Četvrtak, 20.02.2020 | 14:16
IZVOR: Kolektiv.me

Na Skadarskom jezeru: Policija ODUZELA 403 kilograma skanka, duvan, vozila…

Policijski službenici Regionalnog centra granične policije „Centar“, Stanica granične policije I – Podgorica vrše poslove nadzora državne granice prema Republici Albaniji u ukupnoj dužini od 93,8 km, od čega 55 km na kopnu i 38,8 km na vodi, tačnije na Skadarskom jezeru.

 
Foto: Kolektiv.me

Policija svakodnevno vrši poslove nadzora državne granice na Skadarskom jezeru i preduzima operativno taktičke mjere i radnje iz svoje nadležnosti na sprječavanju prekograničnog kriminala i njihovih izvršilaca.

U proteklih godinu dana policijski službenici koji vrše poslove nadzora državne granice na ovom lokalitetu ostvarili su zavidne rezultate.

Zaplijenjeno je i oduzeto 403 kg opojne droge skank u četiri slučaja, tri motorna vozila, 35 kg rezanog duvana, 34 šteke cigareta, te i jedna lovačka puška.

Takođe, kroz svakodnevne aktivnosti u nadzoru državne granice na Skadarskom jezeru službenici ove stanice preduzimaju mjere i radnje u cilju sprječavanja vršenja prekršaja i krivičnih djela po pitanju nezakonitog ribolova i otkrivanja izvršilaca kažnjivih djela iz ove oblasti.

"Kroz te aktivnosti privremeno je oduzeto 12 plovila, 12 vanbrodskih motora, 2.612 kg jezerske ribe, 45 komada mreže za izlov ribe, osam pušaka za podvodni ribolov, šest harpuna, tri sonde za izlov ribe, tri lampe, tri plinske boce, kao i  više komada razne druge opreme i sredstava za koje se sumnja da su korišteni prilikom nedozvoljenog ribolova.

Pored video nadzora kojim je pokriveno Skadarsko jezero od strane Nacionalnih parkova Crne Gore, službenici Regionalnog centra granične policije “Centar” posjeduju i koriste svoju specijalizovanu opremu za video nadzor jezera.

Osim toga, na nivou Sektora granične policije postoji Nacionalni komunikacioni centar koji vrši opservaciju Skadarskog jezera putem video nadzora, te se tako aktivnosti koje se sprovode odvijaju planski, redovno i vanredno, kao i u sadejstvu i koordinaciji sa službom Nacionalnog parka Skadarsko jezero", navode iz Uprave policije.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Ponovo LOŠE VIJESTI iz Italije: U posljednja 24 časa još 760 preminulih

Četvrtak, 02.04.2020 | 18:09

Ponovo loše vijesti sa Apeninskog poluostrva!

ČETVRTI na svijetu: Kristijano Ronaldo - milijarder do kraja godine

Četvrtak, 02.04.2020 | 17:58

Kristijano Ronaldo postaće do kraja godine četvrti sportista na svijetu koji je postao milijarder.

Zaposleni u podgoričkoj gimnaziji DONIRALI dio martovske ZARADE

Četvrtak, 02.04.2020 | 17:16

Zaposleni u Gimnaziji Slobodan Škerović donirali su dio svoje martovske zarade Nacionalnom koordinacionom tijelu za borbu protiv zaraznih bolesti, saopšteno je danas iz te ustanove.

Krivokapić: Zahvalni smo što je priznat značaj i uloga zdravstvenih radnika

Četvrtak, 02.04.2020 | 16:58

U ime Samostalnog sindikata zdravstva Crne Gore, zahvalni smo što je premijer Duško Marković u ovom teškim trenucima uvijek ukazivao na značaj i ulogu zdravstvenih radnika koju imaju u borbi sa virusom Covid -19, a naravno i željom da se i makar koliko i materijalno nagrade svi koji su u tome učestvovali, poručila je predsjednica ovog Sindikata Ljiljana Krivokapić.

Putin: Cijeli APRIL biće neradan, ali će zaposleni dobiti plate

Četvrtak, 02.04.2020 | 16:48

Cijeli april biće neradan u Rusiji, saopštio je u današnjem obraćanju naciji predsjednik te zemlje Vladimir Putin.

Sve blagodeti SOJE: Koliko je zapravo ova biljka dobra za zdravlje

Četvrtak, 02.04.2020 | 16:43

Soja spada u mahunarke i široko je zastupljena u ljudskoj ishrani. Na tržištu je prisutan veliki broj proizvoda koji dolazi upravo od ove biljke, koja se smatra izvorom najkvalitetnijih proteina.

TIVAT: Nastavlja se podjela humanitarne POMOĆI

Četvrtak, 02.04.2020 | 16:39

Distribucija donacije koja je stigla sa namjenom da bude uručena stanovništvu RE populacije u Tivtu, biće organizovana sjutra na Lovanji, naselju „7.jul“ i u Gradiošnici.

Vojska Crne Gore danas u službi građana Ulcinja

Četvrtak, 02.04.2020 | 16:30

Pripadnici Vojske Crne Gore danas su u službi građana Ulcinja.

Vlada CG: Radimo sve da ZAUSTAVIMO epidemiju, ZAJEDNO ćemo uspjeti

Četvrtak, 02.04.2020 | 16:22

Vlada Crne Gore poslala je građanima SMS poruku.

DF: Odmah uvesti vanredno stanje i smijeniti predsjednika NKT-a Milutina Simovića

Četvrtak, 02.04.2020 | 16:19

Demokratski front traži da se u cilju sprečavanja širenja koronavirusa u Crnoj Gori odmah uvede vanredno stanje i smijeni predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti Milutin Simović.