Srijeda, 27.05.2020 | 21:48
IZVOR: vijesti.me

"VIDIMO SE": ABA liga- Da sve snage usmjerimo na organizaciju sezone 2020/21.

"Poslije analize svih mogućih opcija, Skupština ABA lige odlučila je da otkaže nastavak sezone 2019/20. u 1. ABA ligi, 2. ABA ligi i U19 ABA liga šampionatu", navodi se u saopštenju.




Foto: ABA liga.com 

ABA liga je zvaničnim saopštenjem stavila tačku na sezonu nakon što je danas održana Skupština lige.

Neće biti šampiona za sezonu 2019/20, niti ispadanja iz elitnog ranga, dok su pozivnice dobili Borac iz Čačka i Split, pa će naredne sezone liga umjesto 12 brojati 14 klubova.

"Skupština ABA lige održana 27.5.2020. putem video linka, detaljno je analizirala situaciju nastalu usled pandemije virusa COVID-19 i donijela niz odluka koje će i u ovom veoma delikatnom trenutku, za sport i sve sfere života uopšte, osigurati dalje unapređenje takmičenja. Poslije analize svih mogućih opcija, Skupština ABA lige odlučila je da otkaže nastavak sezone 2019/20. u 1. ABA ligi, 2. ABA ligi i U19 ABA liga šampionatu.

Pored velike želje i iscrpljenih svih mogućnosti da se sezona završi na terenu, klubovi ABA lige su na prvo mjesto stavili zdravlje igrača, navijača, stručnih štabova i svih onih koji učestvuju u organizaciji utakmica", stoji u saopštenju.

Prisustvo i razvoj virusa COVID-19, još uvijek nosi veliki broj ograničavajućih faktora. U tom pogledu, zemlje koje pokrivaju takmičenja ABA lige nisu u istoj situaciji, što klubove stavlja u različite pozicije, ograničava mogućnosti okupljanja ekipa poslije više od dva mjeseca pauze i onemogućava sprovođenje adekvatnog trenažnog procesa, što su ključni faktori za bezbjedan nastavak sezone.

Skupština ABA lige je odlučila da se sezona 2019/20. završi bez imenovanja šampiona u svim takmičenjima.

Istovremeno, Skupština ABA lige je zaključila da je u ovom trenutku, ključno svu energiju usmjeriti ka organizaciji sezone 2020/21. koja će, s obzirom na specifičnost situacije, sa sobom nositi izuzetno velike izazove.

Sa ciljem daljeg jačanja takmičenja, Skupština ABA lige odlučila je da 1. ABA liga u sezoni 2020/21. bude proširena na 14 klubova.

Pored 12 klubova iz sezone 2019/20. (Budućnost Voli, Cedevita Olimpija, Cibona, Crvena zvezda, FMP, Igokea, Koper Primorska, Krka, Mega Bemaks, Mornar, Partizan, Zadar), Skupština ABA lige odlučila je da za sezonu 2020/21. specijalne pozivnice dodeli Borcu i Splitu.

Skupština ABA lige odlučila je da 2. ABA liga u sezoni 2020/21. broji 12 klubova na osnovu rezultata u nacionalnom šampionatu.

Svih šest zemlja pod okriljem takmičenja ABA lige (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Srbija i Hrvatska) imaće po dva predstavnika. U slučaju da se iz neke države ne prijave klubovi koji su to pravo stekli na osnovu rezultata, upražnjena mjesta biće popunjena sa specijalnim pozivnicama.

Skupštini ABA lige takođe je donijela odluku da advokatski timovi Crvene zvezde i ABA lige potpišu sporazum o vansudskom poravnanju u skladu sa odlukama Skupštine, čime će se na miran način riješiti sudski spor”, navodi se u saopštenju.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Budva - Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Subota, 20.04.2024 | 14:26

Službenicima Odjeljenja bezbjednosti Budva je 17. aprila prijavljeno od strane Hitne medicinske pomoći Budva da je u njihove prostorije pristupilo žensko lice, strana državljanka, na ukazivanje ljekarske pomoći kojom prilikom im je saopštila da je silovana prethodnog jutra od strane njoj nepoznate muške osobe, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Drobnjak: Energija, želja i fokus moraju da budu na nivou za pobjedu nad Zvezdom

Subota, 20.04.2024 | 13:38

Košarkaši SC Derbija u ponedjeljak dočekuju Crvenu zvezdu u drugom meču četvrtfinala ABA lige. Plejmejker "studenata" Igor Drobnjak kazao je da ukoliko ponove energiju, želju i fokus iz prvog okršaja u Beogradu, mogu da ugroze favorita.

TIK TOK pokrenuo svog rivala Instagramu - Pogledajte kako IZGLEDA ta aplikacija

Subota, 20.04.2024 | 13:12

TikTok je postupno počeo da otvara pristuo svojoj verziji rivala Instagramu - aplikaciji TikTok Notes.

"Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila"

Subota, 20.04.2024 | 13:02

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju).

Višemjesečna istraga „Drivers“: Policija procesuirala četiri osumnjičene osobe

Subota, 20.04.2024 | 12:34

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv droga, uz podršku službenika Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, realizovali su višemjesečnu istragu pod kodnim nazivom "Drivers". Izvršeni su pretresi na više lokacija u Nikšiću i procesuirana su četiri lica, osumnjičena za krivična djela u vezi sa zloupotrebom narkotika, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Obratite pažnju - Ovo su mjesta na kojima ULJE ne bi trebalo da stoji

Subota, 20.04.2024 | 12:18

Često pravimo osnovne greške u skladištenju ulja.

PES: Milatović, Abazović i Medojević da dokažu da su protiv saradnje sa DPS-om u Podgorici

Subota, 20.04.2024 | 12:01

Inicijativa opozicije za smjenu aktuelne gradonačelnice Olivere Injac nije utemeljena iz razloga što je Skupštini Glavnog grada Izvještaj o radu gradonačelnice, organa uprave, posebnih službi Glavnog grada za 2023. godine upućen Skupštini Glavnog grada 29. marta tekuće godine, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

SUDAR na putu Nikšić-Plužine, tri osobe teško povrijeđene

Subota, 20.04.2024 | 11:42

Tri osobe teško su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sinoć u mjestu Grebice, na putu Nikšić-Plužine.

Milatović: Crna Gora da bude istrajna u profesionalizaciji bezbjednosnih službi

Subota, 20.04.2024 | 11:09

Crna Gora mora bude bezbjedna za one koji u njoj žive, ali i za one koji dolaze da je posjete zbog čega moramo biti istrajni u procesu profesionalizacije bezbjednosnih službi, poručio je predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović.

Injac: Podgorica postaje sve privlačnija kao partner u brojnim međunarodnim projektima

Subota, 20.04.2024 | 10:46

"Zelena agenda Glavnog grada obuhvata unapređenje javnog prevoza uz digitalizaciju usluga, unapređenje biciklističke infrastrukture, proširenje urbanih zelenih površina i pošumljavanje okolnih brda kako bismo stvorili zeleni pojas oko grada”, kazala je prof. dr Olivera Injac govoreći na panelu Povelje gradonačelnika za energiju i klimu – Vizija za Jugoistočnu Evropu, a u sklopu generalne Skupštine NALAS-a u Baru.