Petak, 10.03.2017 | 12:20
IZVOR: Kolektiv.me

FOTO: Novi MINI Countryman: Više mjesta za nove avanture!

Nakon što je po prvi put predstavljen na Sajmu automobila u Los Anđelesu tokom novembra prošle godine, zahvaljujući Voli Motorsu novi MINI Countryman je premijerno predstavljen i u Crnoj Gori.

Dok nova generacija MINI Countryman modela ima svoju premijeru, ovaj tradicionalni britanski brend osvaja segment premijum kompakt vozila. Novi MINI Countryman je najveći model u čitavoj istoriji ovog brenda koja traje već 57 godina. Izgled automobila je pretrpio potpuni redizajn tako da su primjetna brojna poboljšanja u pogledu prostora, funkcionalnosti, sportskih i premijum karakteristika.

Novi MINI Countryman (kombinovana potrošnja goriva: 2,1 – 7,0 l/100km; kombinovana emisija CO2 gasova: 49 – 159 g/km) zauzima svoje jedinstveno mjesto među konkurencijom zahvaljujući veoma prepoznatljivom dizajnu, aerodinamički optimalno oblikovanoj karoseriji i izvanrednoj lakoći vožnje. Posljednja verzija pogona na svim točkovima (ALL4) garantuje uživanje u vožnji čak i van asfaltiranih puteva. Osim toga, novi MINI Countyman je prvi model ovog brenda koji će biti dostupan sa hibridnim pogonom. Model MINI Cooper S E Countryman All4 može preći do 40 km na električni pogon.

Novi MINI Countyman – pregled novina.

Moćna pojava - 20 cm duži od prethodnika.

Pet sjedišta standardne veličine, očigledno povećana prostranost i prilagodljivost.

Električno otvaranje prtljažnika kao i funkcija otvaranja i zatvaranja prtljažnika bez dodira.

MINI Picnic Bench: rasklopiv jastučić na utovarnom pragu prtljažnika koji služi kao udobna klupa.

MINI Cooper S E Countryman ALL4: prvi MINI sa hibridnim pogonskim sistemom.

Nova generacija motora i transmisije, efikasan pogon na svim točkovima ALL4.

Centralna instrument tabla sa ekranom osjetljivim na dodir.

MINI Country Timer funkcija mjeri zabavu tokom vožnje po zahtjevnom terenu.

MINI Connected aplikacija kao vaš lični pomoćnik tokom svakodnevne vožnje ili dugih putovanja.

MINI Find Mate: sve što vam treba tokom vožnje, u svakom trenutku.

Dvadeset centimetara duži od prethodnika.

Novi MINI Countryman je 20 centimetara duži od prethodnika i približno 3 centimetra širi. Međuosovinsko rastojanje je produženo za 7,5 centimetara. Rast za posljedicu ima povećanja prostora za pet sjedišta standardne veličine kao i povećanja prtljažnog prostora. Izdignut položaj sjedenja garantuje odličnu preglednost i prepoznatljivo uživanje u vožnji. Zadnja klupa se može pomjeriti po dužini za 13 centimetara. Preklapajući naslon zadnjeg sjedišta je podijeljen u odnosu 40:20:40, a takođe je moguće podesiti nagib naslona radi veće udobnosti ili radi povećanja prtljažnog prostora. Zapremina prtljažnika iznosi 450 litara i može se povećati na izvanrednih 1.390 litara. To znači da je u poređenju sa prethodnim modelom prtljažnik povećan za 220 litara.

Pet sjedišta unutar automobila, dva na Picnic Bench dijelu za sjedjenje.

Električno otvaranje prtljažnika je dostupno u sklopu dodatne opreme. Na ovaj način, u saradnji sa Comfort Access sistemom moguće je otvoriti i zatvoriti prtljažnik bez dodirivanja. Opcionalni paket opreme za prtljažnik se ne sastoji samo od varijabilnog utovarnog poda, karika za vezivanje tovara i traka za zatezanje, već i od utovarnog praga od nerđajućeg čelika. Jedinstveni dodatak je Picnic Bench klupa – fleksibilna površina koja se sklapa unutar prtljažnika i ima mjesta za dvoje.

