Nedjelja, 26.11.2017 | 09:51
IZVOR: rtcg

LOKALNI IZBORI: Zatvorena biračka mjesta!

Biračka mjesta, za lokalne izbore na Cetinju, u Mojkovcu, Petnjici i Tuzima, otvorena su u sedam a građani će moći da glasaju do 20 sati.

Foto: novosti

Na izborima na Cetinju učestvovaće deset, u Petnjici osam, u Mojkovcu sedam, a u Tuzima devet izbornih lista.

Izborni dan uživo:

20.16 - Većina biračkih mjesta u četiri crnogorske opštine u kojima su održani lokalni izbori, zatvorena su u 20 sati. Do 20 sati na Cetinju je glasalo 70,33 odsto od 14.168 upisanih birača. U Tuzima je do 19.45 izlaznost je bila oko 60 odsto, u Mojkovcu preko 83 odsto. U Petnjici je, kako su saopštili iz OIK-a, glasalo 48,66% građana upisanih u biračke spiskove.

20.00 - Biračka mjesta na Cetinju, u Mojkovcu, u Petnjici i Tuzima, zatvorena su u 20 sati. Izborni dan protekao je najburnije na Cetinju. Bilo je verbalnih i fizičkih sukoba i incidenata, privremenog zatvaranja pojedinih biračkih mjesta, podnesene su i krivične prijave kojima stranke optužuju jedna drugu za kršenje izbornih pravila i nezakonite poteze. 

19.44 - Na Cetinju je do 19.30 sati na birališta izašlo 68,82 odsto upisanih u biračke spiskove, saopštila je predsjednica Opštinske izborne komisije.

19.38 - Do 19.30 sati, kako je za TVCG kazao predsjednik OIK Vlastimir Knežević, u Mojkovcu je na birališta izašlo 81,97 odsto građana.

18.20 - Do  18 sati na Cetinju je biračko pravo iskoristilo 65 odsto građana. U Prijestonici je i najburnije, ima incidenata, partije - učesnice na izborima se međusobno optužuju, saopštenjima ili na pres - konferencijama. O tome detaljnije nakon završetka izborne tišine.

18:10 - U Tuzima je do 18 sati glasalo 55 odsto birača. Kako javlja TVCG, izborni dan protiče mirno.

18.05 - Prema podacima OIK u Petnjici, do 17.45 sati glasalo je 46 odsto upisanih u birački spisak. Kako je kazao predsjednik OIK, izborni dan u ovoj opštini protiče u korektnoj atmosferi. 

18.03 - Do 18 sati u Mojkovcu je glasao 5.521 birač, što u procentima iznosi 77,72 odsto, kazao je Vlastimir Knežević predsjednik opštinske izborne komisije. Knežević je TVCG saopštio da do sada nije bilo zvaničnih prigovora.

17.30 - Biračko mjesto u bivšem austrugarskom poslanstvu na Cetinju bilo je zatvoreno desetak minuta zbog fizičkog sukoba dvije osobe. Na lice mjesta je izašla policija, a glasanje je nastavljeno nakon kraćeg prekida, prenosi Radio Cetinje. Riječ je o drugom današnjem prekidu glasanja, nakon što je, poslije 15 sati, zbog lompljenja glasačke kutije došlo do polusatnog zatvaranja birališta u biblioteci "Njegoš".

16.33 - U Petnjici, gdje 6.200 građana ima pravo da bira jednu od osam lista, do 16 sati svoje pravo iskoristilo je skoro 43 odsto birača.

16:14 - U Tuzima je do 16 sati glasalo 43,46 odsto birača, dok je u Petnjici 42,18 odsto izašlo na glasanje. 

15:13 Na Cetinju je do 15 sati glasalo oko 45 odsto upisanih birača.

Predsjednica OIK-a Ankica Pajović za Portal RTCG je rekla da nijesu dobili veće pritužbe od biračkih odbora.

"Dešavaju se manje nepravilnosti. Neko od građana dođe na biračko mjesto na koje nije upisan, ali odbori brzo reaguju i upute ih na njihovo glasačko mjesto", navela je Pajović.

Član Opštinske izborne komisije Mirko Rajković kazao je za TVCG da je na više biračkih mjetsa, većinom na seoskim područijama, nestajala električna energija.

