Četvrtak, 17.08.2017 | 17:20
IZVOR: vijesti.me

Ćatović nezakonito podijelila 11 stanova opštinskim službenicima

Na osnovu Pravilnika, gradonačelnica je imala diskreciono pravo da dijeli stanove i kredite službenicima. Ustavni sud je odlučivao na osnovu inicijative troje službenika, potvrdio je “Vijestima” jedan od njih Milorad Vukšić.

FOTO: ARHIVA VIJESTI

Dok je bila gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović (DPS) nezakonito je podijelila 11 stanova opštinskim službenicima, utvrdio je Ustavni sud.

On je 30. novembra prošle godine ukinuo Pravilnik o uslovima i načinu rješavanja stambenih potreba lokalnih službenika i namještenika lokalne uprave Kotora.

Na osnovu tog Pravilnika, gradonačelnica je imala diskreciono pravo da dijeli stanove i kredite službenicima. Ustavni sud je odlučivao na osnovu inicijative troje službenika, potvrdio je “Vijestima” jedan od njih Milorad Vukšić.

On je rekao da je slično i sa Odlukom o uslovima i načinu rješavanja stambenih potreba lokalnih funkcionera i rukovodećih lica lokalne uprave, koju je donijela lokalna Skupština tokom vlasti DPS-a. Tom odlukom gradonačelnica je takođe dobila diskreciono pravo da funkcionerima podijeli stanove, ali ona nije ocjenjivana na Ustavnom sudu jer niko nije pokrenuo inicijativu.

Po tom osnovu stanovi su dodijeljeni glavnim administratorima Radmili Muck Radičević i Đorđiju Vukčeviću, načelnicima Komunalne policije Juliji Novaković i Zoranu Vučinoviću , sekretarki za opštu upravu Anki Perović, sekretarki za kulturu Tijani Čađenović i Ljiljani Jovović, sekretarki za urbanizam Snežani Raičević i sekretarki za finansije Biljani Peranović.

Vukšić kaže da su neki od njih dobili stanove, a zatim na osnovu neustavnog Pravilnika i kredite.

Ustavni sud je ukinuo Pravilnik, navodeći da predsjednica Opštine po Zakonu o lokalnoj samoupravi nije imala ta ovlašćenja.

Bivša gradonačelnica i funkcionerka DPS-a Marija Ćatović rekla je “Vijestima” da je SO Kotor donijela odluku, na osnovu koje su stanovi funkcionerima podijeljeni jer je postojao novac u budžetu.

Ona je potvrdila da je dio službenika i namještenika bio nezadovoljan podjelom stanova na osnovu Pravilnika.

“Skupština je donijela odluku 20.10.2016. i na osnovu nje podijeljeni su stanovi sekretarima sekretarijata. Kada su u pitanju službenici, na osnovu novca iz budžeta procijenili smo da možemo ga pomognemo i njima”, rekla je Ćatović “Vijestima”.

Vukšić međutim tvrdi da su stanove i kredite dobili uglavnom oni koji su podržavali vladajuće partije i da on godinama ne uspijeva da rješi stambeno pitanje.

U Opštini Kotor “Vijestima” je rečeno da će razmotriti ukidanje odluke o podjeli funkcionerskih stanova, jer predsjednik to ne smije činiti na osnovu diskrecionog prava.

KOMENTARI (4)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Kotor
17.08.2017 18:16

Sada na sud gospodine Vuksicu i svi koji su dobili i stanove ibkredite da vrate iste ! sve sto je mimo Zakona !

5 0
Spago
18.08.2017 15:18

A da se malo infrastruktura sanira, nema se para. Dabinovici su uvjek pomagali Kotoru, a ona ga 200 godina unazadila.

3 0
Leo
21.08.2017 00:54

Je li ova baba alkoholičarka ??????????

2 0
Lexo
21.08.2017 10:50

I ova guzna se bavi nečesovom "politikom". E propalo se ka što je .