Svjetska permijera u Los Anđelesu, početak prodaje u februaru 2017. godine.

Novi MINI Countryman je po prvi put predstavljen na sajmu automobila u Los Anđelesu, 18. novembra 2016. godine. Prodaja u Evropi počeće u februaru 2017. godine dok će se na evropskim putevima MINI Countryman pojaviti tek u martu 2017. godine.

MINI Countryman: uspješan model sa tradicionalnim korijenima.

Čak i novo izdanje MINI Countryman modela ima korene čvrsto utemeljene u tradiciji britanskog brenda. Ova posebno „podesiva“ varijanta klasičnog MINI-ja je nosila isti naziv davne 1960. godine. Kao i identično konstruisan Morris Mini Traveller, Austin Seven Countryman posjedovao je veoma praktičnu unutrašnjost, a verzija sa drvenim ramom i panelima – poznatija pod nazivom „Woody“ – dobila je kultni status u kom uživa i danas. Kada je lansiran 2010. godine, MINI Countryman je takođe nudio dodatne načine da uživate u karakterističnoj vožnji. To je bio prvi MINI sa četvora vrata, velikim vratima prtljažnika, pet sedišta i opcionalnim pogonom na svim točkovima i prodat je u više od 540.000 jedinica širom svijeta.

Snažne proporcije, zreo karakter.

Posljednja generacija MINI Countryman modela je napredovala u pogledu prilagodljivosti, lakoći vožnje i premijum osjećaja. Zahvaljujući snažnim proporcijama, prisustvo novog MINI Countryman-a neće proći neprimijećeno. Njegova upečatljiva aura definisana je većim rastojanjem od zemlje i izdignutim položajem sjedjenja, dodatno naglašena MINI ALL4 izgledom spoljašnjosti i krovnim nosačima. Novi MINI Countryman posjeduje elemente dizajna koji su tipični za ovaj brend, uključujući jednostavnu trostruku strukturu bočnih strana – podjeljenu na krov, stakleni dio i glavni dio karoserije – kratke prepuste i velike lukove točkova. Precizne konture velikih površina stvaraju atraktivnu igru svjetlosti i sijenki, koja naglašava sportski oblik automobila i vertikalnu orijentaciju karoserije. Boje karoserije obuhvataju Island Blue metalik i Chestnut boju, koje su po prvi put dostupne za MINI modele.

„Novi MINI Countryman je porastao, ali je zadržao tipične MINI proporcije“, izjavio je Julius Schleppkotten, direktor MINI Countryman projekta.

Brojni elementi dizajna specifični za ovaj model, kao što su prepoznatljiv krov, uspravna zadnja svijetla i heksagonalna maska hladnjaka, kao i velika prednja svijetla, pretrpjeli su redizajn. Okviri bočnih pokazivača pravca su poprimili izgled strijele. Krovni nosači napravljeni od aluminijuma i ivice krova ofarbane u srebrnu boju naglašavaju visinu automobila. Horizontalne linije dominiraju zadnjim krajem, sa vertikalno postavljenim zadnjim svijetlima koja stvaraju savršen kontrast.

LED prednja svijetla sa perifernim svjetlosnim prstenovima za vožnju po danu.

Upečatljiv profil prednjih svijetala odstupa od kružnog oblika svijetala tipičnog za ovaj brend. Njihove naglašene, blago asimetrične, oble konture se savršeno uklapaju sa maskom hladnjaka i stvaraju upečatljiv prednji kraj. Parking svijetla su integrisana u usisnike vazduha i koriste se za vožnju po danu. U kombinaciji sa opcionalnim LED prednjim svijetlima, svjetlosni prsten potpuno okružuje svako prednje svijetlo.

