Petak, 05.06.2020 | 11:19
IZVOR: blic.rs

O njoj se malo zna, a ključna je osoba u ŽIVOTU Nadala: Ko je plavokosa MARIJA?

Kada malo bolje razmislimo, o porodici najboljeg španskog tenisera svih vremena ne znamo baš ništa.




Foto: mariabel_nadal/Instagram, screenshot

Iako je Rafael Nadal mnogo vremena provodio sa porodicom, rijetko kada je u javnost mogla da procuri neka reakcija iz njegove familije (ne računamo tu naravno strica Tonija, koji mu je godinama bio i trener).

Specijalnu vezu Rafa ima sa sestrom Marijom Izabel i ona je jedna od najznačajnijih osoba u njegovom životu, a u ovom tekstu ćemo objasniti njen značaj.

Ona se godina skriva od svetla reflektora i pojavljuje se samo sporadično. Ipak, ona je odigrala možda i najveću ulogu kada je bilo najpotrebnije.

Ona je bila nit koja je spojila Rafu i Ćisku Pereljo.

Sebastijan i Ana Marija Nadala su godinama živjeli u Manakoru u kome su i rođena oba djeteta. Godinama je poznato da je Rafa polako "hladio" odnose sa ostatkom porodice, ali da je sa sestrom bio podjednako prisan. Razlog udaljavanja od roditelja je činjenica da su se razveli, a po riječima Nadalovih prijatelja tu prazninu nikako više nije uspio da ispuni.

STUDIRANJE I RAZLIČITI POSLOVI

Marija Izabel je rođena 1989. godine, ostala je blizu porodice iako je nekoliko godina živjela daleko. U jednom momentu su Rafa i ona dijelili stan u zgradi u kojoj je živjela čitava porodica.

Maribel se preselila u Barseloni gdje je od 2009. do 2013. godine studirala Motorističke i sportske nauke u INEFC centru. Ostala je u Barseloni dok nije završila master na Sportskom menadžmentu u Pompea Fabri Univerzitetu. Ipak, nakon toga nije iskoristila bratovljevu slavu i radila je različite poslove. Radila je u Duet Sportsu, IMG, kada je učestvovala u organizaciji tri ATP turnira u Barseloni. Od oktobra 2014. godine do juna 2015. bila je u Londonu i radila sa Bankom Santander. Ipak, devet mjeseci kasnije se vraća u Španiju.

Od 2015. godine odlazi u Madrid i radi za produkciju Komodo i tamo ostaje tek pet meseci. Vraća se na ostrvo Manakor i radi u marketing timu Akademije Rafaela Nadala.

Foto: mariabel_nadal/Instagram, screenshot

ODNOS SA RAFOM

Nadal i njegova sestra imaju blisku vezu. Marija je često viđana da ga podržava na tribinama. Govorila je o bliskoj vezi koju dijeli sa bratom. Obožavaju da provode vrijeme zajedno i da izlaze.

- Uvijek me je tjerao da idem sa njim kada izlazi sa prijateljima. Bilo je to prirodno za nas, čak iako je ponekad bilo čudno. To je dio tajne naše specijalne povezanosti - rekla je u jednom intervjuu.

Uvijek je isticala da je on dobar brat:

- Mnogi momci tokom odrastanja vide mlađu sestru kao iritantnu, pogotovo kada su tinejdžeri, ali to nikada nije bio način na koji se ophodio sa mnom. Jednom je bio u Australiji, a moj doktor mi je naredio da odradim neke testove, ništa previše ozbiljno, ali u svim porukama koje sam razmijenila sa Rafom to je bila stvar koju mu nisam spominjala. To bi ga izbezumilo, bilo je rizično jer je moglo potpuno da ga izbaci iz igre - prisjeća se Marija.

MARIJINA ULOGA U NADALOVOM BRAKU

Mariju često nazivaju arhitektom Rafinog braka sa dugogodišnjom devojkom Ćiskom Pereljom, a ceremonija se odigrala oktobra 2019. godine.

Po različitim izvorima, upravo je Maribel upoznala prijatelju Ćisku sa svojim bratom, 15 godina ranije. Njih dvije su išle u školu zajedno, Pureza de Marija koledž u Majorci. Brzo su od školskih poznanica postale prave drugarice, ali nisu mogle ni da sanjaju da će u jednom momentu postati rođake.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

PARAN ili NEPARAN BROJ? Koliko jaja treba OBOJITI za Uskrs prema narodnom običaju

Srijeda, 24.04.2024 | 17:33

Tradicionalno se farbaju jaja ili na Veliki četvrtak ili na Veliki petak, u skladu sa običajima njihovog kraja. Ali koliko bi jaja trebalo ofarbati?

