Subota, 23.02.2019 | 16:56
IZVOR: fosmedia.me

U Budvi održan PROTESTNI SKUP: "Ovo je borba naroda protiv tajkuna, spremni smo..."

U Budvi je, u Starom gradu, danas održan protestni skup pod nazivom „Gotov je! Ne boj se.", koji su organizovali Aleksa Bečić, Miodrag Lekić, Vladimir Pavićević, nezavisni intelektualci i žrtve progona DPS-a.

Foto: Demokrate

Održavanjem ovog skupa nastavljena je realizacija plana vaninstitucionalnog djelovanja Demokratske Crne Gore, Demosa i Crnogorske. Cilj održavanja skupa je i osnaživanje masovnog građanskog protesta koji se održava u Podgorici sa početkom u 18 časova.

Skupu su prisustvoli poslanici, odbornici i drugi funkcioneri Demokrata, Demosa i Crnogorske, kao i veliki broj građana. Okupljenim građanima obratili su se Dragan Krapović, Aleksa Bečić, Miodrag Lekić i Vladimir Pavićević.

Bivši predsjednik budvanske opštine i predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Budva, Dragan Krapović, rekao je da su u Budvi „znali na koji način DPS dobija izbore decenijama unazad, znali za pritiske, koverte, znali i upozoravali na sve ogavne stvari koje rade da bi opstali na vlasti sa samo jednim ciljem – da pokradu sve resurse koji pripadaju gradu i državi" i podsjetio na događaje uoči lokalnih izbora 2016.

„Mi smo pobjedu 2016. izvojevali upravo na ulici", podsjetio je Krapović. „Evidentirali štabove DPS-a s angažovanim privatnim obezbjeđenjem i kovertama punim kriminalnog ili što reče Đukanović – „interesno-predusretljivog novca". Nakon što smo otkrili i upozorili nadležne gdje se obavlja kupovina glasova, naočigled svih nas i naočigled policije koja koristi zgradu pored, nemoćno smo gledali kako svi naši pozivi institucijama da rade svoj posao bivaju ignorisani, a prijave odbačene. To je slika i prilika crnogorskih institucija. To nas čini tužnima".

„Nisu uspjeli da nas pobijede u Budvi ni kovertama, ni prijetnjama, ni zloupotrebom institucija. Budvom danas upravlja legitimna i legalna vlast. Budva je danas mnogo bolje mjesto nego 2016. Taj boljitak, taj vrhunski interes građana je ono što je DPS kovertama poput Di Kejove otimao građanima Crne Gore. Sada moramo slobodu za cijelu Crnu Goru izboriti na ulici".

Poslao je poruku svim građanima u Crnoj Gori – "Svi u Podgoricu, ne boj se i odupri se, gotov je!"

Nakon završetka skupa, kolona građana, na čelu sa liderima, nezavisnim intelektualcima i žrtvama progona DPS-a prošetala je ulicama Starog grada u Budvi.

Kako je Bečić kazao, Dragan Krapović je podnio ostavku da bi sačuvao opozicionu vlast, tako da se ostavka na javnu funkciju podnosi samo kada sprečavate da DPS dođe na vlast. On je imao poruku i za predstavnike vlasti u opozicionim opštinama u kojima postoje neki nesporazumi.

"Moja poruka je jasna: manite se trazavica i nesporazuma u ovom trenutku kada se DPS drma iz temelja i kada je diktator satjeran u ćošak. Sveti zadatak opozicije je da sačuva vlast u Kotoru, Herceg Novom, Budvi i Beranama, jer su to jedina ostrva slobode u našoj okupiranoj domovini! Vratiti vlast DPS okupatorima u tim opštinama značilo bi korak dalje od slobodnih izbora, i to bi bila izdaja opozicionih birača".

Lider Demokrata, Aleksa Bečić, ponovo je istakao da opozicija ne treba da se napada, već je potrebno da sarađuje i međusobno se dopunjuje.

"Lično sam primio u prethodnih nekoliko godina mnogo žestokih udaraca od kolega iz opozicije, kako na ličnom, tako i na političkom planu. Sve to ostavljam sa strane, to je iza nas, to je prošlost. Što se mene i Demokrata tiče, stavljam veto na sve međusobne napade u bilo kom obliku sve dok ne smijenimo vlast i oslobodimo našu državu i njene institucije. Zato, kolege iz SNP-a, DF-a, SDP-a, Ujedinjene i svi ostali, vjerujem da su svađe i prepirke iza nas, a saradnja, dopunjavanje, istrajavanje i pobjeda nešto što je naša budućnost", kazao je Bečić.

Bečić je, takođe, poručio da opzicija treba da nastavi da pokazuje jedinstvo u danima koji dolaze.

"Pokazujmo jedinstvo sa nezadovoljnim građanima na protestima. Pokazujmo jedinstvo u afirmaciji većinske, nezadovoljne, građanske Crne Gore! Pošaljimo jedinstvenu poruku, i unutra i vani, bez ispunjenja uslova za slobodone izbore, nema više izbora u Crnoj Gori", naglasio je Bečić.

