Srijeda, 25.03.2020 | 08:02
IZVOR: Kolektiv.me

NKT preporučuje: Stare osobe i hronični bolesnici da ne napuštaju kuće

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je sinoć na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, dvije preporuke...




Foto: gov.me, S.Matić

Radi sprečavanja daljeg širenja koronavirusa i zaštite zdravlja i životâ građana, iz Nacionalnog koordinacionog tijela su apelovali na starija lica da ne napuštaju kuće, a nadležne inspekcije da u slučaju nepridržavanja mjera izriču zabranu obavljanja djelatnosti.

1. Apeluje se i upozoravaju se starija lica, lica sa hroničnim oboljenjima i lica sa invaliditetom da se maksimalno uzdrže i bez velike potrebe ne napuštaju objekte stanovanja.

2. Obavezuju se nadležne inspekcije da, a u skladu sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru, u slučaju kršenja mjera propisanih naredbama za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa izriču mjeru zabrane obavljanja djelatnosti.

/// U Tuzima se PREKIDA svako kretanje građana 

///  U Crnoj Gori još PET novih slučajeva koronavirusa

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Ova četiri horoskopska znaka pratiće SREĆA do kraja aprila

Srijeda, 17.04.2024 | 07:02

Kako se april polako bliži svom kraju, mnogi se pitaju što im zvijezde spremaju u drugoj polovini ovog proljećnog perioda.

CRNA GORA: Izmjene zakona o radu - Očevima 10 slobodnih dana, žene bez menstrualnog odsustva

Srijeda, 17.04.2024 | 09:09

Na Nacrt izmjene Zakona o radu tokom javne rasprave stigle su brojne sugestije i primjedbe, ali je Ministarstvo rada prihvatilo svega 20-ak predloga i to onih koje nijesu suštinske prirode.

Pročitajte šta piše u PISMU koje je Lazović poslao Novoviću

Srijeda, 17.04.2024 | 10:12

Bivši visoki funkcioner crnogorske policije Zoran Lazović, koji je uhapšen u nedjelju po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva kojega tereti da je organizovao kriminalnu grupu koja je omogućila ulazak u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, još 12. marta je pismom preko advokata obavijestio Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da je spreman da dođe u SDT na svaki poziv i da ne želi to da izbjegne ili ometa bilo kakav zakonit rad Tužilaštva.

SDT objavio snimak: I imovina Katnića i Lazovića predmet ispitivanja (VIDEO)

Srijeda, 17.04.2024 | 13:45

Specijalno državno tužilaštvo i Specijalno policijsko odjeljenje svakodnevno preduzimaju brojne radnje u cilju identifikacije imovine okrivljenih bivšeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića i bivšeg specijalnog tužioca Milivoja Katnića, i to kako one koja je upisana na okrivljene i članove njihovih porodica, tako i one za koju postoji određeni stepen sumnje da je upisana na druga fizička i pravna lica, a čiji su stvarni vlasnici okrivljeni i članovi njihovih porodica, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

UHAPŠENA direktorica ASK-a Jelena Perović

Srijeda, 17.04.2024 | 13:36

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) blokirali su jutros zgradu Agencije za sprječavanje korupcije u kojoj vrše pretres.

PONESITE KIŠOBRANE - Ove TEMPERATURE nam donosi ČETVRTAK

Srijeda, 17.04.2024 | 22:02

U četvrtak nas očekuje pretežno  oblačno vrijeme sa kraćim sunčanim intervalima, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Naučnici na ivici OTKRIĆA ŽIVOTA van Zemlje?

Srijeda, 17.04.2024 | 21:49

Jedno od najvećih pitanja na koje još uvijek nema odgovora je da li postoji život van zemlje. I ako postoji, gdje se "krije"?

ISTRAŽIVANJA POKAZALA - Da li LOŠIJE SPAVAJU žene ili muškarci?

Srijeda, 17.04.2024 | 21:31

Rezultati su pokazali da žene imaju skoro 60 odsto veću vjerovatnoću da pate od nesanice.

Drakić: Radnici ASK su trpjeli MOBING; Leković: Nadam se da će Perović saopštiti po čijem je NALOGU RADILA

Srijeda, 17.04.2024 | 21:18

Predsjednik Sindikata ASK, Dušan Drakić, kazao je da je prošlo skoro deset mjeseci od kako je počeo bunt radnika u Agenciji za sprečavanje korupcije.

Strana državljanka PRIJAVILA da je silovana u Budvi?

Srijeda, 17.04.2024 | 21:13

U razmaku od jednog sata policiji su prijavljena dva slučaja seksualnih delikata.

Pjevač objavom ZABRINUO mnoge - Oglasio se iz bolnice (FOTO)

Srijeda, 17.04.2024 | 20:58

Pjevač Marko Stojković, poznat kao MC Stojan, hospitalizovan je zbog lošeg zdravstvenog stanje.

Martinović: Perović trenutno u prostorijama SPO, NIJESMO DOBILI pismeno rješenje o zadržavanju

Srijeda, 17.04.2024 | 20:45

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović trenutno se nalazi u prostorijama Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) za zadržavanje - saopštio je njen branilac Nikola Martinović.

Potpuno PRIRODAN NAČIN - Ofarbajte jaja SODOM BIKARBONOM

Srijeda, 17.04.2024 | 20:36

Soda bikarbona je jedan od najčešće korišćenih sastojaka u kuhinji svake domaćice.

Ovi ZNACI ZODIJAKA i su "NAJSLABIJI" na alkohol

Srijeda, 17.04.2024 | 20:24

Neki horoskopski znakovi se ističu svojom posebnom sklonosti prema uživanju u alkoholnim pićima.

Abazović održao predavanje na Beogradskoj otvorenoj školi - "Izađimo iz kaveza mišljenja, regionu treba VELIKI DOGOVOR"

Srijeda, 17.04.2024 | 19:47

"Region mnogo pati od prošlosti, pa su tako i dominantne priče političara vezane za temu prošlosti i međusobnog trvenja", istakao je bivši premijer i predsjednik Građanskog Pokreta URA, Dritan Abazović.