Ponedjeljak, 01.01.2018 | 09:42
IZVOR: novosti.rs

Veliki GODIŠNJI HOROSKOP: Saznajte šta vam prognoziraju ZVIJEZDE za 2018. GODINU

Saznajte šta vas čeka tokom 2018. godine!

Foto: Ilustracija, femmeacutelle.fr

OVAN

Ovnovi će trpljeti uticaje Urana većim dijelom 2018. godine. Tačnije, Uran će da tranzitira do sredine maja kroz ovaj znak, a onda ulazi u Bika. Tu će da boravi sve do početka novembra a onda, posljednja dva mjeseca 2018, retrogradno se vraća u Ovna. Tokom tog perioda, dok Uran bude bio u Ovnu, biće puno promjena u životima osoba koji su rođene u ovom znaku.

S obzirom da će Uran da prolazi kroz treću dekadu Ovna, osobe rođene u ovoj dekadi će najviše da osjete njegov uticaj. Ipak, uticaj će da osjete svi Ovnovi, ali možda na malo blaži način. U svakom slučaju, ovaj znak može da očekuje puno promjena u životu. One mogu da se odnose na ljubav, posao, finansije, pa čak i zdravlje.

Kod Ovnova može u 2018. godini da bude mnogo razvoda, nestabilnosti u poslu, kao i u različitim oblastima života. Uran je vjesnik promjena, što znači da će Ovnovi morati da mijenjaju nešto u svom životu. Neki će na promjene da budu prinuđeni, a nekima će se one jednostavno dešavati same od sebe. Uglavnom su promjene teške, ali Ovan to može da podnese. Pluton će iz Jarca sve vrijeme da pravi loše uticaje, a naročito na drugu dekadu ovog znaka. On je vjesnik ozbiljnih događaja, a često i smrti. Ovo je uvijek opasnost za oca ili muža. Može da dođe i do smrti nekog od njih, pišu novosti.rs.

BIK

Bik će tokom 2018. godine trpljeti različite uticaje. Sa jedne strane biće dobrih aspekata koji će Bikovima donijeti mnogo sreće i uspjeha. Ipak, biće i problematičnih faza. Već od samog početka godine Saturn ulazi u Jarca i pravi odličan aspekt na znak Bika. Ovo se odnosi na cijeli znak, a naročito na prvu dekadu. Saturn Bikovima donosi stabilnost, sigurnost, završetak poslova koji su već dugo na čekanju, kao i postavljanje temelja za neke važne stvari koje tek treba da se dese. Bikovima odgovara ovaj uticaj Saturna, jer je on fiksan znak, pa voli da je svoj na svome. Bitno je da u svim segmentima života Bik bude siguran i stabilan.

On ne podnosi promjene i vrlo teško na njih reaguje. Saturn, kao i Pluton sa aspektom trigona će veći dio godine Bikovima donositi dobre uticaje, naročito kada je u pitanju posao, novac i druge materijalno praktične stvari. S obzirom da ovaj aspekt dolazi iz 9. kuće, sve što je povezano sa inostranstvom može da bude uspješno. Iako su dvije teške planete u ovom polju (Saturn i Pluton) one sa dobrim aspektima donose dobro, ali na malo teži i sporiji način. Slično se odnosi i na studije koje pripadaju istoj kući. Ako se ispiti temeljno i ozbiljno spremaju, uspjeh je zagarantovan. Samo ništa nemojte da radite neozbiljno i na brzinu, jer Saturn to ne podržava.

Planeta sreće Jupiter će do početka novembra da bude u Škorpiji, što je Bikovima polje braka. Dakle, sreća po pitanju ulaska u brak! Moguće je da će Bikovi tokom 2018. najviše ulaziti u bračne vode. Ovaj aspekt se dešava jednom u dvanaest godina, pa ga svakako iskoristite.

