Nedjelja, 01.03.2020 | 18:33
IZVOR: vijesti.me

Liga šampiona: Budućnost DOMINIRALA skoro 50 minuta, na kraju Đer slavio

Djelovalo je da će Đer nakon dvije godine prvi put izgubiti u Ligi šampiona, ali Budućnost nije uspjela da zaustavi trostrukog uzastopnog prvaka Evrope.




Foto: ŽRK Budućnost

Budućnost je dominirala, imala šest razlike dva puta u 2. poluvremenu, plus pet na 12 minuta do kraja (25:20), ali je u finišu bila potpuno nemoćna.

Prvak Evrope, jednostavno, ne zna da izgubi. Sjajnom igrom u finišu je iskoristio pad koncentracije protivnica, ali i izostanak ideje zbog povrede Milene Raičević, slavio 28:27 i seriju bez poraza u elitnom takmičenju produžio na 36 utakmica.

Posljednji put je izgubio 26. januara 2018. od ĆSM Bukurešta, koji će mu biti rival u četvrtfinalu.

Ko zna, možda će najtrofejniji crnogorski klub dobiti priliku za osvetu na fajnl-foru u Budimpešti...

Tim Dragana Adžića je od starta igrao odlično u odbrani. Stine Oftedal je bila neprimjetna, pa je brzo otišla na klupu, Eduarda Amorim je zaustavljena, nije bilo ni lopti za krila i pivotkinju Kari Bratset, ali je Katarina Bulatović bila izuzetno raspoložena i držala Đer u igri.

Gošće su četiri puta imale minimalnu prednost, posljednji put u 11. minutu (6:5), ali onda je krenula serija - bedem, koji su držale Ema Ramusović, Tatjana Brnović i Đurđina Jauković, bio je neprobojan, a u napadu je Adžić rotirao pet bekova. To je donijelo i raznovrsnost i rezultat, pa je Gabor Danji morao da traži tajm-aut pri rezultatu 9:6 u 18. minutu.

To je samo nakratko zaustavilo seriju Budućnosti, jer je Barbara Lazović igrala možda i najbolje poluvrijeme u karijeri i svojim četvrtim golom donijela plus pet u 22. minutu (13:8). Ista razlika je bila i na poluvremenu, nakon što je Slovenka i šesti put zatresla mrežu za 17:12.

U nastavku je najtrofejniji crnogorski klub dva puta imao šest razlike (22:16 i 23:17), ali se Danji na vrijeme sjetio Bulatovićeve, koja je sa tri nova pogotka vratila Đer na minus tri (25:22) na 11 minuta do kraja.

To nije bio kraj muka, jer je Čenge Fodor smanjila na 25:23, a onda je Emili Sando dala saigračicama injekciju adrenalina - drugi put je odbranila sedmerac, ovog puta Veroniki Kristijansen, da bi Budućnost iz kontre prekinula crnu seriju u napadu i povela 26:23 na osam minuta do kraja.

Tri minuta prije toga, povrijedila se Milena Raičević, a „plave“ su bez glavne organizatorke igre djelovale izgubljeno u napadu. Nije bilo nikakvih ideja kako da se probije bedem Mađarica, a ako bi neka lopta i prošla, gorostasna Eva Kiš bi je lako ukrotila.

Već umornu odbranu „plavih“ je dotukla Stine Oftedal, koja se razigrala u finišu i golovima i asistencijama omogućila preokret na četiri minuta do kraja (27:26). Radičevićeva je iz kontre izjednačila na isteku 58. minuta, da bi na 75 sekundi do kraja opet Oftedal pogodila za 28:27.

Budućnost je krenula u posljednji napad, ali nije mogla do čiste situacije za šut, pa je tačku na meč stavila Kiš, koja je 25 sekundi prije kraja odbranila šut Đurđine Jauković...

BUDUĆNOST - ĐER 27:28 (17:12)

Podgorica - Dvorana „Morača“. Gledalaca: 2.000. Sudije: Ilijeva i Karbeska (Sjeverna Makedonija). Sedmerci: Budućnost 3 (3), Đer 2 (0). Isključenja: Budućnost 4 (Joka 35, Tanja 53), Đer 2 minuta (Amorim 23).

