Ponedjeljak, 17.02.2020 | 17:10
IZVOR: stil.kurir.rs

Napustili su posao i zaputili se na put oko svijeta: Imaju DOM na kojem im mnogi zavide

Par iz Britanije je odlučio da napusti posao i život kakav su do tad poznavali i započne obilazak svijeta kombijem. Oni su svu svoju ušteđevinu uložili u ovo prevozno sredstvo i od njega napravili pravu kućicu na točkovima za koju ni jedna tačka na svijetu ne predstavlja prepreku.




Foto: Instagram, getbusgo

Službenik za zaštitu, Sin Trot (35) i rukovodilac za podršku procesima, Rejč Vud (30) iz Birminghama u Velikoj Britaniji, upoznali su se na radnom mjestu u maju 2015. godine gdje su zajedno uređivali veb stranice.

Prije nego što su započeli romansu, dvije godine su bili prijatelji.

Nedugo zatim su shvatili da žele nešto više od iscpljujućeg posla od 9 do 5 i provođenja slobodnog vremena na kauču ispred televizora. Trebalo im je nešto što će vratiti radost u njihove živote.

Baš ovu odluku da obiđu cio svijet i vide šta on može da im ponudi su donijeli na vjenčanju njihovih prijatelja u Škotskoj. 15 mjeseci kasnije, kupili su kombi, koji su nazvali Higins i u narednih 6 mjeseci se svim silama trudili da od njega naprave funkcionalan dom koji ima dnevnu sobu, kupatilo, čak i kuhinju.

U junu 2019. godine su započeli svoju avanturu, a do sad su bili u većem dijelu Evrope prelazeći preko Francuske, Portugala, Španije, Belgije, Holandije, Nemačke, Danske, Norveške, Estonije, Letonije, Litvanije, Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

"Puno smo radili, a malo smo imali vremena za nas. Imali smo lijep dom i dobar posao, ali smo željeli avanturu", rekla je Rejč.

"Mogućnost da provodimo kvalitetno vrijeme zajedno dok se budimo na uzbudljivim novim destinacijama definitivno nam se dopalo", nadovezao se Sin. 

"Dok smo bili na venčanju prijatelja u Škotskoj, zapali smo u saobraćajnu gužvu, a ispred nas je stajao kombi. Pogledala sam u Sina i rekla: "Zamisli da živimo u kombiju, vozimo se po svijetu i posjećujemo sve te prelijepe gradove."

On je odgovorio: "Pa zašto ne bismo?" I to je bilo dovoljno za započinjnje ove predivne priče.

"Bila je to zastrašujuća, ali ne previše teška odluka. Samo smo pomislili, šta nas zapravo sprječava?"

"Dizajnirali smo izgled kombija, a zatim ga predali stolaru kako bi sve bilo savršeno. U međuvremenu smo radili puno radno vrijeme kako bismo mogli da isplatimo sve troškove".

"Najvažnije nam je bilo da imamo visok plafon kako bismo mogli normalno da se krećemo po našoj putujućoj kući i puno prozora kako bismo posmatrali sve te predivne porizore."

U početku su planirali da provedu samo godinu dana na putu, ali nakon što su se zaljubili u život u kombiju, planiraju da produže svoje putovanje do daljnjeg.

Norveška je do sada bilo omiljeno mjesto bračnog para koje su posjetili.

"Sjajno je imati dom sa sobom. Mi smo poput puževa, imamo sve što vam je potrebno u svakom trenutku".

"Ovo je prava sloboda. Sa razvojem interneta možemo da radimo posao na daljinu, tako ćemo uveki mati novca, a život će nam biti avantura", složili su se oni.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Joksim
18.02.2020 14:24

Srećni ljudi se zaputili oko svijeta a neki se zaputili na litije .

