Utorak, 20.06.2017 | 19:41
IZVOR: Kolektiv.me

Aplikacija AUTO CG: Dostupna unaprijeđena verzija koje će koristiti svim VOZAČIMA!

Skoro pola godine od pojavljivanja mobilne aplikacije AutoCG, namijenjene vozačima Crne Gore, interesovanje za njom ne jenjava.

Aplikacija svakodnevno dobija nove korisnike, a u korist tome govori i činjenica da je cifra od 10,000 korisnika vrlo blizu.

Kreatori aplikacije, Aleksandar Drašković i Miloš Lalatović, već duži vremenski period su radili na update-u, koji je sada već tu, a donio je mnogo novina i unaprjeđenja. Neke od novina zapravo predstavljaju realizacije sugestija od strane korisnika kojih svakog dana ima sve više, dok su neke zamisli Aleksandra i Miloša.

"Kako je turistička sezona već počela, želja je bila da omogućimo i strancima, turistima u Crnoj Gori da koriste nesmetano aplikaciju, pa smo je s toga, preveli na engleski jezik. Sada je moguć odabir željenog jezika kroz podešavanja u aplikaciji. Tu su push notifikacije - vrlo popularan način obavještavanja u svijetu mobilnih aplikacija stigao je u AutoCG. Od sada će korisnici biti obavještavani o svim bitnim stvarima kroz push notifikacije – kritične situacije na saobraćajnicama, promjene cijena goriva, položaji radarskih patrola i tako dalje", kazao nam je Aleksandar.

Zahvaljujući sugestijama korinika, omogućena je još jedna korisna funkcija koja se tiče graničnih prelaza. Naime, dodate su lokacije i oznake graničnih prelaza sa susjednim državama.

"Dalji korak je informacija o trenutnim gužvama na granicama, no u ovom trenutku ni jedna od nadležnih institucija nije u mogućnosti da nam obezbijedi pristup potrebnim podacima, pa ćemo na ovo unapređenje morati malo sačekati. Takođe, tu su i informacije o problemima na putevima – korisnici sada mogu uz opis problema na putu poslati i sliku događaja. Takođe, u samom pregledu svih problema, prikazani su i svi oni problemi koji imaju i sliku sa tekstom, koju je moguće ili sačuvati ili pak podijeliti na nekoj od društvenih mreža", objašnjava Aleksnadar za Kolektiv.me.

Sa novom verzijom aplikacije Auto CG, vozačima je na raspolaganju i opcija čuvanje dnevnika troškova. Omogućeno je da korisnik, ukoliko želi, sačuva svoj dnevik potrošnje na „cloud-u", te da mu bilo kad i sa bilo kog uređaja nesmetano pristupi.

Kako objašnjava naš sagovornik, ova opcija je vrlo korisna u onim situacijama kada korisnik ili obriše aplikaciju, pa je opet instalira, ili kada promijeni telefon. Svi dnevnici potrošnje su sinhronizovani sa onim korisničkim nalogom, pod kojim je taj karakteristični dnevnik i eksportovan na „cloud".

"Tu je i opcija komunikacija sa korisnicima – razvijen je sistem koji će omogućiti komunikaciju između administratora aplikacije i korisnika. Ovaj sistem će se koristiti u onim situacijama kada neka prijava od strane korisnika ne bude objavljena. Tada će korisnik koji je poslao neadekvatnu prijavu, putem email-a biti obaviješten o razlogu odbijanja. Korisnicima je na raspolaganju i mogućnost odabira jezika i kontrolisanje dobijanja „Push notifikacija". U aplikaciju je takođe uključen servis za vremenske prilike, na osnovu koga se pozadina glavne stranice aplikacije mijenja u zavisnosti od trenutnog vremena. Tačnije informacije i blagovremenija promjena pozadine su benefiti ovog servisa", zaključio je Aleksandar za Kolektiv.me.

On se nada da će sa nove opcije doprinijeti još većoj afirmaciji aplikacije Auto CG, koju vozači već duže vrijeme rado koriste! Aplikaciju možete preuzeti sa linkova: https://itunes.apple.com/us/app/autocg/id1190573420?ls=1&mt=8 i https://play.google.com/store/apps/details?id=me.kvartup.autocg".

 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

PETAK: Ove crnogorske opštine će biti BEZ STRUJE!

Četvrtak, 22.02.2018 | 15:54

Zbog planiranih radova na mreži u petak 23. februara, bez napajanja električnom energijom će ostati:

UZBUNA u palati: Stiglo pismo sa BIJELIM PRAHOM adresirano na princa Harija i Megan

Četvrtak, 22.02.2018 | 15:33

U Kensigntonsku palatu stiglo je pismo s bijelim prahom, adresirano na princa Harryja i njegovu vjerenicu Meghan Markle.

Stručnjaci imaju objašnjenje: Da li "na silu" treba piti OSAM ČAŠA VODE na dan?

Četvrtak, 22.02.2018 | 15:15

Da li vi pijete osam čaša vode na dan?

Odgađa se igranje predstave "Kako misliš mene nema"

Četvrtak, 22.02.2018 | 14:52

Zbog zatvaranja zagrebačkog aerodroma, uzrokovanog sniježnim padavinama, ekipa predstave „Kako misliš mene nema“, Exit teatra, nije uspjela na vrijeme da doputuje u Bar, saopštili su organizatori Barskog ljetopisa.

SNIJEG IZAZVAO NEPRILIKE: U Nacionalnom parku “Lovćen” intervenisala policija

Četvrtak, 22.02.2018 | 14:39

Sniježne padavine juče su izazvale dosta poteškoća u Nacionalnom parku “Lovćen”.

FOTO: UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: Krava u Indiji pretukla djevojku?!

Četvrtak, 22.02.2018 | 14:23

Dvadesetpetogodišnja studentkinja Melisa Mevil iz Engleske naljutila je na svom putovanju po Indiji jednu kravu pjesmom "My Humps" grupe Black Eyed Peas.

NIKŠIĆ: Preminuo glumac Sreten Mitrović u 62-oj godini

Četvrtak, 22.02.2018 | 14:06

Igrao je u preko 40 premijera, a publika pamti njegove uloge u predstavama "Iz ničega u ništa", "Legenda o Zorou", "Život iz početka", "Audijencija", "Marko Miljanov", "Presuda", "Đetići u Parlamentu".

BJEŽITE OD NJIH: Ovo su 9 navika koje posjeduju TOKSIČNI ljudi

Četvrtak, 22.02.2018 | 14:00

Toksični ljudi nekad su maskirani u prijatelje. Možda su vam i bliski. Ali su oni veoma loši za sve ljude oko sebe. I ima ih više nego što možete da zamislite.

Ovih PET zemalja imaju najviše rezervi ZLATA

Četvrtak, 22.02.2018 | 13:39

Sjedinjene Američke Države, Njemačka, Italija, Francuska i Rusija su zemlje sa najvećim rezervama zlata, navode finansijski portali.

DO NJEGA VODI SAMO JEDAN PUT: Ovo je NAJLJEPŠI dvorac Škotske!

Četvrtak, 22.02.2018 | 13:27

Na liticama visokim oko 40 metara podno Sjevernog mora i dalje ponosno stoji dvorac koji je branilo i "hrabro srce"...