Ponedjeljak, 13.04.2020 | 09:21
IZVOR: Kolektiv.me

Kolektiv SPECIJAL: Dejan Zlatičanin postao DRUGI PUT TATA: Sin VASILIJE je u centru pažnje

Epidemija koronavirusa koja je zahvatila svijet, uticala je na sve segmente života.




Foto: gov.me, B.Ćupić/YouTube screenshot, Groggy TBC

Evropa do sada broji na hiljade i hiljade žrtava, broj novozaraženih se povećava.

I u Crnoj Gori već četiri sedmice traje borba sa koronavirusom, pa je uveden cijeli niz mjera: zatvoreni su vrtići, škole, fakulteti, tržni centri, restorani,  kafići, zabranjena su javna okupljanja,...

Stručnjaci nam savjetuju samo jedno – ostanite doma, i sačuvajte kako svoj, tako i živote svojih najbližih.

Kako vrijeme u izolaciji u svom domu provodi svjetski šampion u WBC kategoriji Dejan Zlatičanin, otkrio nam je baš u razgovoru za naš portal.

Porodica mu je kao i uvijek na prvom mjestu, a dane koje provode u kući uljepšao im je sin Vasilije, koji je rođen prije manje od mjesec dana – nema veće radosti od djece.

“Od trenutka kako je proglašena pandemija koronavirusa, vrijeme provodim sa porodicom. Ove dane dok traje karantin, boravak u zatvorenom prostoru nam je uljepšao sin Vasilije koji je rođen 26. marta, tako da se potpuna pažnja preusmjerila na njega. On nam je radost, i uljepšava nam dane karantina koji se mora ispoštovati da bi zaštitili sebe, a samim tim štitimo i druge”, ističe Zlatičanin za Kolektiv.me.

Koronavirus je sve nas “natjerao” da barem na kratko promijenim svoje navike i prilagodimo se što više novonastaloj situaciji.

A u vrijeme dok smo u svojim domovima, pred sportistima je i jedan poseban izazov – kako održati fizičku kondiciju i snagu u kućnim uslovima? Navikli na svakodnevne treninge, za profesionalce ovo nije lak period ni u tom pogledu.

Zlatičanin - svjetski WBC šampion iz 2016. godine, nam kaže da trenira onoliko koliko je to moguće u ovim uslovima, uz obavezan set vježbi.

“Treniram onoliko koliko je to moguće u kućnim uslovima. Sigurno da na taj način ne mogu biti u sjajnoj formi, ali mogu sačuvati tonus u mišićima da kad prestane karantin mogu odmah početi sa treninzima kakav je potreban za takmičarsku formu. Uglavnom se trening svodi na vježbe snage, npr: čučanj, sklek, trbušnjake, sado boks, a i pomaže mi brat Momčilo pošto je on zvanično i trener - pomaže mi što tako radi sa mnom školu boksa tj. radimo fokusere”.

Foto: YouTube screenshot

Ova 2020. godina će ostati upamćena po tome što su brojna takmčenja ili otkazana ili pomjeren za narednu godinu. Tako nećemo gledali planirane Olimpijske igre, Evropsko prvenstvo u fudbalu, Rolan Garos, Vimbldon,… a i brojna druga nadmetanja su pod znakom pitanja.

Kada je riječ o boksu, Zlatičanin objašnjava da bilo lijepo da ima još jednu značajnu borbu u Podgorici kao što je bilo planirano za oktobar mjesec, međutim, zbog situacije sa koronavirusom, sve je neizvjesno.

Svjetski šampion je međutim strpljiv.

“Teško da može precizno da se da odgovor na ovo pitanje, ali možemo da budemo srećni svi ako se ova epidemija završi do početka juna. Moji su ciljevi jasni, želim borbu eliminacionu za šampiona svijeta ili direktan udarac na titulu, mada to teže ide. Srećan bih bio ako bi dobio borbu eliminacionu kao što sam napomenuo. Mada bilo bi lijepo imati još jednu značajnu borbu u svom gradu kao što je to bilo u planu za oktobar mjesec, ali ovu epidemiju niko očekivao nije, i ne znamo šta će poslije nje biti”, naglašava naš sagovornik.

