Srijeda, 26.02.2020 | 09:34
IZVOR: index.hr

Majka HEROJ: Izdržala porođaj koji je trajao 52 SATA, iako je znala da joj je sin PREMINUO

Kada je Megan Stiles na rutinskom pregledu otkrila pol svog djeteta, bila je izvan sebe o sreće. Ali svega nekoliko minuta nakon što je na ekranu vidjela svog sina, dječaka Davida, njen svijet se srušio.




Foto: Davids Hearts/Facebook

Ljekari su je obavijestili da je David teško bolestan i da ima 90 posto šanse da umre. Zamolili su je da prekine trudnoću, ali je ona to odbila zaključivši da nije njen posao "odlučivati ko će živjeti, a ko umrijeti". Dječak je idućih sedam i po nedjelja prkosio svim ljekarskim prognozama i njegovo stanje je bilo stabilno. Sve do 10. avgusta 2019. kada je Megan shvatila da više ne osjeća njegove pokrete. David je preminuo, a njegova majka je prošla kroz porođaj koji je trajao čak 52 sata, svo vrijeme znajući da na svijet donosi mrtvorođeno dijete.

Iako su njihova srca slomljena, Megan i njen suprug Davy su odlučili podijeliti svoju priču u nadi da će njihovo tragično iskustvo pomoći da se napokon gubitak djeteta prestane smatrati tabu temom.

"Ovo je tabu za mnoge ljude. Zbog toga se osjećaju neprijatno i ne vole razgovarati o tome, a ne znaju ni kako. Želim to promijeniti. Način na koji ožalošćeni roditelji govore o svom djetetu daje i drugima dozvolu da govore na isti način", rekla je ova mama.

Nažalost, Megan ovo nije prvi put da se susrijeće s gubitkom djeteta. Ona ima troje djece, Luku, Leland i Elliot, a prije Davidove smrti, a 2018. godine, doživjela je i spontani pobačaj.

Kada je 2019. godine saznala da je opet trudna, obuzela ju je euforija. Iako je istovremeno strahovala od pobačaja, vjerovala je da će sve biti u redu. S vremenom su se opustili i ni u najgorim noćnim morama nisu pomišljali na to da će u 20. nedjelji trudnoće otkriti kako je njihovo dijete smrtno bolesno.

"Otkrili su da ima višestruke genetske abnormalnosti i stanje zvano hidrops fetalis. Neke od genetskih anomalija o kojima su nam govorili bile su hidrops fetalis, teška anemija i ograničenje protoka krvi u njegovom mozgu. Nedostajao mu je dio mozga, između ostalog imao je teški IUGR, odnosno zastoj fetalnog rasta i kardiomiopatiju", prisjetila se teških dijagnoza s kojima su se suočili.

Daljnje pretrage su sve to potvrdile te su ljekari predviđali da će njeno nerođeno dijete preminuti u idućih nedjelju ili dvije.

"Bila sam tako ljuta. Izašla sam iz bolnice vrišteći i kriveći ljekara koji mi je dao ovu crnu dijagnozu", opisala je Meghan te dodala kako tada nije vjerovala da su ljekari uopšte dovoljno kvalifikovani postaviti tačnu dijagnozu. Ipak, odlučila je ostati pozitivna i nadati se najboljem.

"Znala sam da nije živ, ali svaki dio mene još se nadao da će ispustiti bilo kakav zvuk ili napraviti pokret. Bila sam srećna što sam ga upoznala, ali nisam bila spremna za oproštaj", rekla je ova mama.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Od subote PRODAJA KARATA za meč sa Zvezdom - Ovo su CIJENE

Petak, 19.04.2024 | 16:34

Prodaja ulaznica za drugi meč četvrtfinala plej-ofa ABA lige između SC Derbija i Crvene zvezde, počeće u subotu, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

OSUĐENA obožavateljka koja je slavnom pjevaču poslala 8 000 pisama za MJESED DANA

Petak, 19.04.2024 | 16:24

Žena koja je uhodila Hari Stajlsa zatvorena je i zabranjeno joj je odlaziti na njegove nastupe.

Nikolić: Šta predsjednik Skupštine Crne Gore RADI na vježbama vojske Republike Srbije i koga tamo PREDSTAVLJA?

Petak, 19.04.2024 | 16:13

Šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić pitao je danas tokom skupštinskog zasijedanja potpredsjednika Skupštine iz redova PES-a Borisa Pejovića, šta predsjednik Skupštine Crne Gore radi na vježbama vojske Republike Srbije na Pešterskoj visoravni i koga tamo predstavlja.

Brat OSUMNJIČENOG za ubistvo Danke Ilić PREMINUO nasilnom, a ne prirodnom smrću

Petak, 19.04.2024 | 16:09

D. D. (40), brat jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt dvogodišnje djevojčice D. I., umro je nasilnom smrću 7. aprila u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru, ustanovljeno je vještačenjem Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, saznaje Radar.

Dukaj POZVAO Fudbalski savez da preispita rad Disciplinske komisije: "Nasilju NIJE MJESTO na sportskim takmičenjima"

Petak, 19.04.2024 | 16:03

Pozivamo Disciplinsku komisiju Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) da primjenjuje odredbe propisa koje tretiraju ponovljene incidente na sportskim takmičenjima, kazao je politički direktor Albanske alternative Maraš Dukaj.   

TUGA na svjetskoj muzičkoj sceni: PREMINULA DOBITNICA Gremija

Petak, 19.04.2024 | 15:37

Dobitnica Gremi nagrade i bivša takmičarka Američkog Idola preminula je u 47. godini.

Adžić: "Spajić BJEŽI od kontrolnog saslušanja, uz pomoć Mandića i Lakovića ponižava Skupštinu"

Petak, 19.04.2024 | 15:25

"Laković i Mandić su po ko zna koji put omogućili Spajiću da ponizi Skupštinu Crne Gore, ovog puta sa odlaganjem kontrolnog saslušanja za čak 26. jun i to u formi iza zatvorenih vrata", istakao je Filip Adžić povodom odluke predsjednika skupštinskog odbora za odbranu i bezbjednost da saslušanje premijera Spajića i ministra unutrašnjih poslova Šaranovića zakaže za 26. jun.

Fanovi će biti IZNENAĐENI - Poznati pjevač se ODLUČIO na veliki korak?

Petak, 19.04.2024 | 15:22

Mnogi željno iščekuju njegov povratak na muzičku scenu i nove pjesme. 

NAJAVE METEOROLOGA - Evo od kada nas ponovo OČEKUJE PORAST TEMPERATURE

Petak, 19.04.2024 | 15:16

Iako je april bio najtopliji mjesec od kad su počela mjerenja, pa su naglo pale temperature, za proljeće nijesu neuobičajene ovakve temperaturne razlike, kazao je u "Bojama jutra" šef Meteo centra TV Vijesti Dušan Pavićević.

Odović: Na prostorni plan stiglo više od 200 PRIMJEDBI, činimo sve da ga USVOJIMO u septembru

Petak, 19.04.2024 | 15:09

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović kazao je da u tom resoru rade sve da prostorni plan bude donijet najkasnije u septembru.