BLIZANCI

Blizanci će u 2018. godini napokon moći malo da odahnu. Njima već dvije i po godine Saturn iz Strijelca (opozicija na Blizance) pravi velike probleme. Opozicija Saturna na ovaj znak donijela je mnogo teškoća, kriza, raspada brakova, porodica, bolesti i smrti. Svašta su Blizanci preživjeli. Ovaj loš znak će u 2018. godini da bude u znaku Jarca i time će da oslobodi Blizance ovako teškog tereta. Iako još uvijek nema tako povoljnih aspekata za Blizance, ovaj izlazak Saturna je već toliko olakšanje da im veći poklon ne treba.

Neptun iz Riba može da ima loš uticaj na ovaj znak iz 10. kuće, koja se odnosi na posao. Neptun je planeta obmane, prevare, manipulacije i laži. S obzirom da dolazi iz kuće posla, tu je žiža dešavanja. Ogovaranje kao mogućnost da vam neko namjesti problem na poslu je izvjesno, pa na to naročito treba da se obrati pažnja. Da li zbog položaja koji imate, ili zbog nečeg drugog, ali ima onih kojima smetate. Međutim, Jupiter u vašoj 6. kući će da vas čuva kada je u pitanju posao, tako da vam, osim toga što se oko svega nervirate, niko ne može ništa. Jupiter kroz 6. kuću vjesnik je dobrog zdravlja cijele godine.

Mogući problemi u braku su tokom februara i marta, kada Mars bude tranzitirao 7. kućom, tj. poljem braka. Ovo može kod mnogih Blizanaca da ukaže na sukobe u braku, razvod, a možda i nasilje. Taman u tom periodu, početkom marta i Venera ulazi u znak Ovna, gde se lako ulazi u problem kada su u pitanju ljubavni odnosi.

RAK

Kao i mnogi znakovi i Rak će tokom godine da ima pomiješane uticaje. S jedne strane planeta sreće (Jupiter) prolazi kroz polje ljubavi. Ovo je fenomenalan aspekt u kojem će Rakovi baš da uživaju maksimalno. Ako ste već u vezi, ovaj period će da ukaže na veliku sreću, trudnoću, dobijanje djeteta. Aspekt sa puno radosti i ljubavi. Ako slučajno niste u vezi, Jupiter će Rakovima da donese novog partnera i to nekog ko je prilično bogat, obrazovan, a možda ima i veze sa inostranstvom. Ukoliko se dogodi da putujete tokom iduće godine, onda tamo negdje upoznajete svoju srodnu dušu. Nikako nemojte da se zatvarate u kuću sa ovim aspektom. Treba da se krećete, putujete, da se družite, izlazite i sl. Ovaj aspekt pojačava društveni život i donosi nova poznanstva. Dobar uticaj Neptuna govori o bajkovitim ljubavima. Velika euforija i zaljubljenost će da oplemeni ovaj znak.

Uspjeh može da dođe i kroz sve vidove kreativno umjetničkog rada i sporta. Ako se bavite sportom, umjetnošću, šou-biznisom, muzikom, scenom i slično, onda je za vas ova godina pun pogodak. Za sve Rakove koji se bave spiritualnim razvojem ovo je jedna od boljih godina za nova interesantna duhovna iskustva. Jupiter i Neptun su dvije najduhovnije planete. S obzirom da bukvalno izlivaju pozitivan uticaj na Rakove, ovaj znak prima i veliku zaštitu anđela čuvara. Neptun iz 9. kuće za neke znači puno putovanja, odlazak na more, ostrva, a za neke i na daleke destinacije kao što su Amerika i Australija.

LAV

Većina sporih planeta (Saturn, Pluton, Neptun i Uran) neće imati naročit uticaj na Lavove. Iduće godine gotovo nijedna od ovih planeta, osim djelimično Urana, nema aspekt sa znakom Lava. Naravno, oni će da tranzitiraju kroz određene astrološke kuće, ali neće imati direktan uticaj na znak, tako da će Lav biti, manje-više, samostalan tokom 2018. godine. Nema nekih naročitih prepreka i ograničenja, nema teškoća i kriza, stagnacija i pritisaka. Sve to je negdje iza ovog znaka. Sad Lav uzima stvari u svoje ruke i može da planira život onakav kakav želi.