Više prostora za premijum ambijent.

Unutar novog MINI Countryman modela, očigledna prostranost, prefinjen ambijent, moderni ekrani i operativni koncepti reflektuju napredak postignut promjenom generacije. Vozač i suvozač koriste pogodnosti povećanog prostora za gornji dio tijela, dok je podešavanje sjedišta takođe unaprijeđeno. Električno podešavanje vozačevog i suvozačevog sjedišta je dostupno u sklopu dodatne opreme, uključujući i funkciju memorisanja položaja vozačevog sjedišta. Uski stubovi karoserije i visok položaj sjedenja omogućavaju optimalnu vidljivost prilikom manevrisanja. Na zadnjem dijelu novog MINI Countryman modela nalaze se tri sjedišta pune veličine. Otvor zadnjih vrata je povećan u poređenju sa prethodnim modelom, tako da je ulazak i izlazak sa zadnjeg sjedišta lakši. Pored povećane širine kabine, prostor za noge je takođe povećan.

Mnoštvo pregrada za odlaganje stvari povećavaju funkcionalnost automobila. U prednjim i zadnjim vratima nalaze se džepovi u koje staje flaša zapremine jedne litre. Centralna konzola koja se prostire do instrument table sadrži pregradu za odlaganje stvari i dva držača za čaše ispred ručice mjenjača. MINI kontroler i prekidač za električnu parking kočnicu se, takođe, nalaze na centralnoj konzoli.

„Unutrašnjost novog MINI Countryman modela naglašava pogodnost automobila za duga porodična putovanja. Osjećaj kvaliteta unutrašnjosti je u velikoj meri poboljšan“, izjavio je Julius Schluppkotten, direktor projekta MINI Countryman.

Jedinstven dizajn kokpita.

Sa jasnom horizontalnom strukturom, izduženim linijama i velikim površinama, karakterističan dizajn kokpita naglašava jak karakter novog MINI Countryman modela. Profil ventilacionih otvora podsjeća na vertikalnu orijentaciju spoljašnjih elemenata dizajna. Pored veoma kvalitetnih materijala i vrhunske završne obrade, moderne i ergonomski optimizovane kontrole doprinose ekskluzivnom ambijentu automobila. Prepoznatljiv centralni instrument okružen je LED prstenom koji osvjetljava ekran u skladu sa situacijom u vožnji. Sve ovo čini sastavni dio MINI Excitement paketa koji takođe sadrži LED ambijentalno osvjetljenje i projektovanje MINI logoa iz spoljašnjeg retrovizora sa vozačeve strane prilikom otvaranja i zatvaranja vrata.

Početak prodaje sa četiri tipa motora.

Novo izdanje MINI Countryman modela posjeduje potpuno novu tehnologiju motora. U početku, model će biti dostupan u četiri varijante - dva benzinska i dva dizel motora posljednje generacije, svaki sa MINI TwinPower Turbo tehnologijom.

MINI Cooper Countryman: 3-cilindrični benzinski motor,

Zapremine: 1.499 cm3, snaga: 100 kW/136 ks, maksimalni obrtni moment: 220 Nm.

MINI Cooper S Countryman: četvorocilindrični benzinski motor, zapremina: 1.998 cm3, snaga: 141 kW/192 ks, maksimalni obrtni moment: 280 Nm

MINI Cooper D Countryman: četvorocilindrični dizel motor, zapremina 1.995 cm3, snaga: 110 kW/150 ks, maksimalni obrtni momenat: 330 Nm.

MINI Cooper SD Countryman: četvorocilindrični dizel motor, zapremina: 1.995 cm3, snaga 140 kW/ 190 ks, maksimalni obrtni moment: 400 Nm.

