Utorak, 20.06.2017 | 19:41
IZVOR: Kolektiv.me

Aplikacija AUTO CG: Dostupna unaprijeđena verzija koje će koristiti svim VOZAČIMA!

Skoro pola godine od pojavljivanja mobilne aplikacije AutoCG, namijenjene vozačima Crne Gore, interesovanje za njom ne jenjava.

Aplikacija svakodnevno dobija nove korisnike, a u korist tome govori i činjenica da je cifra od 10,000 korisnika vrlo blizu.

Kreatori aplikacije, Aleksandar Drašković i Miloš Lalatović, već duži vremenski period su radili na update-u, koji je sada već tu, a donio je mnogo novina i unaprjeđenja. Neke od novina zapravo predstavljaju realizacije sugestija od strane korisnika kojih svakog dana ima sve više, dok su neke zamisli Aleksandra i Miloša.

"Kako je turistička sezona već počela, želja je bila da omogućimo i strancima, turistima u Crnoj Gori da koriste nesmetano aplikaciju, pa smo je s toga, preveli na engleski jezik. Sada je moguć odabir željenog jezika kroz podešavanja u aplikaciji. Tu su push notifikacije - vrlo popularan način obavještavanja u svijetu mobilnih aplikacija stigao je u AutoCG. Od sada će korisnici biti obavještavani o svim bitnim stvarima kroz push notifikacije – kritične situacije na saobraćajnicama, promjene cijena goriva, položaji radarskih patrola i tako dalje", kazao nam je Aleksandar.

Zahvaljujući sugestijama korinika, omogućena je još jedna korisna funkcija koja se tiče graničnih prelaza. Naime, dodate su lokacije i oznake graničnih prelaza sa susjednim državama.

"Dalji korak je informacija o trenutnim gužvama na granicama, no u ovom trenutku ni jedna od nadležnih institucija nije u mogućnosti da nam obezbijedi pristup potrebnim podacima, pa ćemo na ovo unapređenje morati malo sačekati. Takođe, tu su i informacije o problemima na putevima – korisnici sada mogu uz opis problema na putu poslati i sliku događaja. Takođe, u samom pregledu svih problema, prikazani su i svi oni problemi koji imaju i sliku sa tekstom, koju je moguće ili sačuvati ili pak podijeliti na nekoj od društvenih mreža", objašnjava Aleksnadar za Kolektiv.me.

Sa novom verzijom aplikacije Auto CG, vozačima je na raspolaganju i opcija čuvanje dnevnika troškova. Omogućeno je da korisnik, ukoliko želi, sačuva svoj dnevik potrošnje na „cloud-u", te da mu bilo kad i sa bilo kog uređaja nesmetano pristupi.

Kako objašnjava naš sagovornik, ova opcija je vrlo korisna u onim situacijama kada korisnik ili obriše aplikaciju, pa je opet instalira, ili kada promijeni telefon. Svi dnevnici potrošnje su sinhronizovani sa onim korisničkim nalogom, pod kojim je taj karakteristični dnevnik i eksportovan na „cloud".

"Tu je i opcija komunikacija sa korisnicima – razvijen je sistem koji će omogućiti komunikaciju između administratora aplikacije i korisnika. Ovaj sistem će se koristiti u onim situacijama kada neka prijava od strane korisnika ne bude objavljena. Tada će korisnik koji je poslao neadekvatnu prijavu, putem email-a biti obaviješten o razlogu odbijanja. Korisnicima je na raspolaganju i mogućnost odabira jezika i kontrolisanje dobijanja „Push notifikacija". U aplikaciju je takođe uključen servis za vremenske prilike, na osnovu koga se pozadina glavne stranice aplikacije mijenja u zavisnosti od trenutnog vremena. Tačnije informacije i blagovremenija promjena pozadine su benefiti ovog servisa", zaključio je Aleksandar za Kolektiv.me.

On se nada da će sa nove opcije doprinijeti još većoj afirmaciji aplikacije Auto CG, koju vozači već duže vrijeme rado koriste! Aplikaciju možete preuzeti sa linkova: https://itunes.apple.com/us/app/autocg/id1190573420?ls=1&mt=8 i https://play.google.com/store/apps/details?id=me.kvartup.autocg".

 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Isključenje struje u crnogorskim opštinama i ugradnja brojila!

Četvrtak, 27.07.2017 | 16:13

Navedeni radovi se izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom. U slučaju loših vremenskih uslova radovi će se odgoditi.

VIDEO: Crvenorepa boa na graničnom prelazu Dobrakovo

Četvrtak, 27.07.2017 | 16:06

Na graničnom prelazu Dobrakovo je uhvaćena zmija "crvenorepa boa", objavljeno je na društvenim mrežama.

Tom Hardy snima film o ratu u Bosni!

Četvrtak, 27.07.2017 | 15:50

Film će biti adaptacija knjige Anthonyja Lloyda koji je imao 26 godina kad je svjedočio ratnim strahotama u BiH. Osim iskustva u ratu, pisao je i o razvodu roditelja.

KARDAŠIJAN vs KARLEUŠA: Ko tu koga kopira?

Četvrtak, 27.07.2017 | 15:56

Pjevačica Jelena Karleuša i starleta Kim Kardašijan pored toga što su obje vlasnice zavidnih oblina, ove dame imaju i sličan modni ukus.

Oprema od 345 000 eura za praktičnu nastavu crnogorskih sredonjoškolaca!

Četvrtak, 27.07.2017 | 15:33

Oprema za realizaciju praktične nastave u vrijednosti 345.000 eura stići će narednih nedjelja u određeni broj srednjih stručnih škola.

Renato Balestra o Crnoj Gori: "Crnogorke su ljepotice, a CG moja vječna inspiracija"

Četvrtak, 27.07.2017 | 15:41

Svjetski poznati modni kreator Renato Balestra boravi u Crnoj Gori, a učestvovaće na Smotri mode u Kotoru koja obilježava dvadeset godina postojanja.

ZBOGOM SIJEDA KOSO: Prirodno rješenje protiv sijede kose (RECEPT)

Četvrtak, 27.07.2017 | 15:31

Sijeda kosa više nije nešto što ukazuje na starost. Veliki broj mladih ljudi pati od preranog starenja i prilično im je neprijatno zbog toga. Najbrži i najlakši način rješavanja ovog problema je farbanje, ali štetne hemikalije znaju da uzrokuju i trajno oštećenje kose…

VIDEO: Čovjek zamolio Džastina Timberlejka da mu pridrži bebu, a ono što je pjevač uradio oduševilo je cio svet

Četvrtak, 27.07.2017 | 15:20

Popularni pjevač ispao je pravi car na jednog golf turniru na kojem je učestvovao.

FOTO: Ovako je Anastasija Ražnatović izgledala prije ESTETSKIH OPERACIJA!

Četvrtak, 27.07.2017 | 15:14

Cecina ćerka je prije samo nekoliko godina izgledala potpuno drugačije.

NVO Juventas: Uspostaviće bolju povezanost mladih sa preventivnim zdravstvenim servisima

Četvrtak, 27.07.2017 | 14:11

Nevladina organizacija (NVO) Juventas će, kroz obuke srednjoškolaca, promociju postojećih populacionih savjetovališta i predmeta Zdravi stilovi života, informisati mlade o seksualnom i reproduktivnom zdravlju i drugim temama vezanim za prevenciju bolesti i očuvanje zdravlja, kao i podizati svijest o rizičnom ponašanju te populacije, najavljeno iz te organizacije.