Budućnost: Vujisić, SANDO (10 odbran i dva sedmerca), RADIČEVIĆ 7 (3), JAUKOVIĆ 2, Pletikosić 1, Vujović, Džaferović, LAZOVIĆ 6, Godeč, BRNOVIĆ, Bulatović, Ramusović 1, MEHMEDOVIĆ 4, Kadović, RAIČEVIĆ 6.

Đer: LEJNO (8 odbran), Kiš (6 odbran), Grimzbo, Edviž, BRATSET 1, Hansen 1, OFTEDAL 4, AMORIM 4, Kristijansen 2, Fodor 4, Kurtović, Enze-Minko 1, BULATOVIĆ 8, BODI, Faluvegi 2, PUHALAK 1.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Vozači, PAŽNJA - Ove ulice u Podgorici biće ZATVORENE

Utorak, 23.04.2024 | 13:40

Zatvara saobraćaj za sve vrste motornih vozila na dijelu Ulice Balšića, na potezu od Ulice Miljana Vukova do Ulice Hercegovačke, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji predmetne Ulice, saopšteno je iz Glavnog grada.

Milatović: Zalažem se da naša ekonomija i ŽIVOTNI STANDRD do kraja mog manada budu što bliži slovenačkom

Utorak, 23.04.2024 | 13:31

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da Sloveniju percipira kao iskrenog prijatelja, da se ta zemlja zalagala za učlanjenje Crne Gore u NATO, ali i da je veliki zagovornik ulaska Crne Gore u Evropsku uniju (EU).

KREATIVNO I PREFINJENO - Obojite USKRŠNJA JAJA u VINU

Utorak, 23.04.2024 | 13:18

Farbanje uskršnjih jaja u vinu je dobro poznata metoda koju domaćice obožavaju. 

Advokati Do Kvona PODNIJELI žalbu: "Gola sila za interese lukrativnog ministra pravde"

Utorak, 23.04.2024 | 13:11

Advokati Do Kvona, Goran Rodić i Marija Radulović podnijeli su žalbu protiv rješenja Višeg suda u Podgorici, koji je utvrdio da su ispunjene pretpostavke za izručenje kripto-tajkuna i Južnoj Koreji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

"Nemojte se čuditi ako se ZAMONAŠIM“ - Edita ISKRENO o unutrašnjim borbama i psihoterapiji

Utorak, 23.04.2024 | 12:52

Poznata pjevačica Edita Aradinović iskreno je progovorila pred fanovima i otkrila detalje svojih unutrašnjih borbi, pa se osvrnula na stanje u muzičkoj industriji.

TRIK za fugne kao nove - Očistite ih na BRZ i LAK način

Utorak, 23.04.2024 | 12:40

Sada je vrijeme da vaš toalet zablista.

Eraković: Jovanovski će biti NA ČELU Komisije za praćenje uspostavljanja softvera

Utorak, 23.04.2024 | 12:28

Poslanik DPS-a Jevto Eraković saopštio je danas da će profesor doktor Srđa Jovanovski biti na čelu Komisije koja će raditi na pripremi tendera za dobijanje softverskog rješenja za kontrolu podataka prikupljenih tokom poipisa.    

INCIDENT - Alek Boldvin ženi UZEO telefon iz ruke: Tražila od njega da IZGOVORI DVIJE RIJEČI (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 12:04

Video-snimak sukoba glumca Aleka Boldvina sa propalestinskom protestantkinjom postao je viralan na društvenim mrežama.

UP - U Budvi uhapšen osumnjičeni za nasilje u porodici

Utorak, 23.04.2024 | 11:58

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Budva lišili su slobode N.R. (49) sa Kosova, sa boravkom u Budvi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Piperović: Predložićemo SDT- u da SASLUŠA Zdravka Krivokapića

Utorak, 23.04.2024 | 11:55

Odbrana uhapšenog Zoran Lazovića danas će Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) predložiti da se u postupku u kom je slobode lišen nekadašnji tajni agent, u svojstvu svjedoka, sasluša bivši premijer Zdravko Krivokapić.