Uran će djelimično, u fazama, da pravi dobar aspekt sa Lavom kako bi donio inspiraciju i nove ideje, kao i neočekivane povoljne događaje. Tokom februara i marta Mars tranzitira kroz 5. kuću i donosi, naročito ženskoj populaciji, dobar emotivni i seksualni život. Ovo može da bude i pojava novog partnera, kao i intenzivniji odnos sa već postojećim. Inače, ovaj period je bogat lijepim danima, zabavama, proslavama, izlascima. Moguće je da baš na nekom takvom mjestu upoznate novog partnera. Ovo se odnosi i na muške Lavove, ali sa manjom snagom.

Početkom juna planeta sukoba i rata Mars ulazi u polje braka i istovremeno napada Lavove. To može da bude osjetljiv period za one koji su u braku, s obzirom da će Mars retrogradno da se kreće kroz Vodoliju. Ovo će da traje sve do avgusta, kada se Mars vraća u Jarca, a onda ponovo od sredine septembra, pa sve do polovine novembra Mars ponovo kreće u napad. Oni Lavovi koji imaju osjetljivo polje braka mogu da imaju probleme, pa čak i da se razvedu. Za one koji nisu u braku ovo je najava - ulaska u brak. Mars može loše da utiče na kičmu i srce, pa je to mjesto koje je u tom periodu osjetljivo za Lavove.

DJEVICA

Djevica može da očekuje dobru godinu. Dugo je bila pod uticajem Saturna. Posljednje tri godine prolazila je kroz krizne faze. Bilo je tu i zdravstvenih problema, razvoda, psihički teških trenutaka, briga i sve što to prati. Saturn se polako pomjera u znak Jarca, što je za Djevicu odlično. Tako Saturn šalje dobar uticaj zajedno sa Plutonom. Ovi aspekti ojačavaju Djevicu, daju joj novu snagu, stabilnost, sigurnost i entuzijazam za nove poduhvate.

S obzirom da je naglašen element Zemlje, to je kod Djevica uvijek nešto praktično, opipljivo i vidljivo. Odlična godina za zaradu, poslovni prosperitet, uslužne djelatnosti, trgovinu, biznis, zanate, pisanje, podučavanje, posredovanje i drugo. Djevica je ekspert za posao, radoholik je, pa sam siguran da će ovi aspekti da joj donesu mnogo materijalnih plodova tokom 2018. godine. Pored toga, Jupiter pravi sekstil, tj. dobar aspekt na Djevicu, što joj omogućava da brže i lakše ostvari svoje poslovne poduhvate. Ovo je planeta novca, a prolazi kroz 3. kuću Djevice, što znači da se novac zarađuje preko putovanja. Vjerovatno će mnoge Djevice puno putovati tokom godine. Najveći broj tih kraćih puteva biće povezan sa poslom. Izuzetno plodan period je - mart, april, maj i juni. A onda septembar, oktobar i novembar.

VAGA

Vaga će da prolazi kroz mnoga karmička iskustva tokom 2018. godine. Ovo se najprije vidi po aspektu Saturna koji će nad Vagom da pravi loš aspekt (kvadrat). Saturn je karmička planeta i povezana je sa sudbinom, dugovima predaka, iskušenjima i sl. Njen uticaj na Vagu će pomalo da bude otrežnjujući, jer su se Vage prolaskom Jupitera tokom 2016/17 malo više opustile. Neke Vage su u tom vremenskom periodu napravile olako neke korake, ne razmišljajući kakve će to posljedice da ima. Te stvari se najviše vezuju za partnerske odnose u koje su Vage masovno ulazile tokom prošle i ove godine. Jupiter nekad daje i veliki, nerealan entuzijazam pa su, povedene time, napravile pogrešne korake.

Uz Saturn, i Pluton iz Jarca napada Vagu. S obzirom da Vaga simbolizuje brak, zajednicu, odnose, sigurno je da će ove dve destruktivne planete da naprave razdor u odnosima. Tokom proljeća Mars se u Jarcu pridružuje Saturnu i Plutonu, što pojačava negativan uticaj. Tu Vage treba da budu naročito oprezne, jer se sve ovo odvija u 4. kući koja predstavlja porodicu. Bez obzira da li se radi o roditeljima ili o njihovoj sekundarnoj porodici negdje mora da dođe do problema. Saturn/Pluton u 4. kući može da ukaže na smrt jednog od roditelja, često majke. Ukoliko je majka bolesna ili stara, 2018. godina može da bude kraj njenog života.

