Srijeda, 03.06.2020 | 08:04
IZVOR: Dan

BULEVAR od Podgorice prema Danilovgradu: Kvadrat placa od 15 do 35 EURA

Na putnom pravcu novog bulevara iz pravca Podgorice prema Danilovgradu, na teritoriji danilovgradske opštine bilo je 250 predmeta eksproprijacije, većina sporova je riješena i ostalo je da se to uradi još sa 25 vlasnika nepokretnosti, kazao je za Dan Vlado Raković iz Uprave za nekretnine Opštine Danilovgrad.




Foto: Ilustracija, Glavni grad Podgorica (detalj sa novog Bulevara prema Tuzima)

On je istakao da je širenje bulevara s lijeve strane iz pravca prema Danilovgradu predviđeno PUP-om iz 2009. godine, koji je usvojen 2014. godine.

“Eksproprijacija je skoro završena, malo je rad usporen zbog pandemije… Da nije bilo toga, sporovi bi bili riješeni. Cijena kvadrata u mjestima Grlić i Glavica iznosila je 35 eura po metru kvadratnom, za Ćurilac, Jastreb i Novo Selo 25 eura, a u Bandićima od 15 do 25 eura u zavisnosti od toga da li je u pitanju livada, njiva ili brdo. Imali smo dosta prigovora od građana da nije bila obilježena trasa, pa nijesu potpisali pripadnost, te probleme morali smo u hodu da rješavamo”, istakao je Raković.

Direktor Uprave za nekretnine Opštine Podgorica Dragan Kovačević naveo je da je odlukom o utvrđivanju javnog interesa za rekonstrukciju magistralnog puta M-18 Podgorica-Danilovgrad većina postupaka eksproprijacije nepokretnosti pred nadležnim organima pravosnažno okončana i riješena na obostrano zadovoljstvo i da bi preostali sporovi trebalo da budu okončani do kraja juna.

U planu za eksproprijaciju našli su se kuća i plac Jelene Nenezić koja je istakla da je njena porodica zadovoljna ponuđenim iznosom.

“Širenjem bulevara prema Danilovgradu naš plac i kuća našli su se u planu za eksproprijaciju. Svi poslovi mjerenja i procjene su već završeni. Zadovoljni smo ponudom za 300 kvadrata kuće i oko 1.200 kvadrata placa. Sada samo čekamo rješenje i isplatu iznosa da bismo mogli da pravimo novu kuću”, istakla je Nenezić.

Za razliku od nje, njen komšija Bojan Dodić smatra da je cijena od 25 eura po metru kvadratnom placa niska.

“Vršena su mjerenja mog placa i placa i kuće brata moje supruge, ali mi nijesmo zadovoljni ponuđenim. Za plac je nuđena cijena od 25 eura po metru kvadratnom, dok za kuću još čekamo procjenu. Kupio sam plac prije 15 godina i sada je on skoro u cjelosti obuhvaćen eksproprijacijom. Trenutno nemamo uslova za život, jer je velika buka, a od šlepera se kuća trese, dok će zbog gradnje bulevara situacija biti još gora. Ja nisam protiv gradnje bulevara, ali smatram da je cijena od 25 eura niska za kvadrat zemljišta na ovom mjestu. Treba ljudima obezbijediti normalne uslove za život, a procjena mora biti pravična”, poručio je Dodić.

Direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača istakao je da početak izgradnje novog bulevara ka Danilovgradu zavisi od dolaska Italijana koji će biti nadzorni organ.

“Italijane smo za nadzornog organa dobili preko tendera Evropske banke za obnovu i razvoj. Mi smo za početak radova bili spremni i prije dva mjeseca, ali se pojavio virus korona. Radove ne možemo početi sve dok oni ne stignu. Čim se pojave u narednih 15-20 dana, krećemo s radovima”, naveo je Parača.

KOMENTARI (3)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
eeeee
03.06.2020 16:26

Niska cijena 25 e po m2 a ne veli da je u Pogoricu jeftiniji kvadrat no u DG no i to je dobro jer nama opština DG ote zemlju za neki put đe ga nikad nije bilo bez pare i dinara a o tome se nijesu hvalili po portalima

1 0
aleksandar
03.06.2020 20:29

dako pocnu vise sa radom bulevar nam je potreban

2 0
aleksandar
03.06.2020 20:33

ajde vise Savo pocni sa radovima spasavaj nemoze se od saobracajnog kolapsa kuci doci

2 0

OSTALE VIJESTI

Radulović: Očekujem da ćemo do kraja godine ODABRATI izvođača druge dionice i odmah krenuti sa radovima

Srijeda, 24.04.2024 | 17:57

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je da raspisivanje pretkvalifikacionog tendera za izgradnju druge dionice autoputa od Mateševa do Andrijevice nije samo formalnost već ključni mehanizam za osiguranje transparentnosti, fer konkurencije i odabira.

