Srijeda, 15.04.2020 | 09:17
IZVOR: Kolektiv.me

Godišnje nagrade PKCG: Laureati Dragan Bokan, "Budvanska rivijera”, „Goranović", CEDIS i Mtel

Laureati Nagrade Privredne komore Crne Gore za 2019. godinu su: za uspješno poslovanje - Hotelska grupa „Budvanska rivijera" i Mesna industrija „Goranović", za društvenu odgovornost - Crnogorski elektrodistributivni sistem, za inovativnost - MTEL, te za unapređenje menadžmenta - Dragan Bokan, predsjednik Odbora direktora kompanije „Voli Trade".




Foto: PR Centar

Kako je saopšteno, odluku o laureatima donio je Odbor za dodjelu nagrada Privredne komore Crne Gore, na elektronskoj sjednici, a na osnovu konkursa koji je bio otvoren do 16. marta 2020. godine.

"Odborom je predsjedavao Slavoljub Popadić, a članovi su bili prof. dr Milan Lakićević, Miomir M. Mugoša, Vojin Žugić, Katarina Kažanegra, Miodrag Katnić i Danilo Gvozdenović".

„Budvanska rivijera" je najveća hotelska grupacija u Crnoj Gori, u čijem sastavu posłuju hoteli „Mogren" i „Aleksandar", rizort „Slovenska plaža", te „Palas" i „Castellastva" u Petrovcu, sa ukupno 1.656 smještajnih jedinica.

"Brendiranjem svog turističkog proizvoda HG „Budvanska rivijera" je uspjela da se dobro pozicionira na turističkoj mapi Evrope, doprinoseći atraktivnosti naše turističke destinacije i otvaranju novih tržišta. Kontinuirano investiraju u podizanje kvaliteta usługe, što za rezultat ima rast zadovoljstva sve zahtjevnijih gostiju. Objekti „Budvanske rivijere" pružaju najrazličitije usluge odmora, rekreacije, zabave i opuštanja, a svi su prepoznatljiviji i u kongresnom turizmu. Odnos prema okolini i poslovanje u skladu sa trendovima održivog razvoja veoma su važni za Budvansku rivijeru, a velika pažnja se posvećuje očuvanju i afirmaciji kulturno istorijskih vrijednosti. Jedna su od rijetkih crnogorskih kompanija potpisnica Globalnog etičkog kodeksa za turizam, povelje koju je ustanovila Svjetska turistička organizacija. Dobitnica je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada, među kojima se ističu priznanja turoperatora na osnovu ocjena gostiju. Ističe se društveno odgovornim poslovanjem i doprinosom razvoju društvene zajednice", istakli su iz PKCG.

Mesna industrija „Goranović" d.o.o. Nikšić, u vlasništvu porodice Goranović, posluje od 1986. godine.

"U početku se bavila otkupom i prodajom svježeg konzumnog mesa, dok su danas u njenom vlasništvu dvije fabrike - za proizvodnju suvomesnatih proizvoda i mesnih prerađevina, te savremena klanica za proizvodnju i prodaju svježeg konzumnog mesa, koje su 2017. godine dobile odobrenje Evropske komisije za poljoprivredu i bezbjednost hrane za izvoz proizvoda u EU. Kvalitet proizvoda je imperativ, pa MI „Goranović" posluje u skladu sa najpriznatijim svjetskim sistemima i standardima HACCP, ISO 9001/2015 i ISO 22000/2005. Proizvodnju realizuje po najsavremnijim tehnološkim procesima i upošljava stručne ljudi iz različitih oblasti, što rezultira prepoznatljivošću proizvoda i naklonošću potrošača, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Kompanija je izvozno orijentisana, tako da iz godine u godinu bilježi značajan rast izvoznih aktivnosti. U 2019. godini, od ukupne proizvodnje prerađevina od mesa na izvoz se odnosilo 31,92%, a cilj je da u narednim godinama čini 50% ukupne proizvodnje. U posljednje tri godine kompanija je investirala preko šest miliona eura, prije svega u fabriku za proizvodnju trajnih proizvoda od mesa, čime je MI „Goranović" postala jedna od najvećih fabrika u ovoj djelatnosti".

