Srijeda, 04.03.2020 | 19:10
IZVOR: Klix.ba

Neki su odmah ODBAČENI zbog svog IZGLEDA - Ovo je lista NAJRUŽNIJIH automobila

Svi imaju svoj specifičan ukus kada su automobili u pitanju. Neki ih biraju prema performansama i njihov izgled im ne znači mnogo, dok ih drugi biraju kombinirajući ove dvije stvari, a trećima je izgled najvažniji. Neki od njih proizvodili su se godinama, dok su drugi odmah odbačeni zbog svog izgleda.




Foto: Instagram/cubeownersclub

Danas se vodi mnogo računa prilikom dizajniranja automobila, jer većina proizvođača želi zadovoljiti i estetske potrebe svojih kupaca i u isto vrijeme napraviti što bolje vozilo. Ipak, to nije uvijek uspješan proces, piše Didyouknowcars, stranica koja je izdvojila neke od najružnijih automobila koji su ikada napravljeni.

Jensen S-V8

Foto: Instagram/carsandtraveluk

Ovo je posljednji automobil koji je ponio ime Jensen. Kabriolet s dvoje sjedišta, koji je predstavljen 1998. godine, izgleda kao da je sastavljen nasumično od dijelova drugih automobila, bez jasne vizije. Planirano je da bude napravljena i coupe verzija ovog modela, ali kako su upali u probleme s ovim automobilom, nisu je napravili, a britanska kompanija Jensen Motors Limited raspala se 2011. godine.

Mitsuoka Orochi

Foto: Instagram/qatarcarsspotter

Ovaj japanski sportski automobil dizajnirala je i proizvela kompanija Mitsuoka Motors kao konceptualni automobil 2001. godine. Ime je dobio po legendarnom zmaju s osam glava koji se zove Yamata no Orochi. Kompanija je ovaj automobil nazvala "modnim superautomobilom", ali njegov izgled nije se dopao mnogima.

Pontiac Aztek

Foto: Instagram/valntinepr

Ovaj crossover srednje veličine reklamirala je kompanija General Motors od 2001. do 2005. godine. Ipak, njegov izgled bio je problem, jer je u to vrijeme bio najnezgrapniji automobil koji postoji.

Fiat Multipla

Foto: Instagram/multipla_fanclub_official

Ovaj kompaktni mini-kombi napravio je italijanski proizvođač Fiat i proizvodio se od 1998. do 2010. godine. Ovo vozilo ima veoma čudno razdvojena prednja svjetla, a prednji dio mu izgleda kao velika pačja glava, ali su ga ipak mnogi koristili, jer je bio praktičan za porodicu.

Nissan Cube

Foto: Instagram/cubeownersclub

Nissan je ovaj mini-kombi proizvodio od 1998. do 2019. godine. On je veoma neobičan spoj raznih oblika – djeluje kao kutija bez uglova i ima točkove s felgama u obliku znaka plus. Iako je u obliku kutije, prozori su mu kružni, kao i signalna svjetla, pa je teško shvatiti šta je bila zamisao proizvođača u ovom slučaju.

Bond Bug

 

Foto: Instagram/bondbretta

Ovaj mali britanski auto s tri točka i dva sjedišta proizvođen je od 1970. do 1974. godine. Njegov naziv nema nikakve veze s tajnim agentom 007, nego s time što ga je proizvodila kompanija Bond Cars Ltd, koja je bila u vlasništvu Reliant Motor Company. Oni su htjeli napraviti "zabavan automobil", ali se ovaj model mnogima nije dopao.

Corbin Sparrow

Foto: Instagram/automobileuploads

Mali automobil na baterije koji je napravljen za putovanje na posao i vožnju kroz grad mogao je prijeći 250 kilometara poslije jednog punjenja, što je veoma pohvalno, ali njegov izgled nije bio nimalo lijep.

AMC Gremlin

Foto: Instgram/dont_feed_after_midnight_03

Ovaj automobil, koji je American Motors Corporation predstavio 1970. godine, ima veoma loše proporcije, tanak prednji dio i robustan zadnji kraj s neobičnim rubom, pa djeluje kao da je proizvođač usred proizvodnje odlučio dići ruke od njega.

Suzuki X-90

Foto: Instagram/goodoldminorcars

Suzuki je ovaj model proizvodio od 1995. do 1997. godine i on je izgledao kao nekakva čudna kombinacija automobila. Prednji dio mu je ličio na jeftini japanski automobil, dok je njegov zadnji kraj podsjećao na minijaturni pick up, pa nije baš bio lijep za oko, zbog čega se i proizvodio samo nepune tri godine.

Nissan Murano Cabriolet

Foto: Instagram/disastercars

Svoju premijeru ovaj model je imao 2010. godine na Internacionalnom sajmu automobila u Los Angelesu, gdje je predstavljen kao "prvi kabriolet crossover s pogonom na četiri točka". Njegova ciljna grupa bile su sredovječne i ostvarene žene, ali on nije bio privlačan nikome.

Plymouth Prowler

Foto: Instagram/alldayclassics

Kompanija DaimlerChrysler proizvodila je i reklamirala ovaj retro automobil od 1997. do 2002. godine. Bez obzira na njegov ekstravagantan izgled, ljudi su ga kupovali i ponosno vozili.

Marcos Mantis M70

Foto: Instagram/ruben_saab_volvo_citroen

Ovaj sportski automobil proizvodila je britanska kompanija Marcos Engineering, a predstavljen je 1968. godine. On je djelovao kao da je sastavljen od loše izrezanih dijelova tri različita modela. Osim toga, izgledalo je kao da ima napuvane usne i trepavice, pa nije jasno šta je proizvođač htio postići ovakvim dizajnom.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Asanović: LIDL kupio zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice i logističkog centra

Petak, 19.04.2024 | 12:32

Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila im je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj Opštini gdje bi otvorila logistički centar.

Novi ZEMLJOTRES - Opet se treslo tlo u Crnoj Gori

Petak, 19.04.2024 | 15:42

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je danas u 15 časova i 12 minuta registrovao zemljotres manje jačine, sa epicentrom 6 km istočno od Drenovštice (Crna Gora).

„Ne pada mi na pamet da se rastajem, skupa je to igračka“: Pjevač prokomentarisao razvode kolega

Petak, 19.04.2024 | 09:13

Tokom duge karijere, Hari Mata Hari je pjesme posvećivao pripadnicama nježnijeg pola, pa su mu samim tim i njegov najveći porok.

NAJAVE METEOROLOGA - Evo od kada nas ponovo OČEKUJE PORAST TEMPERATURE

Petak, 19.04.2024 | 15:16

Iako je april bio najtopliji mjesec od kad su počela mjerenja, pa su naglo pale temperature, za proljeće nijesu neuobičajene ovakve temperaturne razlike, kazao je u "Bojama jutra" šef Meteo centra TV Vijesti Dušan Pavićević.

"Spajićevi i Mandićevi poslanici odbili da isprave nepravdu prema srazmjernim penzionerima i povećaju dječije dodatke"

Petak, 19.04.2024 | 09:13

Spajićeva i Mandićeva parlamentarna većina odbila je juče da se na dnevnom redu V sjednice proljećnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore uvrste predlozi poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA o povećanju minimalne penzije na 450 eura za korisnike srazmjernih penzija, ali i povećanje dječijih dodataka za 50 odsto, saopšteno je iz GP URA.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

Subota donosi PROMJENLJIVO VRIJEME - Evo kada se očekuje KIŠA

Petak, 19.04.2024 | 20:23

U subotu se u Crnoj Gori prijepodne očekuju duži sunčani periodi, od sredine dana povećanje oblačnosti, tokom noći slaba, a u južnim predjelima umjerena do jaka kiša, moguće i grmljavina, saopšteno je iz Zavoda za hidrologiju i seizmologiju (ZHMS).

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.