Subota, 01.02.2020 | 17:14
IZVOR: Kolektiv.me

MART u Veroni, Milanu i VENECIJI: Provedite PET nezaboravnih dana istražujući ova ČAROBNA MJESTA

Verona, Milano i Venecija često se nalaze u vrhu najposjećenijih gradova u Italiji, jer svaki od njih na svoj način šarmira i privlači turiste iz svih krajeva svijeta.




Foto:pixabay.com

Priliku da objedinite najfotografisanije turističke atrakcije Italije, imate sa turističkom agencijom „Gallileo“, koja vas vodi na nezaboravno petodnevno putovanje, tokom kojeg ćete se upoznati sa bogatom istorijom i tradicijom ove mediteranske zemlje.

Vožnja udobnim autobusima, visoke turističke klase, pripremiće vas odmornim za prvu posjetu drugom najvećem gradu, poslije Venecije, u pokrajini Veneto, Veroni.

Foto:pixabay.com

Grad bogate istorije i mjesto gdje se odvija radnja čuvene Šekspirove drame „Romeo i Julija“. Svoje posjetioce iznova fascinira istorijskim građevinama koje spadaju među najbolje očuvanim. Jedna od njih je i Rimska arena iz 1. vijeka koja je mogla primiti 22.000 gledalaca, a danas se u njoj uglavnom izvode razne priredbe.

Foto:pixabay.com

Najposjećenije zdanje u Veroni je svakako Julijina kuća, sagrađena u XIII vijeku. Svake godine na hiljade turista dolazi do balkona pod kojim je navodno Romeo izjavio ljubav Juliji. Osim fotografija, turisti u želji da ovjekovječe svoju ljubav, ostavljaju zaključane katance i stikere sa porukama na zidovima gradske atrakcije.

Foto:pixabay.com

Foto:pixabay.com

U blizini Julijine kuće nalazi se trg Piazza delle Erbe koji obiluje istorijskim spomenicima kulture, od kojih se naročito ističe fontana iz 1368. godine. Drevni spomenik nadjačan je rimskom skulpturom Madona Verona.

Glavna trgovačka ulica Via Mazzini, raj je za šopingholičare, a ponuda je raznovrsna, od luksuznih radnji vodećih svjetskih modnih brendova do onih modernih, u kojima možete kupovati po pristupačnim cijenama.

Foto:verona.net

Tokom trećeg dana putavanja sa agencijom „Gallileo“, možete uživati u individualnom obilasku Verone, ili fakultativnom izletu do Milana, privrednog, modnog i medijskog centra Italije. Nakon dvoipočasovne vožnje slijedi sjajni obilazak milanskih atrakcija, počevši od Dvorca Sforca.

Foto:pixabay.com

Jedna od najvećih fortifikacija Italije, danas se sastoji od šest muzeja koji čuvaju kulturno - istorijska blaga, a ljubitelje umjetnosti obradovaće podatak da se među njima nalazi posljednja skulptura Mikelanđela „Rondadini Pieta“.

Jedna od najfotografisanijih građevina na svijetu je katedrala Duomo, čijoj se impresivnoj arhitekturi dive turisti iz svih zemalja svijeta. Čak 3400 kipova, 135 ukrasa sa grotesknim licem i 700 figura, krase milanski Duomo, dok na najvišem vrhu tornja katedrale stoji zlatni kip Marije, poznata Madonina.

Foto:pixabay.com

Nazvana po prvom kralju Italije, slavna galerija Vitorio Emanuele II predstavlja fascinantan prolaz, koji spaja trg Duomo sa trgom Skala. Brojne radnje i kafići smješteni su ovoj galeriji na čijoj se staklenoj kupoli (na visini od 47 metara) nalaze mozaici četiri kontinenta- Evrope, Azije, Afrike i Amerike.

