali zanimljivo samo dvije asistencije u drugom poluvremenu. Iz igre je šutirao 13-28.

Pratio ga je Marej sa 35 poena, dok su ostali podbacili. Porter je ubacio sedam, Poup pet, a Gordon četiri poena.

Vulvse su do pobjede predvodili Mekdenijels i Tauns sa po 23 poena, Edvards je ubacio 16, Gober 13, Konli 10, a Rid 11 poena.

Nagetsi nisu dobro otvorili utakmicu, pošto su gosti iz Mineapolisa serijom 8:0 došli do sedam poena prednosti, 5:12.

Marej je forsirao, kao i Porter junior, Denver je morao kako je znao i umio da pronađe ritam, a posle tajm-auta Melouna u tome su i uspjeli.

Džamal se razigrao, Jokić je uglavnom bio zadužen za asistencije, ali ono što je bilo fenomenalno u prvoj dionici jeste odbrana nakon pomenutih 5:12.

Nagetsi su odlično čuvali Edvardsa, konstantno su ga udvajali i zatim dobro pokrivali ostatak terena. Vulvsi se nisu snašli i Denver je serijom koševa došao do 24:19 na kraju prve četvrtine.

Isti intenzitet su prenijeli i na drugu dionicu, te je prednost samo rasla i u jednom trenutku je iznosila +11, 32:19. To je bila serija 16:0 za Denver.

Minesota je imala odgovor, ali nije mogla u kontinuitetu da igra na visokom nivou u napadu. Denver je to iskoristio i predvođen Marejem i Jokićem imao maksimalnih +15 na poluvremenu, 53:38.

Jokić je imao 13 poena, 15 skokova i pet asistencija, dok Marej postigao 24 poena za poluvrijeme.

Drugo poluvrijeme - Denver je poveo +20, mislio da je kraj, ali Minesota je vjerovala.

Malo po malo su se vraćali i do kraja četvrtine su potpuno istopili zaostatak, 67:66. Bili su u naletu, potom ih je malo pogledala i sreća u nekim situacijama i potpuno zasluženo su pobijedili.

Jokić je isporučio u četvrtoj četvrtini, pogađao je, vukao, ali opet se mnogo trošio i jednostavno nije mogao sam da preokrene. Falio je doprinos drugih igrača, ne Mareja, on je dao 35 poena, ali Porter, Gordon, Kej-Si-Pi...

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

DPS: Imamo 40 odsto osvojenih glasova

Nedjelja, 02.06.2024 | 21:02

Nosilac liste DPS-a Dejan Ivanović kazao je za TVCG da je ta lista osvojila 40 posto glasova na današnjim izborima.

ZATVORENA birališta u Andrijevici - Do 20 sati glasalo 71,61 odsto građana

Nedjelja, 02.06.2024 | 20:18

U Andrijevici su se danas održali izbori na kojima je učestvovalo sedam izbornih lista.

ANKETA: Da li će BICIKLISTIČKE PATROLE u PG biti EFIKASNE protiv NEPROPISNOG PARKIRANJA?

Nedjelja, 02.06.2024 | 15:07

Glasajte u našoj novoj anketi!

Živković: Bijelo Polje će OSTATI bastion snage državotvorne politike i grad lokomotiva razvoja sjevera Crne Gore

Nedjelja, 02.06.2024 | 15:00

Predsjednik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković, otvorio je opštinsku izbornu konferenciju DPS Bijelo Polje, na kojoj su birani članovi opštinskog odbora.

FORMIRANA radna grupa za izradu predloga Pravilnika za ostvarivanje prava na materijalno obezbeđenje, dodatka za njegu i pomoć, ličnu invalidninu…

Nedjelja, 02.06.2024 | 14:54

Ministarstvo rada i socijalnog staranja formiralo je radnu grupu za izradu predloga Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o medicinskim indikacijama za ostvarivanje prava na materijalno obezbeđenje, dodatka za njegu i pomoć, ličnu invalidninu i naknadu zarade za rad sa polovinom punog radnog vremena.

Za samo par minuta RIJEŠITE se MASTILA sa odjeće - Jedan sastojak iz kuće je ključan

Nedjelja, 02.06.2024 | 14:38

Otkrijte trikove za uklanjanje mastila sa tkanine uz pokoji sastojak koji već imate kod kuće!

Ovo voće ŠTITI SRCE i može uticati NA SAN

Nedjelja, 02.06.2024 | 14:24

Bogate antioksidansima i hranljivim sastojcima, trešnje nam mogu pomoći da bolje spavamo i ublaže bolove kod gihta i artritisa. Upravo im je sezona, te bi valjalo što više da ih iskoristimo.

U Mojkovcu sjutra DAN ŽALOSTI

Nedjelja, 02.06.2024 | 13:48

Odlukom predsjednika Opštine Mojkovac treći jun biće proglašen za Dan žalosti povodom smrtno stradalih članova porodice Vujičić u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 1. juna.

Crna Gora - Najviše se ODLAZI iz ovih gradova, u 17 opština NEGATIVAN prirodni priraštaj

Nedjelja, 02.06.2024 | 13:44

Prema podacima Uprave za statistiku MONSTAT stanovništvo Ctne Gore najviše napušta Zetu, Bijelo Polje, Nikšić i Pljevlja.

Ministarstvo pravde: Na zahtjev tužilaca DRŽAVNI ORGANI moraju ODGOVORITI u roku od osam dana

Nedjelja, 02.06.2024 | 13:38

Ministarstvo pravde Crne Gore usvojilo je prijedlog državnih tužilaca Jovana Vukotića i Maje Janković po kojem su državni organi u obavezi da odgovore na njihove zahtjeve u roku od osam dana. Ti prijedlozi dostavljeni su tokom trajanja javne rasprave o Predlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu koji je organizovalo Ministarstvo pravde.