"Dosta brzo se situacija vratila u normalu. Na par mjesta birački odbori su morali vizuelno da utvrđuju indentitet glasača, ali brzo se prešlo na elektorinsku indentfikacju", kazao je Rajković.

15:05 U Mojkovcu je do 15 sati glasalo 4.714 birača, odnosno 66,36 odsto upisanih, saopštio je za Portal RTCG, predsjednik OIK-a Vlastimir Knežević.

"Nemamo značajnijih nepravilnosti na biralištima, a sve tehničke rješavamo u hodu", poručuju iz OIK-a.

14:12 U Petnjici je do 14 sati glasalo 2.237 birača odnosno 36 odsto upisanih.

Iz OIK-a su za TVCG kazali da je najveća izlaznost, 42 odsto, zabilježena na biračkom mjestu 14. Gornja Vrbica.

"OIK redovno obilazi sva birališta i nijesmo zabilježili nikakve nepravilnosti", kazali su oni.

Naredni presjek OIK Petnjica će raditi nakon 17 sati.

14:08 U Tuzima je do 14 sati glasalo 33 odsto upisanih birača, saopštio je za Portal RTCG predsjednik podgoričkog OIK-a, Srđan Raičević. 

14:05 I cetinjska Opštinska izborna komisija će naredni presjek izlasnosti birača raditi do 15 sati, kao i njihove kolege u Mojkovcu.

14:03 Iz mojkovačkog OIK-a kazali su za Portal RTCG da će naredni presjek izlaznosti raditi nakon 15 sati.

Predsjednik OIK-a Vlastimir Knežević kazao nam je da izborni dan protiče uobičajeno kao i da nijesu zabilježene nepravilnosti.

13:30 Na Cetinju je do 12 sati prošle godine, u okviru parlamentarnih izbora, izlaznost je iznosila 27,1 odsto, a na lokalnim prije četiri godine – 30 procenata, podsjeća RTV Cetinje.

12:58 Nosilac liste Socijaldemokrata na cetinjskim izborima, Ivan Gazivoda, glasao je u 12:30 sati na biračkom mjestu u Gornji vrtić.

12:18 U Tuzima je do 12 sati glasalo 21 odsto birača, saopšteno je iz OIK-a.

12:06 U Mojkovcu je do 12 sati glasalo 2.839 birača, odnosno 39,96 odsto upisanih.

"Izborni dan protiče regularno. OIK-u nije prijavljeno kršenje pravila u radu odbora, izuzev tehničkih problema koje rješavamo u hodu", kazao je za TVCG predsjednik OIK-a, Vlastimir Knežević.

12:06 U Mojkovcu je do 12 sati glasalo 2.839 birača, odnosno 39,96 odsto upisanih.

"Izborni dan protiče regularno. OIK-u nije prijavljeno kršenje pravila u radu odbora, izuzev tehničkih problema koje rješavamo u hodu", kazao je za TVCG predsjednik OIK-a, Vlastimir Knežević.

12:04 Na Cetinju je do 12 sati glasalo 25 odsto birača.

"Do sada nije bilo prijavljenih nepravilnosti na biračkim mjestima", kazala je za TVCG predsjednica OIK-a, Ankica Pajović.

11:50 Iz Socijaldemokratske partije su saopštili da je nosilac njihove liste na cetinjskim izborima, Nikola Đurašković,  ostvario biračko pravo jutros u deset sati na biračkom mjestu Zavod.

11:43 U Petnjici je do 11:30 glasalo 1.579 birača, odnosno 25,31 odsto upisanih.

"Izborni dan protiče bez problema", kazali su za TVCG iz OIK-a.

11:08 Novi podaci o izlasnosti očekuju se nakon 12 sati.

11:03 U Petnjici je prema nezvaničnim podacima glasalo dosada glasalo oko 12 odsto birača.

10:32 U Tuzima je do deset sati glasalo 8,1 odsto birača, saopštili su za Portal RTCG iz OIK-a.

10:17 Izborni dan u gradskoj opštini Tuzi protiče mirno bez nepravilnosti. Iz OIK-a bi ubrzo trebalo da saopšte prve podatke o izlasnosti.

