Srijeda, 03.01.2018 | 07:59
IZVOR: Pobjeda

SKUPŠTINA Crne Gore: Evo ko je NAJVIŠE PUTOVAO, a potrošio NAJMANJE novca

Navedeni troškovi putovanja odnose se na period od 1. januara do 13. decembra prošle godine.

Foto: Skupština Crne Gore

Crnogorski poslanici, isključujući opozicione koji su bojkotovali parlament, potrošili su tokom prošle godine za međunarodna putovanja 54.686 eura, saopšteno je Pobjedi iz Skupštine.

Poslanik DPS-a Predrag Sekulić, od poslanika, najviše je putovao tokom prošle godine. Po tom osnovu iz skupštinskog budžeta potrošio je 8.156 eura navodi se u podacima koje je Pobjeda dobila iz parlamenta. Sekulić je imao 13 službenih puteva, a najčešće je putovao da bi učestvovao u radu Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope i predvodio stalnu delegaciju crnogorskog parlamenta na zasijedanja PSSE u Strazburu. Njegov odlazak na januarsko zasijedanje PSSE koštao je 1.004 eura.

Troškovi

Najmanji trošak za putovanja imao je poslanik DPS-a Miodrag Radunović. On je samo jednom putovao o trošku Skupštine i to za 142 eura. Išao je u Bjelorusiju, na sastanak Stalnog odbora Parlamentarne dimenzije Centralnoevropske inicijative.

Poslanik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović za sedam službenih putovanja iz skupštinskog budžeta potrošio je 6.705 eura. Najviše je koštao njegov boravak u inostranstvu kada je učestvovao na devetodnevnoj skupštini Američko-kanadske unije udruženja Crne Gore u Njujorku i to 2.409 eura.

Poslanik DPS-a Obrad Mišo Stanišić na ukupno 12 službenih putovanja potrošio je 3.883 eura. Najviše je potrošio – 942 eura kada je bio u sedmodnevnoj posjeti Potkomiteta o transatlantskim ekonomskim odnosima i Komiteta za nauku i tehnologiju u Otavi.

Poslanik HGI Adrijan Vuksanović putovao je o trošku Skupštine 11 puta, i to za 3.335 eura. Najskuplji mu je bio četvorodnevni boravak u Talinu na plenarnom zasijedanju COSAP-a 538 eura. Putovanja Andrije Nikolića iz DPS-a, kojih je bilo devet, koštala su Skupštinu 3.280 eura. Najviše je potrošio za šest dana na Bledskom forumu “Nova realnost” 610 eura. Potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu (Forca) putovao je osam puta tokom prošle godine i u tu svrhu potrošio 2.908 eura. Skoro 800 eura koštalo je njegovo putovanje u Otavu, kada je bio u sedmodnevnoj posjeti Potkomitetu o transatlantskim ekonomskim odnosima i Komitetu za nauku i tehnologiju.

Službeni odlasci u inostranstvo poslanika DPS-a Miodraga Vukovića, kojih je bilo pet u prošloj godini, koštala su 2.031 euro. Od njegovih putovanja najviše je izdvojeno, i to 528 eura, za trodnevni boravak u Paviji, u Italiji, kada je učestvovao kao šef delegacije Skupštine pri parlamentarnoj dimenziji Centralnoevropske inicijative na sastanku Opšteg odbora za pitanje kulture CEI-PD. Nada Drobnjak putovala je četiri puta za ukupno 1.762 eura, a 991 euro koštao je njen petodnevni boravak u Rejkjaviku, na godišnjem globalnom samitu WPL 2017.

Za putne troškove poslanik DPS-a Luiđ Škrelja potrošio je 1.666, a najviše je koštao njegov put od 7. do 11. novembra u Talin na konferenciju “CFSPCSDP. Škreljina partijska koleginica Marija Ćatović potrošila je na odlaske u inostranstvo 1.799 eura, a od četiri službena puta najviše je koštao onaj na zasijedanje pSSE 620 eura. Miloš Nikolić iz DPS-a potrošio je na četiri međunarodna putovanja 1.621, a najviše 692 eura koštao je petodnevni put na konferenciju “CFSP-CSDP u Talin.

Putovanja

Sanja Vlahović, dok je bila poslanica DPS-a, potrošila je na dva službena putovanja 1.450 eura, a 1.017 eura koštao je boravak u Strazburu na januarskom zasjedanju PSSE. Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković na četiri putovanja potrošila je 1.468 eura, od čega je učešće na seminaru u okviru bečkog procesa od 5. do 8. maja u Leinsveleru, u Njemačkoj, koštalo 630 eura. Mihailo Anđušić (DPS) putovao je četiri puta za 1.317 eura, a učešće tokom četiri dana na zasijedanju COSAP-a u Talinu koštalo je najviše 538 eura.

Međunarodna putovanja Filipa Vukovića (DPS), kojih je bilo četiri, koštala su Skupštinu 1.188 eura, a najviše je izdvojeno za njegovo učešće na Konferenciji “Stabilnost, ekonomska koordinacija i upravlj anje u EU tokom četiri dana u Talinu, i to 648 eura. Nikola Rakočević(DPS) potrošio je putujući pet puta tokom prošle godine u inostranstvo 1.098 eura, a najskuplji put mu je bio 372 eura, kada je učestvovao na zimskom zasijedanju PS OEBS-a u Beču tokom tri dana februara.