Ponuđeni modeli takođe obuhvataju prvi MINI sa hibridnim pogonskim sistemom:

MINI Cooper S E Countryman ALL4: trocilindrični benzinski motor, zapremina: 1.499 cm3, snaga: 100 kW/136 ks, sinhroni elektromotor, snage: 65 kW/88 ks, ukupna snaga sistema 165 kW/224 ks, ukupan obrtni moment: 385 Nm.

Kao alternativa standardnom šestostepenom mjenjaču, u ponudi za novi MINI Cooper Countryman se takođe nalazi i šestostepeni Steptronic mjenjač. Osmostepeni Steptronic mejnjač je dostupan za novi MINI Cooper S Countryman i novi MINI Cooper D Countryman dok kod modela MINI Cooper SD Countryman predstavlja dio standardne opreme.

Poslejdnja generacija motora i mjenjača daju novom MINI Countryman modelu primjetno naglašen (sportski) temperament i značajno poboljšanje u pogledu iskustva tokom vožnje. Na primjer, novi MINI Cooper S Countryman ALL4 sa osmostepenim Steptronic mjenjačem ubrzava od 0 do 100 km/h za 7,2 sekunde – čineći ga bržim za 0,9 sekundi od prethodnog modela. Uprkos značajnom poboljšanju, ne samo u pogledu sportskog duha već i dostupnog prostora, udobnosti i opreme, skoro sve varijante motora demonstriraju manju potrošnju goriva u poređenju sa prethodnim modelom.

U zavisnosti od motora, smanjenje potrošnje goriva iznosi i do 1,4 litra na 100 kilometara. Najefikasniji model sa konvencioanalnim pogonom tj. samo motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem je MINI Cooper D Countryman, čija potrošnja goriva iznosi 4,3 do 4,5 litara na 100 kilometara, a emisija CO2 gasova od 113 do 118 grama po kilometru (vrijednosti dobijene putem EU test ciklusa i zavise od veličine pneumatika). Vrijednosti za novi MINI Cooper S E Countryman ALL4 sa hibridnim pogonskim sistemom su čak i niže.

Novi sistem pogona na svim točkovima ALL4: brz i precizan, kompaktan i efikasan.

Novi MINI Countryman, u kombinaciji sa ALL4 sistemom pogona na svim točkovima, takođe postiže izvanredne vrijednosti u pogledu potrošnje goriva i emisije gasova. Nova verzija sistema za pogon na svim točkovima ne samo da reaguje brzo i precizno na novonastalu situaciju, već je kompaktan i efikasan. Sastoji se od jedinice za prenos snage koja je integrisana u diferencijal, a regulacija prenosa vrši se putem multi-disk kvačila koje garantuje precizan prenos i brz odziv. Elektronska kontrola (pogona) je povezana sa DSC sistemom (Dinamična Kontrola Stabilnosti), tako da brzo detektuje potrebu za promjenom raspodjele snage. Na ovaj način, ALL4 sistem optimizuje prijanjanje i stabilnost automobila po lošem vremenu i različitim uslovima na putu i garantuje povećanu agilnost tokom dinamične vožnje u krivinama.

Električan i uzbudljiv: MINI Cooper S E Countryman ALL4

Pored ovoga, nova generacija MINI Countryman modela takođe utire put ka uživanju u vožnji bez izduvnih gasova. Hibridni model MINI Cooper S E Countryman ALL4 omogućava vožnju samo na električnu energiju do brzine od 125 km/h. Spontana, dugotrajna i skoro sasvim nečujna isporuka snage pruža potpuno novu, revolucionarnu perspektivu sa poznatim MINI karting (go cart) osjećajem u vožnji. Ništa manje fascinantna nije ni precizno kontrolisana interakcija između električne mašine i motora sa unutrašnjim sagorijevanjem MINI Cooper S E Countryman ALL4 modela. Elektromotor od 65 kW/88 ks usmjerava svoju snagu putem jednostepene transmisije na zadnju osovinu dok je trocilindrični benzinski motor sa snagom od 100 kW/136 ks povezan preko šestostepene Steptronic transmisije na prednje točkove. Ova kombinacija stvara pogon na svim točkovima koji garantuje optimalan balans između užitka u vožnji i efikasnosti. Potrošnja goriva MINI Cooper S E Countryman ALL4 modela je izmjerena u skladu sa EU test ciklusom i iznosi 2,1 litar na 100 km, dok je emisija CO2 gasova 49 grama po kilometru.