Foto:pixabay.com

Po izlasku iz galerije fasciniraće vas izgled čuvene Milanske skale, koja se nalazi na trgu Skala. Jedna od vodećih operskih kuća i balet teatara na svijetu svojim posjetiocima garantuje prave spektakle na sceni, a u muzeju teatra i uvid u kostime, muzičke instrumente, pisma kompozitora koji su nastupali u Skali.

Foto:pixabay.com

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu znaju da se u Milanu nalazi stadion Đuzepe Meaca, na kojem svoje utakmice igraju Milan i Inter.

Priliku da osjete djelić atmosfere imaće i putnici agencije „Gallileo“, posjetom ovom hramu fudbala.

Foto:pixabay.com

U poslijepodnevnim časovima izlet od Milana nastavlja se do Outlet centra, gdje ćete u raznovrsnoj ponudi moći da obavite šoping.

Magično putavanje sa agencijom „Gallileo“ sljedećeg dana nastavljamo posjetom živopisnoj Veneciji brodom, što će zasigurno doprinijeti punom doživljaju ovog italijanskog blaga i sa mora.

Foto:pixabay.com

Srednjovjekovne palate, Most uzdisaja, vožnja gondolama, samo su neke od turističkih atrakcija koje možete vidjeti ovdje.

Smještena tik uz crkvu Svetog Marka na glavnom gradskom trgu, ističe se Duždeva palata u gotsko - venecijanskom stilu. Istorijski poznato da je postojala 1340. godine, palata se sastoji iz tri dijela: najstariji koji gleda na lagunu, drugi sa pogledom na trg Svetog Marka i krilo sa pogledom na kanal koji se uliva u lagunu.

Foto:live.comune.venezia.it

Poznata i kao grad romantike, u Veneciji se nalazi jedno od najposjećeniji mjesta na turističkoj mapi grada, a to je svakako Most uzdaha, za koje se veže priča da bi zaljubljeni, koji bi prošli gondolom ispod mosta, ostali zauvijek zajedno. Međutim, istina je drugačija. Most je sagrađen u XVII vijeku kako bi povezivao stari zatvor sa novim preko kanala Rio di Palazzo, a šetnja tim mostom bila bi poslednji pogled na slobodu za mnoge zatvorenike.

 

Foto:venice- tourism.com

Vožnja gondolama jedinstveno je iskustvo koje pruža drugačiju perspektivu na dekadentnu Veneciju. Brojni muzeji ispuniće očekivanja ljubitelja umjetnosti, a suvenirnice sa prepoznatljivim simbolima zaokružiće posjetu ovom nezaboravnom mjestu.

Foto:pixabay.com

Foto:pixabay.com

Foto:pixabay.com

Pet dana uživanja u italijanskoj kulturi, istorijskom i umjetničkom nasljeđu, fantastičnim specijalitetima italijanske kuhinje, i više su nego dovoljan razlog da rezervišete mjesto na vrijeme, i sa agencijom „Gallileo“ doživite Italiju u punom sjaju, po sjajnoj cijeni aranžmana u iznosu od 155 eura.

Za sve dodatne informacije, agenciju "Gallileo” možete kontaktirati na brojeve telefona: 020/229-590, 068/029-178, putem društvenih mreža, ili direktno posjetiti njihove prostorije, na adresi - Bulevar Džordža Vašingtona u Podgorici.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Novinarac
01.02.2020 18:05

Toliko je lijepo opisano da i mi koji nemamo dovoljno evrića mozemo da uzivamo=HVALA

4 0

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".

ZZZCG će AKTIVNIJE posredovati između poslodavaca i nezaposlenih

Petak, 19.04.2024 | 17:52

Na poziv ministarke rada i socijalnog staranja, Naide NišićIskazane potrebe privrede biće analizirane od strane ZZZCG, u dijelu posredovanja između poslodavaca i nezaposlenih lica, kroz poseban angažman zaposlenih u Zavodu, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalng staranja.

Neka zamiriše na LJUBAV -RECEPT za POSNE čoko mafine

Petak, 19.04.2024 | 17:45

Rernu zagrijte na 180 stepeni.