Četvrtak, 15.11.2018 | 21:41
IZVOR: Kolektiv.me

Vrhovni sud potvrdio pobjedu LOVĆEN FILMA

U cilju istinite informisanosti građana i posjetilaca bioskopa Cadmus Cineplex Budva koristimo priliku da javnost upoznamo sa konačnim stavom Vrhovnog suda CG da proglasi pobjedu Lovcen filma protiv Opstine Budva, a vezano za dugogodišnji postupak i špekulacije koje su bacale ljagu na projekat bioskopa u Budvi, saopšteno je iz ovog preduzeća.
Foto: europa-cinemas.org

Nakon što je to učinio Privredni Sud, zatim Apelacioni, a sada i Vrhovni sud CG konačno je, kako su istakli, potvrđeno i pečatirano da je Anex Ugovora za bioskop legalan i da nije nanijeta šteta Opštini Budva kako je Opština pogrešno tvrdila. Tokom postupka je utvrđeno da se obaveza ulaganja povećala samo za Lovćen film.

"Ovaj sudski postupak je bio alibi za mnoge napade na vlasnika i saradnike bioskopa u Budvi, čak i za podnošenje krivične prijave od strane predstavnika Opštine protiv direktora, vlasnika i drugih lica. Nažalost opet se potvrdilo da neki zarad jeftinih političkih poena zanemaruju interese Opštine Budva. Moramo istaći da je cijela ova neuspjela akcija protiv bioskopa dovela i do velike finansijske štete zbog troskova spora koje sada, umjesto naredbodavaca propale akcije, plaćaju građani Budve. Pozivamo javno predstavnike Opštine da poslušaju najviši sud naše zemlje, da uvaže pobjedu Lovćen filma i da promijene negativni stav koji imaju prema zajedničkom projektu bioskopa a sve u interesu građana, jer BIOSKOP MORA DA RADI. Ako nekome ni posle niza presuda u korist Lovćen film-a nije jasno podsjećamo da je Lovćen film uložio preko milion i trista hiljada u prostor koji pripada Opstini, da će na kraju zakupa sve besplatno biti preneseno Opštini tj građanima Budve i da sa preko 3000 projekcija godišnje i preko 500 besplatih predstava, koncerata, književnih klubova, dječijih radionica itd bioskop Budva jeste najveća ustanova kulture i razvoja kinematografije na primorju", stoji u saopštenju.

Bioskop Cadmus Cineplex Budva organizuje mjesečno više kulturnih i kinematografskih događaja nego sve ustanove u Budvi zajedno, i to na godišnjem nivou.

"Realizacijom projekta je grad Budva, koja broji svega 20.000 građana, jedini u regionu od manjih gradova dobio moderan cineplex sa preko 15 događaja svakog dana! Bioskop Budva je jedina institucija u suvlasništvu opštine Budva koja radi 363 dana godišnje, 18 sati dnevno! Sjetimo se kako i koliko rade druge ustanove u Crnoj Gori povezane sa državom!   Sve ovo je prepoznato od najveće evropske asocijacije bioskopa Europa Cinema i Cadmus Cineplex je jedini član iz Crne Gore ovog prestižnog udruženja, čime je i Budva uvrštena na mapu evropskih bioskopa. Moramo pomenuti da nas raduje činjenica da je Opština Budva u festival Sea Dance, koji inače podržavamo, kao zanimljiv trodnevni događaj, uložila ogromnu i mnogostruko veću sumu nego u bioskop a da je broj posjetilaca realno tri puta manji nego u bioskopu. Neka građani sami procjene da li je cijela godina rada bioskopa i ulaganje Opštine Budva  za tri puta više u festival Sea dance nego u bioskop i preko 3500 bioskopskih događanja korisnije od vrlo dobrog i važnog festivala koji se održava u ljetnjoj sezoni i ima oko 50 događanja. Pozivamo sve zainteresovane građane i predstavnike Opštine da svojim sugestijama, primjedbama i predlozima daju doprinos poboljšanju rada bioskopa i da svi zajedno, a narocito predstavnici Opštine i Lovćen filma, radimo na unapređenju projekta bioskopa posebno sada kada je zatvorena tema legalnosti rada i ugovora vezanih za bioskop Cadmus Cineplex presudom Vrhovnog suda Crne Gore", zaključeno je u saopštenu bioskopa Cadmus Cineplex i preduzeća Lovćen film.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Sari preuzima Juventus: NASLIJEDIĆE MAKSA ALEGRIJA

Subota, 25.05.2019 | 20:45

Juventus je prošle sedmice smijenio Masimilijana Alegrija, koji će posljednji meč odraditi sjutra protiv Sampdorije

Kako je novčanica od 100 000 dolara POBIJEDILA VELIKU DEPRESIJU?

Subota, 25.05.2019 | 19:54

Prije osam i po decenija u Sjedinjenim Američkim Državama postojala je novčanica od 100.000 dolara! Iako je ova novčanica pomogla američkoj posrnuloj ekonomiji, zvanično nikada nije bila u upotrebi.

Prosječan ZATVORENIK U ZIKSU je muškarac iz Podgorice, starosti od 30 do 40 godina: Tu je zbog KRAĐE,DROGE i ORUŽJA

Subota, 25.05.2019 | 19:41

U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija trenutno je 825 zatvorenika i 331 pritvorenik, u kom broju je računato 13 zatvorenica koje se nalaze na izdržavanju kazne zatvora i 13 pritvorenica kojima je određena mjera pritvora

BJEGUNAC obećao da će se predati nakon DVIJE GODINE bjekstva, ali je postavio NEOBIČAN USLOV

Subota, 25.05.2019 | 19:33

Kontaktirao policiju i rekao da će se predati ukoliko njegova fotografija koju su objavili pod sloganom "traži se" dobije dovoljno lajkova na društvenim mrežama  

Aleksa Bečić JEDNOGLASNO reizabran na funkciju predsjednika DEMOKRATA

Subota, 25.05.2019 | 19:01

Lider demokrata Aleksa Bečić danas je reizabran na funkciju predsjednika ove partije.

Nikola Pejović diplomirao u najboljoj klasi u istoriji AMERIČKE POMORSKE AKADEMIJE

Subota, 25.05.2019 | 18:36

Nikola Pejović je peti pitomac iz Crne Gore koji je diplomirao na prestižnoj Američkoj pomorskoj akademiji u Anapolisu.

U KBC- u ostali bez dnevnice za Vaskrs: Kao praznični, obračunava se rad na VELIKI PETAK i drugi dan VASKRSA

Subota, 25.05.2019 | 18:10

Zaposleni dobili obavještenje da se, kao praznični, obračunava rad na Veliki petak i drugi dan Vaskrsa

Nastavlja se serija LOŠIH poslovnih godina “Odigitrije”: Agencija MITROPOLIJE u minusu 213.000 eura

Subota, 25.05.2019 | 17:37

Religijski turizam se promoviše kao profitabilan i brojni manastiri, prije svega Ostrog, predstavljaju najposjećenije pravoslavne svetinja u Evropi, a “Odigitrija” zvanično prikazuje da godinama niže gubitke  

Potencijalno OPASAN asteroid proći će večeras pored ZEMLJE

Subota, 25.05.2019 | 17:31

Kreće se brzinom od 48.000 kilometara na sat

FOTO: Prve slike mlade: Evo kako izgleda DRAGANA DŽAJIĆ samo nekoliko sati prije svadbe!

Subota, 25.05.2019 | 17:24

- Uzbuđena sam, moram da priznam da imam malu tremu - rekla je nasmijana Dragana Džajić