Srijeda, 08.04.2020 | 10:36
IZVOR: klix.ba

28% svog BOGATSTVA: On će donirati MILIJARDU DOLARA za borbu protiv KORONAVIRUSA

Osnivač Twittera i aplikacije za plaćanje pod nazivom Square - Jack Dorsey najavio je da će donirati milijardu dolara za borbu protiv smrtonosne pandemije koronavrisua.




Foto: Mella TV/YouTube screenshot

BBC piše da je suma od milijardu dolara jednaka 28 posto Dorseyjevog ukupnog bogatstva. Svoju donaciju je najavio putem Twittera.

U SAD-u vlada nestašica respiratora i lične zaštitne opreme, a brojni biznisi i individualci imaju velike ekonomske probleme.

Dorsey je rekao da će iskoristiti dionice Squarea koje posjeduje kako bi finansirao donacije koje će biti podijeljene putem fondacije Start Small. Njegova želja je da donira novac u svrhe u kojima će moći vidjeti svoj uticaj.

On nije jedini milijarder iz svijeta tehnologije koji se odlučio da donira novac. Osnivač Facebooka Mark Zuvkerberg je obećao 30 miliona dolara za razvoj tretmana protiv koronavirusa. Šef Amazona Jeff Bezos je donirao 100 miliona dolara bankama hrane u SAD-u kako bi se pomoglo onima kojima je to potrebno. Prvi čovjek Applea Tim Cook u martu je najavio da će kompanija donirati medicinsku opremu Italiji koja je teško pogođena pandemijom koronavirusa.

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
pajo
08.04.2020 14:25

i mene je donirala svastika 200,jer nas cetvoro trenutno ne radi jer svi radimo kod privatnika i nijesmo osigurani i sad nema plate,i koga za to briga.jedino je zena primila minimalac,i sto sad da radimo,a jutros nas zovu za donacije,dajem krv redovno,mozda bih moga i bubreg.a koliko je ugostiteljskog osoblja ostalo bez primanja,frizera,kozmeticara,taksista,i kad sve ovo prodje pozvace nas gazde,ajde da se radi bice para,a ovo sto se nece dobit nikom nista.savremeno robovlasnicko drustvo bez lanaca

17 0
teodo
08.04.2020 21:01

Nisu oni dali probusenog centa.nego prodali ili predali akcije (maglu) nekom drugom i tako u krug posle ce da podignu cjenu akcije i opet ce imat procjenjeno bogastvo milijarde i milijarde .da ih pitas da ti zajme 200 eura ne bi niko imao.koja je to ekonomija da ako onaj pacov od borisa dzonsona u bolnicu funta padne na najnizi nivo u zadnjih 10 god.zbog cega jesu to njegove pare ? da li je to njegova drzava ?prokleti ameri izmislili berze i prodaju magle.

2 0

Sačuvajte ZDRAVLJE jednog od VITALNIH ORGANA: Ovo VOĆE može znatno poboljšati funkciju jetre

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:09

Njena primarna funkcija je izlučivanje toksina iz tijela.

"UPOZNALE smo se na hemoterapiji": Plesačica OTRKILA DETALJE o Kejt Midlton

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:57

Princeza Kejt Midlton je nedavno saopštila da se liječi od karcinoma i time pokušala da stane na put svim teorijama zavjere koje su kružile.

Poznata rediteljka o BRAKU sa 33 MLAĐIM GLUMCEM - "Ne shvatam FASCINACIJU našom razlikom u godinama"

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:48

Britanska redateljika Sam Tejlor Džonson (57) kaže da je  učudi što ljudi toliko komentirišu razliku u godinama između nje i supruga Aarona Tejlora J Džonsona (33), koji bi trebao biti novi Džejms Bond . Par se vjenčao još 2012. nakon tri godine veze, a s komentarima na račun godina suočavaju se od samog početka.

ANKETA: Da li treba POVEĆATI KAZNE za NEPROPISNO parkiranje u Podgorici?

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:29

Glasajte u našoj novoj anketi.

Ministarstvo finansija: Čistoća mora da SMANJI PLATE 10 odsto

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:15

Preduzeću Čistoća stiglo je mišljenje Ministarstva finansija o primjeni Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, za društva koja posluju sa gubitkom, u kojem se ukazuje da se smanjenje fonda zarada može izvršiti smanjenjem zarada zaposlenih i/ili smanjenjem broja zaposlenih.

Za UKLANJANJE nečistoće i NJEGU kože iskoristite ove PRIRODNE SASTOJKE koje imate kod kuće

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:07

Zdraviji su od hemijskih, zagađujućih i opasnih proizvoda.

Važio je za NEŽENJU, a onda je ONA osvojila njegovo SRCE - Otkrivena TAJNA SREĆNOG BRAKA Džordža i Amal Kluni

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:48

Stručnjak za govor tijela otkriva ključ uspjeha veze najintrigantnijeg para u Holivudu.

USTAVNI ODBOR: Svi kandidati ISPUNJVAJU USLOVE za sudiju Ustavnog suda

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:40

Svi prijavljeni kandidati za izbor jednog sudije Ustavnog suda ispunjavaju uslove iz raspisanog javnog poziva, konstatovano je na današnjoj sjednici Ustavnog odbora.

Podgorica: Ovo naselje BEZ VODE do 15 sati

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:37

Stari Aerodrom bez vode nekoliko sati. 

VIDEO: NESVAKIDAŠNJI PRIZOR - 140 kitova pilota se nasukalo u plitkim vodama ušća

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:33

U uvali Tobi na obalama zapadne Australije na oko 250 kilometara od Perta, u blizini Dansboroa, nasukalo se 140 kitova pilota u plitkim vodama ušća.