Užitak u vožnji po vašoj mjeri: Sistem za dinamičku kontrolu oslanjanja i MINI režimi vožnje

Veoma kvalitetna suspenzija prisutna u novom MINI Countryman modelu kombinuje isproban i testiran princip suspenzije, sa dizajnom koji je optimizovan radi smanjenja težine i povećanja čvrstine. Sve ovo rezultira preciznim upravljanjem i maksimalnom lakoćom vožnje. Osim toga, model je opremljen elektromehaničkim upravljanjem sa Servotronic funkcijom, snažnim kočnicama i DSC sistemom. Aluminijumske felne od 16 inča dolaze u paketu sa standardnom opremom modela MINI Cooper Countryman, dok standardna oprema za model MINI Cooper D Countryman obuhvata aluminijumske felne od 17 inča. Dostupna dodatna oprema obuhvata aluminijumske felne do veličine od 19 inča.

Dinamična kontrola oslanjanja je sada dostupna u sklopu dodatne opreme za novi MINI Countryman. Postoje dva režima rada elektronski kontrolisanih amortizera koji se mogu aktivirati putem opcionalnih MINI režima vožnje. Rotirajući prekidač na podnožju ručice mjenjača služi za odabir jednog od tri režima: MID, SPORT i GREEN. Ovi režimi takođe utiču na odziv motora i upravljanje, režim funkcionisanja električno podesivih funkcija udobnosti, zvuk motora i karakteristike promjene stepena prenosa Steptronic transmisije, u zavisnosti od motora i opreme modela.

Premijera: centralna instrument tabla sa ekranom osjetljivim na dodir

Standardna oprema novog MINI Countryman modela obuhvata Radio MINI Boost sa četvorolinijskim ekranom na centralnoj konzoli i Bluetooth hands-free funkcijom. Dodatna oprema obuhvata Radio MINI Visual Boost funkciju sa ekranom u boji i dijagonalom od 6.5 inča, Harman Kardon hi-fi audio sistem, MINI navigacioni sistem i MINI Professional navigacioni sistem. Funkcije „Wired“ paketa opreme koje obuhvataju MINI Professional navigacioni sistem ne sadrže samo ”Touch” kontroler na centralnoj konzoli već i ekran u boji od 8,8 inča. Ekran je osjetljiv na dodir tako da su sve funkcije i podešavanja dostupni na ”dodir prsta”.

Užitak u vožnji i po zahtjevnom terenu: MINI Country Timer

U kombinaciji sa „Wired“ paketom opreme i MINI Professional navigacionim sistemom, sada je moguće koristiti još jednu funkciju ekskluzivno razvijenu za MINI Countryman model, funkciju koja koristi sav talenat ovog modela na način koji je inovativan i zabavan. U pitanju je MINI Country Timer funkcija koja registruje vožnju po neravnom i snegom prekrivenom terenu. Čim novi MINI Countryman pređe na zahtjevan teren, tip i težina terena se detektuju i prikažu na ekranu u vidu grafike.

„Vozač potom može pročitati, uz pomoć putnog računara, koliko je dugo i intenzivno vozio po ovom tipu puta“, objašnjava Julius Schluppkotten, direktor MINI Countryman projekta. Kontrolna jedinica sistema za dinamičnu kontrolu stabilnosti analizira situaciju u vožnji na osnovu dostupnih podataka. Na ovaj način je moguće posmatrati koliko brzo i ubedljivo novi MINI Countryman prevazilazi status „gradskog vozila“ i stiče status „terenca“.

