Petak, 19.07.2019 | 12:13
IZVOR: Kolektiv.me

PG bi mogla da dobije još jedan AVANTURISTIČKI PARK? "Uredićemo brdo kao na Gorici"

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, razgovarao je sa građanima mjesne zajednice Ljubović o realizovanim aktivnostima i budućim planovima gradske uprave u tom dijelu grada.
Foto: Kolektiv.me

“Ovo je jedan od urbanih gradskih kvartova koji sve ljepše izgleda zahvaljujući realizaciji brojnih projekata i aktivnosti gradske uprave na ovom prostoru. Jedan od prioriteta za budući period će nam svakako biti uređenje brda Ljubović i imamo ideju da taj prostor uredimo i obogatimo novim sadržajima poput Avanturističkog parka na Gorici, ili onog koji ćemo uskoro imati u Tološkoj šumi ili Zlatici”, istakao je gradonačelnik, dodajući da će se na taj način stvoriti prostor za nova radna mjesta i veći kvalitet života građana.

On je još jednom istakao da je zahvaljujući odgovornom i profesionalnom radu mjesnih zajednica gradska uprava upoznata sa prioritetima i razvojnim potrebama u svakom dijelu grada. Gradonačelnik je podsjetio da je samo u putnu infrastrukturu u proteklom periodu na ovom području uloženo oko 115.000 eura, ali i da se planiraju  brojne investicije među kojima su: parking prostor u ulicama Kralja Nikole, Bracana Bracanovića, 4. jula,  kao i značajnije investicije u ulicama Radosava Burića i Bracana Bracanovića, budući da su to dvije najvažnije saobraćajnice ovog dijela grada.

“Uskoro će biti urađen parking prostor između ulica Bracana Bracanovića i 4. jula  za koji je urađen projekat koji je pozitivno revidovan. Takođe, radimo na izgradnji saobraćajnice sa pripadajućim parkingom u zahvatu DUP-a blok 18 i 19 u vrijednosti od 110.000 eura. Nova stanogradnja u ovom dijelu grada mora pratiti adekvatno komunalno opremanje, tako da između svih novih zgrada i na obodu novoformiranog naselja radimo nove saobraćajnice sa parkingom, a sa te strane ćemo ispuniti ono što nam je zakonska obaveza”, naglasio je gradonačelnik.

“Zahtjevi koji se odnose na poboljšanje javne rasvjete na ovom području biće uskoro realizovani, a gradsko Zelenilo će ugraditi parkovske klupe u ulicama Kralja Nikole, Filipa Lainovica i 27. marta, a za nekoliko dana Centralni park na Pobrežju, gdje se nalaze dva igrališta dobiće novi hidrosistem” istakao je Vuković.

On je saopštio da je na prostoru mjesne zajednice Ljubović u prethodnom periodu realizovano više akcija pošumljavanja i ozelenjavanja. “Jedna od prvih lokacija kroz aplikaciju “Moje drvo” obuhvatila je upravo Ulicu Kralja Nikole, gdje smo dobili 22 nove sadnice. Ovom prilikom vas još jednom pozivam da nam gdje god prepoznate potencijal za tu vrstu intervencije sugerišete, a mi ćemo se rado odazvati i tražiti finansijska sredstva da se prostori ispred zgrada urede i oplemene na adekvatan način”, istakao je Vuković.

“Direktna komunikacija sa građanima je od velikog značaja za upravu grada jer na taj način imamo jasnu sliku o prioritetima i potrebama građana i zato  nemam dilemu da uz partnetski odnos  možemo mnogo toga da uradimo u godinama koje su pred nama”, zaključio jeVuković.

