Četvrtak, 17.08.2017 | 17:20
IZVOR: vijesti.me

Ćatović nezakonito podijelila 11 stanova opštinskim službenicima

Na osnovu Pravilnika, gradonačelnica je imala diskreciono pravo da dijeli stanove i kredite službenicima. Ustavni sud je odlučivao na osnovu inicijative troje službenika, potvrdio je “Vijestima” jedan od njih Milorad Vukšić.

FOTO: ARHIVA VIJESTI

Dok je bila gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović (DPS) nezakonito je podijelila 11 stanova opštinskim službenicima, utvrdio je Ustavni sud.

On je 30. novembra prošle godine ukinuo Pravilnik o uslovima i načinu rješavanja stambenih potreba lokalnih službenika i namještenika lokalne uprave Kotora.

Na osnovu tog Pravilnika, gradonačelnica je imala diskreciono pravo da dijeli stanove i kredite službenicima. Ustavni sud je odlučivao na osnovu inicijative troje službenika, potvrdio je “Vijestima” jedan od njih Milorad Vukšić.

On je rekao da je slično i sa Odlukom o uslovima i načinu rješavanja stambenih potreba lokalnih funkcionera i rukovodećih lica lokalne uprave, koju je donijela lokalna Skupština tokom vlasti DPS-a. Tom odlukom gradonačelnica je takođe dobila diskreciono pravo da funkcionerima podijeli stanove, ali ona nije ocjenjivana na Ustavnom sudu jer niko nije pokrenuo inicijativu.

Po tom osnovu stanovi su dodijeljeni glavnim administratorima Radmili Muck Radičević i Đorđiju Vukčeviću, načelnicima Komunalne policije Juliji Novaković i Zoranu Vučinoviću , sekretarki za opštu upravu Anki Perović, sekretarki za kulturu Tijani Čađenović i Ljiljani Jovović, sekretarki za urbanizam Snežani Raičević i sekretarki za finansije Biljani Peranović.

Vukšić kaže da su neki od njih dobili stanove, a zatim na osnovu neustavnog Pravilnika i kredite.

Ustavni sud je ukinuo Pravilnik, navodeći da predsjednica Opštine po Zakonu o lokalnoj samoupravi nije imala ta ovlašćenja.

Bivša gradonačelnica i funkcionerka DPS-a Marija Ćatović rekla je “Vijestima” da je SO Kotor donijela odluku, na osnovu koje su stanovi funkcionerima podijeljeni jer je postojao novac u budžetu.

Ona je potvrdila da je dio službenika i namještenika bio nezadovoljan podjelom stanova na osnovu Pravilnika.

“Skupština je donijela odluku 20.10.2016. i na osnovu nje podijeljeni su stanovi sekretarima sekretarijata. Kada su u pitanju službenici, na osnovu novca iz budžeta procijenili smo da možemo ga pomognemo i njima”, rekla je Ćatović “Vijestima”.

Vukšić međutim tvrdi da su stanove i kredite dobili uglavnom oni koji su podržavali vladajuće partije i da on godinama ne uspijeva da rješi stambeno pitanje.

U Opštini Kotor “Vijestima” je rečeno da će razmotriti ukidanje odluke o podjeli funkcionerskih stanova, jer predsjednik to ne smije činiti na osnovu diskrecionog prava.

KOMENTARI (4)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Kotor
17.08.2017 18:16

Sada na sud gospodine Vuksicu i svi koji su dobili i stanove ibkredite da vrate iste ! sve sto je mimo Zakona !

5 0
Spago
18.08.2017 15:18

A da se malo infrastruktura sanira, nema se para. Dabinovici su uvjek pomagali Kotoru, a ona ga 200 godina unazadila.

3 0
Leo
21.08.2017 00:54

Je li ova baba alkoholičarka ??????????

2 0
Lexo
21.08.2017 10:50

I ova guzna se bavi nečesovom "politikom". E propalo se ka što je .

1 0

OSTALE VIJESTI

Marović još nije uplatio novac, i dalje na liječenju u Institutu za mentalno zdravlje

Nedjelja, 24.09.2017 | 08:32

Bivši visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović nije uplatio milion i sto hiljada eura budžetu Crne Gore na osnovu sporazuma koji je potpisao sa Specijalnim tužilaštvom, a kojim je priznao da je organizovao kriminalnu grupu, koja  je budvanskoj opštini nanijela višemilionsku štetu.

ŽESTOKE kazne za poslanike: Koga udalje sa sjednice, oduzeće mu POLA PLATE

Subota, 23.09.2017 | 07:54

Zakonodavni odbor Skupštine usvojio je prečišćeni tekst Poslovnika Skupštine Crne Gore koji predviđa žestoke novčane kazne za parlamentarce koji se budu nedolično ponašali u najvišem zakonodavnom domu – i to ne samo u plenarnoj sali, već i u holu i ostalim prostorijama parlamenta.

