Nedjelja, 05.04.2020 | 09:44
IZVOR: mondo.rs

U ovoj BOLNICI u Italiji NIJE zaražen nijedan ljekar: Evo koje su mjere preduzeli!

U bolnici u Napulju odlučili su se na drastične mjere i one djeluju!




Foto: Ilustracija, Pixabay

Italija je po broju umrlih od korona virusa ubjedljivo prva u Evropi. Prema posljednjim informacijama, zaraženo je 124,632, a od posljedica virusa kovid-19 preminulo je 15,362 ljudi. 

Opasni virus gotovo da nije zaobišao nijedno područje ove zemlje, a među zaraženima je veliki broj zdravstvenih radnika. Osim u jednoj bolnici.

Dok se na sjeveru Italije na hiljade medicinskog osoblja se razboljelo tokom borbe protiv virusa kovid-19, a na stotine ih je umrlo, na jugu su imali vremena da se pripreme.

U bolnici Kotunjo u Napulju, specijalnoj ustanovi za zarazne bolesti koja sada liječi samo pacijente kovid-19, hodnicima patroliraju naoružani čuvari.

Svakog ko uđe u ovu ustanovu "očiste" mašinama za dezinfekciju koje liče na aerodromske skenere. Osoblje koje liječi najteže pacijente nosi "supernapredne" maske, koje mnogo više liče na gas maske, za razliku od onih koje bosi veći dio zdravstvenih radnika u Italiji. 

Obučeni su u debela vodootporna odijela, što ljekarima i medicinskim sestrama daje potpunu i efikasnu zaštitu od virusa. 

Nijedan član medicinskog osoblja do sada nije zaražen, a bore sa vrlo teškim slučajevima zaraze. Na osnovu ove bolnice, evidentno je da je zaraza mogla biti izbjegnuta uz pravu opremu i poštovanje strogih protokola. Jedan od njih je da sestra koja priprema injekcije i dodaje ih kolegama koji su u sobi sa zaraženim (iako sama ne ulazi) nosi zaštitnu opremu i odmah po predaji leka, skida opremu. 

Ono što je zaista upečatljivo jeste da pravila razdvajanja zaraženih sredina i čistih područja poštuju svi. A u slučaju da zaborave, na svakom koraku su naoružani čuvari da ih podsjete.

--- Njemačka: HILJADE zdravstvenih radnika zaraženo korona virusom

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

"Radnici Instituta Simo Milošević POČEČE ŠTRAJK ako im Vlada NE ISPLATI zarade koje im se duguju"

Utorak, 23.04.2024 | 11:10

Radnici Instituta Simo Milošević počeće štrajk za dva dana ako im Vlada ne isplati zarade koje im se duguju.

Nemile scene - POGLEDAJTE TUČU u loži stadiona Arsenala (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 11:01

Svađe, koškanje, pa i tuče igrača su česte pojave na sportskim događajima. 

"Ne liči na SEBE"- Keli Ozborn IZNENADILA TRANFORMACIJOM (FOTO/VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 10:50

Usprkos brojnim nagađanjima nakon što je izgubila 38 kilograma nakon rođenja svog prvog djeteta, Keli Ozborn negira daje uzimala Ozempik.

Da li je REZANI HLJEB iz kese OPASAN po ZDRAVLJE?

Utorak, 23.04.2024 | 10:34

Nasječeni hljeb u kesici često se smatra praktičnom i brzom alternativom za svakodnevnu konzumaciju. Međutim, ova pogodnost krije zdravstvene rizike koje ne bi trebalo zanemariti

U ovoj DRŽAVI vlažne maramice koje sadrže plastiku BIĆE ZABRANJENE do ljeta

Utorak, 23.04.2024 | 10:23

Vlažne maramice koje sadrže plastiku biće zabranjene za prodaju u Britaniji, a zakon će biti donijet prije ljeta kako bi se spriječilo da mikroplastika zagađuje rijeke i plaže.

Aleksandra Prijović podijelila NAJLJEPŠE momente - "Podgorice, HVALA za dvije NEZABORAVNE NOĆI" (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 10:11

U okviru svoje turneje “Od istoka do zapada”, jedna od najpopularnijih pjevačica Aleksandra Prijović, održala je i dva koncerta u prepunoj "Morači" u Podgorici.

DVA MILIONA pregleda za 24 SATA - Bijonse pokazala svoju PRIRODNU KOSU, fanovi u šoku (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 09:55

Njen video-snimak je za 24 sata pregledan dva miliona puta. Da li ste iznenađeni?

Zeleni smuti je IDEALAN proljećni detoks (RECEPT)

Utorak, 23.04.2024 | 09:47

Smuti je uvijek dobar izbor, kako za doručak, tako i za užinu, a posebno je dobar kao detoks.

VIDEO: Dejvis nije mogao da sakrije koliko je ljut - BACIO MIKROFON i otišao sa konferencije

Utorak, 23.04.2024 | 09:46

Entoni Dejvis nije mogao da sakrije bijes posle još jednog poraza protiv Denver Nagetsa (101:99).

Smeta im BUKA - PROČITAJTE na šta se žale stanovnici Podgorice

Utorak, 23.04.2024 | 09:37

Upravi za inspekcijske poslove građani Podgorice najviše prijavljuju remećenje kućnog reda – bukom i glasnom muzikom, kao i postavljanje predmeta na zajedničkim djelovima stambene zgrade. Iz Uprave za inspekcijske poslove kazali su Gradskom portalu da se uglavnom i izdati prekršajni nalozi odnose na navedene prekršaje.