3 0

Mljekarima ne odgovara prodaja mlijeka za 40 centi

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:34

Članovi Udruženja prerađivača mlijeka Crne Gore i Udruženja farmera Crne Gore odbili su ponudu mljekare “Franco” iz Bosne i Hercegovine koja se ponudila da otkupi višak mlijeka po 40 centi po litru. Oni su o tome informisali resornog ministra Vladimira Jokovića, sa kojim će se ujutru sastati.

Vujović: Završetak procesa usvajanja medijskih zakona doprinijeće pozitivnom IBAR-u u junu

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:23

Završetak procesa usvajanja medijskih zakona doprinijeće pozitivnom mišljenju za dobijanje IBAR-a, čime će Crna Gora dodatno potvrditi svoju posvećenost EU integracijama i napretku u medijskim reformama. To je zaključeno na sastanku ministarke kulture i medija Tamare Vujović sa generalnim direktorom DG CONNECT, Robertom Violom, na kojem su razgovarali o reformi medijskih zakona u Crnoj Gori i napretku koji je postignut u tom procesu.

Nadal ekspresno "pregazio" tinejdžera i zakazao duel sa De Minorom

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:04

Španski teniser Rafael Nadal je uspio da savlada Darvina Blenča sa 2:0 u setovima i plasira se u drugo kolo Mastersa u Madridu.

Četiri policajca na slobodi, rampa na Božaju dizana i za pet eura

Četvrtak, 25.04.2024 | 18:48

Policijski službenici na graničnom prelazu Božaj, koji su uhapšeni juče zbog sumnje da su primali mito od stranih državljana, prema sumnjama inspektora, uzimali su od pet do 20 eura kako bi, uprkos nekim nepravilnostima, digli rampu na granici, saznaje "Dan".

Milatović: SDT žmuri na nepočinstva vlasti, šta je sa predmetom oko puta Meljine-Petijevići?

Četvrtak, 25.04.2024 | 18:39

Gotovo četiri godine ćutanja Specijalnog državnog tužilaštva povodom stotinu prijava koje je DPS podnijela, s pravom otvaraju pitanje o selektivnosti i netrasparentnosti u radu ove institucije, navodi Sonja Milatović poslanica DPS-a u Skupštini, povodom prijava koje je DPS podnijela SDT-u u posljednje četiri godine.

Država bivšim radnicima Radoja Dakića isplaćuje po 2.000 eura

Četvrtak, 25.04.2024 | 18:35

Saopštenje Vlade.

Pročitajte šta je usvojeno na današnjoj sjednici Vlade

Četvrtak, 25.04.2024 | 17:55

Vlada je, na danas održanoj sjednici kojom je predsjedavao premijer Milojko Spajić, utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru.

Spasite boju vaše odjeće: Dovoljno je da dodate samo jednu kašičicu ovog začina u deterdžent

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:55

Pored soli, postoji još jedan začin koji se najviše upotrebljava i nekako je neizostavan u svim kuhinjama, i to na bilo kojoj tački svijeta.

Huter: Reakcija Višeg tužilaštva u odnosu na Đukanovićeve izjave zlonamjerna interpretacija i nastavak selektivnosti u postupanju

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:28

Reakcija dijela medija, parapolitičkog NVO sektora i parlamentarne većine u odnosu na izjave bivšeg predsjednika Mila Đukanovića predstavljaju svjesnu zlonamjernu interpretaciju njegovih riječi sa ciljem nastavka crtanja mete što bi u finalu trebalo da dovede do njegovog procesuiranja, kazao je Oskar Huter, poslanik Demokratske partije socijalista DPS u Skupštini Crne Gore.

Bečić: Vjerujem da će dobijanje IBAR-a u junu i zatvaranje velikog broja poglavlja biti kruna najuspješnije pregovaračke godine

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:24

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić obratio se na zatvaranju ESG Samita u Tivtu, čestitajući na sjajnoj organizaciji, sadržajnom programu i porukama koje su poslate prethodnih dana, navodeći da su sa samita poslate poruke zajedništva, saradnje, građenja mostova, spajanja različitosti, ekonomskog progresa, održivog razvoja, zelene tranzicije.