Nedjelja, 26.01.2020 | 12:09
IZVOR: cdm.me

Glavni grad: "SAČUVAĆEMO našu Podgoricu od destrukcije"

Pozivamo sugrađane da vjerska osjećanja i politička uvjerenja iskazuju na civilizovan način, koji ne ugrožava interese drugih ljudi i našeg grada. Ukoliko to ne bude slučaj, Glavni grad će odlučno djelovati i, kao i do sada, pružiti maksimalnu podršku državnim organima u cilju očuvanja javnog reda i mira i zaštite vitalnih interesa našeg grada i naše države, saopštili su danas iz podgoričke uprave.




Foto: Facebook/Glavni grad Podgorica

Kako ističu, nadležne gradske službe i preduzeća Glavnog grada sinoć su izašli na teren kako bi, u skladu sa onim što im je zakonska obaveza, prethodno oštećenu gradsku imovinu i javne površine vratili u prvobitno stanje.

“U pokušaju da zaštite imovinu koja pripada svim građanima Glavnog grada, naše kolege bile su izložene najprije pritiscima određenog broja okupljenih građana, a potom i napadnute kamenicama i raznim pirotehičkim sredstvima”, navode u Glavnom gradu.

Foto: Facebook/Glavni grad Podgorica

Dodaju da su trojica njihovih kolega iz Komunalne policije i Agencije za stanovanje sinoć povrijeđena i primljena u Urgentni centar, a da su lakše povrede pretrpjela i dva radnika Čistoće.

“Zbog ugrožavanja bezbjednosti naših kolega koje su, kao i uvijek, savjesno i odgovorno izvršavale svoje radne zadatke, Glavni grad će nadležnim državnim organima podnijeti krivične prijave protiv NN lica”, naglasili su u podgoričkoj upravi.

Foto: Facebook/Glavni grad Podgorica

Poručuju da će u saradnji sa policijom nastaviti da odlučno djeluju u cilju zaštite imovine Glavnog grada na koju, koristeći trenutne političke okolnosti, jedan broj neodgovornih pojedinaca posljednjih dana otvoreno atakuje.

Foto: Facebook/Glavni grad Podgorica

“U tom smislu, nakon sinoćnjih događaja na Zlatici, i onima koji su imali dileme s tim u vezi, postalo je jasno da se Zakon o slobodi vjeroispovijesti koristi kao puki izgovor za destruktivno djelovanje politički ostrašćenih pojedinaca i grupa”, ocijenili su u Glavnom gradu.

Foto: Facebook/Glavni grad Podgorica

ČITAJTE JOŠ: 

/// NEREDI na Zlatici: Zbog narušavanja javnog reda i mira UHAPŠENO deset osoba ///

/// Demokratski Front: "Mirno i dostojanstveno je BRANJENA trobojka, uhapšene osloboditi" ///

KOMENTARI (6)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Marko
26.01.2020 12:22

A savijte se jadnici, smeta vam trobojka ( koja je jedno vrijeme bila državna zastava Crne Gore), a ne smetaju vam bolesni crteži i natpisi svuda po gradu....Zaštitite vi tu državnu imovinu koja je napravljena od novca tog istog naroda koji bijete...Sram vas bilo

14 9
1312
26.01.2020 12:40

Koliko možemo da vidimo veću su štetu i haos od boje ostavili ovi "profesionalni" sanitarci, nego li ona nestručna đeca koja su nakon svog farbanja sve počistili za sobom....Toliko o "saniranju i popravljanju štete"

12 7
Pg.
26.01.2020 12:57

Sačuvacemo mi i Crnu Goru i PG od ove saljanije i izroda što su okupirali naše gradove .

12 8
Gvozden
26.01.2020 13:20

U svim prigradskim naseljima se na divlje naselio polusvijet iz šume , kojeg treba vratiti u divljinu iz koje je i dosao na asfalt.

7 4
Polusvjesna
26.01.2020 15:14

Haha, ovdje je neko vrlo očito zamijenio uloge. Meni je drago da svi potičete iz Velegrada, punog kulture i civilizovanog naroda ..i asfalta, naravno! U skladu sa tim mislim da je i prirodno da prihvatite različitosti i budete u koraku sa gradovima poput Pariza, Londona..bez predrasuda i otvoreno, da bi nam šume još ljepše i veće bile i udisao se svjež vazduh na asfaltu.

5 2
a
27.01.2020 10:29

Ja da znam mještani su ih dovodili da im prodaju placeve onda su im valjali .Da su pošteni nebi im se glas čuo

0 0

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".