Srijeda, 29.04.2020 | 09:15
IZVOR: stil.kurir.rs

PRIPREMITE sami - Banana split torta: POSLASTICA koju svi obožavaju

Omiljeni kolač svih generacija.




Foto: Ilustracija, pixabay

Sastojci za koru: 7 bjelanaca, 7 kašika šećera, 2 kašika kakaa, 10 kašika oraha, 3 kašike brašna, 1 prašak za pecivo.

Za fil: 7 žumanaca, 700 ml mlijeka, 2 pudinga od banane, 4 banane, 30 g čokoladnih mrvica, 250 g margarina, 8 kašika šećera.

Za dekoraciju: 3 krem šlaga, 250 ml mlijeka, 100 g čokolade, 1 kašika ulja.

Priprema: Za koru dobro umutiti bjelanca, dodati šećer i još malo umutiti. Brašno pomiješati sa kakaom, orasima, praškom za pecivo pa dodati polako u umućena bjelanca. Rernu zagrijati na 200 stepeni. Veliki pleh obložiti pek papirom pa sipati umućenu masu i ispeći patišpanj. Kada se ohladi presjeći na pola po dužini.

Za fil staviti 600 ml mlijeka na šporet sa šećerom da prokuva. Žumanca umutiti pa dodati ostatak mlijeka, mutiti i dodati puding od banane. Kada mlijeko prokuva, skloniti sa vatre i polako dodati žumanca sa pudingom sve vrijeme miješajući. Vratiti na laganu vatru i kuvati dok se ne zgusne. U ohlađen fil dodati umućen margarin i čokoladne mrvice.

Na koru namazati polovinu fila, poređati banane, pa opet premazati filom, odozgo položiti koru. Umutiti šlag sa mlijekom i dekorisati tortu, a odozgo preliti sa otopljenom čokoladom.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Radonjić: Jelena Perović se sumnjiči da je sebi i drugima pribavila imovinsku korist od preko 60.000 eura

Četvrtak, 18.04.2024 | 16:39

Iz dokaza, podataka i obavještenja prikupljenih u izviđaju proizilaze osnovi sumnje da je direktorica Agencije za sprječavanje korupcije Jelena Perović kao službeno lice i javni funkcioner, u periodu od avgusta 2020. do februara 2024. godine, prekoračila granice svog službenog ovlašćenja i tako sebi i drugima pribavila imovinsku korist u ukupnom iznosu od preko 60.000 eura, kazao je portparol i tužilac Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Vukas Radonjić.    

ROĐENI LIDERI: Tri horoskopska znaka koja imaju prirodnu sposobnost da budu vođe

Četvrtak, 18.04.2024 | 16:19

Da li ste među njima?

Formiraće se radna grupa za provjeru diploma na privatnim i javnim obrazovnim ustanovama u regionu

Četvrtak, 18.04.2024 | 15:50

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će, na osnovu zaključka Vlade Crne Gore, formirati Međuresorsku radnu grupu koja će se baviti provjerom inostranih obrazovnih isprava na privatnim i javnim obrazovnim ustanovama u regionu.

BS: DSA da zbog kratkoročnih ličnih i partijskih interesa ne urušava prava koja smo zajedno mukotrpno sticali

Četvrtak, 18.04.2024 | 15:43

Bošnjačka stranka je pozvala Demokratski savez Albanaca da zbog kratkoročnih ličnih i partijskih interesa ne urušavaju prava koja su zajedno mukotrpno sticali.    

Đeljošaj o hapšenju Perović: Izvještavanje bilo cirkus, Albanci joj možda pomognu da vrati novac ako je oštetila budžet

Četvrtak, 18.04.2024 | 15:15

Potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj ocijenio je da je izvještavanje medija povodom hapšenja direktorice Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelene Perović zbog potrošnje goriva i kilometraže bilo cirkus.  

Alkaras: Novak nije ranjiv, stvar je u tome što smo navikli da osvaja sve

Četvrtak, 18.04.2024 | 15:09

Iako Novak Đoković u ovoj sezoni još nema nijednu titulu, jednog od njegovih najvećih rivala Karlos Alkaras ne smatra da je srpski teniser ranjiviji nego ranije.

Ovo voće SNIŽAVA krivni pritisak

Četvrtak, 18.04.2024 | 15:01

Višnja je voće koje je u savremenoj ishrani vrlo zastupljeno pa ga nalazimo u mnogim proizvodima.

Abazović: Baš sam se NAJEŽIO, čekam vas

Četvrtak, 18.04.2024 | 14:56

Bivši premijer i lider GP URA Dritan Abazović reagovao je nakon što je Vlada na današnjoj sjednici usvojila zaključak da prosljedi Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) dokumentaciju o sporazumu o lobiranju koji je bivša Vlada, na čijem je čelu bio, sklopila s kompanijom Bipartizan Solution Inc. iz Vašingtona.

Pet institucija dobilo grantove za obuku na radnom mjestu osmišljenu u saradnji sa kompanijama iz CG

Četvrtak, 18.04.2024 | 14:55

Tri nova projekta za unapređenje vještina u Crnoj Gori danas su dobila pisma o namjeri finansiranja, na svečanosti koju je organizovao Regionalni fond za izazove u Podgorici. Fond, koji je podržan od strane Njemačke i Švajcarske, nedavno je objavio pobjedničke projekte u trećem ciklusu programa koji obezbjeđuje grantove za programe stručnog obrazovanja i obuke (VET) koje su zajednički osmislile kompanije i pružaoci stručnog obrazovanja i obuke iz regiona Zapadnog Balkana.

Objavljena je lista "NAJMIRISNIJIH" gradova u EVROPI

Četvrtak, 18.04.2024 | 14:47

Kada planiramo svoja putovanja, rijetko ko od nas pomisli na to kako lokacija koju biramo miriše.