Srijeda, 25.03.2020 | 11:58
IZVOR: Pobjeda

Radičević poziva na humanost: “Važno je da budemo disciplinovani i pametni"

Jovanka Radičević poziva na humanost:




Foto: ihf.official - Aniko Kovacs

“Milion je načina da pomognemo i sačuvamo jedni druge. U ovakvoj situaciji svi smo i sestre i braća i unuke i unuci. Apelujem, ko god da je u prilici novčano ili bilo kako drugo da pruži ruku. Ako su u ulazu starije komšije i ako nijesu u mogućnosti da izađu i kupe što im je potrebno, treba im prići i pomoći. Svaka vrsta pomoći je dobro došla. U neizvjesnim danima treba da budemo tu jedni za druge. Jer, smo svi nečija djeca, sestre, braća™ Najteže mi pada razmišljanje o starijim ljudima i djeci koja nemaju dovoljno hrane i čiji se roditelji muče za dnevnicu da bi im omogućili osnovne životne namirnice. Ali ja znam da smo humani i znam da smo svi ljudi”, poručila je naša “lavica”.

Jovanka Radičević, svakodnevno, a što preporučuje, organizuje dan od jutra.

“Prije svega, poštujem sve ono što nam preporučuju. Do mojih na selo odem kada treba nešto da im odnesem. Najljepši i najdragocjeniji momenti su sa djecom, tada na sve zaboravim. Mnogobrojna smo familija i najsrećniji smo kada smo na okupu”.

Sport je stao, ali nije život Jovanka razmišlja pozitivno.

“Važno je da budemo disciplinovani i pametni. Glupo je da pričam koliko mi fali rukomet, ništa više ili manje nego drugima. Nedostaje mi dnevna rutina jakih treninga, ali nijesam jedina, svima nam nedostaje. Ali sve je to u drugom planu. Mislim da smo svjesni situacije. Nemamo prvo da otežavamo nikome život. Medicinski radnici, ljudi u marketima su konstantno izloženi virusu, svoje živote i porodice ugrožavaju da bi nam pomogli. Moramo i mi da im pomognemo. Vidjela sam starije ljude da sjede na klupama, a najugroženiji su. Apelujem na njih posebno. Moramo da budemo pametni i disciplinovani”.

Dan počinje kafom zatim manjim aktivnostima po kući.

“Dobili smo plan i program rada od kluba. Sve to kod kuće možemo da odradimo.Kad sve ovo završim pođem na selo kod roditelja, gdje mi je glava najmirnija. Kuća, dvorište i zelenilo je nešto drugačije od stana. Od danas krećem sa trčanjem, opet ću se vratiti stadionu pored kuće. Tamo gdje sam kao dijete igrala sa svojim vršnjacima fudbal. U suštini, prođe dan. Mirna sam i stabilna, nikoga oko sebe da ne ugrožavam jer nijesam nemarna”.

U komunikaciji je sa mnogim sportistima u inostranstvu. Svakodnevno sa Andreom Lekić, od naredne sezone novom članicom Budućnosti.

“Čula sam se juče sa Andreom, teško joj je. Navikli smo svi na razne sportske aktivnosti, a sad je, praktično, sve stalo. Ali iz razgovara sa ljudima u Crnoj Gori i inostranstvu. vidim optimizam. Vjeruju da će i ovo proći brzo i da ćemo se vratiti svakodnevnim obavezama”.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Huter: Reakcija Višeg tužilaštva u odnosu na Đukanovićeve izjave zlonamjerna interpretacija i nastavak selektivnosti u postupanju

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:28

Reakcija dijela medija, parapolitičkog NVO sektora i parlamentarne većine u odnosu na izjave bivšeg predsjednika Mila Đukanovića predstavljaju svjesnu zlonamjernu interpretaciju njegovih riječi sa ciljem nastavka crtanja mete što bi u finalu trebalo da dovede do njegovog procesuiranja, kazao je Oskar Huter, poslanik Demokratske partije socijalista DPS u Skupštini Crne Gore.

Bečić: Vjerujem da će dobijanje IBAR-a u junu i zatvaranje velikog broja poglavlja biti kruna najuspješnije pregovaračke godine

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:24

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić obratio se na zatvaranju ESG Samita u Tivtu, čestitajući na sjajnoj organizaciji, sadržajnom programu i porukama koje su poslate prethodnih dana, navodeći da su sa samita poslate poruke zajedništva, saradnje, građenja mostova, spajanja različitosti, ekonomskog progresa, održivog razvoja, zelene tranzicije.

Univerzitet Crne Gore pokreće novi master program „Studije roda“

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:18

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, kojom je predsjedavala Rajka Glušica, usvojen je Elaborat o osnivanju akademskog master programa „Studije roda“, u okviru Centra za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije.

MUP otvorio e-mail adresu za slanje upita i prigovora povodom lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:50

Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva, koji će se održati 26. maja 2024. godine, kao i izbora za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica, koji će se održati 2. juna 2024. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je novu e-mail adresu izbori.prigovor@mup.gov.me .

Ovo su dodatni termini za vakcinaciju protiv morbila, zauški, rubele, humanog papiloma virusa…

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:38

Institut za javno zdravlje pozvao je roditelje čija djeca nisu vakcinisana da ih dovedu na vakcinaciju u predviđenim terminima radnim danima, i u dodatnim terminima tokom vikenda, 27. i 28. aprila.

Uhapšen vozač u Kolašinu, osumnjičen da je udario pješaka, sa teškim povredama hitno prebačen u KCCG

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:16

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Kolašin, uhapsili su Š.V. (32) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja.

Ljepota NEMA ROK TRAJANJA - Ima 60 godina i nova je MIS Buenos Ajresa

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:02

Alejandra se kvalifikovala za izbor za mis univerzuma Argentine pobjedivši daleko mlađe djevojke.

Monteput donirao MUP-u "PRESRETAČ" visoke klase

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:00

Kompanija Monteput donirala je automobil – tkz. presretač Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije. Na platou ispred Komandnog centra na Pelevom Brijegu Milan Ljiljanić, izvršni direktor Monteputa, predao je ključeve vozila v. d. pomoćnika direktora Uprave policije Draganu Goroviću.

Šćekić: Crna Gora posvećena saradnji sa Srbijom

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:56

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, upriličio je prijem ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, Nebojše Rodića. 

Konačno je stigao KRAJ retrogradnog Merkura - Ove PROMJENE čekaju vaš horoskopski znak

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:48

 Kraj retrogradnog Merkura! Konačno je stigao 25. april 2024. godine, dan kada će se dosta stvari promijeniti.