Gradonačelnik Vuković je govorio i o tekućem investicionom ciklusu od 200 miliona eura ulaganja u kapitalne infrastrukturne projekte u Glavnom gradu, među kojima su: postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, Jugozapadna obilaznica, Donjogorički bulevar, ugradnja led rasvjete, izgradnja doma za stare, bulevar prema Zeti, vrtić na Starom Aerodromu, Srednja stručna škola u Golubovcima, zgrada Gradskog pozorišta, zapadna obilaznica, bulevar između Podgorice i Danilovgrada, novi bulevar u Gornjoj Gorici, bulevar prema Tuzima, rekonsturkcija starog puta ka Danilovgradu, izgradnja istočne tribine Gradskog stadiona, proizvodnja električne energije iz biogasa i mnogi drugi.

Gradonačelnik Vuković i njegovi saradnici iz gradske uprave do kraja ovog mjeseca razgovaraće sa građanima i u  preostalim mjesnim zajednicama na teritoriji Podgorice.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

PLATA 140.000 EURA: Evo koje zanimanje je NAJTRAŽENIJE već četiri godine!

Utorak, 10.12.2019 | 21:40

Jedno zanimanje izdvaja se od ostalih, tako je za posao koji ima veze sa AL, plata 140.000 eura - a rast je eksplodirao 74%.

NAPAD u beogradskom hotelu: Ranjen CRNOGORSKI biznismen

Utorak, 10.12.2019 | 21:30

Prema saznanjima "Vijesti" Davidović nije životno ugrožen.

Devetogodišnji GENIJALAC napustio FAKULTET: "Neće moći da DIPLOMIRA prije DESETOG rođendana"

Utorak, 10.12.2019 | 21:18

Roditelji su ga ispisali kada im je rečeno da dječak neće moći da diplomira prije desetog rođendana.

Zdravstveni sistem u KRIZI: Ruski hirurzi OPERIŠU 12 sati, a onda uveče taksiraju da bi PREŽIVJELI

Utorak, 10.12.2019 | 21:05

Dvanaest sati operišu, a onda voze taksi kako bi prehranili porodice. To je svakodnevica mnogih ljekara u Rusiji. Posebno teška situacija za ljekare je u državnim bolnicama, a nezadovoljstvo raste.

"Presrećan sam, ovo nam je PRVO dijete": HEROJSKI potez - Branko sam PORODIO ženu!

Utorak, 10.12.2019 | 20:08

Branko Pendić (29) jutros je porodio svoju suprugu Suzanu Krstić Pendić (29) u njihovom domu u Kragujevcu.

Nije sve tako STRAŠNO: 3 znaka za koje će ova nedjelja biti vrlo TEŠKA

Utorak, 10.12.2019 | 20:06

Iako će ova nedjelja biti vrlo teška za neke horoskopske znake jedno morate da znate: nije sve tako strašno!

Sve je spremno za Lovćenski planinarski maraton: Trasirana staza duga 67 km

Utorak, 10.12.2019 | 19:52

Nacionalni park Lovćen je u saradnji sa planinarskim klubom Kapetan Angel prethodnih dana čistio postojeće i trasirao novu stazu dugu 67 kilometara za 9. izdanje Lovćenskog planinarskog maratona “Lovćen trail 2020”, koji će se održati 23. maja 2020. godine sa startom i ciljem na Ivanovim koritima.

U Podgorici NESTALA Dejana Karadžić, porodica moli za POMOĆ!

Utorak, 10.12.2019 | 19:43

Nestala Dejana Karadžić.

Nobelova nagrada za KNJIŽEVNOST Handkeu uručena uz PROTESTE i bojkot

Utorak, 10.12.2019 | 19:39

U Koncertnoj dvorani u Stokholmu svečano su uručene Nobelove nagrade. Među dobitnicima su Peter Handke i Olga Tokarčuk, kojima je švedski kralj Gustav uručio Nobelovu nagradu za književnost.

Da li će Ginisov rekord biti OBOREN? Prodaje se NAJVEĆA kolekcija VISKIJA na svijetu

Utorak, 10.12.2019 | 19:37

Na aukciji će se prodavati 3.900 flaša koje je sakupio privatni kolekcionar iz Kolorada.