Petak, 24.01.2020 | 21:11
IZVOR: Kolektiv.me

REAGOVANJE: Netačne tvrdnje da je Prva banka sudiji Seki Piletić oprostila dug od 60 hiljada eura

Advokat Đorđije Piletić, suprug sutkinje Višeg suda Seke Piletić, reagovao je na navode Demokratskog fronta, koji su iznijeti na jučerašnoj press konferenciji,




Foto: Ilustracija, Pixabay

Reagovanje prenosimo u cjelosti...

"Na konferenciji za štampu o krizi u pravosuđu održanoj dana 23.01.2020.godine, poslanik DF-a Milan Knežević je ustvrdio da je sudija Apelacionog suda Seka Piletić "u konfliktu interesa jer joj je Prva banka oprostila kredit u iznosu od 60.000 € zbog čega će DF tražiti njeno izuzeće, ako ona sama ne zatraži svoje izuzeće".

Povod za ovakvu izjavu poslanika Kneževića je istup poslanika DF-a Nebojše Medojevića koji je na skupštinskom zasijedanju u početkom 2019. godine, govoreći o korupciji u pravosuđu, pokazao dokument Prve banke sa spiskom imena korisnika kredita kojima je otpisan kredit, među kojima se nalazi i ime moje supruge koju je poslanik Medojević imenom pomenuo navodeći i njenu funkciju, tvrdeći da je činjenica da joj je Prva banka oprostila dug od 60.000.€ dokaz njene korumpiranosti koja će je spriječiti da u svom budućem radu postupa slobodno i nezavisno po zakonu i svom slobodnom sudijskom uvjerenju.

Nakon te sjednice Skupštine Crne Gore, Prva banka je dala saopštenje kojim nije demantovala navode da je Seki Piletić oprošten dug od 60 hiljada eura, ostavljajući tako prostor za drugačije zaključivanje.

Ne sumnjajući u autentičnost prikazanog dokumenta moja supruga i ja smo bili šokirani znajući da smo pomenuti kredit vratili i isplatili u cjelosti, bez ikakvog oprosta duga.

Na navode poslanika Medojevića nisam javno reagovao dijelom što moju suprugu kao sudiju Apelacionog suda nisam htio da stavim u žižu političke borbe koja je dozvoljena političkim subjektima ali ne i njoj kao sudiji, a dijelom i zbog činjenice što smo znali da Prva banka nije oprostila ni cent duga, već je isti otplaćen u cjelosti.

Pokušavajući da dobijemo objašnjenje kako je i na osnovu kojih podataka kreiran dokument na osnovu kojeg se tvrdi da je mojoj supruzi oprošteno 60.000 € duga, obratili smo se Prvoj banci i to direktorici Sektora za rad sa stanovništvom Vladislavi Subotić i tražili od nje analitičku karticu kredita. Odbijeni smo sa obrazloženjem da su kartice " TAJNA " !!??

Nakon ovakog stava, na sastanku kod Glavnog izvršnog direktora g. Telaćevića dobio sam objašnjenje da je prikazani dokument nastao tako što je Prva banka slijedeći uputstva Centralne banke Crne Gore o izmjenama kontnog plana za banke, sve kredite na određenim pozicijama – kontima, pa i kredit moje supruge, morala da  ugasi na pomenutim pozicijama i da ih prikaže na novim pozicijama- kontima kao početno stanje. Gašenja prethodnih konta su zbog informacionog sistema banke prikazana kao " Otpis", a isti ti iznosi na novim pozicijama-kontima su prikazani kao novo početno stanje duga. Dato objašnjenje mi je bilo razumno ali sam ipak insistirao da nam se dostave analitičke kartice, iz kojih bi se nedvosmisleno utvdile sve uplate po osnovu ugovora o kreditu i njegovo izmirenje u cijelosti, bez ikakvog oprosta duga.

