Srijeda, 14.11.2018 | 08:21
IZVOR: rtcg.me

Vozači, BUDITE STRPLJIVI: Novi ROK za bulevar kroz Donju Goricu, evo kada će biti ZAVRŠEN

Direkcija za saobraćaj, uz saglasnost Glavnog grada, produžila je firmi Tehnoput MNE za još četiri mjeseca rok za završetak donjogoričkog bulevara u dužini od 3,5 kilometara.
Foto: TVCG screenshot

Prvobitni rok koji je bio određen za završetak saobraćajnice bio je 4. novembar, ali on nije ispoštovan zbog čega je izvođaču dati novi rok koji ističe 28. marta naredne godine.

I uprava Glavnog grada nadala se da će ova investicija biti završena do kraja godine. To je saopštio Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, prošle sedmice.

"Nadali smo se da bi bulevar kroz Donju Goricu mogao biti gotov do kraja ove godine. Međutim, taj projekat je veoma složen jer se na trasi odnosno u neposrednoj blizini, nalazi puno objekata važnih za ekonomski život grada, uz problem sa eksproprijacijom koji uvijek prate realizaciju ovakvih projekata", saopštio je Vuković.

Ukoliko ni novi rok ne bude ispoštovan, kako je saopštio Duško Kokić, predstavnik Direkcije za saobraćaj, firma Tehnoput MNE, plaćaće penale koji su predviđeni ugovorom.

"Radovi su počeli u februaru sa prvobitnim rokom završetka 4. novembar. Bulevar je podijeljen na četiri dionice, a njihova ukupna dužina je 3,5 kilometara. Izvođač je sa radovima počeo na prvoj i četvrtoj dionici i to od Venkora do Kolovrata i od treće trake Kokoti do kružnog toka kod Granda. Zbog turističke sezone koja je dolazila, da ne bi bilo preveliko gradilište, mi kao investitor mu nijesmo dali da radi na drugoj i trećoj dionici jer je tamo bilo i neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. U tom dijelu je bilo sporno pet vlasnika ali je i to sada riješeno", rekao je Kokić.

Kokić navodi da je izvođač radova na drugoj i trećoj dionici počeo da radi tek u septembru.

"Mi smo na predlog izvođača i uz saglasnost Glavnog grada produžili rok tako da je novi rok za završetak svih radova 28. mart naredne godine. Ukoliko dođe do prekoračenja platiće penale do maksimalne kazne. Kako se odvija situacija mislim da mogu da stignu do roka. U toku su pripreme za asfaltiranje desne strane od servisa Mazda do kružnog toka kod Granda. Tu će asfaltirati četiri dana, nakon čega će mašine preći da asfaltiraju desnu stranu od Venkora do Kolovrata. Takođe, na drugoj i trećoj dionici radi se i fekalni kolektor koji je predubok i tu radovi idu najsporije zbog čega se stvaraju velike gužve", naveo je Kokić.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Sari preuzima Juventus: NASLIJEDIĆE MAKSA ALEGRIJA

Subota, 25.05.2019 | 20:45

Juventus je prošle sedmice smijenio Masimilijana Alegrija, koji će posljednji meč odraditi sjutra protiv Sampdorije

Kako je novčanica od 100 000 dolara POBIJEDILA VELIKU DEPRESIJU?

Subota, 25.05.2019 | 19:54

Prije osam i po decenija u Sjedinjenim Američkim Državama postojala je novčanica od 100.000 dolara! Iako je ova novčanica pomogla američkoj posrnuloj ekonomiji, zvanično nikada nije bila u upotrebi.

Prosječan ZATVORENIK U ZIKSU je muškarac iz Podgorice, starosti od 30 do 40 godina: Tu je zbog KRAĐE,DROGE i ORUŽJA

Subota, 25.05.2019 | 19:41

U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija trenutno je 825 zatvorenika i 331 pritvorenik, u kom broju je računato 13 zatvorenica koje se nalaze na izdržavanju kazne zatvora i 13 pritvorenica kojima je određena mjera pritvora

BJEGUNAC obećao da će se predati nakon DVIJE GODINE bjekstva, ali je postavio NEOBIČAN USLOV

Subota, 25.05.2019 | 19:33

Kontaktirao policiju i rekao da će se predati ukoliko njegova fotografija koju su objavili pod sloganom "traži se" dobije dovoljno lajkova na društvenim mrežama  

Aleksa Bečić JEDNOGLASNO reizabran na funkciju predsjednika DEMOKRATA

Subota, 25.05.2019 | 19:01

Lider demokrata Aleksa Bečić danas je reizabran na funkciju predsjednika ove partije.

Nikola Pejović diplomirao u najboljoj klasi u istoriji AMERIČKE POMORSKE AKADEMIJE

Subota, 25.05.2019 | 18:36

Nikola Pejović je peti pitomac iz Crne Gore koji je diplomirao na prestižnoj Američkoj pomorskoj akademiji u Anapolisu.

U KBC- u ostali bez dnevnice za Vaskrs: Kao praznični, obračunava se rad na VELIKI PETAK i drugi dan VASKRSA

Subota, 25.05.2019 | 18:10

Zaposleni dobili obavještenje da se, kao praznični, obračunava rad na Veliki petak i drugi dan Vaskrsa

Nastavlja se serija LOŠIH poslovnih godina “Odigitrije”: Agencija MITROPOLIJE u minusu 213.000 eura

Subota, 25.05.2019 | 17:37

Religijski turizam se promoviše kao profitabilan i brojni manastiri, prije svega Ostrog, predstavljaju najposjećenije pravoslavne svetinja u Evropi, a “Odigitrija” zvanično prikazuje da godinama niže gubitke  

Potencijalno OPASAN asteroid proći će večeras pored ZEMLJE

Subota, 25.05.2019 | 17:31

Kreće se brzinom od 48.000 kilometara na sat

FOTO: Prve slike mlade: Evo kako izgleda DRAGANA DŽAJIĆ samo nekoliko sati prije svadbe!

Subota, 25.05.2019 | 17:24

- Uzbuđena sam, moram da priznam da imam malu tremu - rekla je nasmijana Dragana Džajić