10:06 U Petnjici je do devet sati i 30 minuta glasalo 694 birača, odnosno 11,19 odsto upisanih u spisak.

09:56 Nevladina organizacija Građanska alijansa apelovala je na sve aktere političke scene i sve građane, da u maniru odgovorne i dijalogu posvećenih javnosti, smire strasti tokom današnjih izbora.

"Zapaljiva retorika, ishitrene reakcije, nekontrolisani izlivi često i najprimitivnijih optužbi i rafalno blaćenje političkih protivnika ne mogu i ne smiju biti manir odgovornih nosilaca predstavničkih funkcija. Javni diskurs pred plebiscitima ove vrste ne smije biti pun prizemnih riječi i neumjerenih tvrdnji o protivnicima već je neophodno da u dostojanstvenom maniru omogućimo miran pristup biralištima", poručuju iz GA.

09:47 U Petnjici je do devet sati glasalo tri odsto upisanih birača, odnosno 181 građanin, saopštili su za TVCG iz OIK-a.

09:41 U videu pogledajte kako je proteklo otvaranje biračkih mjesta kao i prve reakcije glasača.

09:35 Na izborima u Cetinju do devet sati glasalo je osam odsto birača.

"Sva biračka mjesta otvorena su u sedam sati. Izborni dan protiče normalno, bez nepravilnosti", kazala je za Portal RTCG, predsjednica Opštinske izborne komisije, Ankica Pajović.

09:20 Na izborima u Mojkovcu do devet sati glasalo je 9,32 odsto upisanih birača, saopštio je za TVCG, predsjednik OIK-a, Vlastimir Knežević.

"Nema prijavljenih nepravilnosti, samo određene prijave, tehničke prirode", kazao je Knežević.

07:50 Sva biračka mjesta na lokalnim izborima otvorena su u sedam sati.

Glasačko pravo u Prijestonici ima 14.168 građana, u Mojkovcu 7.104, a u Petnjici 6.202. U Tuzima, opštini u okviru Glavnog grada, moći će da glasa 11.612 birača.

Na izborima na Cetinju prva lista na biračkom listiću biće „Cetinje pobjeđujeje – DPS –Milo Đukanović“, druga „Aleksa Bečić – Demokrate - Pobjede, a ne podjele“, a treća „Crnogorska – Na okup Crnogorci.

„Socijaldemokrate – Dosljedno, da Prijestonica bude prva“ biće četvrta na listiću na petom „Cetinjska sloga – Socijalistička narodna partija i Liberali zajedno“, na šestom „Demokratski front Cetinje – Samo složno, samo jako“ (Pokret za promjene, Demokratska narodna partija i Radnička partija, Nova srpska demokratija“.

„URA – Ponosno, prkosno, CETINJSKI – Filip Adžić“ biće sedma na biračkom listiću, a „Stara garda Liberalnog saveza Crne Gore“ na osmom.

„Pozitivna Crna Gora – Za novi život Cetinja – dr Mihailo Babić biće na devetom mjestu na biračkom listiću, a „Socijaldemokratska partija – Da živi Cetinje“ na desetom.

Na biračkom listiću na izborima u Petnjici na prvom mjestu je lista „SDP Rešad Rastoder – Da živi Petnjica, na drugom „Petnjica pobjeđuje – DPS Milo Đukanović“, a na trećem „Bošnjačka stranka – Dostojanstveno za Petnjicu“.

Četvrta lista na biračkom listiću je „Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Petnjicu, nakon njih slijedi „Socijalistička narodna partija – Za dobro Petnjice“, a na šestom mjestu je „Aleksa Bečić – Demokrate – Pobjede, a ne podjele“.

Na sedmom mjestu je „Bošnjačka demokratska zajednica – Za život u Bihoru“, a na osmom „Pozitivna Crna Gora – Sabaheta Novalić – Pošteno“.

Izborna lista DPS-a, pod nazivom „Za naš Mojkovac! DPS – Milo Đukanović“, biće prva na biračkom listiću na mojkovačkim izborima.

Pod brojem dva je „Socijalistička narodna partija Crne Gore – Za Mojkovac dostojan čovjeka“.

