Petak, 28.02.2020 | 16:01
IZVOR: Kolektiv.me

Podgoričani uhapšeni - osumnjičeni za paljenje DVA automobila 2018. godine

Službenici kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica su sprovodeći proaktivne istražne aktivnosti u cilju rasvetljavanja teških krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija izvršenih u prethodnom periodu na teritoriji Opštine Podgorica rasvijetlili dva podmetanja požara na vozilima iz 2018. godine.




Foto: Kolektiv.me

Slobode su lišeni I.B. (35) i M.M. (47), oba lica iz Podgorice. I.B.  se sumnjiči da je izvrsio krivično djelo Izazivanje opste opasnosti iz dok je M.M osumnjičen za krivično djelo izazivanje opste opasnosti putem postrekivanja

Prvi slučaj je registrovan 08. novembra 2018. godine kada je na Zabjelu tada nepoznato lice podmetnulo požar na vozilu marke „BMW X6“ u vlasništvu P.J. iz Podgorice. Vozilo je usljed dejstva požara u potpunosti uništeno.

Drugi događaj za koji se sumnjiče gore pomenuta lica je podmetanje požara u naselju Stara Varoš na štetu E.B. iz Savezne Republike Njemačke. Oni su, kako se sumnja, 24. decembra 2018. godine podmetnuli požar na vozilu marke „Mercedes E klase“ kada je na vozilu nastupila veća materijalna šteta.

Napominjemo da je privatna imovina P.J. bio meta napada i 11.04.2018. godine, kada je u ranim jutarnjim časovima podmetnut požar na njegovom vozilu koje je bilo parkirano na parking prostoru KCCG u kojem je P.J zaposlen kao ljekar. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio kriivčno djelo izazivanje opšte opasnosti, 02.12.2019. godine  lišen je slobode U.T. (34) iz Republike Albanije.

Nakon sprovedene kriminalističke obrade protiv lica I.B. i M.M. podnijet je izvještaj kao dopuna krivične prijave i oni su sprovedeni nadležnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilšatvu u Podgorici.  

Službenici CB Podgorica nastaviće sa proaktivnim istražnim aktivnostima usmjerenim ka bezbjednosno interesatnim licima i članovima kriminalnih grupa u cilju sprečavanja i rasvjetljavanja teških krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija.

Važno je navesti da su policijski službenici Jedinice kriminalističke policije za suzbijanje terorizma i požara, eksplozija i havarija u januaru i februaru mjesecu 2020. godine zadužili 21 krivično djelo od kojih je 17 krivičnih djela riješeno i tom prilikom je podneseno 13 krivičnih prijava protiv 10 lica.

Od navedenog broja krivičnih djela policijski službenici su riješili pet teških krivičnih djela iz oblasti PEH a iz prethodnog perioda i tri krivična djela iz 2019. godine, dva krivična djela iz 2018. godine, što ukazuje da policijski službenici intezivno rade na rasvjetljavanju, kako krivičnih djela iz tekućeg perioda tako i krivičnih djela koja su izvršena u prethodnom periodu.

Podsjećanja radi, policijski službenici su u toku 2019. godine, zadužili 103 krivična djela od  kojih su rasvijetljena 92 Krivična djela ili 89%. Tom prilikom lišeno je slobode 76 lica.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Jelena Perović PRIVEDENA u SDT

Četvrtak, 18.04.2024 | 10:17

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović koja je juče uhapšena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) privedena je u SDT gdje će biti saslušana zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj u produženom trajanju, javila je Televizija Vijesti.

ODLOŽENO suđenje Vesni Medenici

Četvrtak, 18.04.2024 | 10:03

Suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, njenom sinu Milošu i ostalim pripadnicima kriminalne organizacije optužene za izvršenje više teških krivičnih djela ponovo je odloženo, jer se nisu stekle procesne pretpostavke da se isto održi.

Ova PODGORIČKA NASELJA sjutra će više sati biti BEZ VODE

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:15

Bez vode će biti u periodu od 08.00 do 15.00 časova.

SEZONA na pragu - U ovom CRNOGORSKOM GRADU dnevno se izda 130 DOZVOLA za strance

Četvrtak, 18.04.2024 | 08:03

Ministarstvo unutrašnjih poslova uvodi "upravne dane" u Budvi kako bi građani lakše došlo do dokumenata. Sezona je na pragu, a veliki broj stranaca koji su u tom gradu, pravi velike gužve na šalterima.

Kakav vazduh UDIŠEMO? Tokom tri mjeseca, zagađenje bilo najveće u ove ČETIRI OPŠTINE

Četvrtak, 18.04.2024 | 07:05

Nakon dva mjeseca zagađenja vazduha u prekograničnoj vrijednosti i po dvadesetak dana u sjevernom dijelu naše države, situacija u martu je nešto bolja, sudeći prema podacima Centra za ekotoksikološka ispitivanja (CETI).