Moderni sistemi asistencije u vožnji, odlične funkcije radi veće udobnosti

Užitak u vožnji novog MINI Countryman-a se ne bazira samo na prilagodljivosti već i na bezbjednosti i udobnosti. Standardni i dodatni sistemi asistencije u vožnji predstavljaju ključni faktor. Standardni sistem obuhvata upozorenje o mogućnosti sudara sa funkcijom pripreme kočenja. Može se proširiti tako da obuhvata i sisteme za upozorenje o pješacima sa funkcijom inicijalnog kočenja, sistem asistencije dugih svjetala, detekciju saobraćajnih znakova, a moguće je dodati aktivni tempomat koji radi uz pomoć kamere. Osim toga, sistemi „Park Distance Control“, kamera za vožnju unazad, „Parking Assistant“ i „Head-up“ ekran su takođe dostupni u sklopu dodatne opreme.

Dodatnu opremu takođe čine i dvozonski klima uređaj, panorama stakleni krov, alarm kao i crveni LED status indikator u krovnoj anteni. Rasklopiva kuka za vuču je takođe dostupna. U zavisnosti od tipa motora, dozvoljeno opterećenje na kuki za vuču je između 1.500 i 1.800 kilograma.

Veliki izbor boja karoserije, presvlaka sjedišta i unutrašnjih površina omogućava prilagođavanje novog MINI Countryman na način koji najviše odgovara ličnom stilu vozača. Uz pomoć ”MINI Yours Interior Style” opcije dostupne u tri varijante, dizajn unutrašnjosti automobila se može naglasiti ukrasnim, svjetlećim trakama. Atmosfera unutar automobila se takođe može poboljšati uz pomoć opcionalnog paketa opreme koji se sastoji od LED unutrašnjeg osvetljenja i LED ambijentalnog osvjetljenja. LED ambijentalno osvjetljenje je dio opcionalnog MINI Excitement paketa opreme i omogućava promjenu boje svijetla.

 

Novo kod MINI ”Connected” sistema - lični asistent tokom vožnje i MINI ”Find Mate” funkcija

Povezivanje u toku vožnje dobija novu dimenziju lansiranjem novog MINI Countryman modela. MINI ”Connected” sistem sada nudi mnogo više od zabave i postaje vaš lični asistent tokom vožnje, omogućavajući planiranje rute čak i kada niste unutar vozila. Na osnovu fleksibilne platforme, ”Open Mobility Cloud”, MINI ”Connected ”sistem integriše vozilo u digitalni aspekt vozačevog života, uz pomoć pametnog telefona sa ekranom osjetljivim na dodir, kao što je Apple iPhone i Apple Watch.

U centru sistema povezivanja novog MINI Countrymana se nalazi MINI ”Connected” sistem, lični asistent dostupan MINI vozačima sa novim inovativnim uslugama. Na ovaj način je omogućeno planiranje vaše sljedeće rute i pravovremen dolazak na vaše odredište. Planiranje ne počinje u automobilu - MINI „Connected“ sistem informiše vozača o optimalnom vremenu polaska na osnovu trenutne situacije u saobraćaju. Podaci o adresi i sastancima, koji se nalaze na pametnom telefonu vozača se automatski šalju u automobil i ne moraju se ponovo unositi u navigacioni sistem. MINI ”Connected” sistem može memorisati često posjećivana mjesta kao omiljena odredišta i detektuje često prelažene putanje kao što je put od vašeg doma do posla i informiše vozača u slučaju neočekivanih saobraćajnih gužvi.