Crnogorski elektrodistributivni sistem, čija je osnovna djelatnost pouzdana i kvalitetna distribucija električne energije, a misija stalno ulaganje u mrežu i objekte i kontinuiran rad na unapređenju servisa, usvojio je društveno odgovorno poslovanje kao zlatni standard.

"Strateški pristup ovoj oblasti, ali i činjenica da se DOP u CEDIS-u tretira kao investicija a ne kao trošak, omogućili su od osnivanja kompanije, 2016. godine, realizaciju preko 150 projekata u vijednosti od oko 550 hiljada eura, u oblasti obrazovanja, kulture, zdravstva, sporta, socijalne, dječije i zaštite životne sredine, a pružili su podršku i pojedincima, klubovima, savezima, NVO itd. Tokom 2019. godine CEDIS je realizovao 61 aktivnost iz oblasti društveno odgovornog poslovanja, u što je uloženo više od 183 hiljade eura. Posebno se izdvaja podrška takmičenju učenika srednjih stručnih škola "Energija u žici", zatim realizaciji 14 kulturnih aktivnosti, sportskim savezima, realizaciji projekta "Moje drvo" i slične. Nastavili su sa tradicionalnim pomaganjem zdravstvenog sistema, tačnije Kliničkog centra Crne Gore koji su do sada podržali sa preko 100 hiljada eura. I u narednom periodu CEDIS će nastaviti da pruža podršku zajednici i doprinosi razvoju društva", saopšteno je iz PKCG.

Kompanija MTEL, tokom 13 godina uspješnog poslovanja u Crnoj Gori, prepoznata je po kvalitetu usluga i inovativnosti na tržištu telekomunikacija.

"Više od 500 zaposlenih, koji su glavna vrijednost i snaga kompanije, posvećenim radom i idejama uspjeli su da početkom 2019. godine MTEL postave na lidersku poziciju operatora mobilne telefonije, kablovske televizije, te u uvođenju digitalnih servisa. Ključne vrijednosti koje baštine su posvećenost, povjerenje i inovativnost, a društveno odgovorno poslovanje je veoma važan segment MTELove korporativne strategije. Brojna priznanja za poslovanje i društvenu odgovornost potvrđuju da je 2019. do sada najuspješnija godina za ovu kompaniju. U 2019. godini realizovali su projekte: MTEL Digitalna fabrika, Startup Activator, Telemedicina, Elektronski protokol, Agro-meteo servis, SmartHome, Move, HbbTV i m:PAY, kojim su, između ostalog, ponudili inovativna rješenja za javni sektor, start-apove, poljoprivredu, digitalnu transformaciju zdravstva, te niz povoljnosti za individualne korisnike. Za ove aktivnosti, MTEL je izdvojio značajna sredstva, a projekte realizuju u saradnji sa resornim ministarstvima, crnogorskim naučno-obrazovnim institucijama i regionalnim partnerima".

Dragan Bokan, predsjednik Odbora direktora kompanije „Voli Trade", jedan je od najuspješnijih crnogorskih privrednika. Ove godine, kompanija Voli proslavlja četvrt vijeka od osnivanja kao najveći crnogorski privredni subjekt, primjer posvećenog i predanog rada, te uspješnog poslovanja u domaćim i regionalnim okvirima, zbog čega je Dragan Bokan do sada primio brojna priznanja.

"Njegova vizija i pravi odgovori na sve poslovne izazove rezultirali su razvojnim putem od male prodavnice u Podgorici do nacionalnog lanca marketa, dobro razvijene distribucije i logistike, logističko-otkupnog centra i sopstvene prozvodnje, predstavlja poslovnu strategiju kompanije koja posluje u skladu sa savremenim svjetskim tokovima, razvijajući se na zdravim osnovama i poslujući na transparentan način. Dragan Bokan pokazuje visok nivo senzibiliteta i odgovornosti prema društvenoj zajednici, tako da Voli dugi niz godina učestvuje u humanitarnim aktivnostima, pomaže zdravstvene ustanove, kao i ranjive kategorije stanovništva. U vremenu pandemije, kontinuirano opredjeljuje značajna sredstva za podršku zdravstvu i stanovništvu u stanju socijalne potrebe. U izazovnim momentima, kompanija Voli, sa Draganom Bokanom na čelu, pokazala je visok nivo efikasnosti i menadžerske organizacije, osiguravajući kontinuitet snabdijevanja građana i kvalitet u pružanju usluga na svjetskom nivou", zaključeno je u saopštenju PKCG.

