Subota, 28.03.2020 | 10:55
IZVOR: cdm.me

Ulcinj: TRI osobe OBOLJELE od koronavirusa, 111 u KARANTINU

Epidimiološka situacija je u uslovima koji trenutnu vladaju u Ulcinju zadovoljavajuća, jer je broj oboljelih od koronavirusa zadržan na tri osobe, dok je pod nadzorom posmatranja dežurnog epidimiologa za Ulcinj i Bar ukupno 410 osoba, saopšteno je danas iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Ulcinj.
Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Kako se navodi, na jučerašnjem sastanku Opštinski tim istakao je da konstantno prati situaciju i saopštenja nadležnih državnih organa i preduzima sve mjere predviđene Zakonom u cilju sprečavanja daljeg širenja rizika i posljedica rizika.

“Konstatovano je da je kompanija Karizma ustupila svoje objekte za potrebe karantina i na dan 27. marta 2020. u njima (bivši hotel Belvi) je smješteno 111 osoba”, kazali su iz Opštinskog tima.

Ukazano je i da će kompanija Veterinum ponovnu dezinfikovati zgrade Opštine, Uprave policije, Osnovnog Suda, Doma zdravlja i Službe za zaštitu i spašavanje.

“Dato je pojašnjenje od strane Ljora Nrekića, rukovodioca Tima i komandira UP odjeljenja Ulcinj Nikole Tomovića u vezi sa mjerom NKT o zabrani putničkog međugradskog saobraćaja, sa posebnim akcentom na kretanje pravnih lica u vezi snabdijevanja svojih lanaca, potrebe putovanja građana zbog zdravstvenih razloga i posebno za poljoprivredne proizvođače koji moraju posjedovati rješenje o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava koje je izdalo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja ili rješenje koje je izdala Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove do 24. marta”, naglašavaju.

Dodaju da je u vezi sa Zahtjevom pojedinih privrednika koji se bave obavljanjem ugostiteljskih usluga (prodaje pića i hrane) radi izdavanja privremene saglasnosti za obavljanje njihove djelatnosti saopšteno da je njihov zahtjev proslijeđen nadležnom Sekretarijatu za privredu i ekonomski razvoj.

“Ponovljeno je da ugostiteljski objekati koji dostavljaju hranu i omogućavaju preuzimanje hrane i obroka mogu obavljati djelatnost shodno zakonskim propisima i naredbama koje su na snazi, uz zabranu boravka gostiju u samim objektima”, kažu u Opštinskom timu.

Na sastanku je ukazano da se strogo vodi računa o davanju informacija medijima, koje moraju davati kompetentna i nadležna lica.

“Obavezuju se, posebno pekari, da se striktno pridržavaju zabrane da ista osoba koja priprema hranu i vrši njeno izdavanje da uzima novac”, ističu u Opštinskom timu.

Najavljuju da će se u saradnji sa Crvenim krstom Ulcinja raspodijeliti pomoć osobama sa socijalnim potrebama, a ispred Opštine za taj dio je zadužena potpredsjednica Hadidže Đoni.

“Rukovodilac Tima i predsjednik Opštine predložio je da se svi lokalni funkcioneri, članovi upravnih odbora i odbora direktora, kao i direktori privrednih društava kod kojih je Opština osnivač, odreknu dijela martovske zarade u korist Nacionalnog koordinacionog tijela. U tom cilju, Nrekić će uplatiti polovinu svoje martovske plate NKT”, naglasili su.

Iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Ulcinj zahvalili su sugrađankama Zehri Smajlović i Miri Borović na donaciji, šivenju zaštitinih maski.

“Iz Uprave pomorske sigurnosti je ukazano da je zabranjeno isplovljavanje plovila iz marina i luka osim za ribolovce sa dozvolama i osobama koje imaju dozvole za pecanje”, ukazuju.

Predloženo je i otvaranje logističkog centra u kojem bi se sakupljala sva donirana oprema, a koja bi se dijelila po potrebi i uz isključivo saznanje i odobrenje Predsjednik Opštine.

“Izražena je podrška svim mjerama koje donosi NKT i koje se disciplinovano primjenju i poštuju na području Opštine Ulcinj. Građanima Ulcinja se zahvaljujemo na razumijevanju, posebno na poštovanju držanja socijalne distance i akcije Ostani doma”, poručuju iz Opštinskog tima.

Istakli su i da rukovodilac, zamjenik rukovodioca i svi ostali članovi tima moraju i dalje biti u stalnoj komunikaciji, razmijenjivati bitne i raspoložive podatke i ostvarivati koordinaciju između organa/ustanova/institucija na lokalnom i državnom nivou.

“U ovom kontekstu rukovodilac opštinskog tima je oštro kritikovao članove tima koji izostaju sa posla i sastanaka u ovako važnom i teškom momentu za Ulcinj i Crnu Goru”, zaključuju u Opštinskom timu za zaštitu i spašavanje Ulcinj.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Preminuo Milenko Vojičić

Petak, 15.01.2021 | 23:01

Predsjednik Skupštine Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) Milenko Vojičić preminuo je u 63. godini.

Za Danila Golubovića: Nikšićaninu potrebna pomoć za liječenje

Petak, 15.01.2021 | 22:02

Za operaciju su neophodna finansijska sredstava u iznosu od oko 100 hiljada eura  

Za dugotrajnu romansu potrebno je odricanja: ŠEST dokazanih načina da vaša veza bude USPJEŠNA

Petak, 15.01.2021 | 21:23

Za dugotrajnu romansu potrebno je mnogo odricanja.

Dogodio se BUM: Evo koliko ljudi je zapratilo Cecinog momka za samo 48h

Petak, 15.01.2021 | 20:47

U ovom trenutku ga na Instagramu prati više od 13.200 ljudi.

Obucite se SLOJEVITO - Vikend pred nama u znaku HLADNOG vremena

Petak, 15.01.2021 | 20:33

Vremenska prognoza za subotu, 16. januar

VIDEO: Sve se nadgleda iz kontrolne sobe - Oni prate svakog TURISTU, evo kako to izgleda

Petak, 15.01.2021 | 20:22

Oni vas posmatraju, gdje god da se nalazite, kuda god da idete. Tačno znaju gdje pravite pauze, kada usporavate i ubrzavate i kada ulazite ili izlazite iz grada.

HLADNO januarsko veče - Na Žabljaku u 19h izmjereno minus 11 STEPENI

Petak, 15.01.2021 | 19:25

Hladno januarsko veče na Žabljaku...

OBOŽAVATE PALAČINKE, a vodite računa o liniji? Uživajte bez trunke griže savjesti - evo RECEPT

Petak, 15.01.2021 | 19:09

Svježu notu ovoj omiljenoj poslastici daje sok od narandže, koji obiluje vitaminom C.

Đukanović najavio da će potpisati ZAKONE?

Petak, 15.01.2021 | 19:01

Predsjednik Crne Gore nije isključio mogućnost da će DPS pred Ustavnim sudom pokrenuti pitanje ustavnosti Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Formiran predmet: Katnić ispituje IZJAVE ministra Leposavića

Petak, 15.01.2021 | 18:08

U SDT-u je saopšteno da su do sada dali naloge da im se dostave orginalne izjave ministra Leposavića i dopisi o njegovim javnim istupima, nakon čega će ga u svojstvu građanina pozvati na saslušanje.