Utorak, 04.02.2020 | 14:44
IZVOR: cdm.me

Kapiten OPTIMISTA: “Ova reprezentacija ima karakter, vjerujem da možemo do plasmana u Tokio"

Poslije osvajanja bronze na Evropskom prvenstvu, Draško Brguljan vjeruje da će “ajkule” zaigrati i na četvrtim uzastopnim Olimpijskim igrama.




foto: Aleksandra Krupanič

///Kvalifikacije za OI: Crna Gora iz drugog šešira čekaju RIVALE za Roterdam///

Posao neće biti lak jer i neke velesile poput Hrvatske i Grčke, još nisu obezbijedile vizu za Tokio. Ipak, motiv je ogroman, imajući u vidu šta Olimpijske igre znače svakom sportisti.

“Teško je objasniti doživljaj Olimpijskih igara. Tu ste gdje ste – sa najboljim sportistima na planeti. Zapravo, shvatite gdje ste i u kakvom ste društvu već u olimpijskom selu, jer najbolji svakodnevno prolaze pored vas. Zaista je to najbolji mogući osjećaj, nešto najbolje na svijetu što postoji”, rekao je Brguljan u intervjuu za zvanični sajt Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Peking, London, Rio, gdje je bilo najbolje, gdje su emocije najviše “radile”?

“Priča za sebe, ali, u suštini, Olimpijske igre nosile su jednako jaku emocije. Uvijek smo igrali polufinala i utakmicu za treće mjesto. Nažalost, svaki put smo gubili, ali je i svaki put bilo napeto. Najbolju ekipu smo imali u Londonu gdje je bila naša velika šansa. Do posljednjeg momenta smo bili u priči za medalju. U Riju smo stizali Italijane, a u Pekingu nijesmo uspjeli da se oporavimo od polufinala. U Londonu smo imali ekipu koja je trebalo da uzme medalju, ali nije.”

Pored kvaliteta, rada, malo sreće, karakter igra važnu ulogu u sportu, a koliko je karakterna sadašnja reprezentacija?

“Ova reprezentacija ima karakter. Od Evropskog prvenstva u Beogradu i nakon Olimpijskih igara u Riju ekipa se promijenila, ali je od 2016. godine sazrela najviše u mentalnom dijelu, a ima karakter koji je krasio u Budimpešti.”

Olimpijske kvalifikacije su u martu, koliko ste oprezni?

“Turnir je specifičan, mnogo ga je teže igrati od nekog velikog takmičenja. Svaki dan se igraju utakmice – osam utakmica u osam dana. Istina, biće lakših utakmica, ali može se dobiti i komplikovan raspored. Više puta sam igrao turnire i upoznao se sa velikim stresom i tenzijama, jer je svaki put bilo teško. Imamo primjere iz prošlih kvalifikacija kada uđe strah kod favorita. Mađari su na jednu loptu izbacili Njemce za Rio, Italija, takođe, na jednu loptu Rumune za Rio, biće toga i u martu. Ali, sa tim moramo da se nosimo. Naravno, i konkurencija je jaka, nikad jača. Tu su Hrvati, kojima je obaveza da se kvalifikuju, Grci su odlični, Njemci će tražiti šansu, nadaju se Olimpijskim igrama. Rusi su, takođe, dobri, a odlično su igrali u Mađarskoj na Evropskom prvenstvu. Puno stvari zavisiće još od rasporeda. Čeka će nas paklenih osam dana, ali uz igru koju smo pokazali na EP, pa i malo slabiju, vjerujem da se možemo kvalifikovati”, optimista je Brguljan.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Obratite pažnju - Ovo su mjesta na kojima ULJE ne bi trebalo da stoji

Subota, 20.04.2024 | 12:18

Često pravimo osnovne greške u skladištenju ulja.

PES: Milatović, Abazović i Medojević da dokažu da su protiv saradnje sa DPS-om u Podgorici

Subota, 20.04.2024 | 12:01

Inicijativa opozicije za smjenu aktuelne gradonačelnice Olivere Injac nije utemeljena iz razloga što je Skupštini Glavnog grada Izvještaj o radu gradonačelnice, organa uprave, posebnih službi Glavnog grada za 2023. godine upućen Skupštini Glavnog grada 29. marta tekuće godine, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

SUDAR na putu Nikšić-Plužine, tri osobe teško povrijeđene

Subota, 20.04.2024 | 11:42

Tri osobe teško su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sinoć u mjestu Grebice, na putu Nikšić-Plužine.

Milatović: Crna Gora da bude istrajna u profesionalizaciji bezbjednosnih službi

Subota, 20.04.2024 | 11:09

Crna Gora mora bude bezbjedna za one koji u njoj žive, ali i za one koji dolaze da je posjete zbog čega moramo biti istrajni u procesu profesionalizacije bezbjednosnih službi, poručio je predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović.

Injac: Podgorica postaje sve privlačnija kao partner u brojnim međunarodnim projektima

Subota, 20.04.2024 | 10:46

"Zelena agenda Glavnog grada obuhvata unapređenje javnog prevoza uz digitalizaciju usluga, unapređenje biciklističke infrastrukture, proširenje urbanih zelenih površina i pošumljavanje okolnih brda kako bismo stvorili zeleni pojas oko grada”, kazala je prof. dr Olivera Injac govoreći na panelu Povelje gradonačelnika za energiju i klimu – Vizija za Jugoistočnu Evropu, a u sklopu generalne Skupštine NALAS-a u Baru.

Vujović i Butafuoko: Na sljedećem Venecijanskom bijenalu crnogorski paviljon da bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale

Subota, 20.04.2024 | 10:34

Bogate kulturne i istorijske veze Crne Gore i Italije mogu se prenijeti na saradnju u oblasti savremenog stvaralaštva, saopšteno je sa sastanka ministarke kulture i medija dr Tamare Vujović i predsjednika Bijenala savremene umjetnosti u Veneciji Pijetranđela Butafuoka uz poruku da naša država ima podršku da crnogorski paviljon sljedeći put bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale.

U utorak nas čeka pun mjesec u ŠKORPIJI: Saznajte šta to donosi vašem horoskopskom znaku

Subota, 20.04.2024 | 10:21

Astrološka dešavanja koja se tiču Mjeseca uvijek na neki način utiču na sve nas. Tako će u utorak, 23. aprila biti pun mjesec u Škorpiji, odnosno pojaviće se Mjesec nasuprot Suncu i trajaće tri dana.

KCCG - Dr Marinko Paunović novi direktor OPERACIONOG BLOKA

Subota, 20.04.2024 | 09:48

Imenovan Paunović.

VIDEO - Ovo je spot o kojem se priča: OSAM MILIONA PREGLEDA za samo sedam sati od objave

Subota, 20.04.2024 | 09:19

Svakim novim albumom, Tejlor Svift obara sopstvene rekorde i iznova oduševljava publiku.

Jelena Perović puštena da se BRANI SA SLOBODE

Subota, 20.04.2024 | 00:00

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije Jelena Perović puštena da se brani sa slobode, odluka je sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.