ŠKORPIJA

Napokon je i taj Jupiter ušao u Škorpiju da donese sreću i sve one lijepe stvari koje Škorpije dugo čekaju. Dakle, Jupiter će do novembra 2018. godine da prolazi kroz ovaj znak i da ga učini najsrećnijim znakom Zodijaka. S obzirom da će godinu dana da provede u 1. kući, to znači da su Škorpije uglavnom zaštićen znak. U ovoj godini dobijaju dobre rezultate u svemu. Kao prvo, Jupiter predstavlja novac, što znači da će Škorpije tokom 2018. imati najviše para. I ne samo to - na prilično lak način će da dolaze do njih. Jupiter predstavlja i obrazovanje. Sve Škorpije će imati sreće na studijama, sa strancima ili u inostranstvu. Odlična pozicija za putovanja. Tokom ljeta sigurno će da izaberu neku lijepu destinaciju. Ovo može da ukaže i na neko luksuznije ljetovanje. S obzirom da je Jupiter (putovanje) u Škorpiji (muslimanske zemlje) to može da bude Egipat, Tunis, Turska, pa i Španija.

Jupiter "baca pogled" na 5. kuću, koja se odnosi na ljubav. Tako, eto Škorpijama i mnogo ljubavi u ovoj godini. Ovo može da bude nova ljubav, ali zbog sekstila sa Saturnom može da bude neka stara obnovljena ljubav. U svakom slučaju, ovo je period kada Škorpije mogu zaista da budu srećne. Ovo je i polje trudnoće, djece, zabave, pa će sve vreme da bude aktivno, što donosi puno radosti na svim ovim poljima. Saturn i Pluton imaju dobar aspekt sa Jupiterom, što sve ovo potvrđuje. Samo jedan period će malo biti napet, a to je kad Uran bude od maja ušao u Bika i do novembra bude "napadao" Škorpiju. Tu treba biti malo obazriviji, jer ovo može da poljulja neke stvari, ali s obzirom da je u Škorpiji Jupiter, ništa se neće loše završiti.

STRIJELAC

Za Strijelčeve je 2018. veoma važna, jer je napokon Saturn napustio ovaj znak. Saturn je u Strijelcu boravio skoro tri godine i za to vreme prilično namučio pripadnike ovog znaka. Mnogim Strijelčevima se desilo sve loše što je moglo da se desi, a onima kojima se ništa nije dešavalo, zapravo je sve stagniralo. Saturn je Strijelčevima pravio dosta blokada.

Iako Strijelac do jeseni neće imati neke posebne aspekte, dovoljno je što Saturn više ne boravi u njemu. Ono što je važno, iako se odnosi tek na jesen 2018. i na 2019. godinu, to je što će Jupiter, koji vlada Strijelčevima, poslije dugih dvanaest godina napokon da se vrati u svoj znak. Dakle, prva polovina godine, pa sve do jeseni je period oporavka i pripreme Strijelca za ono dobro što će tek da dođe krajem 2018. i tokom 2019. godine. Uran će iz Ovna da napravi trigon na Strijelca i da probudi njegov uspavani entuzijazam i urođeni optimizam. S obzirom da ga je Saturn toliko iscrpio, potrebno je neko novo osvježenje i buđenje.

JARAC

Ovaj znak je od početka 2018, pa u narednih dvije i po godine na udaru Saturna. Saturn je 21. decembra 2017. godine ušao u ovaj znak. Dakle, za Jarčeve počinje vrijeme iskušenja, vraćanja dugova, mučenja, rada, prepreka, ograničenja... Za neke Jarčeve će ovo biti vrijeme zrelog perioda koji neće da bude lak, ali može da bude uspješan.