Predsjednik Demokrata saopštio je da patriotzam nije rasprodaja đedovine i obale, i da to što je uradila prva famlija sa svojim prijateljima, kumovima i saradncima ni okupatorima nije padalo na pamet.

"Nije patriotizam rasprodavati đedovinu i obalu. Nijesu izdajnici Crne Gore oni koji su protiv Đukanovića, već oni koji su opustošili Budvu, koji su prodali našu obalu, Sveti Stefan, Miločer, Kraljičinu plažu, Solanu, Mamulu, oni koji hoće da prodaju i Budvansku rivijeru. Zato, šaljemo poruku svim tajkunima da se nikada više neće upravljati Budvom i Crnom Gorom iz njihovih apartmana i harema! Ovo je borba naroda protiv tajkuna! Ovo je borba da tajkuni nikada više ne vladaju našom zemljom! Hoćemo zemlju kojom vladaju narodne sluge, a ne tajkunske sluge! Spremni smo! Više nas je! Ne boj se! Gotov je!", zaključio je lider Demokrata.

Predsjednik Demosa, Miodrag Lekić, poručio je da nije vrijeme za govore, već dogovore, između građana koji su odlučili da ne budu poniženi i otuđene vlasti.

„Potcjenjuju građane ako misle da je ovo jedan prolazan revolt. Građani su na barikadama, sa samosvješću, kritičkim mišljenjem, i odlučnošću da dođe do konačne promjene. U aferama se osjeća zadah truleži, a mi nemamo ozbiljan odgovor vlasti. Nevjerovatne gluposti se saopštavaju. Neko je Mila Đukanović uporedio sa Svetim Petrom. To su nevjerovatne gluposti, ali sve to izražava agoniju sistema. Objasniće nam premijer Marković ovu situaciju u Baru oko vrtića. Da li je odlučio da posluša glas građana ili se govori o nekoj kazni?"

Građani će sigurno nastaviti borbu i to mora biti pobjeda demokratije u Crnoj Gori", zaključio je Lekić.

Predsjednik Crnogorske, Vladimir Pavićević, istakao je da se upravo se na primjeru Budve pokazalo da opozicija može da bude dobra alternativa lošoj vlasti.

"Budvani su bili hrabri i 2016. godine na izborima poručili da žele promjene. Hrabrost naših Budvana je potrebna danas i cijeloj Crnoj Gori. Zato ćemo danas iz Budve, nakon ovog protesta, da krenemo i za naš Glavni grad", rekao je Pavićević.

Pavićević je poručio da će se boriti da Crna Gora postane stabilna, savremena, i demokratska država.  

"Naša Crna Gora danas nije stabilna država zato što su njene institucije, naše institucije, oslabljene, i ostavljene bez ikakvog legitimiteta. One se zloupotrebljavaju i zato im crnogorski građanin ne vjeruje. Naša Crna Gora danas nije savremena zato što vlast misli da crnogorskog građanina ili njegov glas može da kupi, podmiti ili prevari. Umjesto da upravlja, vlast hoće da gospodari i nadzire sve nas. Naša Crna Gora danas nije ni demokratska država zato što volja zakona nije iznad volje čovjeka, i zato što vladavina prava u Crnoj Gori danas nije iznad interesa povlašćenih".

Na kraju, predsjednik Crnogorske zaključio je:

"Dugo učvršćivani sistem klijentilizma je ključna prepreka za razvoj demokratskih institucija i procesa koji bi Crnu Goru trebalo da smjeste u red najprosvećenijih demokratskih društava, a za to imamo namjere da se borimo. Vrijeme za hrabrost, i zato poručujemo svim našim prijateljima i časnom crnogorskom građaninu: Gotov je! Ne boj se. Pridruži nam se".

Nakon završetka skupa, kolona građana, na čelu sa liderima, nezavisnim intelektualcima i žrtvama progona DPS-a prošetala je ulicama Starog grada u Budvi. Svi okupljeni su se nakon završetka skupa uputili za Podgoricu gdje će se od 18 časova pridružiti masovnom građanskom protestu „Odupri se 97000".

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

"Pale su mi naočare, a stariji čovjek me je pljunuo..." U centru Herceg Novog PRETUČEN turista iz Amerike

Utorak, 26.03.2019 | 07:56

Američki državljanin Jurij Sigalov brutalno je pretučen u petak veče u jednom prolazu u centru Herceg Novog.

SUDBINA "jača" od zakonskih propisa: U Dječijem domu u Bijeloj boravi DVOGODIŠNJA DJEVOJČICA

Utorak, 26.03.2019 | 08:18

U Dječijem domu Mladost u Bijeloj boravi djevojčica koja ima nepune dvije godine, iako je propisano da u ovoj ustanovi ne bi trebalo da budu smještena djeca do tri godine. Ipak, u njenom slučaju život je pokazao da se ne može sve oivičiti čvrstom regulativom, piše Pobjeda.

