Petak, 27.10.2017 | 08:19
IZVOR: Pobjeda

Đukanović PORUČIO: "Zahvaliti se umornima u DPS-u i dovesti MLADE ljude"

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović zatražio je od podgoričkog odbora te partije da intenzivira rad na terenu u susret lokalnim izborima u Podgorici koji će biti održani na proljeće naredne godine, saznaje Pobjeda.

Foto: kurir.rs

Đukanović je to saopštio na sastanku koji je održan na njegovu inicijativu u petak u Podgorici i na kojem su prisustvovali predsjednici svih 28 koordinacionih tijela partijske infrastrukture u glavnom gradu. Na čelu koordinacionih tijela u Podgorici su najviši stranački prvaci uključujući i ministre u Vladi premijera Duška Markovića.

“Đukanović je bio veoma jasan: DPS glavnog grada treba znatno ranije da uđe u pripreme za lokalne izbore i značajno poboljša rad na terenu”, saopštio je izvor Pobjede koji je prisustvovao sastanku.

Zaostatak

U svojstvu predsjednika DPS-a, ali i koordinatora Predsjedništva ove partije za glavni grad, sastankom je predsjedavao Milo Đukanović, a prisustvovali su i gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović sa saradnicima, kao i predsjednik Odbora glavnog grada DPS-a Vladan Vučelić.

Bili su prisutni i svi ministri sa biračkim pravom u Podgorici, potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović, politički direktor Tarzan Milošević i savjetnik predsjednika DPS-a Milan Roćen. Đukanović je kao razlog zašto treba ranije početi pripremu za izbore i pojačati rad na terenu, naveo već preduzete aktivnosti oponenata, ali i činjenicu da se DPS, ako se uzmu u obzir rezultati parlamentarnih izbora nalazi u zaostaku u odnosu na opoziciju.

“Partijska procjena je da je DPS trenutno u minusu od pet do sedam hiljada u odnosu na sabrane glasove opozicije”, saopštio je izvor Pobjede.

Podmlađivanje

Đukanović je, kako su prenijeli izvori Pobjede, najavio i promjene te direktno zatražio od stranačkih prvaka procedure za podmlađivanje Odbora glavnog grada, ključnog nosioca u pripremi lokalnih izbora.

“Odbor glavnog grada treba podmladiti i ubaciti što veći broj mladih ljudi. Samo tako možemo biti konkurentni i osvježiti svoju političku ponudu, bio je izričit Đukanović”, tvrde izvori Pobjede.

Predsjednik DPS-a je, prema sagovornika ovog lista, taj stav dodatno pojačao i čvrstim uvjerenjem da „se umornima u DPS-u treba zahvaliti”.

“Ako je neko umoran i ne može na kvalitetan način da prati realizaciju programa DPS-a, treba da to saopšti. Mi ćemo mu se zahvaliti i na njegovo mjesto će doći neko drugi”, citirao je izvor Pobjede Đukanovićeve riječi. Pojasnio je da su u DPS-u prepoznali da je Đukanović u svom stavu “mislio na koordinatore određenih područja u Podgorici”.

Izbori u glavnom gradu trebali bi da budu održani najkasnije u maju naredne godine i u DPS-u te izbore, uz predsjedničke, smatraju krucijalnim za buduća dešavanja na crnogorskoj političkoj sceni.

Stijepović prezentovao učinke lokalne samouprave

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede na sastanku, gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović, prezentovao je učinke lokalne vlasti u svom mandatu, apostrofirajući šta je sve realizovano od programa koji je dobio ubjedljivu podršku građana. Stijepović je to uradio na inicijativu i zahtjev Đukanovića.

“Stijepović je precizno saopštio šta je sve lokalna samoprava uradila, prezentujući veoma koncizno podatke o realizovanim projektima, kao i ulaganjima u svim djelovima glavnog grada”, saopštio je izvor Pobjede.

Đukanović je, prema informacijama Pobjede, kazao da bi učinke rukovodstva glavnog grada, koje je ocijenio uspješnim, trebalo više valorizovati.

“Predsjednik DPS-a je dao veoma precizne instrukcije i smjernice šta treba raditi kako bi se valorizovali učinci vlasti uglavnom gradu”, saopštio je izvor Pobjede.

KOMENTARI (4)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Dinastija
27.10.2017 09:33

Sad idu naslednici prvog naslednog reda

5 0
Blaženka
27.10.2017 09:38

To Care, sve matore u aut

5 1
Aqva
27.10.2017 11:31

Oće li voda poskupit vala bože ili možemo i dalje pit dok se ne u..... O

4 0
Partner
10.11.2017 15:28

Davno si to trebao napravit Milo , muči nam se više od tih đedova oko tebe . Šalji to doma kod žena ili u penziju da počinemo od tih faca.