SDT objavio snimak: I imovina Katnića i Lazovića predmet ispitivanja (VIDEO)

Srijeda, 17.04.2024 | 13:45

Specijalno državno tužilaštvo i Specijalno policijsko odjeljenje svakodnevno preduzimaju brojne radnje u cilju identifikacije imovine okrivljenih bivšeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića i bivšeg specijalnog tužioca Milivoja Katnića, i to kako one koja je upisana na okrivljene i članove njihovih porodica, tako i one za koju postoji određeni stepen sumnje da je upisana na druga fizička i pravna lica, a čiji su stvarni vlasnici okrivljeni i članovi njihovih porodica, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

UHAPŠENA direktorica ASK-a Jelena Perović

Srijeda, 17.04.2024 | 13:36

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) blokirali su jutros zgradu Agencije za sprječavanje korupcije u kojoj vrše pretres.

Pojedini maturanti na eksterni ispit ipak došli sa telefonima: Umotali ih u aluminijsku foliju, pod izgovorom da su ponijeli sendvič

Srijeda, 17.04.2024 | 13:16

Maturanti crnogorskih srednjih škola juče su polagali maturski, odnosno stručni ispit iz predmeta Crnogorski, srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost, a prema ocjeni direktora Ispitnog centra Crne Gore Miloša Trivića, prvi ispitni dan prošao je u najboljem redu, bez nepravilnosti.

"Bio sam SVJEDOK tome": Danijel Alibabić o razvodu Meline i Harisa Džinovića - "Moja žena je jako bliska sa..."

Srijeda, 17.04.2024 | 16:57

Danijel Alibabić gostovao je u  emisiji „Moj dan, Blic dan” i izrazio svoj stav povodom sve češćih razvoda koji se dešavaju na javnoj sceni.

Martinović: Perović UHAPŠENA jer je koristila službeno auto VIŠE nego što u SDT-u smatraju da je trebalo

Srijeda, 17.04.2024 | 15:51

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) nije saopštilo konkretno kojim radnjama je direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović zloupotrijebila službeni položaj, a kako je u izjavi za Pobjedu rekao njen advokat Nikola Martinović, izgleda da je Perović procesuirana zato što je službeno auto koristila više nego što u SDT-u smatraju da je trebalo.

DPS podržala inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici

Četvrtak, 18.04.2024 | 12:17

Demokratska partija socijalista podržala je inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici, koju su predstavnici nevladinih organizacija i pojedinci uputili premijeru Vlade, Milojku Spajiću, navodi se u saopštenju ove partije.

Glumac Metju Mekonahi OTKRIO ko je zaslužan za njegovu USPJEŠNU KARIJERU - "Učinili su me BOLJIM"

Četvrtak, 18.04.2024 | 12:11

Metju Mekonahi tvrdi da je očinstvo pozitivno uticalo na njegovu karijeru.

Rađenović: Odović i Spajić OBMANULI zakupce morskog dobra

Četvrtak, 18.04.2024 | 12:04

Predsjednik Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Blažo Rađenović optužio je ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janka Odovića i premijera Milojka Spajića da su obmanuli zakupce morskog dobra.

Žakelj pred Zadar - ŽELIMO da već sjutra osiguramo plasman u ČETVRTFINALE

Četvrtak, 18.04.2024 | 11:58

Košarkaši Budućnost Volija u petak od 19 sati igraju drugu utakmicu četvrtfinala Admiralbet ABA lige.

Kanje Vest OSUMNJIČEN za nanošenje povreda - Nepoznati muškarac napao njegovu ženu?

Četvrtak, 18.04.2024 | 11:50

Reper Kanje Vest optužen je da je udario muškarca u lice nakon što je navodno seksualno napao i neprikladno dodirivao njegovu suprugu u Los Anđelesu.

Tamara Radunović brani EVROPSKU BRONZU

Četvrtak, 18.04.2024 | 11:38

Tamara Radunović biće jedina crnogorska reprezentativka na prvenstvu Evrope u boksu u Beogradu

"Nisam glumila, jedva sam ostala ŽIVA" - Poznata glumica OTKRILA najgoru scenu u svom novom filmu

Četvrtak, 18.04.2024 | 11:27

Voditelj Džimi Falon je pohvalio rekavši da je dobro što malo po malo pobjeđuje svoje strahove.

Poznata manekenka OTKRILA TAJNU svog dobrog IZGLEDA

Četvrtak, 18.04.2024 | 11:13

Žizel Bundšen brazilska manekenka, usmjerila je svoju energiju nakon razvoda na izdavanje knjige o kuvanju kojom je označila povratak u javnost, a u njoj je otkrila kako živjeti uravnotežen život kroz ishranu, fizičku aktivnost i velnes. 

Meridianbet i Resursni centar u zajedničkoj akciji: Budi i ti dijete proljeća

Četvrtak, 18.04.2024 | 11:11

U okviru JU Resursnog centra za mlade “Podgorica”, 20. aprila, biće sprovedena akcija očuvanja životne sredine.

DPS Glavnog grada: Injac čuva fotelju i radi sve da gradnja postrojenja u Botunu ne počne, neće da se zamjeraju Kneževiću

Četvrtak, 18.04.2024 | 11:44

Šef odborničkog kluba DPS Glavnog grada u gradskom parlamentu Andrija Klikovac saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare da je proteklih 12 mjeseci obilježila potpuno nefunkcionalna gradska uprava, ali i bahat odnos vlasti prema opoziciji.