Subota, 13.06.2020 | 21:17
IZVOR: Klix.ba

TVRDNJE stručnjaka: Znate li šta vaše društvene mreže otkrivaju o vašoj LJUBAVNOJ VEZI?

Društvene mreže mogu zakomplikovati i pojednostaviti ljubavne odnose, ali stručnjaci tvrde kako one uglavnom imaju negativan efekat na veze. Stranica Brides donosi nekoliko stvari koje vaš profil otkriva o vašoj vezi.




Foto: pixabay.com, ilustracija

Muškarcima i ženama se konstantno prezentuju fotografije i primjeri savršenih veza, tako da to stavlja određenu težinu na njihove odnose, objašnjava terapeut Jonathan Bennett.

"Ukoliko ne ostvare savršenu vezu kakvu imaju poznate ličnosti ili neko na koga se ugledaju, postaju nezadovoljni. Ustvari, misle da je trava uvijek zelenija negdje drugo. Ne samo da misle da postoji neko ko bi im odgovarao više od njihovog trenutnog partnera, već nerijetko imaju i listu drugih opcija za koje smatraju da su bolji izbor za njih", kaže Bennett.

Previše pričate o detaljima vaše veze i svima detaljno otkrivate šta se dešava između vas i vašeg partnera. Bilo da je riječ o smiješnim ili tužnim objavama, vrlo je vjerovatno da bi vam se previše otkrivanja moglo obiti o glavu.

"Ovo je kršenje privatnosti vašeg partnera, te pokazuje vašu očajničku potrebu da se osjećate važnima i budete primijećeni", objašnjava njujorška terapeutkinja Jane Greer dodavši kako je važnije neke stvari zadržati između vas i vašeg partnera. Ne treba pretjerivati, neke stvari jednostavno trebaju ostati privatne, kaže Greer.

Rijetko objavljujete bilo šta o vašoj vezi, što je sasvim normalno ukoliko niste tip koji često koristi društvene mreže. Međutim, ako svakodnevno osvježavate svoje profile novim fotografijama i statusima, a odbijate objavljivati svoju vezu, to može značiti samo dvije stvari: Bennet kaže kako manjak objava može značiti da vas je sram vaše veze ili partnera, te da vam ne znači kao ostale stvari u životu.

S druge strane, manjak objava povezanih s vašim partnerom takođe može pokazati da cijenite privatnost i da takve stvari želite dijeliti samo sa ljudima do kojih vam je izuzetno stalo.

Postavljate samo one fotografije koje smatrate savršenim, što takođe govori mnogo toga o vašem odnosu. Naprimjer, ukoliko ste jedna od onih osoba koja odbija postaviti fotografiju ako obje osobe ne izgledaju savršeno, vrlo je vjerovatno da niste pretjerano zadovoljni samim sobom ili vašom vezom.

"Ovo može biti protumačeno kao da pokušavate uvjeriti ostatak svijeta da je vaša veza savršena, što ne mora biti istina. Možda izbjegavate probleme koje je važno riješiti", kaže Bennett.

Je li većina vaših fotografija obični selfie? Promotrite svoj profil, ako na njemu preovladavaju vaši selfiji i ako nerijetko režete vašeg partnera sa fotografija, vrlo je vjerovatno da vaša veza nije najvažnija stvar u vašem životu.

"Ovakve stvari se mogu protumačiti kao samopromocija, a ako stalno dobijate pažnju od stranaca - to može stvoriti velike probleme u vašoj vezi", objašnjava Bennett.

Naposljetku, ako o vašoj vezi pišete samo s vremena na vrijeme, to označava zdravu i normalnu vezu, tvrdi terapeutkinja Rori Sassoon.

"To ljudima daje privremeni uvid u vaš odnos i otkriva sasvim dovoljnu i zdravu količinu informacija. To ujedno znači i da ste u zdravoj vezi i da vam ne treba konstantno odobravanje za sve što radite s partnerom", kaže Sassoon.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Apelacioni sud: Ukinuto rješenje kojim je odbijeno jemstvo za puštanje na slobodu Miloša Medenice

Petak, 19.04.2024 | 11:26

Apelacioni sud uvažio je žalbe branilaca okrivljenog Miloša Medenice i  ukinuo rješenje Višeg suda u Podgorici i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, saopšteno je je iz Apelacionog suda. Podsjećamo rješenjem Višeg suda u Podgorici odbijen je predlog branioca okrivljenog Miloša Medenice za ukidanje pritvora uz davanje jemstva koje se sastoji u uspostavljanju hipoteke na više nepokretnosti u vlasništvu srodnika okrivljenog, ukupne procijenjene vrijednosti 1.450.814 eura .  

Lazović ostaje u pritvoru: Odbijeno jemstvo od preko devet miliona eura

Petak, 19.04.2024 | 11:24

Saopšteno iz Apelacionog suda.

Ove vrste doručka će vam poboljšati raspoloženje

Petak, 19.04.2024 | 10:26

Doručak, kao prvi obrok u danu, ujedno je i prvi izvor energije.

Revija “Svjetska književnost na filmu” XII od 22. - 24. aprila u sali DODEST

Petak, 19.04.2024 | 10:16

April u KIC-u „Budo Tomović“ tradicionalno je rezervisan za reviju “Svjetska književnost na filmu” u okviru koje će dvanaesti put zaredom prikazati neka od najboljih ekranizovanih književnih djela, a sve u čast Svjetskog dana knjige.

Raspored lavica na EP: Crna Gora na premijeri protiv Srbije

Petak, 19.04.2024 | 10:10

Crnogorske rukometašice će prvi meč na Evropskom prvenstvu odigrati protiv Srbije.

Kineski gradovi TONU - Šangaj u prošlom vijeku POTONUO tri metra, evo zbog čega se to dešava

Petak, 19.04.2024 | 10:10

Skoro polovina velikih kineskih gradova tone zbog ispumpavanja i vađenja vode, kao i od ogromne težine njihovog naglog širenja. Mnogi gradovi tonu brzo – svaki šesti brzinom od 10 milimetara godišnje, piše Bi-Bi-Si, navodeći studiju kineskih stručnjaka.

Stiže biografski film o pjevaču Frenku Sinatri - Glavna uloga dodijeljena OVOM GLUMCU

Petak, 19.04.2024 | 10:04

Reditelj Martin Skorseze nastavlja sa planovima da snimi biografski film o pjevaču Frenku Sinatri. 

Samo jedna kašika ovog prirodnog napitka svako jutro: Čisti krv i jetru, podstiče savršen rad crijeva

Petak, 19.04.2024 | 09:54

Zaboravite na zatvor i loše varenje uz ovaj jednostavan napitak! Samo jedan gutljaj ovog napitka svako jutro, i vaša crijeva će raditi savršeno.

U ovoj kafedžinici šoljica kafe košta više od 300 eura, zrna rasla na "ostrvu vječne mladosti"

Petak, 19.04.2024 | 09:35

Mala kafedžinica u Londonu odlučila je da ponudi svojim mušterijama nešto nesvakidašnje i to, po isto tako, nesvakidašnjoj cijeni.

Danas počinje isplata martovskih penzija

Petak, 19.04.2024 | 09:15

Iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore saopšteneno je da danas počinje isplata martovskih penzija.