2 0

IMA IH OKO 5.000 U CRNOJ GORI: Ako hoćete tablicu po želji, evo koliko morate da platite

Nedjelja, 27.05.2018 | 08:26

Nedavno se beogradskim ulicama terenskim vozilom provozao crnogorski državljanin sa registarskom oznakom PGNerad i privukao pažnju srpskih medija, portala i čitalaca… Vlasnik vozila jedna je od 4.889 osoba koje su u posljednjih deset godina izabrale da registarskim tablicama ,,daju lični pečat.

NOVI UDAR NA BUDŽET: Gazirana pića i cigarete će poskupjeti

Nedjelja, 27.05.2018 | 08:11

Nakon povećanja poreza na dodatu vrijednost (PDV), te akciza, sa čime je počela 2018. godine, Vlada ne planira da se zaustavi, pa će u narednoj godini nastaviti sa povećanjem akciza.

PROJEKAT 1000+: Ako uzmete kredit od 50.000 eura, evo koliko ćete vratiti

Nedjelja, 27.05.2018 | 08:44

Kupovinom stana u vrijednosti od 50.000 eura na 20 godina preko Vladinog projekta 1000 plus može se uštedjeti 15.000 eura u odnosu na stambene kredite koje samostalno nude poslovne banke. Mnogi građani su prinuđeni na kredit koji direktno nude banke jer ne ispunjavaju uslove za 1000 plus.

ZABILJEŽENE NEPRAVILNOSTI: Fizički napad na Koniku, vrši se popis birača iz vozila

Nedjelja, 27.05.2018 | 13:40

Direktor Poreske uprave i visoki funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Miomir M. Mugoša se, nakon opomene predstavnika Opštinske izborne komisije (OIK), udaljio sa biračkih mjesta na prostoru Donje Gorice, na kojim se zadržavao sa svojim aktivistima.

Đukanoviću istekla lična karta, ali ga članovi biračkog odbora ipak "prepoznali"

Nedjelja, 27.05.2018 | 14:42

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović iskoristio je, zajedno sa svojom suprugom Lidijom i sinom Blažom, svoje biračko pravo na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Savo Pejanović". Međutim, tokom procesa identifikacije predsjednika dogodila se smiješna situacija.

PROGNOZA: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje narednih SEDAM DANA

Ponedjeljak, 28.05.2018 | 06:59

Sedmodnevna vremenska prognoza.

VUČUROVIĆ: "Ne mogu se priznati ucjene, pritisci... Organizujte proteste"

Nedjelja, 27.05.2018 | 22:54

"Ne mogu se priznati ucjene, pritisci... Organizujte proteste, razloga ima na pretek..."

Smjena vlasti u Kolašinu: DPS osvojio NAJVIŠE GLASOVA

Nedjelja, 27.05.2018 | 22:17

Rezultati CDT-a na osnovu uzorka nakon 100% obrađenih biračkih mjesta u Kolašinu pokazuju da je DPS osvojio najviše glasova - 38% (12 mandata).

Izbori u Golubovcima: Evo ko je osvojio NAJVIŠE MANDATA

Nedjelja, 27.05.2018 | 21:49

Rezultati CEMI na osnovu uzorka poslije 100 odsto obrađenih biračkih mjesta pokazuju da je lista DPS-a "Za dobro građana Golubovaca - Milo Đukanović" osvojila 48,6% glasova ili 16 mandata.

U Kolašinu OBRAĐENO 75% biračkih mjesta: DPS osvojio 40% GLASOVA

Nedjelja, 27.05.2018 | 21:12

Rezultati CEMI na osnovu uzorka posle 75% obrađenih biračkih mjesta u Kolašinu pokazuju da je navjiše glasova osvojio DPS sa 40%.

LOKALNI IZBORI: DPS ubjedljivo osvojio Žabljak i Šavnik sa preko 50 odsto

Nedjelja, 27.05.2018 | 21:10

Lokalni izbori u Crnoj Gori.

IZBORI U PLJEVLJIMA I BIJELOM POLJU: DPS osvojio preko 50 odsto

Nedjelja, 27.05.2018 | 20:54

Demokratska partija socijalista ima apsolutnu većinu prema preliminarnim rezultatima u Bijelom Polju i Pljevljima.

Poslanik DPS-a: INCIDENTE kreirala opozicija, očekujemo ubjedljivu POBJEDU

Nedjelja, 27.05.2018 | 20:31

Poslanik DPS-a Miloš Nikolić kazao je da je izborni dan protekao bez nepravilnosti koje bi mogle ugroziti legitimitet izbornog procesa.

LOKALNI IZBORI: Zatvorena biračka mjesta

Nedjelja, 27.05.2018 | 20:28

Biračka mjesta u deset crnogorskih opština i Golubovcima zatvorena su u 20 sati.

VIDEO: Pogledajte kako izgleda život u ovom plutajućem selu na trski!

Nedjelja, 27.05.2018 | 20:16

Jezero Titikaka izdiže se na 3.810 metara nadmorske visine na granici Perua i Bolivije. Široko je 65 kilometara, a dugo čak 194 kilometara.