Četvrtak, 21.12.2017 | 15:47
IZVOR: Kolektiv.me

MBA: "Zakonsku regulativu prilagoditi potrebama biznisa"

Montenegro Biznis Alijansa (MBA) se uvijek zalagala da se svi zakoni koji se tiču biznisa što više prilagode njegovim potrebama.

Foto: Ilustracija, study.com

"Brojni su zakoni u koje su ugrađeni prijedlozi MBA, a koji su se odnosili na unapređenje poslovnog ambijenta i podršku biznisu. Smatramo da pri izradi zakonske regulative uvijek treba imati na umu neophodnost “unošenja preduzetničkog duha” u sve zakone koji se tiču biznisa. U tom smislu poslovne asocijacije imaju veoma značajnu ulogu, jer svojim prijedlozima pomažu da se stvari u tom smislu mijenjaju na bolje. MBA se odlučno i u kontinuitetu suprostavlja Prijedlogu Zakona o Privrednoj Komori Crne Gore u dijelu koji definiše obavezno plaćanje članarine za sve poslovne subjekte registrovane u CRPS-u. U vezi sa tim, predstavnik MBA je učestvovao na zasijedanju dva skupštinska odbora: Odboru za ekonomiju, finansije u budžet i Zakonodavnom odboru. MBA se protivi svakom uvođenju novih biznis barijera, novih nepotrebnih obaveza za privatni sektor, kakva bi, bez ikakve  sumnje, bila i nametnuta obaveza da poslovni subjekti moraju silom zakona, mimo njihove volje i interesa,  postati članovi Privredne komore Crne Gore", stoji u saopštenju MBA.

Kako su istakli, oni žele da ukažu na neophodnost veće podrške biznisu, kroz izradu zakonske regulatice, i to kako na lokalnom tako i na državnom nivou.

"I ovom prilikom želimo da ukažemo na neophodnost veće podrške biznisu kroz izradu zakonske regulative, kako na lokalnom tako i na državnom nivou. Ne vidimo ni jedan razlog da tako ne bude. I pored pozitivnih kretanja u tom smislu, smatramo da podršku biznisu treba osnažiti i sa još više spremnosti i senzibiliteta pristupiti donošenju rješenja koja podstiču njegov razvoj. Naravno, dalja i još sadržajnija saradnja privatnog i javnog sektora se nameće kao neophodnost zbog značaja koji ta saradnja ima za dalji razvoj biznisa u Crnoj Gori i, s tim u vezi, rasta standarda naših građana.  To je ono što MBA jedino i isključivo zanima i podstiče da nastavi svoje aktivnosti u tom pravcu", zaključeno je u saopštenju. 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

HOROSKOP OTKRIVA: Evo koji horoskopski znak ne može da vas "smisli"

Ponedjeljak, 19.03.2018 | 21:12

Horoskop otkriva kome ste iritantni, ali i koji tip ličnosti vama ne odgovara.

KONAČNO PROGOVORILA: Evo šta Emina kaže o razvodu

Ponedjeljak, 19.03.2018 | 20:41

Emina Jahović oglasila se danas na Instagramu željeći da otkrije pravu istinu o njenom razvodu i svemu što se piše posljednjih nedjelja o njoj.

USKORO DOSTUPNA: Kontraceptivna pilula za muškarce

Ponedjeljak, 19.03.2018 | 20:37

Razvoj kontraceptivne pilule za muškarce jedan korak je bliži konačnom proizvodu. Pilula, koja se uzima na dnevnoj bazi kao ona namijenjena ženama, "isključuje" testosteron muškaraca i hormone zadužene za proizvodnju spermatozoida.

SPREMITE SE: Za dvije godine stiže AUDI Q1

Ponedjeljak, 19.03.2018 | 20:17

Najmanji član Audijeve Q porodice SUV klase Q1 ugledaće svjetlost dana tokom 2020. godine.

MOMČILO OTAŠEVIĆ ISKRENO: Nikada ne bih počinio prevaru

Ponedjeljak, 19.03.2018 | 19:57

Otašević se mnogo ponosi svojim crnogorskim porijeklom, a, kaže, to se u mnogim stvarima ogleda.

Ovako izgleda SAVRŠEN muškarac

Ponedjeljak, 19.03.2018 | 19:32

Pojam savršenstva razlikuje se od osobe do osobe, ali naučnici su ipak pokušali da pronađu fizičke karakteristike koje bi trebao da ima savršen muškarac. Ovo su neke predispozicije koje muškarcima povećavaju šanse kod žena- i to na osnovu naučnih činjenica.

VODI RAČUNA O SVOM IZGLEDU: Lepa Brena se podvrgla tretmanu uljepšavanja

Ponedjeljak, 19.03.2018 | 19:10

Folk diva Lepa Brena i te kako vodi računa o svom izgledu, pa joj nije strano da se podvrgne nekom tretmanu kada je riječ o ljepoti.

MEDIJI BRUJE DA JE NEVENA BOŽOVIĆ U VEZI SA CRNOGORCEM: Evo šta o tome kaže pjevačica

Ponedjeljak, 19.03.2018 | 18:56

Pjevačica Nevena Božović je mjesecima pokušavala da sakrije vezu sa crnogorskim bogatašem, ali je sada odlučila da ipak progovori.

HERCEG NOVI: "Podivljalo" more napravilo veliku štetu

Ponedjeljak, 19.03.2018 | 18:09

Oštećena infrastruktura i mobilijar novskih plaža sa kojih je more odvuklo pijesak a nanijelo ogromnu količinu kamenja, vidljivi su nakon što je “protutnjalo” nevrijeme kroz ovu primorsku opštinu.

ZNA DA BUDE PRESUDNA: Polovni automobili OVE BOJE su najskuplji

Ponedjeljak, 19.03.2018 | 17:45

Mnogo faktora utiče na cijenu polovnog automobila, a iako je mmogima mnogima potpuno nebitna, i boja zna da bude presudna.