Nedjelja, 16.02.2020 | 20:58
IZVOR: klix.ba

Stručnjaci OTKRIVAJU: Evo koliko bi trebao da traje PRVI LJUBAVNI SASTANAK

Prvi ljubavni sastanak trebao bi trajati 57 minuta i riječ je o sasvim dovoljno vremena da popijete kafu i saznate osnovne informacije o osobi koja vam se dopada.




Foto: Ilustracija, pixabay

Kako piše Men's Helth, prvi izlasci su prvenstveno namijenjeni samo povećanju interesa i privlačnosti između dvije osobe.

Nauka objašnjava da možete nekog privlačnog upoznati i u tri sekunde, a da pri tome ne morate provesti cijelu noć s nekim koga ste upravo upoznali. Potrebne su sekunde kako biste shvatili postoji li privlačnost među vama.

Pravilo da prvi sastanak traje 57 minuta može vam donijeti i određene olakšice. U slučaju da vas osoba koja sjedi preko puta vas uopšte ne privlači onda će vam biti lakše prihvatiti da ste izgubili samo sat života.

Bilo bi dobro da osobu s kojom izlazite na vrijeme obavijestite o svom pravilu prvog sastanka i da možete bez daljeg objašnjavanja ustati i otići kada vrijeme istekne, bez osjećaja neugodnosti, bespotrebnih osjećaja ili izbjegavanja poljupca za laku noć.

Takođe, 57 minuta je sasvim idealno vrijeme za ljude koji imaju puno obaveza, ali i za one "slobodnije" to je i više nego dovoljno vremena da porazgovarate o sebi, svojim interesovanjima, ciljevima i drugim životnim pojedinostima koje mislite da su bitne da se kažu na prvom sastanku.

S druge strane, 57 minuta je dovoljno da imate povod zakazati drugi sastanak ukoliko vam se dopalo druženje sa tom osobom. Takođe, idealno je da prođe nekoliko dana prije ponovnog viđanja. Ukoliko ne dozvolite da vam sastanci predugo traju onda će vas to "spasiti" od neugodnih priča ili mogućih preuranjenih životnih planova.

Stručnjaci su naveli da je prerano da prvi sastanak traje duže od 57 minuta jer se time stvara suprotan efekat i smanjuje se želja i potreba za ponovnim susretima.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Spremna za osvetu: Tejlor Svift je upravo objavila dupli album koji je već nazvan vanvremenskom poezijom

Petak, 19.04.2024 | 12:12

Na novom duplom albumu Tejlor Svift, kantautorka je očajna i zbunjena. Ranjiva na način na koji je nikada nismo čuli ranije. Pjeva o tome kako je toliko depresivna da ne može ustati iz kreveta, kako se hrani dječijim žitaricama koje joj služe kao utjeha i kako plače u teretani.

ŠTA treba ponijeti na OSTROG: OVO je najvažnije PRILIKOM posjete manastiru

Petak, 19.04.2024 | 11:56

Dobro će vam doći par smjernica ukoliko planirate posjetu manastiru Ostrog. Posjetioci donose poklone kao što su osnovne životne potrebštine, ulje, kada, šećer ili neki prilog manastiru, što nije obaveza, već stvar vaše odluke.

Monteput: Elektronska naplata putarine – NIŽA CIJENA tag uređaja i niži iznos minimalne uplate

Petak, 19.04.2024 | 11:49

Kompanija Monteput d.o.o. kreće sa akcijskom prodajom tag uređaja za elektronsku naplatu putarine.

Apelacioni sud: Ukinuto rješenje kojim je odbijeno jemstvo za puštanje na slobodu Miloša Medenice

Petak, 19.04.2024 | 11:26

Apelacioni sud uvažio je žalbe branilaca okrivljenog Miloša Medenice i  ukinuo rješenje Višeg suda u Podgorici i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, saopšteno je je iz Apelacionog suda. Podsjećamo rješenjem Višeg suda u Podgorici odbijen je predlog branioca okrivljenog Miloša Medenice za ukidanje pritvora uz davanje jemstva koje se sastoji u uspostavljanju hipoteke na više nepokretnosti u vlasništvu srodnika okrivljenog, ukupne procijenjene vrijednosti 1.450.814 eura.

Ove vrste doručka će vam poboljšati raspoloženje

Petak, 19.04.2024 | 10:26

Doručak, kao prvi obrok u danu, ujedno je i prvi izvor energije.

Revija “Svjetska književnost na filmu” XII od 22. - 24. aprila u sali DODEST

Petak, 19.04.2024 | 10:16

April u KIC-u „Budo Tomović“ tradicionalno je rezervisan za reviju “Svjetska književnost na filmu” u okviru koje će dvanaesti put zaredom prikazati neka od najboljih ekranizovanih književnih djela, a sve u čast Svjetskog dana knjige.

Raspored lavica na EP: Crna Gora na premijeri protiv Srbije

Petak, 19.04.2024 | 10:10

Crnogorske rukometašice će prvi meč na Evropskom prvenstvu odigrati protiv Srbije.

Kineski gradovi TONU - Šangaj u prošlom vijeku POTONUO tri metra, evo zbog čega se to dešava

Petak, 19.04.2024 | 10:10

Skoro polovina velikih kineskih gradova tone zbog ispumpavanja i vađenja vode, kao i od ogromne težine njihovog naglog širenja. Mnogi gradovi tonu brzo – svaki šesti brzinom od 10 milimetara godišnje, piše Bi-Bi-Si, navodeći studiju kineskih stručnjaka.

Stiže biografski film o pjevaču Frenku Sinatri - Glavna uloga dodijeljena OVOM GLUMCU

Petak, 19.04.2024 | 10:04

Reditelj Martin Skorseze nastavlja sa planovima da snimi biografski film o pjevaču Frenku Sinatri. 

Samo jedna kašika ovog prirodnog napitka svako jutro: Čisti krv i jetru, podstiče savršen rad crijeva

Petak, 19.04.2024 | 09:54

Zaboravite na zatvor i loše varenje uz ovaj jednostavan napitak! Samo jedan gutljaj ovog napitka svako jutro, i vaša crijeva će raditi savršeno.