Srijeda, 11.04.2018 | 17:28
IZVOR: kolektiv.me

KULTURNI CENTAR "NIKOLA ĐURKOVIĆ": U petak Veče tanga i filmske muzike

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor organizuje koncert THE GENTS STRINGS KVARTETA, u petak 13. aprila 2018.g.

Veče tanga i filmske muzike biće održano u Muzičkoj sali Kulturnog centra u 20 sati.

Kvartet čine Milan Ninković – violončelo, Milan Jović – violina, Nenad Jovanović – violina i Đorđe Panijan – viola.

Gost je fagotista Antonio Nasevski

Prodaja ulaznica po cijeni od 3 eura bice na blagajnui Kulturnog centra dva sata prije početka koncerta (13. aprila 2018.g  od 18h do 20h)

Milan Ninković, violončelo, rođen je 1989. godine u Rijeci. Muzičko obrazovanje je započeo u Beogradu na klaviru, a zatim i na violončelu. Na klavirskom odsjeku FMU u Beogradu je diplomirao 2015. godine u klasi prof. Branka Penčića. Osnovne i master akademske studije na katedri za violončelo gudačkog odsjeka FMU završio je pod mentorstvom prof. Dejana Božića 2014. godine. Školovao se i na Univerzitetu umjetnosti u Gracu gdje je takođe stekao master diplomu u klasi prof. Tobijasa Stosieka sa najvišom ocjenom. Pohađao je majstorske kurseve kod  Gautiera Capucona, Louise Hopkins, Stefana Popova, Tobiasa Stosieka, Ksenije Janković, Michaela Gorohova, Stanislava Apolina, Reinharda Latzka, Mische Maiskog kao i master klasove kamerne muzike kod Johannesa Meissla, Marialene Fernandes i Michaela Ude. Učestvovao je na brojnim takmičenjima i projektima sa „Symphonia Vienna“, NoWon Orkestra iz Seula, No Borders Orchestra, kao i u okviru festivala Wir sind Wien. Dio je grupe violončela u Crnogorskom simfonijskom orkestru.

Milan Jović, rodjen u Kraljevu(1988) gdje završava srednju i osnovnu muzičku školu Stevan Mokranjac u klasi Vesne Dimitrijević. Dalje školovanje nastavlja u Nišu na Fakultetu umetnosti, gdje master studije završava u klasi profesora Jovana Bogosavljevića. Kao solista i kamerni muzicar nastupao je po Srbiji i inostranstvu ali pravu afirmaciju i iskustvo pronalazi i stiče u orkestru i to kao koncertmajstor Omladinske filharmonije Naissus. Takodje, kao koncertmajstor svirao je na otvaranju Niških muzickih svečanosti (Kamerni orkestar Constantinus), a kao član istoimenog sastava nastupao na festivalima u Srbiji,Bugarskoj i Makedoniji sa umjetnicima kao sto su Andrej Adrejev,Manfredo Dorino di Cresenco,Gaj Porat,Valeri Oistrah i dr.

Kao član kamernog gudačkog sastava Hibridi nastupao je na Nimusu gdje je orkestar i sam nastup bio te godine proglašen za jedan od najboljih koncerata, a iste godine nastupa sa istoimenim sastavom sa svijetski poznatim violinistom Nemanjom Radulovićem. Za vrijeme studija honorarno je bio  član Niškog simfonijskog orkestra gdje stiče veliko iskustvo.

Kao pedagog radio je u muzičkoj školi Predrag Milošević u Knjaževcu.

Trenutno je zaposlen na mjestu prvih tutti violina u Montenegrin Simphony Orchestra.

Nenad Jovanović je rođen 9. aprila 1989. godine u Gornjem Milanovcu. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u Školi za muzičke talente u Ćupriji, koju završava 2006. godine. Iste godine upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Ljubomira Mihailovića, gdje završava osnovne  i master akademske studije. Kao solista i član orkestra Škole za muzičke talente, osvajač je mnogobrojnih prvih i sprecijalnih nagrada, u zemlji i inostranstvu. Održao je preko 20 solističkih koncerata  širom Srbije. Učestvovao je na festivalima kao što su: BEMUS, NIMUS, Festival Ljubljana, Ohridsko ljeto... Bio je član orkestra Opere Narodnog pozorišta u Beogradu i orkestra „ Camerata Serbica“.   Nastupao je sa mnogim domaćim i svijetskim priznatim umjetinicima i dirigentima, kao što su: David Porselajn, Darinka Matić- Marović, Bojan Sudjić, Srboljub Dinić,  Robi  Lakatoš, Kristijan Mandeal, Roman Simović, Jovan Kolundžija, Stefan Milenković, Zoran Todorović, Klaudi Arimani i mnogi drugi. Nenad je član kamernog orkestra „ Gudači Svetog Đorđa“ iz Beograda, sa kojim je, zajedno sa tenorom Zoranom Todorovićem, dobio nagradu za koncert godine, u izboru časopisa „Muzika Klasika“, za 2013. godinu. Od septembra 2016. godine zaposlen je u Crnogorskom simfonijskom orkestru. Prije toga, pet godina je radio kao profesor violine u muzičkoj školi „Dr. Vojislav Vučković” u Čačku.