A da bi se epidemija što prije završila, moramo biti disciplinovani i slušati savjete nadležnih: ostati doma.

Dok su ljekari na prvoj liniji fronta i bore se da očuvaju zdravlje svih nas, najmanje što možemo da uradimo je da ostanemo kući, i dok traje izolacija, da se npr. posvetimo stvarima za koje ranije nikako nijesmo imali vremena.

Stoga, Zlatičanin našim čitaocima poručuje samo jedno - uz disciplinu imamo i traženi rezultat!

“Čitaocima bih poručio da i ova pandemija neće vječno trajati, moramo biti strpljivi i solidarni u ovom teškom trenutku koje je zadesilo cijelo čovječanstvo. Mene je strpljenje i disciplina napravilo svjetskog šampiona! Uz disciplinu imamo i traženi rezultat”, zaključio je Zlatičanin za Kolektiv.me.

Marija BOJOVIĆ

KOMENTARI (3)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Gong
13.04.2020 11:31

Bravo Dejo,ziv bio Vasilije

5 0
marko
13.04.2020 12:34

ŠAMPION!

4 0
nikšićanka
13.04.2020 13:18

Svaka čast Dejane - vrhunski sportista i porodičan čovjek!

5 0

Stiže biografski film o pjevaču Frenku Sinatri - Glavna uloga dodijeljena OVOM GLUMCU

Petak, 19.04.2024 | 10:04

Reditelj Martin Skorseze nastavlja sa planovima da snimi biografski film o pjevaču Frenku Sinatri. 

Samo jedna kašika ovog prirodnog napitka svako jutro: Čisti krv i jetru, podstiče savršen rad crijeva

Petak, 19.04.2024 | 09:54

Zaboravite na zatvor i loše varenje uz ovaj jednostavan napitak! Samo jedan gutljaj ovog napitka svako jutro, i vaša crijeva će raditi savršeno

U ovoj kafedžinici šoljica kafe košta više od 300 eura, zrna rasla na "ostrvu vječne mladosti"

Petak, 19.04.2024 | 09:35

Mala kafedžinica u Londonu odlučila je da ponudi svojim mušterijama nešto nesvakidašnje i to, po isto tako, nesvakidašnjoj cijeni.

Danas počinje isplata martovskih penzija

Petak, 19.04.2024 | 09:15

Iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore saopšteneno je da danas počinje isplata martovskih penzija.

Vještači se svaki trag o Danki; Pod lupom stručnjaka svi predmeti pronađeni u automobilu osumnjičenih

Petak, 19.04.2024 | 09:02

Pune dvije nedelje prošlo je od hapšenja radnika JKP "Vodovod", D.D. i S.J, osumnjičenih da su usmrtili dvogodišnju Danku Ilić. Isto toliko traje potraga za djevojčicinim tijelom.

Svakog jutra je jela jogurt i mljeveni lan za doručak: Evo šta joj se dogodilo sa tijelom poslije dvije nedjelje

Petak, 19.04.2024 | 08:36

Lan je biljka koja se već vjekovima uzgaja i koristi. Prema nekim podacima, upotrebljavao se još prije 30000 godina.

Teniser otkrio - "Mislim da se Đoković osvrće i pita kako je uspio da izgubi od mene"

Petak, 19.04.2024 | 08:35

Australijski teniser Nik Kirjos jedan je iz probrane grupe igrača koji mogu da se pohvale da su tokom karijere pobijedili sve pripadnike tzv. velike trojke.

NEĆETE JE PREPOZNATI: Rijana potpuno promijenila stil (FOTO/VIDEO)

Petak, 19.04.2024 | 08:08

Rijana opet oduševila, žene su poludele za njenom novom bojom kose

Posna proja sa blitvom - Super recept za NAJUKUSNIJI DORUČAK

Petak, 19.04.2024 | 07:37

Posni recepti su i dalje aktuelni, a recept za posnu proju sa blitvom jedan od traženijih. Nije ni čudo, kada je idealno rešenje za doručak, užinu, predjelo.

Izrael izveo napad na Iran

Petak, 19.04.2024 | 07:24

Izrael je jutros izveo napad na teritoriju Irana, rekao je neimenovani američki zvaničnik za Si-En-En.