Predsjednici tri opštine saglasni: "Spriječiti usvajanje Zakona o planiranju i izgradnji"

Četvrtak, 21.09.2017 | 15:57

Predsjednici opština Kotor, Budva i Herceg Novi pozvali su poslanike Bošnjačke stranke (BS), Hrvatske građanske inicijative (HGI) i albanskih partija da ne prisustvuju sjednici cnrogorskog parlamenta, koja je zakazana za utorak, i tako spriječe usvajanje Zakona o planiranju i izgradnji.

RAZGOVARAO SA PREDSJEDNIKOM SAD: Vujanović se zahvalio Trampu

Srijeda, 20.09.2017 | 18:02

Crnogorski predsjednik je prisustvovao prijemu koji je u povodu 72. zasijedanja Generalne supštine UN priredio predsjednik SAD.

VUJANOVIĆ ČESTITAO DAN OPŠTINE NIKŠIĆ: Nikšić je lider sveopšteg razvoja CRNE GORE

Nedjelja, 17.09.2017 | 14:49

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, čestitao je građanima i rukovodstvu Dan opštine Nikšić.

JETI- SNIJEŽNI ČOVJEK : Mit ili stvarnost?

Ponedjeljak, 25.09.2017 | 20:37

Svi smo se nekada zapitali ko je Jeti, da li postoji ili je to samo mit...

DRUGAČIJI: Sedam znakova da ste NATPROSJEČNO emocionalno inteligentni

Ponedjeljak, 25.09.2017 | 20:36

Emocionalna inteligencija znači biti svjestan svojih emocija i načina na koje one utiču na naše ponašanje, posebno u interakciji s drugim ljudima. To otkrivaju ovi znakovi:

Studenti akademija sa Cetinja, iz Pariza i Trsta na Međunarodnom festivalu gitare

Ponedjeljak, 25.09.2017 | 20:13

Drugi dan Međunarodnog festivala gitare Nikšić 2017, biće u znaku koncerta studenata – „Open podium“, koji je planiran za 26. septembar.

FOTO: SAVRŠENA: Evo kako izgleda NATAŠA BEKVALAC na dan VJENČANJA

Ponedjeljak, 25.09.2017 | 19:57

Pjevačica Nataša Bekvalac vjenčaće se danas na Ibici sa Lukom Lazukićem.

ANKETA: Da li đačke uniforma treba uvesti u svim crnogorskim školama?

Ponedjeljak, 25.09.2017 | 19:57

Uniforme za đake svečano su promovisane u osnovnoj školi “Savo Pejanović” početkom godine.

FOTO: Cetinjski izviđači dobili posebno priznanje za IZUZETAN RAD i POMOĆ

Ponedjeljak, 25.09.2017 | 19:36

Zbor izviđača Crne Gore, održan je u Stolivu kod Kotora u izviđackom centru “Stoliv” od 22. do 24.09.2017. godine, gdje se okupilo 150 izviđača iz čitave Crne Gore.

VIDEO: Djevojčica (5) VOZI automobil a otac je BODRI

Ponedjeljak, 25.09.2017 | 19:24

Video koji je mnoge šokirao u Kini prikazuje petogodišnju devojčicu kako vozi automobil na jednom putu u gradu Sinjang.

O njemu priča cijeli SVIJET: Sjajnom igrom je zaustavio MESIJA, i ODBIO da razmijeni dres sa njim

Ponedjeljak, 25.09.2017 | 19:03

"Imao sam jedan zadatak - pratiti Messija. Kada ga čuvate, morate razmišljati o njemu kao normalnom čovjeku koji ima dvije noge i dvije ruke. I morate konstantno biti koncentrisani. Sekunda mu je dovoljna da pobjegne i da gol".

UŽAS: RIJALITI "ZADRUGA": Diskvalifikovana jer je pokušala da PRESIJEČE VENE?

Ponedjeljak, 25.09.2017 | 18:45

Učesnica noć nije provela u Zadruzi, a oko 11.15 časova stiglo je pismo kojim su učesnici obaviješteni o diskvalifikaciji.

Telekom podržao konferenciju „Moć adolescencije“

Ponedjeljak, 25.09.2017 | 18:40

Na danas održanoj konferenciji ,,Moć adolescencije’’, koju je organizovao UNICEF uz podršku Crnogorskog Telekoma, istaknuta je važnost razvijanja mehanizama osnaživanja i zaštite adolescenata kojih u Crnoj Gori ima oko 85 hiljada. Konferenciju su otvorili šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Osama Kogali, ministar zdravlja Kenan Hrapović, ministar sporta Nikola Janović i izvršni direktor Crnogorskog Telekoma Nikola Ljušev.