Saturn i Pluton su teške planete, a kada se Saturn i Pluton udruže u konjunkciji, to neće biti lak period. Ovo može da se očekuje tokom 2019/20. Tada Jarčeve očekuje veće iskušenje. S obzirom da se Uran kreće kroz 4. kuću (porodica, kuća) moguće je da će biti stresova kod kuće i da odnosi nisu baš dobri. Ovaj period će biti do maja, pa onda ponovo od oktobra. Ovo može da ukaže i na razvod roditelja, ali i na naglo preseljenje ili čak promjenu mjesta boravka.

VODOLIJA

Kroz Vodoliju će do novembra 2018. da tranzitira Južni mjesečev čvor. On umije da bude vrlo čudan, pa zbog toga Vodolije mogu sve da očekuju od njega.

Ako neko ima mnogo planeta u Vodoliji za njega je period teži. Ako je samo Sunce tu, onda je to manji problem, mada će i tada situacija da bude kompleksna. Kada je u pitanju otac ili muž, koji su predstavljeni Suncem u horoskopu, mogu da se očekuju problemi sa njima. Ovo se odnosi na Vodolije rođene u prvoj i drugoj dekadi. Može da bude bolest oca ili muža, neki drugi problemi sa njima, razvodi, iskušenja, čak je moguća smrt oca ili muža. Nema nekog aspekta koji posebno čuva Vodolije, tako da će morati same da se snalaze. Ovaj aspekt će baš negativno da reaguje samo u izrazito teškim horoskopima. Samo 10 posto Vodolija će da ima baš loša iskustva sa ovim čvorom. Ostali će mnogo lakše da prođu.

RIBE

Ribe će dobiti mnogo dobrog uticaja od Jupitera iz Škorpije, što ukazuje na dobru godinu. Jupiter je takođe vladar Riba, pa kad vladar aspektuje svoj znak onda to donosi sreću, uspjeh i zadovoljstvo. S obzirom da Jupiter iz 9. kuće aspektuje ovaj znak, to govori o podršci sa neba koju Ribe dobijaju. Trigon između Jupitera u Škorpiji i Neptuna u Ribama je znak „Anđela na ramenu“ koji je tu u svakom trenutku, tako da će Ribe da budu zaštićene tokom ove godine. Osim zaštite, tu će da bude dosta putovanja, kao i ljetovanje na ostrvu ili nekom romantičnom mjestu na moru. Svakako je za Ribe more najbolje, jer one i upravljaju morima i okeanima, pa je za njihovu regeneraciju to najbolji tretman. Najbolji period za učenje, studije, kurseve, duhovno usavršavanje, bavljenje sobom, kao i spiritualnim znanjima kojima su Ribe veoma sklone.

Možda će Uran u drugoj kući nekim Ribana da donese nestabilne finansije. Ako se to desi, ne brinite. Jupiter je tu i donijeće sve što vam bude bilo potrebno. Polje ljubavi je odlično, jer i na njega ima uticaj Jupiter. Nova ljubav u inostranstvu, možda stranac ili ljubav na putu. Ovo može da bude neko ko je zaista po vašoj mjeri. Odlična godina za trudnoću, sreća kroz djecu i sve one stvari koje Ribe najviše vole. Obratite malo više pažnje na kilažu. Moguće je da „nabacite“ koji kilogram. Najbolji periodi za ljubav su od 15. februara do 15. marta i od 19. maja sve do 10. juna. Takođe, od 9. septembra, pa sve do kraja godine. Dakle, tri velika perioda za ljubav. Samo da znate da su u ovom periodu moguće i tajne, zabranjene ljubavi koje neke Ribe mogu da privlače. Zdravlje će da bude dobro. Moguće su povremene glavobolje, promjenljivo raspoloženje i nizak pritisak. Sve u svemu, odlična godina u kojoj treba da pronađete sebe. Opustite se i uživajte u vašoj dobroj godini.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

VIDEO: Kristijan Golubović ponovo "na tapetu": Mladi glumac je već ODUŠEVIO imitacijama, ali ove najnovije su HIT!

Subota, 22.09.2018 | 08:26

Mladi glumac Vladimir Kovačević, polako ali sigurno osvaja publiku širom regiona svojim talentom.

