Četvrtak, 16.01.2020 | 12:58
IZVOR: Kolektiv.me

FOTO: U pet crnogorskih opština postavljeni bilbordi sa porukama protiv seksualnog nasilja

SOS telefon Nikšić, Sigurna ženska kuća Podgorica i NVO Prima Podgorica u okviru kampanje Osvijetlimo mrak seksualnog nasilja, postavile su u pet crnogorskih opština bilborde sa porukama protiv seksualnog nasilja nad ženama i djevojkama.




Foto: SOS Nikšić

U narednih mjesec dana u Podgorici, Nikšiću, Žabljaku, Budvi i  Bijelom Polju na šest bilbord površina stajaće fotografije/stikeri sa porukama čiji je cilj da povećaju informisanost građana i građanki o seksualnom nasilju nad ženama, kao i najčešćim predrasudama koje se povezuju sa seksualnim nasiljem i motivima za seksualno nasilje nad ženama.

Foto: SOS Nikšić

"Ovim bibordima želimo da još jednom skrenemo pažnju javnosti na postojanje seksualnog nasilja u Crnoj Gori i na činjenicu da se seksualno nasilje može dogoditi svima i na svakom mjestu. Takođe, još jednom želimo da ukažemo na to koliko je bitno prijaviti seksualno nasilje, i da su naše tri organizacije tu za sve žene, djevojke i djecu sa iskustvom seksualnog nasilja kojima je potrebna pomoć i podrška. U okviru kampanje Osvijetlimo mrak seksualnog nasilja do sada smo organizovale, realizovale i realizujemo brojne aktivnosti: javne akcije, dane otvorenih vrata kao i edukativne radionice u vrtićima i omladinskim centrima na temu seksualnog nasilja", stoji u saopštenju.

Dizajn i postavka bilborda dio je projekta „Osvijetlimo mrak seksualnog nasilja“, koji od maja 2018. godine realizuju SOS Nikšić, Sigurna ženska kuća i NVO Prima, a koji je finansijski podržan od stane Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Foto: SOS Nikšić

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Podgorica: Naloženo HAPŠENJE osam policajaca

Utorak, 23.04.2024 | 09:51

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) saopštilo je da je u predmetu koji je u radu u ovom tužilaštvu zbog krivičnog djela – primanje mita dalo nalog za hapšenje osam policijskih službenika.

Smeta im BUKA - PROČITAJTE na šta se žale stanovnici Podgorice

Utorak, 23.04.2024 | 09:37

Upravi za inspekcijske poslove građani Podgorice najviše prijavljuju remećenje kućnog reda – bukom i glasnom muzikom, kao i postavljanje predmeta na zajedničkim djelovima stambene zgrade. Iz Uprave za inspekcijske poslove kazali su Gradskom portalu da se uglavnom i izdati prekršajni nalozi odnose na navedene prekršaje.

ODLOŽENO suđenje Abazoviću po tužbi Lazovića

Utorak, 23.04.2024 | 09:22

U ulcinjskom Osnovnom sudu danas je odloženo suđenje po tužbi bivšeg službenika Uprave policije Zorana Lazovića i Bemaksa protiv bivšeg premijera Dritana Abazovića.

Bjelopoljac OSUMNJIČEN da je prijetio i vrijeđao suprugu

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 18:46

Uprava policije – OB Bijelo Polje dostavila je Osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu krivičnu prijavu protiv R.P. iz koje proizilazi osnovana sumnja da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

Perast: UHAPŠENA strana državljanka zbog SUMNJE da je ubila majku

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 18:08

Državljanka Južnoafričke Republike N.L.T. (29) uhapšena je zbog sumnje da je jutros ubila majku u Perastu, saopštila je policija.

Nemile scene - POGLEDAJTE TUČU u loži stadiona Arsenala (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 11:01

Svađe, koškanje, pa i tuče igrača su česte pojave na sportskim događajima. 

"Ne liči na SEBE"- Keli Ozborn IZNENADILA TRANFORMACIJOM (FOTO/VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 10:50

Usprkos brojnim nagađanjima nakon što je izgubila 38 kilograma nakon rođenja svog prvog djeteta, Keli Ozborn negira daje uzimala Ozempik.

Da li je REZANI HLJEB iz kese OPASAN po ZDRAVLJE?

Utorak, 23.04.2024 | 10:34

Nasječeni hljeb u kesici često se smatra praktičnom i brzom alternativom za svakodnevnu konzumaciju. Međutim, ova pogodnost krije zdravstvene rizike koje ne bi trebalo zanemariti

U ovoj DRŽAVI vlažne maramice koje sadrže plastiku BIĆE ZABRANJENE do ljeta

Utorak, 23.04.2024 | 10:23

Vlažne maramice koje sadrže plastiku biće zabranjene za prodaju u Britaniji, a zakon će biti donijet prije ljeta kako bi se spriječilo da mikroplastika zagađuje rijeke i plaže.

Aleksandra Prijović podijelila NAJLJEPŠE momente - "Podgorice, HVALA za dvije NEZABORAVNE NOĆI" (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 10:11

U okviru svoje turneje “Od istoka do zapada”, jedna od najpopularnijih pjevačica Aleksandra Prijović, održala je i dva koncerta u prepunoj "Morači" u Podgorici.

DVA MILIONA pregleda za 24 SATA - Bijonse pokazala svoju PRIRODNU KOSU, fanovi u šoku (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 09:55

Njen video-snimak je za 24 sata pregledan dva miliona puta. Da li ste iznenađeni?

Zeleni smuti je IDEALAN proljećni detoks (RECEPT)

Utorak, 23.04.2024 | 09:47

Smuti je uvijek dobar izbor, kako za doručak, tako i za užinu, a posebno je dobar kao detoks.

VIDEO: Dejvis nije mogao da sakrije koliko je ljut - BACIO MIKROFON i otišao sa konferencije

Utorak, 23.04.2024 | 09:46

Entoni Dejvis nije mogao da sakrije bijes posle još jednog poraza protiv Denver Nagetsa (101:99).

Smeta im BUKA - PROČITAJTE na šta se žale stanovnici Podgorice

Utorak, 23.04.2024 | 09:37

Upravi za inspekcijske poslove građani Podgorice najviše prijavljuju remećenje kućnog reda – bukom i glasnom muzikom, kao i postavljanje predmeta na zajedničkim djelovima stambene zgrade. Iz Uprave za inspekcijske poslove kazali su Gradskom portalu da se uglavnom i izdati prekršajni nalozi odnose na navedene prekršaje.

Ceca se OGLASILA iz studija, pa OBRADOVALA fanove - "POČELO JE" (FOTO)

Utorak, 23.04.2024 | 09:26

Ovo se dugo čekalo.