Četvrtak, 13.02.2020 | 21:29
IZVOR: klix.ba

Zanimljiv hobi: Student oživljava likove iz filmova kroz živopisne fotografije

Na svom Instagram računu, Thomas Duke objavljuje veoma zanimljive fotografije. Naime, ovaj student obilazi lokacije na kojima su snimljeni poznati filmovi i TV serije i ponovo ih oživljava svojim maštovitim fotografijama.




Foto: steppingthroughfilm

Precizno postavljanje fotografije kako bi bila ista kao i scena iz filma nije lako, ali Thomasova ljubav prema filmu ga potiče prebroditi sve prepreke kako bi napravio savršenu fotografiju.

On je student na Univerzitetu Brunel u Londonu. Studira film i u svoje slobodno vrijeme fotografiše. Veliki je ljubitelj filma, pa je prilikom šetnje po Londonu primijetio nekoliko lokacija na kojima su snimljeni sad već kultni filmovi. Ograda iz filma Zapravo ljubav (Love Actually) nalazi se u Southbank Centru, u Londonu.

Foto: steppingthroughfilm

Kada je shvatio da samo u Londonu ima mnogo lokacija na kojima su snimljeni njegovi omiljeni filmovi, odlučio je oživjeti kultne scene pomoću svojih fotografija.

Foto: steppingthroughfilm

"Kada sam bio mlađi, stalno sam gledao filmove. Obožavao sam svaki odlazak u bioskop. Zato sam odlučio spojiti film, fotografiju i kreativnost i istražiti neka zanimljiva mjesta", kazao je.

Thomas izradi fotografiju sa željenom scenom iz filma, zatim odlazi na lokaciju gdje je on snimljen i pokušava staviti sliku u pravi položaj kako bi oživio tu scenu. On tvrdi da ne koristi fotošop, da zaista ide na prave lokacije i da on drži sliku u ruci prilikom fotografisanja.

Foto: steppingthroughfilm

Posjetio je i New York gdje je oživio scenu prvog okupljanja popularnih Osvetnika (Avengers). Ovo putovanje je iskoristio i za fotografiranje još nekoliko popularnih scena, između kojih je i scena iz Jokera, koji je ove godine donio nagradu Oscar glumcu Joaquinu Phoenixu.

Thomas svoj talent koristi i za oživljavanje scena iz TV serija, kao što je na primjer Sherlock. Na ovoj slici je scena iz Sherlocka koja je snimljena na Univerzitetu u Cardiffu, ali su taj dio grada u seriji predstavili kao centar Londona.

Foto: steppingthroughfilm

Oživio je i nezaboravnu scenu iz animiranog filma Mala sirena. Kako bi uspio napraviti tu savršenu sliku, morao je ući u vodu s aparatom.

"Bio je to izvanredan prizor. Bilo je zabavno istraživati mali grad i pokušati nešto drugačije od običnog stajanja i fotografisanja", istakao je Thomas.

Foto: steppingthroughfilm

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".

ZZZCG će AKTIVNIJE posredovati između poslodavaca i nezaposlenih

Petak, 19.04.2024 | 17:52

Na poziv ministarke rada i socijalnog staranja, Naide NišićIskazane potrebe privrede biće analizirane od strane ZZZCG, u dijelu posredovanja između poslodavaca i nezaposlenih lica, kroz poseban angažman zaposlenih u Zavodu, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalng staranja.

Neka zamiriše na LJUBAV -RECEPT za POSNE čoko mafine

Petak, 19.04.2024 | 17:45

Rernu zagrijte na 180 stepeni.

URA: PES priznao da je veći ZAŠTITNIK kriminala od DPS-a

Petak, 19.04.2024 | 17:37

Drago nam je što se u Pokretu Evropa više i ne libe da javno stave svima do znanja da su oni sada veći zaštitnici kriminalnih struktura čak i od DPS-a i vjerujemo da će to ljudi iz crnogorskog podzemlja znati da im cijene, ali sigurno neće sve dobronamjerne građanke i građani Crne Gore željni pravde, saopštili su iz Građanskog pokreta URA u reagovanju na saopštenje Pokreta Evropa sad.

Vuković - Kuč: "Selektivna PRAVDA Novovića, SDT postao politički bič u rukama vladajuće većine"

Petak, 19.04.2024 | 17:26

Vladimir Novović ni da mrdne za presuđenu štetu od 250.000 eura pričinjenu državi, nastalu usljed nezakonitog djelovanja ministarke Bratić, niti je po službenoj dužnosti reagovao na duplo negativno mišljenje DRI o radu ministarstva finansija koje je predvodio sadašnji premijer, dok senzacionalistički hapsi direktoricu ASK-a, usljed izvještaja budžetske inspekcije Ministarstva finansija, koje bi moralo biti pod budnim okom tužilaštva, kazala je potpredsjednica DPS-a i poslanica u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković Kuč.

Plejmejker Zvezde vjerovatno ZAVRŠAVA SEZONU

Petak, 19.04.2024 | 17:14

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga je prije nekoliko dana doživio povredu šake lijeve ruke, a sada je izjavio da vjeruje da je za njega sezona završena.