Srijeda, 22.01.2020 | 18:18
IZVOR: Kolektiv.me

Premijer Marković: Vlada posvećena poboljšanju materijalnog položaja PENZIONERA

Vlada Crne Gore posvećena je kontinuiranom unapređenju položaja penzionera i kroz brojne finansijske, zakonodavne i druge aktivnosti koje će se sprovoditi i u saradnji sa Savezom penzionera nastaviće da podržava najstariju populaciju, zaključeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i delegacije Saveza – predsjednika Branka Vešovića i potpredsjednika Ilije Stanišića i Ivana Krsmanovića.




Foto: Gov.me B. Ćupić

„Mi kao odgovorna Vlada imamo poseban senzibilitet prema penzionerima. Razumijemo potrebe ove populacije i naći ćemo način da damo kvalitetan odgovor na njih, vodeći računa da ne ugrozimo stabilnost javnih finansija, a samim tim i redovnost i sigurnost penzija i drugih davanja“, rekao je premijer Marković.

On je iskazao zadovoljstvo brojnim uspješno realizovanim aktivnostima Saveza penzionera, koji ima oko 101.500 članova, a koje su usmjerene na poboljšanje materijalnog ali i društvenog položaja ove populacije. Vlada Crne Gore svake godine izdvaja značajna finansijska sredstva za socijalni program prenzionera.

Osim izdvajanja od gotovo 100 miliona eura za Fond PIO, kako bi se osigurala isplata penzija, Vlada je prošle godine za program pomoći penzionerima s najnižim primanjima obezbijedila 600.000 eura, dok je za subvencionisanje odmora i oporavka dala preko pola miliona eura. Za nabavku zimnice pod povoljnijim uslovima Vlada je opredijelila oko 300.000 eura, za klubove penzionera 32.000. Takođe, prošle godine je završena rekonstrukcija odmarališta u Ulcinju za šta je Vlada Crne Gore dala 2,6 miliona eura.

„Izuzetno poštujemo sve ovo što radite za crnogorske penzionere. Ovakvu vrstu pomoći i sradanje sa Vladom nema niko od penzionera u regionu“, kazao je Vešović.

Iako je prosječna penzija najveća u regionu, nakon Slovenije i Hrvatske, sagovornici su se saglasili da je važno dalje raditi na stvaranju preduslova za poboljšanje materijalnog položaja penzionera. Poseban fokus u narednom period biće stavljen i na rješavanje stambenih pitanja, pohvaljujući činjenicu da je u prethodnom periodu izgrađen 561 stan za najstariju populaciju.

Na sastanku je dogovoren nastavak redovne komunikacije sa predsjednikom Markovićem i uključivanje predstavnika Saveza u Vladina ekonomska i socijalna tijela.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
a
22.01.2020 18:32

Jes slobodno za ovu trjicu sa direktorskog mjesta buć u savez penzionera ,službeno auto ,plata,sve privilegije. Meni majka 30 godima ništa nije dobila sem na penziju što joj odbijaju po 4 e a koliko je takvih penzionera? Bolje da ove nijeste slikali jer će sad da vam bude nestašica ljekova za pritisak po apotekama

0 0

OSTALE VIJESTI

Adžić: "Spajić BJEŽI od kontrolnog saslušanja, uz pomoć Mandića i Lakovića ponižava Skupštinu"

Petak, 19.04.2024 | 15:25

"Laković i Mandić su po ko zna koji put omogućili Spajiću da ponizi Skupštinu Crne Gore, ovog puta sa odlaganjem kontrolnog saslušanja za čak 26. jun i to u formi iza zatvorenih vrata", istakao je Filip Adžić povodom odluke predsjednika skupštinskog odbora za odbranu i bezbjednost da saslušanje premijera Spajića i ministra unutrašnjih poslova Šaranovića zakaže za 26. jun.

Gorčević: Na prozivke Vučića trebalo da odgovori predsjednik Jakov Milatović

Petak, 19.04.2024 | 12:30

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević kazala je danas Skupštini da je sam početak 44. Vlade označio i izvještaj Evropske komisije.

"Spajićevi i Mandićevi poslanici odbili da isprave nepravdu prema srazmjernim penzionerima i povećaju dječije dodatke"

Petak, 19.04.2024 | 09:13

Spajićeva i Mandićeva parlamentarna većina odbila je juče da se na dnevnom redu V sjednice proljećnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore uvrste predlozi poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA o povećanju minimalne penzije na 450 eura za korisnike srazmjernih penzija, ali i povećanje dječijih dodataka za 50 odsto, saopšteno je iz GP URA.

Izrael izveo napad na Iran

Petak, 19.04.2024 | 07:24

Izrael je jutros izveo napad na teritoriju Irana, rekao je neimenovani američki zvaničnik za Si-En-En.

GO DPS: Potvđeni mandati novoizabranim predsjednicima opštinskih odbora

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:50

Na juče održanoj sjednici Glavnog odbora DPS, potvrđeni su mandati novim predsjednicima opštinskih odbora koji su birani na lokalnim unutarstranačkim izborima na kojima je članstvo partije po prvi put u političkoj istoriji Crne Gore dobilo priliku da, neposrednim putem, izabere predsjednike opštinskih odbora u svojim sredinama., saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

DOBITNICA Gremija PREMINULA u 47. godini

Petak, 19.04.2024 | 15:37

Dobitnica Gremi nagrade i bivša takmičarka Američkog Idola preminula je u 47. godini.

Adžić: "Spajić BJEŽI od kontrolnog saslušanja, uz pomoć Mandića i Lakovića ponižava Skupštinu"

Petak, 19.04.2024 | 15:25

"Laković i Mandić su po ko zna koji put omogućili Spajiću da ponizi Skupštinu Crne Gore, ovog puta sa odlaganjem kontrolnog saslušanja za čak 26. jun i to u formi iza zatvorenih vrata", istakao je Filip Adžić povodom odluke predsjednika skupštinskog odbora za odbranu i bezbjednost da saslušanje premijera Spajića i ministra unutrašnjih poslova Šaranovića zakaže za 26. jun.

Fanovi će biti IZNENAĐENI - Poznati pjevač se ODLUČIO na veliki korak?

Petak, 19.04.2024 | 15:22

Mnogi željno iščekuju njegov povratak na muzičku scenu i nove pjesme. 

NAJAVE METEOROLOGA - Evo od kada nas ponovo OČEKUJE PORAST TEMPERATURE

Petak, 19.04.2024 | 15:16

Iako je april bio najtopliji mjesec od kad su počela mjerenja, pa su naglo pale temperature, za proljeće nijesu neuobičajene ovakve temperaturne razlike, kazao je u "Bojama jutra" šef Meteo centra TV Vijesti Dušan Pavićević.

Odović: Na prostorni plan stiglo više od 200 PRIMJEDBI, činimo sve da ga USVOJIMO u septembru

Petak, 19.04.2024 | 15:09

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović kazao je da u tom resoru rade sve da prostorni plan bude donijet najkasnije u septembru.

Želite PRIRODNI IZGLED? Onda obrve NEMOJTE crtati olovkom

Petak, 19.04.2024 | 15:04

Za bolju postojanost, nanesite vosak za obrve.

Ministarstvo zdravlja: Odobrena Trikafta za pacijente mlađe od šest godina

Petak, 19.04.2024 | 14:55

Komisija Ministarstva zdravlja odobrila je primjenu lijeka Kafrio i Kalydeco (Trikafta), koji se koristi u terapiji cistične fibroze za 6 pacijenata koji su mlađi od 6 godina, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Onkološki pacijenti od novembra čekaju rješenja o invalidnini

Petak, 19.04.2024 | 14:35

Predstavnici nevladine organizacije “Diši”, onkološki pacijenti i njihove porodice, protestovali su ispred zgrade Ministarstva rada i socijalnog staranja, zbog kako kažu, neažurnosti institucija.

EPCG i CGES potpisali Ugovor o agregatu A8 za Hidroelektranu Perućica

Petak, 19.04.2024 | 14:33

Izvršni direktori Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), Ivan Bulatović i Ivan Asanović, potpisali su danas u Podgorici Ugovor o izgradnji infrastrukture za priključenje agregata A8 u Hidroelektranu (HE) Perućica (snage 58.5 MW) na prenosni sistem.

CNP u Sarajevu: “671-LOV” u programskom segmentu MESS festivala

Petak, 19.04.2024 | 14:17

Predstava “671-LOV”, prema tekstu i u režiji Hane Rastoder, iz najnovije produkcije Crnogorskog narodnog pozorišta, biće izvedena u nedjelju, 21. aprila u Sarajevskom ratnom teatru – SARTR, u okviru 29. programa “Modul memorije”, Internacionalnog teatraskog festivala MESS.