Đorđe Panijan, violista, rođen je u Jagodini 1992. Svoje muzičko obrazovanje započinje u Muzičkoj Školi “Vladimir Đorđević” u Jagodini u klasi prof. Irene Stojiljković, a nastavlja u Muzičkoj školi “Dr Miloje Milojević”,  gdje završava srednje muzičko obrazovanje u klasi prof. Ivana Brkića. Nakon toga svoje osnovne studije završava na FILUM-u u Kragujevcu u klasi prof. mr Saše Mirkovića.

Kao član kamernih sastava i orkestra učestvovao je na mnogobrojnim manifestacijama. Sa kamernim orkestrom SMŠ “Dr Miloje Milojević”, u kojem je bio vođa viola, osvojio je prvo mjesto na Međunarodnom festivalu gudača “Stringfest” 2011. g.  i drugo  mjesto na Međunarodnom takmičenju kamernih orkestra u Zemunu 2011. g. Od 2012. godine je aktivni član Omladinske filharmonije Naissus Niš sa kojom je nastupao na mnogobrojnim koncertima u Srbiji kao i na međunarodnim manifestacijama: Ljetnjem festivalu u Rimu - “ESTATE MUSICALE ROMANA” 2012 (Italija) u Bazilici Sv. Pavla, u Genzano di Roma – na obilježavanju 1700 godina Milanskog Edikta u Nišu u sali Doma vojske; na Internacionalnom muzičkom festivalu mladih “SUMMA CUM LAUDE” u Sali Musikverein / Golden Hall Beč (Austrija); na Internacionalnom muzičkom festivalu mladih II. 2014.g. u Bratislavi.

U Kragujevcu, 6. maja 2015. godine kao član orkestra nastupio je na prvom

nastupu Simfonijskog orkestra Grada Kragujevca.

Sa kamernim triom održao je koncert u sali SANU (Srpska akademija nauke i umetnosti) gdje je premijerno izvedena kompozicija “Čudno pismo” Ane Krstajić za flautu, violu i klavir. Pohađao je majstorski kurs orkestra kod Georga Marka (Georg Mark) i Kristof Ernferna (Christoph Ehrenfellner) na Samma Cum Laude Academy Vienna. Trunutno je student master akademskih studija na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Antonio Nasevski je rodjen u Skoplju 1990.g. Diplomirao je fagor na Fakultetu muzičke umjetnosti pri Unviverzitetu „Ćirilo i Metodije“, u svom rodnom gradu, u klasi prof. Marjana Miloševskog. Tokom školovanja osvojio je više nagrada na nacionalnim takmičenjima . Održao je veliki broj solističkih resitala, a trenutno nastupa sa različitim kamernim ansamblima u Makedoniji i van nje. Od 2014.g. je solo fagot u Crnogorskom simfonijskom orkestru.

Eksperimentisanje i istraživanje različitih žanrova dovelo je do toga da počne da svira kahon i član je kvarteta „The Gents“ od njihovog samog osnivanja.

The Gents string quartet osnovan je krajem 2017. g. u Podgorici.

Osnivači i članovi su četvorica mladih priznatih muzičara  i članova Simfonijskog orkestra u Podgorici. Ono što kvartet razlikuje od drugih je umjetnički opus otvoren prema umjetničkim žanrovima i obogaćen odličnim spojem klasične i savremene muzike.
Gudački kvartet odlikuje opuštenost, sigurnost u nastupu, preciznost i mastovitost pri izvođenju najzahtjevnijih numera, kao i prilagodljivost potpuno autentičnim žanrovima u originalu, na gudačkim klasičnim instrumentima. Zvuk gudačkih instrumenata obogaćen perkusijama doprinosi izvrsnoj atmosferi.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Jovica Aćin promovisao roman „Srodnici“ na Ljetopisu

Ponedjeljak, 16.07.2018 | 11:00

Jovica Aćin u nedjelju, 15. jula promovisao je na „Ljetopisu“ svoj roman „Srodnici“, koji je 2017. godine izdala beogradska kuća „Laguna“. Moderator promocije održane na platou kod „Knjaževe bašte“ bila je Nikoleta Dabanović Simović.