Zaštićeni svjedok ne zna da li su se Radulović i Vukotić sreli, ali misli da su komunicirali KRIPTOVANIM telefonom

Subota, 22.09.2018 | 08:38

Zaštićeni svjedok kodnog imena imena Jadranko Jonski u procesu protiv tri kriminalne grupe koje se sumnjiče za najteža krivična djela kazao je da ne zna da li su se osumnjičeni Igor Vukotić i Ranko Radulović sreli, ali misli da su pričali posredstvom kriptovanih telefona.

Engleski mediji BRUJE o srpskom fudbaleru koji je za Dukija uplatio 70.000 EURA: Nevjerovatan čovjek, pravi HEROJ!

Subota, 22.09.2018 | 10:47

U engleskim medijima Nemanja Matić je tema dana. 

UDAR na kućni budžet: Gorivo u Crnoj Gori među NAJSKUPLJIMA u regionu

Subota, 22.09.2018 | 08:55

Ministarstvo ekonomije objavilo je juče prvi sedmični bilten o cijenama naftnih derivata, prema kojem su cijene eurodizela i eurosupera 95 u Crnoj Gori među prosječnim u Evropi.

VIDEO: Federer nije dobro prošao: Novakov projektil završio GDJE NE TREBA, a njihova reakcija je NEPROCJENJIVA!

Subota, 22.09.2018 | 09:37

Novak Đoković i Rodžer Federer prvi put su igrali skupa, na jednoj strani, a teniski svijet vidio je dvojicu ponajboljih igrača u istoriji u Čikagu tokom egzibicije na "Lejver Kupu".

ANKETA: Da li je osim u Podgorici, i u drugim gradovima potrebno više ZELENIH POVRŠINA?

Subota, 22.09.2018 | 22:32

U Glavnom gradu je počela realizacija projekta "Moje drvo".

Lejdi Gaga PRIZNALA: “U potpunosti sam spremna za majčinstvo"

Subota, 22.09.2018 | 21:44

“Želim dijete. Želim da osnujem porodicu”, kaže Gaga.

Dame, na ovo OBRATITE PAŽNJU: Ovo su TIPOVI djevojaka na koje muškarci padaju

Subota, 22.09.2018 | 21:30

Nedavno sprovedeno istraživanje nastojalo je doći do odgovora što to točno privlači muškarce.

Džikić nakon POBJEDE: Ivanović možda neće igrati u finalu, momcima ću reći sve u svlačionici

Subota, 22.09.2018 | 20:57

Finale je u nedjelju od 21 sat.

Počasna titula za pjevačicu: Rijana imenovana za ambasadorku Barbadosa

Subota, 22.09.2018 | 20:31

Muzička zvijezda Rijana proglašena je za ambasadorku Barbadosa, zemlje u kojoj je rođena i gdje je odrasla.

PROBAJTE: Ovako možete da napravite LAKO sami lisnato tijesto!

Subota, 22.09.2018 | 19:57

Napravite!

TVRDI DA JE KUPIO JORGAN: Ukinuta presuda cariniku, da li je primio mito?

Subota, 22.09.2018 | 19:33

Šest carinika i špeditera optuženo je tada da su tražili ili primali poklone ili “drugu korist” i da su “zauzvrat propuštali da pregledaju i utvrde stvarne količine i vrijednosti određene robe”.

ITALIJANI OTKRILI ZANIMLJIV PODATAK: Ronaldo zarađuje tri puta više nego cijela ekipa!

Subota, 22.09.2018 | 19:17

Ronaldo je u Juventus došao ljetos iz Real Madrida.

PROBAJTE: Evo kako da svoj PAMETNI telefon pretvorite u WI - FI ruter!

Subota, 22.09.2018 | 19:07

Iako smo već valjano zagazili u 21. vijek i neke stvari odavno uzimamo zdravo za gotovo, kao što je na primjer mogućnost pristupa internetu, praksa je pokazala da Marfi nikada ne spava – pogotovo kada je u pitanju pristup internetu.

Vratio se u Los Anđeles: Ben Aflek spreman za novi početak

Subota, 22.09.2018 | 18:40

Holivudski glumac se već nekoliko puta liječio od pretjerane ljubavi prema kapljici.