"NE BRINEM, više razmišljam kako da mu POMOGNEM" - Prvo OGLAŠAVANJE supruge Nikole Rokvića

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:19

Pjevača su obučavali veoma stručni ljudi. 

Rakčević: Na prostoru Kasarne Morača GRADIĆE SE Muzej savremenih umjetnosti, Prirodnjački muzej i Kuća arhitekture

Srijeda, 24.04.2024 | 18:18

Velika vijest za sve građanke i građane Podgorice, upravo smo danas dobili idejna rješenja za novi Muzej savremenih umjetnosti, Prirodnjački muzej i Kuću arhitekture koje planiramo na prostoru Kasarne Morača, kazao je Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice Podgorice.

Radulović: Očekujem da ćemo do kraja godine ODABRATI izvođača druge dionice i odmah krenuti sa radovima

Srijeda, 24.04.2024 | 17:57

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je da raspisivanje pretkvalifikacionog tendera za izgradnju druge dionice autoputa od Mateševa do Andrijevice nije samo formalnost već ključni mehanizam za osiguranje transparentnosti, fer konkurencije i odabira.

"Učim tekst i malo me BOLI glava od CRNOGORSKIH AKCENATA" - Hrvatska glumica objavom NASMIJALA mnoge (FOTO)

Srijeda, 24.04.2024 | 20:06

Hrvatks glumica Sanja Vejnović u Crnoj Gori snima drugi dio filma Zaliv, a na svom se Instagramu našalila zbog jezičnih izazova s kojima se suočava dok čita scenario

Spasite boju vaše odjeće: Dovoljno je da dodate samo jednu kašičicu ovog začina u deterdžent

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:55

Pored soli, postoji još jedan začin koji se najviše upotrebljava i nekako je neizostavan u svim kuhinjama, i to na bilo kojoj tački svijeta.

Huter: Reakcija Višeg tužilaštva u odnosu na Đukanovićeve izjave zlonamjerna interpretacija i nastavak selektivnosti u postupanju

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:28

Reakcija dijela medija, parapolitičkog NVO sektora i parlamentarne većine u odnosu na izjave bivšeg predsjednika Mila Đukanovića predstavljaju svjesnu zlonamjernu interpretaciju njegovih riječi sa ciljem nastavka crtanja mete što bi u finalu trebalo da dovede do njegovog procesuiranja, kazao je Oskar Huter, poslanik Demokratske partije socijalista DPS u Skupštini Crne Gore.

Bečić: Vjerujem da će dobijanje IBAR-a u junu i zatvaranje velikog broja poglavlja biti kruna najuspješnije pregovaračke godine

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:24

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić obratio se na zatvaranju ESG Samita u Tivtu, čestitajući na sjajnoj organizaciji, sadržajnom programu i porukama koje su poslate prethodnih dana, navodeći da su sa samita poslate poruke zajedništva, saradnje, građenja mostova, spajanja različitosti, ekonomskog progresa, održivog razvoja, zelene tranzicije.

Univerzitet Crne Gore pokreće novi master program „Studije roda“

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:18

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, kojom je predsjedavala Rajka Glušica, usvojen je Elaborat o osnivanju akademskog master programa „Studije roda“, u okviru Centra za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije.

MUP otvorio e-mail adresu za slanje upita i prigovora povodom lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:50

Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva, koji će se održati 26. maja 2024. godine, kao i izbora za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica, koji će se održati 2. juna 2024. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je novu e-mail adresu izbori.prigovor@mup.gov.me .

Ovo su dodatni termini za vakcinaciju protiv morbila, zauški, rubele, humanog papiloma virusa…

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:38

Institut za javno zdravlje pozvao je roditelje čija djeca nisu vakcinisana da ih dovedu na vakcinaciju u predviđenim terminima radnim danima, i u dodatnim terminima tokom vikenda, 27. i 28. aprila.

Uhapšen vozač u Kolašinu, osumnjičen da je udario pješaka, sa teškim povredama hitno prebačen u KCCG

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:16

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Kolašin, uhapsili su Š.V. (32) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja.

Ljepota NEMA ROK TRAJANJA - Ima 60 godina i nova je MIS Buenos Ajresa

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:02

Alejandra se kvalifikovala za izbor za mis univerzuma Argentine pobjedivši daleko mlađe djevojke.

Monteput donirao MUP-u "PRESRETAČ" visoke klase

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:00

Kompanija Monteput donirala je automobil – tkz. presretač Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije. Na platou ispred Komandnog centra na Pelevom Brijegu Milan Ljiljanić, izvršni direktor Monteputa, predao je ključeve vozila v. d. pomoćnika direktora Uprave policije Draganu Goroviću.

Šćekić: Crna Gora posvećena saradnji sa Srbijom

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:56

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, upriličio je prijem ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, Nebojše Rodića.