Bilčik: Najveći izazov biće POVLAČENJE NOVCA, Spajić ima odličan tim

Srijeda, 24.04.2024 | 17:50

Poslanik Evropskog parlamenta (EP) i predsjedavajući Delegacije odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Evropske unije (EU) i Crne Gore Vladimir Bilčik saopštio je da premijer Crne Gore Milojko Spajić oko sebe ima odličan tim ljudi, i uz široki koncenzus u parlamentu Crna Gora može imati benefite od Plana rasta i povući novac.

Joković pronašao RJEŠENJE za viškove sirovog mlijeka, OTKUPIĆE ga Bosna i Hercegovina

Srijeda, 24.04.2024 | 17:09

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da će Bosna i Hercegovina otkupiti 250.000 litara mlijeka od crnogorskih proizvođača i prerađivača mlijeka.

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila pretkvalifikacioni TENDER za dionicu Mateševo-Andrijevica

Srijeda, 24.04.2024 | 15:41

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je pretkvalifikacioni tender za izgradnju druge dionice autoputa Mateševo - Andrijevica.

Gorčević: Usvojen Plan rasta za Zapadni Balkan, Crnoj Gori 400 miliona eura

Srijeda, 24.04.2024 | 14:00

Evropski parlament je usvojio Instrument za reformu i razvoj Zapadnog Balkana, čime Crna Gora dobija pristup preko 400 miliona eura povoljnih kredita i bespovratnih sredstava za ispunjavanje reformi, saopštila je ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

OBLAČNO sa SUNČANIM INTERVALIMA - Pročitajte šta nam najavljuju meteorolozi za ČETVRTAK

Srijeda, 24.04.2024 | 22:04

U četvrtak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Odžić Mikijelju: Otkud vam POMISAO da bi sa vama uopšte sarađivali

Srijeda, 24.04.2024 | 22:00

Nosilac liste građanske koalicije SDP, SD i LP Petar Odžić saopštio je da ta koalicija nikada nije ni razmišljala o saradnji sa koalicijom ”Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj. On je reagovao na saopštenje Mikijelja u kome se navodi da ta koalicija ne želi saradnju sa DPS, SDP i "satelit grupama".

Majke Srebrenice POZVALE Spajića da javno saopšti STAV o Rezoluciji UN o Srebrenici

Srijeda, 24.04.2024 | 21:51

"Majke Srebrenice" i pozvale premijera Milojka Spajića da javno saopšti stav o Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici.

Crvena Zvezda SAVLADALA Partizana i izborila novo FINALE KUPA

Srijeda, 24.04.2024 | 21:42

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Partizan sa 2:0, i tako izborili plasman u finale Kupa Srbije.

Četiri horoskopska znaka koje tokom proljeća očekuje mnogo LIJEPIH STVARI

Srijeda, 24.04.2024 | 21:35

Proljeće je po mnogima najljJepše doba godine, ono u kojem se priroda budi, a mnogima se popravlja i raspoloženje.

"Birači "selice" NAJVEĆI PROBLEM u Šavniku, politički dijalog jedina opcija"

Srijeda, 24.04.2024 | 21:25

Birači "selice" najveći su problem što se tiče šavničkih izbora, a politički dijalog je jedina opcija za rješenje ove i više nego komplikovane političke situacije, ocijenili su sagovornici emisije "Okrugli sto" na TVCG.

Mikijelj: NEMA razgovora sa DPS, SDP i "satelit partijama", i ostale partije da se JASNO IZJASNE

Srijeda, 24.04.2024 | 21:01

Nosilac liste koalicije "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" na predstojećim lokalnim izborima Mladen Mikijelj kazao je da ta koalicija neće razgovarati o postizbornoj koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), Socijaldemokratskom partijom (SDP) i kako je kazao "satelitskim listama" i pozvao sve stranke da se jasno izjasne po tom pitanju.

Radonjić će morati sačekati TITULU - Crnogorskom stručnjaku IZMAKAO evropski trofej

Srijeda, 24.04.2024 | 20:51

Dejan Radonjić će morati da se strpi za jubilarni 30. trofej u trenerskoj karijeri.

Zbog Evrovizije PORASLO INTERESOVANJE putnika za OVAJ GRAD

Srijeda, 24.04.2024 | 20:39

Groznica  koja prati takmičenje  za pjesmu Evrovizije uticala je na povećanje internetskih pretraživanja za putovanja u grad Malme za 176 posto u periodu  između sseptembra 2023. i aprila 2024., objavila je u srijedu španska firma za online rezervacije putovanja eDreams ODIGEO.

Nakon sukoba u VIP loži tivatskog Arsenala, podnijete PREKRŠAJNE PRIJAVE protiv više osoba

Srijeda, 24.04.2024 | 20:26

Nakon verbalnog, a potom fizičkog konflikta članova rukovodstava fudbalskih klubova Arsenal iz Tivta i Mornar iz Bara 21. aprila, policijski službenici su protiv više lica podnijeli prekršajne prijave zbog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.