Utorak, 16.06.2020 | 08:48
IZVOR: stil.kurir.rs/tportal.hr

Nevjerovatan ŽIVOT Kajli Džener: Do 22. zaradila milijardu dolara i postala KRALJICA društvenih mreža

Ona je zvijezda društvenih mreža, rijaliti zvijezda, modna ikona, donedavno najmlađa milijarderka svijeta - jer joj je Forbs oduzeo tu titulu - najmlađa od sestara iz klana Džener-Kardašijan, ali iznad svega toga majka dvogodišnje Stormi. 




Foto: Screenshot, kyliejenner/Instagram

Njeno je ime, naravno, Kajli Džener, i danas vjerovatno nema osobe mlađe generacije koja ne zna ko je ona.

U današnje vrijeme, kada su društvene mreže postale nezamjenjive u promociji svega, ali i u stvaranju zvijezda koje možda na drugi način ne bi nikada uspjele u tome, Kajli Džener s razlogom sjedi praktično na tronu s više od 200 miliona pratioca iz cijelog svijeta. Zahvaljujući tome, unosnim ugovorima, ali i nosu za biznis, najmlađa sestra Džener uspjela je sa samo 21 godinu da postane najmlađa milijarderka na svijetu koja je sve što je zaradila sama stvorila, a tu je titulu ‘odbranila’ ove godine.

Ali sreća je bila kratkog vijeka. Magazin Forbs, koji joj je i dao prestižnu titulu, ubrzo ju je uzeo, i to nakon što su lupom pregledali sve njene ugovore i transakcije i shvatili da je većinu toga sama izrežirala da izgleda bolje nego što jeste, a vjerovatno pod dirigentskom palicom svoje majke Kris Džener.

A sve je počelo mnogo ranije… kada se prvi put pojavila na malim ekranima, u prvim epizodama rijaliti šoua ‘Keeping Up With The Kardashians’, čije kamere od 2007. godine prate u stopu sve članove porodice, ali i njihove partnere, prijatelje i ostale. U tom trenutku Kajli je imala samo devet godina i kada se pogledaju njene fotografije, prije mnogobrojnih zahvata, gotovo nema ni najmanje sličnosti s onim kako danas izgleda.

Kajli Kristen Džener rođena je 10. avgusta 1997. godine kao najmlađa ćerka Kris Džener i bivšeg olimpijskog pobjednika u Brusa Dženera. Inače, Brus Džener je danas, nakon operacije i hormonskih terapija kojima se podvrgnuo, žena i predstavlja se kao Kejtlin Džener. Kajli ima stariju sestru Kendal, kao i s majčine strane polusestre Kortni, Kim i Kloi Kardašijan kao i polubrata Roba, a s očeve strane polubraću Burta, Brendona i Brodija i polusestru Kejsi Džener.

Iako najmlađa pa je najkasnije krenula u cijeli taj svijet poznatih i slavnih, Kajli je zapravo otišla najdalje od svih, posebno u finansijskom smislu. Pohađala je školu Siera Kanjon, u kojoj je, baš kao većina Amerikanki, bila čirlidersica, ali od 2012. godine, kada je slava cijele njene porodice nadmašila sva očekivanja, odlučili su da će Kajli nastaviti školovanje od kuće.

Biti pred kamerama, ali i okružena njima 0-24 sata dnevno, sedam dana nedjeljno, 365 dana godišnje, za nju je bilo nešto sasvim normalno jer je ekipa rijaliti šoua ‘Keeping Up with the Kardashians’ doslovce spavala s njima, a sve kako bi što bolje prenijeli javnosti njihov život iz svakog ugla. Popularnost je bila takva da su stvoreni dodatni rijaliti šoovi, a koji su detaljnije pratili živote pojedinih članova - ‘Kourtney and Kim Take Miami’, ‘Khloé & Lamar’, ‘Kourtney and Kim Take New York’ i ‘Kourtney and Khloé Take The Hamptons’.

Zahvaljujući takvom odrastanju, ali i svakodnevnom gledanju u poslovne poduhvate starije braće i sestara, Kajli je jako dobro znala šta želi, a šta ne u životu, kao i kako sve to postići, prvo sa sestrom Kendal, a onda i sama. S Kendal je sarađivala s popularnom markom lakova za nokte OPI, od čega je svaka zaradila 100 hiljada dolara, onda su 2013. najavile da će lansirati svoju prvu kolekciju pod nazivom The Kendall & Kylie Collection u saradnji s PacSunom, a nakon toga došla je linija nakita u saradnji s brendom Glamhouse Pascala Mouwada.

Nakon toga Kajli je otvorila račun na eBayu pa je na aukciju stavila svoju nošenu odjeću, ači da ne biste pomislili drugačije, namjera joj je bila i više nego divna - prikupljeni novac dobila je dječja bolnica u Los Anđelesu, a to nije bio jedini njen humanitarni rad u životu. Rado se i uvijek odazivala humanitarnim akcijama i sama prikupljala novac ljudima kojima je bio najpotrebniji. Vjerovatno je pritom shvatila da se sve što nosi njeno ime dobro prodaje, pa ne čudi to da je već 2014., opet s Kendal, ostvarila saradnju i dizajnirala kolekciju cipela i torbi za brend Steve Madden, liniju Madden Girl, a potom je sama odlučila da tržištu ponudi ekstenzije za kosu Kylie Hair Kouture, napravljene u saradnji s Bellami Hairom.

