Subota, 28.03.2020 | 10:55
IZVOR: cdm.me

Ulcinj: TRI osobe OBOLJELE od koronavirusa, 111 u KARANTINU

Epidimiološka situacija je u uslovima koji trenutnu vladaju u Ulcinju zadovoljavajuća, jer je broj oboljelih od koronavirusa zadržan na tri osobe, dok je pod nadzorom posmatranja dežurnog epidimiologa za Ulcinj i Bar ukupno 410 osoba, saopšteno je danas iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Ulcinj.
Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Kako se navodi, na jučerašnjem sastanku Opštinski tim istakao je da konstantno prati situaciju i saopštenja nadležnih državnih organa i preduzima sve mjere predviđene Zakonom u cilju sprečavanja daljeg širenja rizika i posljedica rizika.

“Konstatovano je da je kompanija Karizma ustupila svoje objekte za potrebe karantina i na dan 27. marta 2020. u njima (bivši hotel Belvi) je smješteno 111 osoba”, kazali su iz Opštinskog tima.

Ukazano je i da će kompanija Veterinum ponovnu dezinfikovati zgrade Opštine, Uprave policije, Osnovnog Suda, Doma zdravlja i Službe za zaštitu i spašavanje.

“Dato je pojašnjenje od strane Ljora Nrekića, rukovodioca Tima i komandira UP odjeljenja Ulcinj Nikole Tomovića u vezi sa mjerom NKT o zabrani putničkog međugradskog saobraćaja, sa posebnim akcentom na kretanje pravnih lica u vezi snabdijevanja svojih lanaca, potrebe putovanja građana zbog zdravstvenih razloga i posebno za poljoprivredne proizvođače koji moraju posjedovati rješenje o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava koje je izdalo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja ili rješenje koje je izdala Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove do 24. marta”, naglašavaju.

Dodaju da je u vezi sa Zahtjevom pojedinih privrednika koji se bave obavljanjem ugostiteljskih usluga (prodaje pića i hrane) radi izdavanja privremene saglasnosti za obavljanje njihove djelatnosti saopšteno da je njihov zahtjev proslijeđen nadležnom Sekretarijatu za privredu i ekonomski razvoj.

“Ponovljeno je da ugostiteljski objekati koji dostavljaju hranu i omogućavaju preuzimanje hrane i obroka mogu obavljati djelatnost shodno zakonskim propisima i naredbama koje su na snazi, uz zabranu boravka gostiju u samim objektima”, kažu u Opštinskom timu.

Na sastanku je ukazano da se strogo vodi računa o davanju informacija medijima, koje moraju davati kompetentna i nadležna lica.

“Obavezuju se, posebno pekari, da se striktno pridržavaju zabrane da ista osoba koja priprema hranu i vrši njeno izdavanje da uzima novac”, ističu u Opštinskom timu.

Najavljuju da će se u saradnji sa Crvenim krstom Ulcinja raspodijeliti pomoć osobama sa socijalnim potrebama, a ispred Opštine za taj dio je zadužena potpredsjednica Hadidže Đoni.

“Rukovodilac Tima i predsjednik Opštine predložio je da se svi lokalni funkcioneri, članovi upravnih odbora i odbora direktora, kao i direktori privrednih društava kod kojih je Opština osnivač, odreknu dijela martovske zarade u korist Nacionalnog koordinacionog tijela. U tom cilju, Nrekić će uplatiti polovinu svoje martovske plate NKT”, naglasili su.

Iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Ulcinj zahvalili su sugrađankama Zehri Smajlović i Miri Borović na donaciji, šivenju zaštitinih maski.

“Iz Uprave pomorske sigurnosti je ukazano da je zabranjeno isplovljavanje plovila iz marina i luka osim za ribolovce sa dozvolama i osobama koje imaju dozvole za pecanje”, ukazuju.

Predloženo je i otvaranje logističkog centra u kojem bi se sakupljala sva donirana oprema, a koja bi se dijelila po potrebi i uz isključivo saznanje i odobrenje Predsjednik Opštine.