Cifre

Od 34 poslanika koji su putovali u prošloj godini, njih 15 potrošilo je ispod hiljadu eura. Marta Šćepanović iz DPSa potrošila je 912 eura na službene puteve u inostranstvo. Potpredsjednik parlamenta Branimir Gvozdenović (DPS) potrošio je po tom osnovu 860 eura, Branka Tanasijević (DPS) 965, Milorad Vuletić (DPS) 696, a Branko Čavor (DPS) 348 eura.

Mersudin Gredić (DPS) potrošio je 212, Dragutin Papović (DPS) 182, Petar Porobić (DPS) 250, a Petar Smolović (DPS) 670 eura. Nedžad Drešević (BS) putovao je za 815 eura, Radule Novović(DPS) za 638 eura, Suad Numanović (DPS) za 468, Tarzan Milošević (DPS) za 477 eura. Željko Aprcović (DPS) potrošio je na putovanja 250 eura.

Među onima koji su najmanje putovali je Daliborka Pejović, poslanica DPS-a, koja je za tu svrhu iz skupštinskog budžeta potrošila 171 euro. Ona je samo jednom išla na službeni put u inostranstvo tokom prošle godine, i to na Parlamentarni odbor EU i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje POSP u Strazbur.

Navedeni troškovi putovanja odnose se na period od 1. januara do 13. decembra prošle godine.

Brajović najčešće putovao, najmanje trošio

Predsjednik parlamenta Ivan Brajović imao je najveći broj službenih putovanja 15, ali njegovi odlasci u inostranstvo su, u odnosu na kolege, najmanje koštali Skupštinu.

Njegovi troškovi iz budžeta Skupštine po osnovu međunarodnih putovanja iznosili su ukupno 1.964 eura. Brajovićevi službeni putevi, međutim, pojedinačno su koštali parlament ispod dvjesta eura, dok je samo put u Minsk na zasijedanje PS OEBS-a koštao 299 eura.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Lale
03.01.2018 21:14

Je li đe putova Suljo iz Starog Bara ?

0 0

Smanjuje umor, liječi anksioznost i alergije: Isprobajte ovu TEHNIKU DISANJA i PREPORODIĆETE SE!

Subota, 15.12.2018 | 21:52

Postoje mnoge tehnike disanja ali Buteyko tehnika disanja se posebno preporučuje asmatičarima

BIJELO POLJE: Pješački MOST nezbezbjedan, sprovedena hitna TENDERSKA procedura, ali sa ELEMENTIMA KORUPCIJE?

Subota, 15.12.2018 | 21:45

Opština Bijelo Polje uspjela je da za četiri dana sprovede tendersku proceduru i potpiše ugovor za tehnički pregled pješačkog mosta Njegnjevo-Potkrajci, čime je prekršila Zakon o javnim nabavkama.

Daleko od ROMANTIKE: VEO je danas modni detalj, ali NEĆETE VJEROVATI kakva se SIMBOLIKA krije iza njega

Subota, 15.12.2018 | 21:36

Postoje raznorazni svadbeni običaji, ali razlog kako je ovaj nastao je daleko od romantike.

Policija UHAPSILA NIKŠIĆANINA (52) zbog sumnje da je PRETUKAO maloljetnicu (16) iz istog grada!

Subota, 15.12.2018 | 21:25

On se sumnjiči da je 26. novembra na pješačkoj stazi u park šumi pod Trebjesom oborio M.K. na zemlju i tukao je pesnicama po licu.

Vladeta Jerotić: Kako postati bolji ČOVJEK u nekoliko konkretnih koraka!

Subota, 15.12.2018 | 21:07

Vladeta Jerotić vjerovao je u Gandijeve riječi: Budi promjena koju želiš da vidiš u svijetu. Vjerovao je da čovjek može da se promijeni, da može da postane bolji. A do toga stiže samo "neprestano upoznavajući sebe", prepoznajući dobro i suočavajući se sa lošim u sebi.

VIDEO: Otkrivena DUGOGODIŠNJA tajna misija američkih vlasti koju su prikrivali OTKRIVANJEM TITANIKA: Kapetan JAVNO ispričao ISTINU!

Subota, 15.12.2018 | 20:38

Godinama se vjerovalo da su ostaci Titanika otkriveni 1985. godine kao rezultat napora naučnika i stručnjaka, ali to nije prava istina.

"MOLIO sam se BOGU da BUDE DOBRO": Željko Joksimović o životu sa JOVANOM

Subota, 15.12.2018 | 19:40

Željko Joksimović, koji će 18. decembra održati koncert u centru "Sava" u okviru turneje "Dva sveta", za "Blic" je otvorio dušu i ispričao pojedinosti koje javnost o njemu, ali i njegovoj ženi Jovani Joksimović, nije znala.

Njemac Karl Gajger ostvario PRVU POBJEDU na takmičenju u SKIJAŠKIM SKOKOVIMA za SVJETSKI KUP!

Subota, 15.12.2018 | 19:34

Njemac Karl Gajger pobjednik je takmičenja u skijaškim skokovima, koje je za Svjetski kup večeras održano u švajcarskom Engelbergu.

ISPILVALA do sad neobjavljena FOTKA: Evo kako je izgledala Ceca kada je bila BEBA

Subota, 15.12.2018 | 19:17

Svetlana Ceca Ražnatović danas je najpopularnija pjevačica, a sada je na društvenim mrežama isplivala fotografija na kojoj je bila beba.

VELIĆ: “Ulazimo sa dobrim tonusom u susret protiv Budućnosti za koju znamo kakva ekipa, EVROLIGAŠ''

Subota, 15.12.2018 | 18:22

"Nadam se da ćemo biti na visokom nivou, a hoće li to biti dovoljno za iznenađenje ili ne, to ćemo vidjeti”, rekao je Velić.