Paralelno s nosom za biznis, Kajli Džener je počela da pravi promjene na svom licu, a među prvima bilo je povećanje usana u 2015. godine, što je priznala u rijalitiju, iako je prije premijere te epizode tvrdila da ih vizualno povećava olovkama i ruževima. Popularnost Kajli Džener tu je već počela jako dobro da raste, a njene obožavateljke prihvatile su izazov u kojem su gurale usne u male čaše, a sve kako bi zaustavile krv i na taj način povećale ih jer bi natekle. Kajli je na taj izazov reagovala izjavom kako ona ne želi nikoga da ohrabruje niti želi da iko izgleda poput nje ili da misle da tako trebaju da izgledaju.

Ali nije uvijek bila toliko samouvjerena. Nebrojeno je puta u intervjuima govorila kako su je u mlađim danima često zadirkivali, a to joj je posebno teško padalo u pubertetu, posebno kada bi glavna tema postale njene tanke usne. S 15 postala je bukvalno opsednuta ruževima za usne, vjerovatno nesvjesna toga da će joj nesigurnosti iz djetinjstva u konačnici donijeti milionsku zaradu i promjeniti život.

Fenomen Kajli Džener je tu započeo. U oktobru 2015., ponovo s Kendal, kreirala je još jednu kolekciju odjeće, ovoga puta za britanski TopShop, a onda je, samo dva mjeseca kasnije, s oduševljenjem tinejdžera širom svijeta dočekana vijest da će Kajli Džener lansirati ruž za usne sa svojim imenom - Kylie Lip Kit.

‘Stalno sam zivkala mamu i govorila koliko sam uplašena, pitajući je misli li stvarno da će se to prodavati jer sam u to uložila sav svoj novac, sve što imam’, rekla je Kajli.

Kolika je bila pomama, govori i činjenica da je, kada su ruževi pušteni u prodaju na internetu, stranica nebrojeno puta ‘pala’, a proizvodi su rasprodati - odmah. ‘U prodaju smo ih pustili oko 3 popodne, a kada sam osvježila stranicu, ničeg nije bilo. Prošlo je manje od jednog minuta. Sve je rasprodato u 20 sekundi. Bila sam u šoku. Nikada nisam mislila da će to postići takav uspjeh.’

Već  2016. njena kozmetička kompanija promijenila je ime u Kylie Cosmetics, a proizvodnja ruževa porasla je s 15 na 500 hiljada. Nakon toga samo nebo joj je bilo granica. Unosni ugovori i želje da bude zaštitno lice nekog brenda stizali su nevjerovatnom brzinom, a ona ih je prohvatala za basnoslovne cifre.

U oktobru 2017. dospjela je na 59. mesto Forbsovih najplaćenijih ličnosti, a tačno tri godine kasnije zasjela je na prvo mjesto iste liste, ostavivši iza sebe slavne sportiste poput Kristijana Ronalda, ali i zeta Kanjea Vesta. Na tu listu dospjela je kao najmlađa ikada jer je imala tek 19 godina, a prošle godine proglašena je, po izboru istog časopisa, i najmlađom milijarderkom na svijetu koja je svoj novac sama zaradila, a ne naslijedila. Istu titulu dobila je i ove godine, ali ona joj je nakon podrobnijeg proučavanja finansijskih izvještaja ubrzo i oduzeta.

Nakon toga došla je saradnja s australijskim brendom sunčanih naočara Quay Australia, a potom joj je stiglo još jedno veliko priznanje - u 2018. njena je kompanija Kylie Cosmetics prodala make-up proizvoda u vrijednosti od 630 miliona dolara. Već i prije toga producenti rijaliti šoa u njoj su vidjeli ogromni potencijal, pa su već od avgusta 2017. godine kreirali poseban šou, samo o njoj, pod nazivom ‘Life of Kylie’.

U međuvremenu je izdala Kylie Skin, sarađivala s Balmainom, a sve to pratio je njen nevjerovatan rast na društvenim mrežama, kojima danas suvjereno vlada - 179 miliona pratioca na Instagramu, 24,2 miliona na profilu Kylie Cosmetics i 3,7 milliona na profilu Kylie Skin. Na TikToku prati je 11,8 miliona, a na Fejsbuku 22 miliona fanova.

Bilo kako bilo, od nesigurne tinejdžerke Kajli  je s 22 godine postigla nemoguće - postala je kraljica društvenih mreža, influenserka čiji se svaki korak pomno prati i kopira, ali i vlasnica uspješnog kozmetičkog brenda. Sve to spojila je s unosnim ugovorima brojnih brendova koji smatraju da ih upravo ona najbolje predstavlja, ali i uskladila s najvažnijom ulogom u životu - onom majke.