“Izražena je podrška svim mjerama koje donosi NKT i koje se disciplinovano primjenju i poštuju na području Opštine Ulcinj. Građanima Ulcinja se zahvaljujemo na razumijevanju, posebno na poštovanju držanja socijalne distance i akcije Ostani doma”, poručuju iz Opštinskog tima.

Istakli su i da rukovodilac, zamjenik rukovodioca i svi ostali članovi tima moraju i dalje biti u stalnoj komunikaciji, razmijenjivati bitne i raspoložive podatke i ostvarivati koordinaciju između organa/ustanova/institucija na lokalnom i državnom nivou.

“U ovom kontekstu rukovodilac opštinskog tima je oštro kritikovao članove tima koji izostaju sa posla i sastanaka u ovako važnom i teškom momentu za Ulcinj i Crnu Goru”, zaključuju u Opštinskom timu za zaštitu i spašavanje Ulcinj.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Više od 900.000 djece dobilo imena po markama automobila

Petak, 05.06.2020 | 17:08

Od 2000. do 2019. godine u SAD i Britaniji rođeno je čak 177.644 Ostina, 174.595 Hantera i 132.696 Morgana - to su tri najčešća "automobilska" imena djece.  

Najljepše mjesto koje Instagrameri obožavaju: Ovo je najfotografisaniji BAZEN na svijetu

Petak, 05.06.2020 | 16:11

Magija na jednom mjestu...

Vaterpolo savez CG: NEMA ŠAMPIONA, sezona PREKINUTA

Petak, 05.06.2020 | 15:46

Vaterpolo prvenstvo Crne Gore se neće nastavljati i neće biti proglašen prvak, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora VPSCG-a.  

NOVI bilans koronavirusa u Srbiji: Još 96 zaraženih, jedna osoba PREMINULA

Petak, 05.06.2020 | 15:32

U Srbiji je u protekla 24 sata registrovano 96 novooboljelih od korona virusa.  

Ponedjeljak i utorak - evo gdje su planirana ISKLJUČENJA STRUJE

Petak, 05.06.2020 | 15:28

Zbog planiranih radova na mreži, u ponedeljak 08. juna, bez napajanja električnom energijom će ostati:

UKIDANJE blokada: EU želi da sve zemlje otvore svoje granice do KRAJA JUNA

Petak, 05.06.2020 | 15:24

Evropske zemlje nastoje što prije ponovo otvoriti svoje granice kako bi započele turističku sezonu. Međutim, dok neke države sarađuju na ukidanju blokada, još nije uspostavljena saradnja širom Evrope.  

U Srbiji okupljanja na otvorenom BEZ OGRANIČENJA- u zatvorenom prostoru do 500 ljudi

Petak, 05.06.2020 | 15:19

Krizni štab Srbije donio je danas odluku da više nema ograničenja broja ljudi kada je u pitanju okupljanje na otvorenom prostoru.

Pun Mjesec u Strijelcu: Evo kakve PROMJENE očekuju horoskopske znakove večeras u 21:13h!

Petak, 05.06.2020 | 15:01

Večeras tačno u 21:13 čas očekuje nas važan kosmički događaj, a to je pomračenje Mjeseca u vatrenom znaku Strijelcu.

Najzaposlenija GLUMICA u Holivudu: Za svega pet godina snimila čak 19 FILMOVA!

Petak, 05.06.2020 | 14:52

Glumica Margot Robbie u svijet Hollywooda probila se ulogom zgodne Naomi u filmu ‘Vuk s Wall Streeta’ uz neponovljivog Leonarda Di Caprija.

Uprava policije: Protiv sveštenika u Baru podnijeta KRIVIČNA PRIJAVA

Petak, 05.06.2020 | 14:18

Barska policije je, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijela krivičnu prijavu protiv jednog lica, saopšteno je iz Uprave policije.