Petak, 21.02.2020 | 07:09
IZVOR: Dnevne novine

Vozači, obratite pažnju: Evo gdje će u Podgorici parking biti NAJSKUPLJI, a gdje NAJJEFTINIJI

Odbor za finansije, privredu i razvoj Glavnog grada predložio je Skupštini, između ostalog, usvajanje Predloga odluke o davanju saglasnosti na cjenovnik usluga za opšta i posebna parkirališta, pišu Dnevne novine.
Foto: Kolektiv.me (arhiva)

Ovom Odlukom je predviđen niz izmjena u cijeni za opšta i posebna parkirališta, a kojom je planirano smanjenje cijene usluga u svim zonama, osim u prvoj, za stanare zgrada u pojedinim djelovima grada.

Novi cjenovnik posebno je usmjeren na rješavanje problema parkiranja stanara u pojedinim djelovima grada, pa je povlašćena mjesečna cijena za zonu II pojeftinjena sa osam na sedam eura, za zonu III sa sedam na šest eura, a utvrđena je i zona IV u kojoj mjesečna pretplata iznosi samo pet eura, ali je cijena po započetom satu identična kao i u trećoj zoni 0,40 eura.

Cijena za zonu I ostala je nepromijenjena i iznosi 10 eura na mjesečnom nivou.

Novoutvrđeni cjenovnik usluga usklađen je sa strateškim dokumentom za ovu oblast Planom održive urbane mobilnosti Podgorice, pa je stoga na gotovo svim posebnim parkiralištama povećana cijena po započetom satu za deset ili dvadeset centi.

Na ovaj način uprava Glavnog grada želi da rastereti strogi centar grada i zavede saobraćajni red u ovom dijelu grada.

Najskuplja parking mjesta biće iza RK “Ražnatović” u Ulici Miljana Vukova, gdje je cijena po započetom satu 70 centi, baš kao i u neposrednoj blizini na Trgu Balšića.

Na parkingu ispred Gradskog stadiona, u Ulici Vaka Đurovića, parking će biti 60 centi, kao i u Ulici serdara Jola Piletića, kod Uprave policije.

Cijena po započetom satu od 50 centi biće kod hotela Podgorica, u Ulici Ivana Milutinovića, Ulici Kane Radović, Ulici 19. decembra, Ulici Velimira Terzića i u Moskovskoj ulici.

Najjeftini parking u centru Podgorice i dalje će biti u Ulici Stanka Dragojevića, koji će biti 40 centi po započetom satu.

Takođe, cijena po započetom satu biće viša i u javnim garažama u centru grada, gdje će umjesto dosadašnjih 50 centi cijena biti 60 centi.

U obrazloženju ove Odluke navodi se da je dugogodišnjom implementacijom cjenovnika Društva ocijenjeno da je neophodno mijenjati sam koncept cjenovnika, naročito u dijelu posebnih parkirališta, gdje su glavni parametri za određivanje cijena uređenost/neuređenost parkinga, a ne realni parametri poput lokacije samog parkinga, kapaciteta, saobraćajnih tokova u dijelu grada gdje se parkinzi nalaze, kao i potreba i zahtjeva korisnika.

Predlog odluke o davanju saglasnosti na cjenovnik usluga za opšta i posebna parkirališta naći će se na sjednici lokalnog parlamenta, koja je zakazana za 24. februar.

Odbor je na jučerašnjoj sjednici podržao Predlog programa rada Skupštine Glavnog grada za 2020. godinu.

Sekretar Skupštine Glavnog grada Veselin Vukčević naveo je da ovaj Predlog sadrži 53 teme, od kojih je 29 u tematskom i 24 u normativnom djelu.

“Od 29 tema imamo 13 programskih i 16 informativnoanalitičkih materijala. Osim ovih tema, biće razmatran i određeni broj tema koje nisu planirane, a u programu su i određene teme koje u prethodnoj godini nisu realizovane. Od 37 tema, koje je klub odbornika Demokrata predložio da budu inkorporirane u program rada za 2020, usvojili smo dvije teme, dok će pojedine teme pod nekim drugim nazivom biti obrađene od gradonačelnika”, kazao je Vukčević.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Carević posjetio Crveni krst: Volonteri Budve poznati po HUMANOSTI

Ponedjeljak, 30.03.2020 | 18:00

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević i načelnik Službe zaštite i spašavanja Dragan Božović posjetili su Crveni krst Budva i njihove volontere koji su na usluzi građanima Budve uslijed novonastale epidemije virusa Covid-19.    

Barselona GUBI 100 miliona eura zbog pandemije koronavirusa

Ponedjeljak, 30.03.2020 | 17:26

Zbog pandemije koronavirusa, Fudbalski klub Barselona izgubiće najmanje 100 miliona eura, prenose španski mediji.    

Kako će izgledati PUTOVANJA nakon koronavirusa: Evo šta očekuje putnike

Ponedjeljak, 30.03.2020 | 17:13

Kako se kretanje svijetom sve više i više ograničava, teško je zamisliti kako će izgledati putovanje kad se sve ovo završi.

Nacionalno koordinaciono tijelo: Konferencije za medije DVA puta dnevno

Ponedjeljak, 30.03.2020 | 16:48

Nacionalno koordinaciono tijelo odlučilo je da se od sjutra konferencije za medije održavaju dva puta dnevno.

TIVAT: Počela podjela humanitarne pomoći

Ponedjeljak, 30.03.2020 | 16:40

Distribucija humanitarne pomoći počela je danas i trajaće dva dana. Za 80 korisnika pripremljeno je 80 paketa sa namirnicima, voćem, povrćem i higijenskim sredstvima. Pakete će distribuirati četiri tima volontera Crvenog krsta i Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje (OTZS).  

United Grupa pomaže zemljama u regionu sa 3 miliona dolara, Crnoj Gori namijenjeno 250.000

Ponedjeljak, 30.03.2020 | 16:39

United Grupa, koja posluje u sedam zemalja u regionu, u duhu solidarnosti zbog borbe sa virusom COVID 19, doniraće medicinsku opremu i novac u ukupnoj vrijednosti od 3 miliona dolara. Za Crnu Goru je obezbijeđena novčana pomoć od 250.000 dolara.

Eurobasket 2021. u opasnosti zbog Olimpijskih igara: Moguće pomjeranje?

Ponedjeljak, 30.03.2020 | 16:24

Domaćini Eurobasketa su Njemačka, Italija, Gruzija i Češka...

Srbija: Još TRI osobe preminule: UKUPNO 785 zaraženih

Ponedjeljak, 30.03.2020 | 15:48

Svi preminuli imali su hronična oboljenja...

Osumnjičeni da su PREKRŠILI privremene mjere: U PET gradova procesuirano osam osoba

Ponedjeljak, 30.03.2020 | 15:22

Kolašinska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv D.B. (25) iz Kolašina zbog kršenja mjere kućne samoizolacije i on je odmah po rješenju sanitarnog inspektora sproveden u karantin, saopšteno je iz Uprave policije.

CEDIS: Zbog radova na mreži u SRIJEDU ISKLJUČENJA STRUJE

Ponedjeljak, 30.03.2020 | 15:16

Zbog planiranih radova na mreži, u srijedu 01.aprila, bez napajanja električnom energijom će ostati: