Petak, 06.03.2020 | 15:16
IZVOR: Kolektiv.me

Colgate SMILE FOR GOOD pasta za zube: Novi nivo transparentnosti sastojaka i prva reciklirana tuba

Danas Colgate lansira novu revolucionarnu pastu za zube nazvanu Smile for Good, koja sadrži minimalan broj sastojaka i, kao prva u okviru pasti za zube marke Colgate, navodi svaki sastojak i jasno objašnjava njegovu svrhu na prednjoj strani pakovanja. Ova zubna pasta je upakovana u prvu Colgateovu plastičnu reciklabilnu tubu.




Foto: Colgate

Sadrži samo ono što Vam je neophodno 

Mnogo je nedoumica oko sastojaka koji čine pastu za zube i svrhe kojoj svaki služi. Sa skoro tri četvrtine (74%) potrošača koji sve više investiraju u uticaj koji proizvodi imaju i na planetu i na njihovo zdravlje, pasta za zube Smile for Good postavlja novi presedan objašnjavajući svrhu svakog sastojka na jednostavnom jeziku.

Sastojci sadržani u pasti su 99,7% prirodni i namjenski su odabrani kako bi pasta bila optimalna za određene pogodnosti. Trenutno postoje dvije formule – Smile for Good Protection i Smile for Good Whitening, sa sodom bikarbonom poznatom po svojstvima izbjeljivanja.

Osim toga, ograničena lista sastojaka ne uključuje SLS, TiO2 ili saharin, a proizvod je sertifikovan od strane Veganskog društva, FSC i EcoCert, što znači da je formula odgovorno napravljena, a većina komponenti potiče iz prirodnih izvora.

Prva Colgate reciklabilna tuba

Skoro dvije trećine ljudi nije svjesno da ne može se reciklirati tuba paste za zube. Većina današnjih tuba pasti za zube napravljene su od listova plastičnog laminata - obično kombinacija različite plastike - umetnutih oko tankog sloja aluminijuma. Mješavina materijala onemogućava recikliranje konvencionalnim metodama. Smile for Good to mijenja, koristeći polietilen visoke gustine (HDPE), plastiku koja se koristi za pravljenje bokala za mlijeko i drugih plastičnih boca koje se već uveliko recikliraju.

Pošto se prethodno mislilo da je HDPE previše krut da bi se od njega kreirala tuba paste za zube koja se može istisnuti, inženjeri kompanije Colgate smislili su kako da kombinuju različite vrste i debljinu HDPE laminata u tubu koja ispunjava standarde recikliranja, istovremeno štiteći proizvod i držeći se zahtjeva brze proizvodnje, a da se može lako istisnuti. Ova tuba je nedavno dobila priznanje od APR (Asocijacija reciklaže plastike) i RecyClass (inicijativa koja radi na poboljšanju reciklabilnosti ambalaže) koji postavljaju standarde recikliranja u Sjevernoj Americi i Evropi. Colgate takođe sarađuje sa akterima koji se bave ambalažom i recikliranjem kako bi izgradili svijest i prihvatanje tube koja je „spremna za recikliranje“.

Nastavljajući sa stalnim naporima da pomognemo ljudima da izvrše male, održive promjene na bolje, uključujući lansiranje četkice za zube Colgate Charcoal Bamboo, i zubna pasta Smile for Good je način na koji Colgate poboljšava profil održivosti svojih proizvoda kako bi pomogao ostvariti svoj cilj od 100% reciklabilne ambalaže do 2025. godine.

Samo pasta za zube čini oko 20 milijardi tuba godišnje širom svijeta, pa tako Colgate svoju inovativnu tehnologiju dijeli sa konkurentima kao dio svoje posvećenosti transformaciji jednog od najčešće korišćenih oblika plastične ambalaže koji do sada nije mogao da se reciklira.

Noel Wallace, glavni izvršni direktor i predsjednik Colgate-Palmolive-a, prokomentarisao je: „Colgate želi da tube postanu dio kružne ekonomije održavajući ovu plastiku produktivnom i eliminišući otpad. Ako možemo da standardizujemo tube za reciklažu među svim kompanijama, svi dobijamo. Želimo da sve tube pasti za zube - a na kraju i sve vrste tuba - ispunjavaju iste standarde treće strane za recikliranje koje smo postigli. Možemo se uskladiti sa ovim uobičajenim standardima za tube i dalje se nadmetati za ono što je u njima.“

Gospodin Wallace je rekao da se odluka o slobodnoj razmjeni tehnologije tube usklađuje sa vrijednostima kompanije i ciljevima održivosti. Takođe doprinosi stalnom radu podržavajući ciljeve održivog razvoja UN-a i globalnu posvećenost Fondaciji Elen Mekartur za novu ekonomiju plastike. Misija Fondacije je da ubrza prelazak u kružnu ekonomiju.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

"NE BRINEM, više razmišljam kako da mu POMOGNEM" - Prvo OGLAŠAVANJE supruge Nikole Rokvića

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:19

Pjevača su obučavali veoma stručni ljudi. 

Haris Džinović OTKRIO da li je spreman za NOVU ŽENU - "Mora da bude NORMALNA"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:12

Nakon brojnih izjava koje je dao o razvodu i, sada bivšoj supruzi Melini, pjevač Haris Džinović je odgovorio na pitanje "da li je spreman za novu ljubav?"

Alkaras - Novak me iznenadio, prijatelji su mi rekli za to

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:26

Karlos Alkaras je pred start turnira u Madridu dao veliki intervju za Marku.

Zečević: Zbog usporivača i ograda Podgorica postala grad PREPREKA

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:35

Direktor JP “Putevi” Radoš Zečević kazao je da je zbog velikog broja usporivača i ograda Podgorica pretvorena u grad prepreka, ali da su primorani na to zbog nesavjesnih vozača.

Keković: Priča oko RADNE NEDJELJE prebačena na politički teren; Mulešković: Vlada bi morala dati mišljenje, POČINJE SEZONA

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:10

Nakon što je ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj povukao sa dnevnog reda sjednice Socijalnog savjeta tačku koja se odnosi na uvođenje radne nedjelje zbog dodatnih konsultacija, ova inicijativa i dalje ostaje bez odgovora. Uprkos činjenici da turistička sezona uskoro počinje a da je odluka da se u toku ljeta dozvoli rad nedjeljom, usaglašena od strane socijalnih partnera, iz Ministarstva ekonomskog razvoja nema ni naznake kada bi se ovo pitanje moglo naći ponovo na sjednici Socijalnog savjeta, kao ni obrazloženje zašto rok za njeno održavanje nije ispoštovan, piše Gradski.me.

Milović: Bićemo ponovo grad razvoja i pravih vrijednosti, pobijedićemo u Budvi

Četvrtak, 25.04.2024 | 22:06

Večeras je u Budvi predstavljena pobjednička izborna listu ,,Budva može bolje!” prof. dr Nikola Milović, koja će nastupiti na predstojećim lokalnim izborima 26. maja.

Vrijeme sjutra: Promjenljivo oblačno uz ove temperature

Četvrtak, 25.04.2024 | 21:56

Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a od sredine dana ponegdje slaba kiša, najavljuju iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

SMUTI SA BOROVNICAMA: Povećava energiju i ubrzava metabolizam (RECEPT)

Četvrtak, 25.04.2024 | 21:13

- Isprobajte recept za antiejdžing smuti sa borovnicama. Ova kombinacija sastojaka sjajno djeluje na organizam i tako pomaže da se olakša rad digestivnog trakta, poveća energija i ubrza metabolizam, kaže Tatjana Popović, health coach i nutricionista.

Pusić: Prije 2020. izgledalo da će Crna Gora do 2022. završiti proces ili biti članica EU

Četvrtak, 25.04.2024 | 20:58

Deklarativno, crnogorska vlast je apsolutno na evropskom putu, no gledajuću političku istoriju partnera koji čine koaliciju na vlasti, sigurno ima određenih pitanja, ocijenila je u razgovoru za Televiziju E nekadašnja šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić.

Trik za kojim internet luduje: Evo šta je prirodna i jeftina zamjena za botoks

Četvrtak, 25.04.2024 | 20:10

Na društvenim mrežama kruži novi trend za njegu kože – tvrdi se da korica od banane može da transformiše vaše lice i da djeluje poput prirodnog botoksa, prenosi blic.rs.

Nova pravila na dodjeli Oskara: Proširuje se broj nominovanih u jednoj kategoriji

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:56

Američka filmska akademija od 2025. godine uvodi nova pravila. Već sada se zna da će 2025. godine dodjela biti organizovana 2. marta. Nominacije će biti poznate 17. januara 2025. godine.

Mljekarima ne odgovara prodaja mlijeka za 40 centi

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:34

Članovi Udruženja prerađivača mlijeka Crne Gore i Udruženja farmera Crne Gore odbili su ponudu mljekare “Franco” iz Bosne i Hercegovine koja se ponudila da otkupi višak mlijeka po 40 centi po litru. Oni su o tome informisali resornog ministra Vladimira Jokovića, sa kojim će se ujutru sastati.

Vujović: Završetak procesa usvajanja medijskih zakona doprinijeće pozitivnom IBAR-u u junu

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:23

Završetak procesa usvajanja medijskih zakona doprinijeće pozitivnom mišljenju za dobijanje IBAR-a, čime će Crna Gora dodatno potvrditi svoju posvećenost EU integracijama i napretku u medijskim reformama. To je zaključeno na sastanku ministarke kulture i medija Tamare Vujović sa generalnim direktorom DG CONNECT, Robertom Violom, na kojem su razgovarali o reformi medijskih zakona u Crnoj Gori i napretku koji je postignut u tom procesu.

Nadal ekspresno "pregazio" tinejdžera i zakazao duel sa De Minorom

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:04

Španski teniser Rafael Nadal je uspio da savlada Darvina Blenča sa 2:0 u setovima i plasira se u drugo kolo Mastersa u Madridu.

Milatović: SDT žmuri na nepočinstva vlasti, šta je sa predmetom oko puta Meljine-Petijevići?

Četvrtak, 25.04.2024 | 18:39

Gotovo četiri godine ćutanja Specijalnog državnog tužilaštva povodom stotinu prijava koje je DPS podnijela, s pravom otvaraju pitanje o selektivnosti i netrasparentnosti u radu ove institucije, navodi Sonja Milatović poslanica DPS-a u Skupštini, povodom prijava koje je DPS podnijela SDT-u u posljednje četiri godine.