Još jedna funkcija iz oblasti povezivanja je MINI ”Find Mate”. Ova funkcija formira dio ”Wired” paketa opreme i sastoji se od takozvanih „oznaka sa funkcijom bežičnog praćenja“, koje se mogu prikačiti na često korišćene stvari, kao što su torbe, kućišta, privesci i ranci. MINI ”Find Mate” funkcija je u stanju da prati lokaciju svih stvari, koje su povezane sa sistemom, koje vozač ne želi da zaboravi: praćenje se postiže putem putnog računara u vašem vozilu i putem pametnog telefona. Pod uslovom da postoji Bluetooth konekcija sa oznakom, zvučni signal se može aktivirati u automobilu ili putem pametnog telefona. Ako je oznaka izvan Bluetooth dometa, vozač će biti usmjeren ka lokaciji gdje je posljednji put konekcija izgubljena.

Novi MINI Countryman: kombinovana potršnja goriva: 2,1 – 7,0 l/100 km; kombinovana emisija CO2 gasova: 49 – 159 g/km.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

VIDEO: POGLEDAJTE: Ovo ostrvo gradi prvu podvodnu vilu na svijetu!

Subota, 21.04.2018 | 17:33

Plutajući bungalovi prošle godine bili su najčešći izbor turista kada su Maldivi u pitanju. Međutim, ovo turističko mjesto dobija novu atrakciju.

IMATE JE U KUĆI: Pomoću ove NAMIRNICE riješite se uraslih dlaka!

Subota, 21.04.2018 | 17:24

Jednostavno, lako i jeftino ublažite upalne procese na koži!

VIDEO: OTKRILA: Ova BLOGERKA JE za samo sedam dana makla CELULIT!

Subota, 21.04.2018 | 17:11

Jedna blogerka je otkrila trik koji daje izuzetne rezultate.

ISPROBAJTE: Očistite temeljno veš mašinu pomoću ovog trika!

Subota, 21.04.2018 | 16:58

Ne zaboravite da je vašoj mašini za veš nekada potrebno kompletno čišćenje.

ODUŠEVILA FANOVE: Ova POZNATA pjevačica objavla fotografiju iz djetinjstva na INSTAGRAMU!

Subota, 21.04.2018 | 16:41

Ona je na Instagramu odlučila da se prisjeti detinjstva, pa je postavila sliku kada je bila mala.

OBRATITE PAŽNJU: Evo kako da prepoznate rak KOŽE!

Subota, 21.04.2018 | 16:21

Karcinom kože često se prepoznaje po pojavi novog mladeža ili promjeni na starom.

STRUČNJACI OTKRILI: Ovo sve treba da znate o ALERGIJI na polen!

Subota, 21.04.2018 | 16:00

Cvetanje biljaka proljeće za mnoge ljude pretvara u pravu moru, prije svega za one koji pate od alergija na polen drveća i trave. Najčešće pogađaju mlade osobe, a u posljednjoj deceniji udvostručen je broj ljudi koji pate od alergija.

MUŠKARCI OPREZ! Ovako NE SMIJETE da zaprosite vašu DJEVOJKU!

Subota, 21.04.2018 | 15:30

Ovo je lista najlošijih klišea među prosidbama...

I NAJSTARIJA NATAŠINA SESTRA SE OGLASILA: Bol je trenutna, sramota je trajna!

Subota, 21.04.2018 | 15:19

Natašu je suprug pretukao prije nedjelju dana, kada je između petka i subote navodno pijan došao kući, a ona mu u telefonu pronašla ljubavne poruke, poslije čega je prvo izbila svađa, a onda uslijedio i fizički napad u kojem je pjevačica prvo dobila udarac pesnicom u glavu a potom i modricu na oku.

ŽIVOTNA PRIČA DJ Avicii-ja: Godinama je bio BOLESTAN, a ni brdo novca mu NIJE POMOGLO

Subota, 21.04.2018 | 14:47

Veoma uspješan i talentovan švedski muzičar, DJ Avicii, pravim imenom Tim Berling, imao je velike zdravstvene probleme. Mrtav je pronađen tokom boravka u Omanu, a uzrok smrti još nije poznat.