Nakon toga slijede „Socijaldemokratska partija – Da živi Mojkovac“, „Socijaldemokrate Crne Gore –Ivan Brajović – Dosljedno za Mojkovac“, „Ura – mr Ivan Ašanin – Rad je najbolja politika – GP URA – Reforme odmah!“.

Na biračkom listiću slijede liste „Aleksa Bečić – Demokrate - Pobjede a ne podjele“ i „Demokratski front – Da radi Mojkovac (Nova srpska demokratija, Pokret za promjene, Demokratska narodna partija, Radnička partija, Partija udruženih penzionera i invalida Crne Gore i Demokratska srpska stranka)“.

U Tuzima u "izbornoj trci" učestvovaće devet lista - Demokrate, Demokratski savez Albanaca, Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka, DPS, Naša unija - DUA, Albanska alternativa, SNP i SDP.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Hood
26.11.2017 19:34

Vazduh trepti, kao da nebo gori... Sprema se oluja

0 0

HOROSKOP OTKRIVA: Evo koji horoskopski znak ne može da vas "smisli"

Ponedjeljak, 19.03.2018 | 21:12

Horoskop otkriva kome ste iritantni, ali i koji tip ličnosti vama ne odgovara.

KONAČNO PROGOVORILA: Evo šta Emina kaže o razvodu

Ponedjeljak, 19.03.2018 | 20:41

Emina Jahović oglasila se danas na Instagramu željeći da otkrije pravu istinu o njenom razvodu i svemu što se piše posljednjih nedjelja o njoj.

USKORO DOSTUPNA: Kontraceptivna pilula za muškarce

Ponedjeljak, 19.03.2018 | 20:37

Razvoj kontraceptivne pilule za muškarce jedan korak je bliži konačnom proizvodu. Pilula, koja se uzima na dnevnoj bazi kao ona namijenjena ženama, "isključuje" testosteron muškaraca i hormone zadužene za proizvodnju spermatozoida.

SPREMITE SE: Za dvije godine stiže AUDI Q1

Ponedjeljak, 19.03.2018 | 20:17

Najmanji član Audijeve Q porodice SUV klase Q1 ugledaće svjetlost dana tokom 2020. godine.

MOMČILO OTAŠEVIĆ ISKRENO: Nikada ne bih počinio prevaru

Ponedjeljak, 19.03.2018 | 19:57

Otašević se mnogo ponosi svojim crnogorskim porijeklom, a, kaže, to se u mnogim stvarima ogleda.

Ovako izgleda SAVRŠEN muškarac

Ponedjeljak, 19.03.2018 | 19:32

Pojam savršenstva razlikuje se od osobe do osobe, ali naučnici su ipak pokušali da pronađu fizičke karakteristike koje bi trebao da ima savršen muškarac. Ovo su neke predispozicije koje muškarcima povećavaju šanse kod žena- i to na osnovu naučnih činjenica.

VODI RAČUNA O SVOM IZGLEDU: Lepa Brena se podvrgla tretmanu uljepšavanja

Ponedjeljak, 19.03.2018 | 19:10

Folk diva Lepa Brena i te kako vodi računa o svom izgledu, pa joj nije strano da se podvrgne nekom tretmanu kada je riječ o ljepoti.

MEDIJI BRUJE DA JE NEVENA BOŽOVIĆ U VEZI SA CRNOGORCEM: Evo šta o tome kaže pjevačica

Ponedjeljak, 19.03.2018 | 18:56

Pjevačica Nevena Božović je mjesecima pokušavala da sakrije vezu sa crnogorskim bogatašem, ali je sada odlučila da ipak progovori.

HERCEG NOVI: "Podivljalo" more napravilo veliku štetu

Ponedjeljak, 19.03.2018 | 18:09

Oštećena infrastruktura i mobilijar novskih plaža sa kojih je more odvuklo pijesak a nanijelo ogromnu količinu kamenja, vidljivi su nakon što je “protutnjalo” nevrijeme kroz ovu primorsku opštinu.

ZNA DA BUDE PRESUDNA: Polovni automobili OVE BOJE su najskuplji

Ponedjeljak, 19.03.2018 | 17:45

Mnogo faktora utiče na cijenu polovnog automobila, a iako je mmogima mnogima potpuno nebitna, i boja zna da bude presudna.