Zbog epidemije bolesti COVID-19, svečano uručivanje nagrada, koje se tradicionalno održava 21. aprila, na Dan Privredne komore, biće održano u naknadnom terminu, o kom će javnost biti blagovremeno obaviještena.

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Peko
15.04.2020 11:50

Svi su zasluzili tu nagradu .

2 1
Zekan
15.04.2020 12:03

Cestitka svima .

1 1

OSTALE VIJESTI

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".

ZZZCG će AKTIVNIJE posredovati između poslodavaca i nezaposlenih

Petak, 19.04.2024 | 17:52

Na poziv ministarke rada i socijalnog staranja, Naide NišićIskazane potrebe privrede biće analizirane od strane ZZZCG, u dijelu posredovanja između poslodavaca i nezaposlenih lica, kroz poseban angažman zaposlenih u Zavodu, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalng staranja.

Odović: Na prostorni plan stiglo više od 200 PRIMJEDBI, činimo sve da ga USVOJIMO u septembru

Petak, 19.04.2024 | 15:09

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović kazao je da u tom resoru rade sve da prostorni plan bude donijet najkasnije u septembru.

EPCG i CGES potpisali Ugovor o agregatu A8 za Hidroelektranu Perućica

Petak, 19.04.2024 | 14:33

Izvršni direktori Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), Ivan Bulatović i Ivan Asanović, potpisali su danas u Podgorici Ugovor o izgradnji infrastrukture za priključenje agregata A8 u Hidroelektranu (HE) Perućica (snage 58.5 MW) na prenosni sistem.

Asanović: LIDL kupio zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice i logističkog centra

Petak, 19.04.2024 | 12:32

Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila im je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj Opštini gdje bi otvorila logistički centar.

Vujović i Butafuoko: Na sljedećem Venecijanskom bijenalu crnogorski paviljon da bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale

Subota, 20.04.2024 | 10:34

Bogate kulturne i istorijske veze Crne Gore i Italije mogu se prenijeti na saradnju u oblasti savremenog stvaralaštva, saopšteno je sa sastanka ministarke kulture i medija dr Tamare Vujović i predsjednika Bijenala savremene umjetnosti u Veneciji Pijetranđela Butafuoka uz poruku da naša država ima podršku da crnogorski paviljon sljedeći put bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale.

U utorak nas čeka pun mjesec u ŠKORPIJI: Saznajte šta to donosi vašem horoskopskom znaku

Subota, 20.04.2024 | 10:21

Astrološka dešavanja koja se tiču Mjeseca uvijek na neki način utiču na sve nas. Tako će u utorak, 23. aprila biti pun mjesec u Škorpiji, odnosno pojaviće se Mjesec nasuprot Suncu i trajaće tri dana.

KCCG - Dr Marinko Paunović novi direktor OPERACIONOG BLOKA

Subota, 20.04.2024 | 09:48

Imenovan Paunović.

VIDEO - Ovo je spot o kojem se priča: OSAM MILIONA PREGLEDA za samo sedam sati od objave

Subota, 20.04.2024 | 09:19

Svakim novim albumom, Tejlor Svift obara sopstvene rekorde i iznova oduševljava publiku.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Preminuo Brano Mićunović

Petak, 19.04.2024 | 21:50

Crnogorski biznismen Branislav Brano Mićunović (71) preminuo je danas u Budvi, prenose mediji.

"Plavi" srušili ekipu Zadra - Budućnost u POLUFINALU ABA lige

Petak, 19.04.2024 | 21:09

Košarkaši Budućnosti Voli plasirali su se u polufinale plej-ofa ABA lige, pošto su sa 2-0 u seriji eliminisali Zadar.

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

Subota donosi PROMJENLJIVO VRIJEME - Evo kada se očekuje KIŠA

Petak, 19.04.2024 | 20:23

U subotu se u Crnoj Gori prijepodne očekuju duži sunčani periodi, od sredine dana povećanje oblačnosti, tokom noći slaba, a u južnim predjelima umjerena do jaka kiša, moguće i grmljavina, saopšteno je iz Zavoda za hidrologiju i seizmologiju (ZHMS).

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.