Foto: Screenshot, kyliejenner/Instagram

Naime u aprilu 2017. Kajli je započela vezu s reperom Trevisom Skotom, a ubrzo se saznalo i da par očekuje prinovu, iako niko nije zvanično htio to da potvrdit. Prve fotografije trudne Džener snimljene su slučajno, a ona se svim silama trudila sakriti stomak u prevelikoj odeći. Negiranje trudnoće išlo je toliko daleko da je putem Tvitera rekla kako su joj napravili stomak pa je tražila od fotoagencije da potvrde njihovu legitimnost.

Ali fotografije su bile prave, a 1. februara 2018. Kajli Džener je rodila djevojčicu Stormi Vebster, što je potvrdila prvo fotografijom na Instagramu, a potom i objavom 11 i po minuta dugog videa koji je obilježio njeno putovanje kroz trudnoću pa sve do trenutka kada je postala majka, a koji je pustila na Jutjubu. S Trevisom Skotom Kajli je u međuvremenu prekinula vezu, ali dogovor je bio da će Stormi odgajati zajedno, zato je njihov odnos danas idiličan. Čak šta više, tokom pandemije korona virusa zajedno su bili u karantinu, nakon čega su krenula ponovna šuškanja da će pokušati svojoj ljubavi da daju novu šansu.

A kako je zamislila svoj život u budućnosti? ‘Kada budem imala, recimo, 30, želim da se sklonim od svega, imam porodicu i da živim na farmi, na kojoj ću sama uzgajati piliće.’

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Posljednji radni dan biće obilježen OVIM temperaturama

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:56

Šta nam meteorlozi najavljuju za petak?

GO DPS: Potvđeni mandati novoizabranim predsjednicima opštinskih odbora

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:50

Na juče održanoj sjednici Glavnog odbora DPS, potvrđeni su mandati novim predsjednicima opštinskih odbora koji su birani na lokalnim unutarstranačkim izborima na kojima je članstvo partije po prvi put u političkoj istoriji Crne Gore dobilo priliku da, neposrednim putem, izabere predsjednike opštinskih odbora u svojim sredinama., saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Cicipas siguran, Lajović takođe u četvrtfinalu

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:32

Stefanosu Cicipasu otvorio se put do završnice ATP turnira u Barseloni.

Protest ispred Nikšićkog pozorišta: Traže smjenu ili ostavku Janka Jelića

Četvrtak, 18.04.2024 | 20:35

NVO „Bunt Scena“ organizovala je protest ispred Nikšićkog pozorišta, sa grupom građana, zahtijevajući smjenu ili ostavku umjetničkog direktora Nikšićkog pozorišta Janka Jelića zbog, kako su istakli, stavova iskazanih u saopštenju kojim obrazlaže odluku da se predstava “ IzloŽene“ ne može igrati u Nikšićkom pozorištu, prenosi RTNK.

Jauković: Dobile smo tešku grupu u kojoj nema autsajdera

Četvrtak, 18.04.2024 | 19:31

Prvi cilj ženske rukometne selekcije Crne Gore na ovogodišnjem Evropskom šampionatu biće plasman u glavnu rundu, izjavila je Đurđina Jauković nakon današnjeg žrijeba u Beču.

Berancu zadržavanje 72 sata, osumnjičen za dječju pornografiju

Četvrtak, 18.04.2024 | 18:30

Beranska policija uhapsila je D.R. (42) iz tog grada, zbog sumnje da je počinio krivično djelo iskorišćavanje djece za pornografiju.

Zirojević: Virus Čarapić se širi PES-om, ko je u pravu – Mišo 1 ili Mišo 2?

Četvrtak, 18.04.2024 | 18:13

Kolega Mišo Laković je, prije samo tri dana, suprotno odredbama Poslovnika, svojim glasom (kao zamjena) doprinio odbijanju inicijative za kontrolno saslušanje ministra vanjskih poslova, uz obrazloženje da je ista “zastarjela””, saopšđtio je poslanik i portparol SD-a, Nikola Zirojević. 

Milatović: Uvesti školski obrok i regulisati produženi boravak

Četvrtak, 18.04.2024 | 17:48

Predsjednik države Jakov Milatović je danas u razgovoru sa regionalnom direktorkom UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju Ređinom De Dominići i šefom misije UNICEF-a Huanom Santanderom ukazao da je u školama u Crnoj Gori poželjno uvesti školski obrok, čime bi se unaprijedila briga o djeci u školama.  

Beživotnoj kosi vratićete sjaj jednom namirnicom iz frižidera: Nećete vjerovati koliko je jednostavno

Četvrtak, 18.04.2024 | 17:21

Zahvaljujući svojim korisnim osobinama, majonez je u stanju da izazove na kosi takav pozitivan efekat, koji ponekad ne mogu proizvesti mnoga industrijska sredstva za njegu kose. Prilično neobična komponenta za njegu kose.

Mjesec danas ulazi u znak Djevice: Lijepe vijesti za tri znaka

Četvrtak, 18.04.2024 | 17:02

Mjesec, planeta koja se najbrže kreće, ušla je danas oko 16 časova u Djevicu, gdje će donijeti pozitivan obrt događaja za Djevice, Jarčeve i Bikove.