Utorak, 26.05.2020 | 14:14
IZVOR: citymagazine.rs

Različiti žanrovi koji imaju nešto zajedničko: 5 filmova koji će vas držati napetim do samog kraja

Predlažemo vam pet ostvarenja različitih žanrova koji ipak imaju nešto zajedničko. Svi su puni tenzije, a hladno vrijeme u njima samo povećava osjećaj jeze i bezizlaznosti njihovih glavnih junaka.




Foto: Printscreen, You Tube

Obično uživamo uz kokice i druge grickalice tokom gledanja filmova, ali u slučaju sledećih ostvarenja, smatramo da bi jedan topao čaj možda bio malo prikladniji, prenosi City Magazine.

A Simple Plan je adaptacija istoimenog romana Skota B. Smita.

To je priča o trojici muškaraca iz malog gradića u američkoj državi Minesoti koji slučajno pronalaze torbu sa 4,4 miliona dolara u olupini aviona u svojoj lokalnoj šumi.

Pošto su odlučili da je ne prijave vlastima, oni se dogovaraju kako da sakriju od svog okruženja činjenicu da su nelegalno prisvojili pronađeni novac.

Ubrzo će, međutim, otkriti da njihov jednostavan plan i nije baš toliko jednostavan.

Drugi vestern Kventina Tarantina The Hateful Eight se praktično tokom cijelog svog trajanja dešava u jednoj kolibi tokom sniježne mećave u Vajomingu.

Osim što se oslanja na dugu tradiciju ovog žanra, film takođe dosta duguje romanima Agate Kristi i drugih majstora kriminalističke književnosti.

Ne treba zaboraviti ni da u filmu igraju takva imena iz svijeta glume kao što su Semjuel L. Džekson, Kurt Rasel, Dženifer Džejson Li, Brus Dern, Majkl Medsen i Tim Rot.

Kjubrikova adaptacija romana Stivena Kinga i danas važi za jedan od najboljih horora ikada. 

Džek Nikolson glumi Džeka Torensa, pisca i bivšeg alkoholičara koji prihvata ponudu da zajedno sa svojom ženom i sinom provede zimske mjesece čuvajući veliki hotel u planinama Kolorada.

Izolovanost od čitavog svijeta i paranormalne pojave u ovoj čudnoj sredini će polako, ali sigurno učiniti da Džek izgubi kontakt sa realnošću i okrene se protiv svoje porodice.

Džon Karpenter je režirao naučnofantastični horor The Thing o grupi istraživača na Antarktiku koji se susrijeću sa vanzemaljskim organizmom koji ima sposobnost da se transformiše u druga bića.

Kada saznaju ovu činjenicu, članovi tima nemaju izbora nego da postanu sumnjičavi jedni prema drugima, a njihovoj sveopštoj paranoji dodatni doprinos daju i teški uslovi za život i rad na Južnom polu.

Oni su prinuđeni da reaguju odmah i bez mnogo razmišljanja kako bi spriječili da vanzemaljski organizam proširi svoj kobni uticaj i na druge djelove naše planete.

Fargo je triler braće Koen koji na savršen način kontrastira zimsku idilu i prijateljski nastrojeno stanovništvo malih sredina u unutrašnjosti SAD sa pokvarenošću i zlom koje se ponekad krije ispod površine i u ovakvim mjestima.

Fransis Medormand glumi dobroćudnu policajku koja ima zadatak da istraži ubistva koja su se dogodila u inače mirnom gradu Fargu, dok je Vilijam H. Mejsi nesrećni prodavac kola koji u trenutku očaja odlučuje da isplanira prevaru i angažuje dvojicu prekaljenih kriminalaca da mu pomognu u tome. 

Fargo je uvršten među 100 najboljih filmova u istoriji američke kinematografije, a od prije nekoliko godina imamo priliku da uživamo i u istoimenoj tv seriji koja je inspirisana ovim sjajnim filmom.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Kovačević: POVEĆATI KAZNEza nepropisno parkiranje

Četvrtak, 25.04.2024 | 11:53

Nepropisno parkiranje u glavnom gradu idalje jedan od najvećih problema sa kojima se suočavaju gradske službe.

Italijanski recept za FENOMENALNE ŠPAGETE, prave se praktično ni od čega

Četvrtak, 25.04.2024 | 11:39

Italijani su majstori za pripremu ukusne hrane od vrlo malo namirnica i koje su cijenovno prihvatljive.

Nadal: "NADAM se olimpijskom dublu sa Alkarazom, VOLIO bih to"

Četvrtak, 25.04.2024 | 11:28

Rafael Nadal je potvrdio da želi da igra sa Karlosom Alkarazom u dublu na Olimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta.

Bivši dečko Tejlor Svift komentarisao pjesmu koja je POSVEĆENA NJEMU - "Nisam je SLUŠAO, ali...."

Četvrtak, 25.04.2024 | 11:16

Tejlor Svift  nedavno je objavila novi album The Tortured Poets Department koji je postao apsolutni hit.

Razmislite dobro prije kupovine - Ovi automobili su NAJJEFTINIJI za održavanje

Četvrtak, 25.04.2024 | 11:02

U početku su troškovi održavanja niski i slični za većinu brendova.

Ni nalik današnjem - POGLEDAJTE kako je Dubai izgledao '70-ih i '80-ih godina

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:53

Na stranici Dubai Scoops objavljena je kompilacija fotografija Dubaija iz perioda '70-ih i '80-ih godina kada se izgled grada u mnogome razlikovao u odnosu na danas.

Laković: "Prethodna Vlada KORISTILA AKCIJE tužilaštva za PROMOCIJU svoje politike"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:44

Proces "dritanizacije" započeo je glasanjem DPS-a u Parlamentu za vladu koju je vodio Dritan Abazović, kazao je poslanik Pokreta Evropa sad Miodrag Laković.

FANOVI RAZOČARNI - Netfliks OTKAZUJE jednu od najpopularnijih serija

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:38

Netfliks je odbacio predstojeći nastavak jedne od svojih najuspješnijih serija “Vještac” (The Witcher) kao dio novog niza programskih rezova.

Vuković Kuč: Selektivnost, netransparentnost i revanšizam karakterišu rad SDT-a

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:30

“Evidentno je da u posljednje vrijeme tri elementa – revanšizam, selektivnost i netransparentnost u radu karakterišu funkcionisanje SDT-a i tužilaštva”, istakla je Aleksandra Vuković Kuč, potpredsjednica DPS-a,  podsjetivši javnost da je ta partija u posljednje četiri godine podnijela na stotine krivičnih prijava zbog eklatantnih kršenja zakona, zloupotrebe službenih položaja i golog kriminala i lopovluka u našoj državi, a da tužioci na te prijave još uvijek nijesu regovali.

Alkaras - Novak me iznenadio, prijatelji su mi rekli za to

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:26

Karlos Alkaras je pred start turnira u Madridu dao veliki intervju za Marku.