Sterling: ''Svi crnogorski navijači moraju da plate cijenu zbog RASIZMA, sljedeći put će RAZMISLITI''

Utorak, 26.03.2019 | 09:53

Rahim Sterling smatra da svi crnogorski navijači moraju da plate cijenu zbog rasističkih povika tokom meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Engleske.

Država jednoj muškoj osobi platila operaciju PROMJENE POLA: Troškovi liječenja iznosili 11.700 EURA

Utorak, 26.03.2019 | 07:16

Fond za zdravstveno osiguranje odobrio je tokom prošle godine jednoj muškoj osobi, pripadniku LGBT populacije iz Crne Gore, da o trošku države promijeni pol.

KRIJUMČARILI LJUDE: U POLICIJSKOJ AKCIJI uhapšeno više osoba,a među njima su i službenici UPRAVE POLICIJE!

Utorak, 26.03.2019 | 09:53

Iz vrha Uprave polciije "Vijestima" je potvrđeno da među uhapšenima ima i njihovih službenika, ali nijesu precizirali zbog kojih krivičnih djela

Nikada ne bi ste PRETPOSTAVILI: BILIJAR se igra na ZELENOJ PODLOZI zbog ovog RAZLOGA!

Utorak, 26.03.2019 | 21:59

Ljubitelje popularnog bilijara koji se odigrava na drvenom stolu prekrivenom platnom u zelenoj boji, iznenadiće razlog zbog kojeg sto uglavnom ima podlogu baš te boje.

IMOVINSKI KARTONI: Ministarka Sekulić postala suvlasnica VIKENDICE, podigla stambeni kredit od 110.000 EURA

Utorak, 26.03.2019 | 21:59

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić postala je prošlog mjeseca suvlasnica vikendice u mjestu Bogišići blizu Tivta, a sredinom januara podigla je stambeni kredit od 110.000 eura, stoji u imovinskom kartonu koji je dostavila Agenciji za sprečavanje korupcije.

Zaista su POSEBNI: Ako pored sebe imate osobu rođenu u APRILU mjesecu, BLAGO VAMA!

Utorak, 26.03.2019 | 21:37

Baš kao i proljeći i oni u naše živote unose svjetlost i toplotu.

FOTO: Među OBLACIMA: Doći do ove CRKVE na "STUBU ŽIVOTA" prava je VJEŠTINA!

Utorak, 26.03.2019 | 21:16

Cijeli prostor na vrhu obuhvaća tek 150 kvadratnih metara, a s obzirom na to da nema nikakav izgrađen lift, do njega se možete popeti samo pomoću ruku, nogu i nešto sreće.

Kosovska vlada ODLUČNA: U narednih 10 GODINA biće ZABRANJENE sve igre na sreću

Utorak, 26.03.2019 | 21:13

Prištinske institucije usvojile su danas izmjene i dopune zakona o igrama na sreću, kojima je predložena zabrana kockanja i zatvaranje svih kockarnica u narednih 10 godina, a nakon dva ubistva koja su se dogodila u dvije kockarnice prošle sedmice.

"Niko nije vrijedan da si tužna! VOLIM TE..." Jelena Karleuša objavila posljednju SMS prepisku sa majkom

Utorak, 26.03.2019 | 20:57

Jelena Karleuša se danas se prvi put pojavila pred novinarima poslije smrti majke Divne, i to na snimanju "Zvezda Granda".

Idealan SAVEZNIK u "borbi": Konzumirajte ove ČETIRI NAMIRNICE i riješite se CELULITA!

Utorak, 26.03.2019 | 20:56

Ne znate kako da se otarasite celulita? Da li ste isprobali sve postojeće metode i pokušali da promijenite ishranu?

VIDEO: Nije "LAMBORGHINI" za svakoga: Pohvalio se novim vozilom, pa SLUPAO 300.000 eura!

Utorak, 26.03.2019 | 20:20

Snimak vozača "lamburginja" koji je uništio svoje vozilo vrijedno oko 300.000 eura, brzo je postao viralan.

SLAVNI GLUMAC stigao u Beograd: Snimaće nastavak POPULARNOG FILMA?

Utorak, 26.03.2019 | 19:57

Britanski glumac Danijel Krejg stigao je u Beograd, prenosi "Kurir" i navodi da je razlog najvjerovatnije snimanje 25. nastavka o agentu 007, u čijoj ulozi će se Krejg naći posljednji put.

„Boli li ježa kad se počeše po leđima?“: On je ZVIJEZDA INSTAGRAMA, a jedan video je sve NASMIJAO

Utorak, 26.03.2019 | 18:50

Nije rijetkost da vlasnici otvaraju naloge na društvenim mrežama za svoje ljubimce. Ipak, ježevi se ne nalaze tako često u stanovima i kućama. To je možda jedan od razloga što su Uni i Toro, gotovo preko noći, postali zvijezde.