Obzirom da  navodi o oprostu duga mojoj supruzi i dalje egzistiraju, i da se isti potenciraju na konferenciji za štampu DF-a o krizi u pravosuđu održanoj dana 23.01.2020.godine, i pored toga što je dug u cjelosti izmiren, bio sam prinuđen, da se radi zaštite časti i ugleda moje porodice i pravilnog informisanja javnosti, obratim ovim putem u cilju otklanjanja svih pogrešno izvedenih zaključaka ovog slučaja."

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Dukaj POZVAO Fudbalski savez da preispita rad Disciplinske komisije: "Nasilju NIJE MJESTO na sportskim takmičenjima"

Petak, 19.04.2024 | 16:03

Pozivamo Disciplinsku komisiju Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) da primjenjuje odredbe propisa koje tretiraju ponovljene incidente na sportskim takmičenjima, kazao je politički direktor Albanske alternative Maraš Dukaj.   

Osnovni sud: Štrajk prosvjetara NEZAKONIT

Petak, 19.04.2024 | 15:55

Osnovni sud u Podgorici utvrdio je da je granski štrajk Sindikata prosvjete Crne Gore bio nezakonitost.

TUGA na svjetskoj muzičkoj sceni: PREMINULA DOBITNICA Gremija

Petak, 19.04.2024 | 15:37

Dobitnica Gremi nagrade i bivša takmičarka Američkog Idola preminula je u 47. godini.

Adžić: "Spajić BJEŽI od kontrolnog saslušanja, uz pomoć Mandića i Lakovića ponižava Skupštinu"

Petak, 19.04.2024 | 15:25

"Laković i Mandić su po ko zna koji put omogućili Spajiću da ponizi Skupštinu Crne Gore, ovog puta sa odlaganjem kontrolnog saslušanja za čak 26. jun i to u formi iza zatvorenih vrata", istakao je Filip Adžić povodom odluke predsjednika skupštinskog odbora za odbranu i bezbjednost da saslušanje premijera Spajića i ministra unutrašnjih poslova Šaranovića zakaže za 26. jun.

Fanovi će biti IZNENAĐENI - Poznati pjevač se ODLUČIO na veliki korak?

Petak, 19.04.2024 | 15:22

Mnogi željno iščekuju njegov povratak na muzičku scenu i nove pjesme. 

NAJAVE METEOROLOGA - Evo od kada nas ponovo OČEKUJE PORAST TEMPERATURE

Petak, 19.04.2024 | 15:16

Iako je april bio najtopliji mjesec od kad su počela mjerenja, pa su naglo pale temperature, za proljeće nijesu neuobičajene ovakve temperaturne razlike, kazao je u "Bojama jutra" šef Meteo centra TV Vijesti Dušan Pavićević.

Odović: Na prostorni plan stiglo više od 200 PRIMJEDBI, činimo sve da ga USVOJIMO u septembru

Petak, 19.04.2024 | 15:09

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović kazao je da u tom resoru rade sve da prostorni plan bude donijet najkasnije u septembru.

Želite PRIRODNI IZGLED? Onda obrve NEMOJTE crtati olovkom

Petak, 19.04.2024 | 15:04

Za bolju postojanost, nanesite vosak za obrve.

Ministarstvo zdravlja: Odobrena Trikafta za pacijente mlađe od šest godina

Petak, 19.04.2024 | 14:55

Komisija Ministarstva zdravlja odobrila je primjenu lijeka Kafrio i Kalydeco (Trikafta), koji se koristi u terapiji cistične fibroze za 6 pacijenata koji su mlađi od 6 godina, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Onkološki pacijenti od novembra čekaju rješenja o invalidnini

Petak, 19.04.2024 | 14:35

Predstavnici nevladine organizacije “Diši”, onkološki pacijenti i njihove porodice, protestovali su ispred zgrade Ministarstva rada i socijalnog staranja, zbog kako kažu, neažurnosti institucija.