Centar za kulturu Tivat: Predstava "Cvrčak i mrav" na LJETNJOJ SCENI

Ponedjeljak, 16.07.2018 | 10:18

U utorak 17.07.2018. sa početkom u 21:00h. na Ljetnjoj pozornici Tivat će se održati  predstava za djecu “CVRČAK I MRAV”.

„Modrom blagu“ nagrada Dječjeg žirija Kotorskog festivala

Petak, 13.07.2018 | 07:58

Predstava „Modro blago“, u produkciji Dramske scene za djecu Gradskog pozorišta, osvojila je nagradu „Dragan Radulović“ koju dodjeljuje Dječji žiri 26. Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Dobitnici Trinaestojulske nagrade ostavili neizbrisiv trag u baštini Crne Gore

Četvrtak, 12.07.2018 | 16:39

Dobitnici Trinaestojulske nagrade za životno djelo i za ovu godinu Vukić Pulević, Krsto Andrijašević, Aleksa Asanović, Adnan Čirgić su kroz naučni, društveni i umjetnički rukopis ostavili duboku identitetsku boru u baštini Crne Gore, poručio je predsjednik Skupštine, Ivan Brajović.

"Podgoričko kulturno ljeto 2018": Koncert Goce Tržan u Golubovicma

Četvrtak, 12.07.2018 | 13:39

Jedna od najpopularnijih regionalnih pop umjetnica Goca Tržan prirediće koncert u okviru manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018” u četvrtak, 19.jula, na platou ispred KIC-a “Zeta” u Golubovcima, sa početkom u 21 sat. Ulaz je slobodan.

Za devet mjeseci: Građani “podigli” preko 5 MILIONA kutija ljekova

Ponedjeljak, 16.07.2018 | 21:49

“Besplatna” terapija za devet mjeseci koštala 24,5 miliona eura. Državnim apotekama slijedi 18 miliona, ostatak dijele privatnici

VIDEO: OVO SMO DUGO ČEKALI: Naočare protiv mučnine tokom putovanja

Ponedjeljak, 16.07.2018 | 21:27

Seetroen su naočare čudnog izgleda koje teško da bi prošle neki modni ispit. Ali one nisu pravljene za to, već za usaglašavanje onoga što vide oči sa osjećajem u srednjem uhu.

FOTO+VIDEO: Francuzi dočekali svjetske šampione, Pogba zabavljao naciju!

Ponedjeljak, 16.07.2018 | 21:10

Pisali smo o sjajnom dočeku fudbalske reprezentacije Hrvatske u Zagrebu, a ništa manje spektakularno nije bilo i u Parizu gdje su navijači dočekali novopečene šampione planete, selekciju Francuske.

UVIJEK SU NASMIJANI: Ovaj znak Zodijaka ima najviše sreće u životu

Ponedjeljak, 16.07.2018 | 20:45

Uvijek je optimističan i nasmijan!

RONALDO NA PREDSTAVLJANJU: Godine su samo broj, trudiću se da osvojimo svaki trofej!

Ponedjeljak, 16.07.2018 | 20:20

Fudbaler Juventusa Kristijano Ronaldo rekao je da većina igrača u njegovim godinama više ne igra "lige petice" i namjerava da pokaže da su godine nebitne.

POSTOJI JEDNA FORA: Probudite se ljepši nego što ste zaspali

Ponedjeljak, 16.07.2018 | 19:48

Dobar san je najvažniji ako želite ujutru da izgledate lijepo, a značajno utiče i na naše zdravlje i raspoloženje, ne samo na izgled.  

POJAVILE SE FOTOGRAFIJE: Hrvatski mediji tvrde da je Kolinda tokom proslave bila pijana!?

Ponedjeljak, 16.07.2018 | 19:21

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, izazvala je veliku pažnju svjetske javnosti svojim ponašanjem u finalu Mundijala i neposredno po njegovom završetku.

OSTAJE U NBA LIGI: Teodosić produžio ugovor sa Klipersima

Ponedjeljak, 16.07.2018 | 18:36

Miloš Teodosić i naredne sezone braniće boje Los Anđeles Klipersa.

POTPISALI UGOVOR: BMW kupuje BATERIJE za 5 milijardi dolara!

Ponedjeljak, 16.07.2018 | 18:17

Njemački gigant BMW potpisao je ogroman ugovor sa kineskim proizvođačem baterija Contemporary Amperex Technology (CATL) vrijedan 5 milijardi dolara.

PROŠAO MEDICINSKE PREGLEDE: Kristijano Ronaldo je zvanično novi fudbaler Juventusa!

Ponedjeljak, 16.07.2018 | 17:32

Novi fudbaler Juventusa Kristijano Ronaldo prošao je medicinske preglede u Torinu, pišu italijanski mediji.