Četvrtak, 07.09.2017 | 19:38
IZVOR: kolektiv.me

Ministar Nuhodžić učestvovao na sastanku Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić učestvovao je na sedamnaestom sastanku Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi (PCC SEE), koji je održan na marginama ministarske konferencije Brdo procesa.

Ovaj skup bio je prilika da se iskaže podrška snaženju efikasnog mehanizma za ostvarivanje policijske saradnje u Jugoistočnoj Evropi, kroz uspostavljanje bezbjedne komunikacione platforme za automatizovanu razmjenu i čuvanje informacija, prije svega DNK podataka, otisaka prstiju i saobraćajnih dokumenata za vozila. Na toj liniji, ministar Nuhodžić je saopštio da je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore instaliran CODIS softver za upravljanje bazom podataka DNK profila, kao i da je uveden sistem koji omogućava identifikaciju otisaka prstiju (AFIS), što predstavlja važan preduslov za borbu protiv svih oblika prekograničnog kriminala.

Tokom današnjeg sastanka Komiteta ministara PCC Konvencije na Brdu kod Kranja, upriličen je i bilateralni susret sa ministarkom unutrašnjih poslova Republike Slovenije Vesnom Žnidar, kojom prilikom je zajednički ocijenjeno da u okviru sadržajnih i prijateljskih odnosa dvije države značajno mjesto pripada kvalitetnoj saradnji u oblasti bezbjednosti i policijskih poslova. Čestitajući Crnoj Gori na nedavnom članstvu u Sjevernoatlantskoj alijansi, ministarka Žnidar istakla je da će Slovenija i dalje aktivno podržavati proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji. Takođe je naglasila potrebu zajedničkog učešća u projektima koji se realizuju u okviru inicijative Brdo procesa, koja nam pomaže da, kroz razmjenu iskustava i u neposrednom dijalogu, koordiniramo sve važne teme od značaja za suočavanje sa bezbjednosnim izazovima na regionalnom i globalnom nivou. Ministar Nuhodžić je ukazao na važnost operativne policijske saradnje u borbi protiv svih oblika kriminala, kao i na podršku i pomoć Slovenije Crnoj Gori u vanrednim situacijama. Konstatujući vrijednost partnerstva dva ministarstva unutrašnjih poslova, iskazao je uvjerenje nastavka i intenziviranja saradnje u narednom periodu. Sagovornici su se saglasilli da je evropska perspektiva Zapadnog Balkana od izuzetnog značaja za stabilnost u regionu.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

FOTOGRAFIJA KOJA TO POTVRĐUJE: Ibrahimović je stvarno "BOG" u MANČESTERU

Srijeda, 22.11.2017 | 17:18

Zlatan Ibrahimović često sebe naziva "Bogom", a izgleda da su njegovi saigrači to prihvatili.

FOTO: NOVI BJUTI TREND NA INSTAGRAMU: Sviđaju li vam se ovako sređene OBRVE?

Srijeda, 22.11.2017 | 16:56

Šminkerka Sofi Petersen je predstavila neobičan način uljepšavanja obrva. Da li se vama sviđa?

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Jahanje KONJA poboljšava PAMĆENJE!

Srijeda, 22.11.2017 | 16:53

Istraživanjem je potvrđeno da jahanje može znatno da poboljša kognitivne sposobnosti kod djeteta.

SULUDI POKUŠAJ: Hoće da se lansira u NEBO i dokaže da je zemlja zapravo RAVNA?!

Srijeda, 22.11.2017 | 16:46

Čovjek koji vjeruje da je Zemlja ravna ploča planira da lansira sebe 550 metara u kalifornijsko nebo iznad pustinje Mohave, kako bi (djelimično) potvrdio istinitost svoje teorije.

BIJELO POLJE: Počeo krivični postupak protiv direktora škole

Srijeda, 22.11.2017 | 16:25

"U vrijeme kada mi je naloženo presudom Višeg suda da primim nekog iz reda prijavljenih kandidata za radno mjesto sekretar/računovođa slučajno sam sreo Rešada Sijarića, bivšeg poslanika u Crnogorskom parlamentu, a sadašnjeg direktora Zavoda za školstvo, koji mi je najavio mogućnost da će se on vratiti na to radno mjesto, na kojem je inače radio ranije, što me je dodatno učvrstilo u odluci koju sam donio". To je kazao okrivljeni direktor JU OŠ „Šukrija Međedović" u Godijevu Spahić Sabahet, u svojoj odbrani na početku procesa, u kome mu se sudi zbog dva krivična djela neizvršenje sudske odluke iz čl.395 Krivičnog zakonika Crne Gore.

TELEKOM: Naši korisnici NEĆE ispaštati, naći ćemo rješenje problema u JEREVANSKOJ ULICI

Srijeda, 22.11.2017 | 16:15

Crnogorski Telekom će za korisnike sa Zabjela, koji su od nedjelje, usljed prekida kabla u Jerevanskoj ulici, ostali bez fiksnog telefona, interneta i Extra TV-a, obezbijediti besplatne servise u trajanju od mjesec dana, od trenutka kada servisi budu ponovo aktivni.

ORGANIZAM VAS UPOZORAVA: Ovo su jasni znaci da METABOLIZAM ne radi kako treba

Srijeda, 22.11.2017 | 16:06

Prirodno je da se s godinama metabolizam usporava zbog čega je teže održavati zdravu kilažu, ali ako se hranite zdravo i pazite na unos kalorija, a i dalje se debljate, vrlo je vjerovatno riječ o presporom metabolizmu.

ŠOKANTNA ISPOVIJEST: Zahtijevao povišicu od ŠEFICE, a dobio SEKS!

Srijeda, 22.11.2017 | 15:34

Pričekao sam da svi odu prije nego što sam prišao šefici. Predložila je da o tome razgovaramo u njenoj kancelariji.

Da li znate koliko je u prosjeku ŽENI potrebno da ZATRUDNI?

Srijeda, 22.11.2017 | 15:28

Put do trudnoće nije lak, iako se sa time neće složiti parovi kojima je za pozitivan test bio potreban samo jedan put.

Rezervišite najnoviji iPhone X u Telenoru

Srijeda, 22.11.2017 | 15:27

Telenorovi korisnici mogu da rezervišu dugoočekivani i najavljivani iPhone X putem web prodavnice na sajtu www.telenor.me, a prve isporuke počinju od petka, 24.novembra.