1 0

FOTO: NOVI BJUTI TREND NA INSTAGRAMU: Sviđaju li vam se ovako sređene OBRVE?

Srijeda, 22.11.2017 | 16:56

Šminkerka Sofi Petersen je predstavila neobičan način uljepšavanja obrva. Da li se vama sviđa?

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Jahanje KONJA poboljšava PAMĆENJE!

Srijeda, 22.11.2017 | 16:53

Istraživanjem je potvrđeno da jahanje može znatno da poboljša kognitivne sposobnosti kod djeteta.

SULUDI POKUŠAJ: Hoće da se lansira u NEBO i dokaže da je zemlja zapravo RAVNA?!

Srijeda, 22.11.2017 | 16:46

Čovjek koji vjeruje da je Zemlja ravna ploča planira da lansira sebe 550 metara u kalifornijsko nebo iznad pustinje Mohave, kako bi (djelimično) potvrdio istinitost svoje teorije.

BIJELO POLJE: Počeo krivični postupak protiv direktora škole

Srijeda, 22.11.2017 | 16:25

"U vrijeme kada mi je naloženo presudom Višeg suda da primim nekog iz reda prijavljenih kandidata za radno mjesto sekretar/računovođa slučajno sam sreo Rešada Sijarića, bivšeg poslanika u Crnogorskom parlamentu, a sadašnjeg direktora Zavoda za školstvo, koji mi je najavio mogućnost da će se on vratiti na to radno mjesto, na kojem je inače radio ranije, što me je dodatno učvrstilo u odluci koju sam donio". To je kazao okrivljeni direktor JU OŠ „Šukrija Međedović" u Godijevu Spahić Sabahet, u svojoj odbrani na početku procesa, u kome mu se sudi zbog dva krivična djela neizvršenje sudske odluke iz čl.395 Krivičnog zakonika Crne Gore.

TELEKOM: Naši korisnici NEĆE ispaštati, naći ćemo rješenje problema u JEREVANSKOJ ULICI

Srijeda, 22.11.2017 | 16:15

Crnogorski Telekom će za korisnike sa Zabjela, koji su od nedjelje, usljed prekida kabla u Jerevanskoj ulici, ostali bez fiksnog telefona, interneta i Extra TV-a, obezbijediti besplatne servise u trajanju od mjesec dana, od trenutka kada servisi budu ponovo aktivni.

ORGANIZAM VAS UPOZORAVA: Ovo su jasni znaci da METABOLIZAM ne radi kako treba

Srijeda, 22.11.2017 | 16:06

Prirodno je da se s godinama metabolizam usporava zbog čega je teže održavati zdravu kilažu, ali ako se hranite zdravo i pazite na unos kalorija, a i dalje se debljate, vrlo je vjerovatno riječ o presporom metabolizmu.

ŠOKANTNA ISPOVIJEST: Zahtijevao povišicu od ŠEFICE, a dobio SEKS!

Srijeda, 22.11.2017 | 15:34

Pričekao sam da svi odu prije nego što sam prišao šefici. Predložila je da o tome razgovaramo u njenoj kancelariji.

Da li znate koliko je u prosjeku ŽENI potrebno da ZATRUDNI?

Srijeda, 22.11.2017 | 15:28

Put do trudnoće nije lak, iako se sa time neće složiti parovi kojima je za pozitivan test bio potreban samo jedan put.

Rezervišite najnoviji iPhone X u Telenoru

Srijeda, 22.11.2017 | 15:27

Telenorovi korisnici mogu da rezervišu dugoočekivani i najavljivani iPhone X putem web prodavnice na sajtu www.telenor.me, a prve isporuke počinju od petka, 24.novembra.

KARLEUŠA NE OSTAJE DUŽNA: Pagonise, kakve god da su tvoja ŽENA, MAJKA...

Srijeda, 22.11.2017 | 15:17

Nakon homofobičnog ispada u šouu “Tvoje lice zvuči poznato” Nenad Pagonis nastavio je sa kontroverznim izjavama.